Skip to main content

Blogivierailijana Klaanin Neuvonantaja @NikoNo 



 



 



Esittelyssä iPad tabletit



Käsittelen tässä blogikirjoituksessa Soneran laitekaupassa myynnissä olevia iPad-tabletteja. Nykyään tabletteja löytyy monilta eri valmistajilta ja valikoima saattaa äkkiä tuntua käsittämättömän suurelta. Jokaiselle varmasti löytyy itselleen sopiva laitemalli.



 



iPad Mini 2 vs iPad Mini 3



Molemmat Mini tabletit ovat kompaktin kokoisia 7,9” näytöllä varustettuja laitteita. Suurin ero näiden välillä on tarjolla olevan muistin määrässä, sekä laitteiden väreissä. Mini 3 mallissa on myös sormenjälkitunnistus, mitä ei Mini 2 mallista löydy lainkaan. Sormenjälkitunnistus antaa laitteelle huomattavasti paremman tietosuojan, kuin pelkkä lukituskoodi. Pystyt laitteen aktivointivaiheessa skannaamaan oman sormenjälkitunnisteesi, jolloin tabletti aukeaa juuri sinun sormenjäljellä.

Kummallakin mallilla pystyy hyödyntämään huippunopeita 4G-verkkoja. Minikokoinen tabletti sopii hyvin sellaiselle, joka kaipaa kätevästi mukana kulkevaa laitetta. iPad Mini asettuu kokoluokissa älypuhelimen ja isompien tablettien välimaastoon. Tällaisella on kuitenkin helpompi selailla nettiä, katsella elokuvia tai kirjoitella muistiinpanoja, kuin pelkällä älypuhelimella.



 



iPad Air vs iPad Air 2



Kummatkin Air -malleista ovat 9,7” kokoisella näytöllä varustettuja. Air 2 -mallia löytyy isommalla muistimäärällä, kuin Air -mallia. Air 2 tablettia myydään myös kultaisella värityksellä, mitä ei Air –mallista ole tarjolla. Kummatkin laitteet ovat erittäin tehokkaita ja käytössä on todella tarkka Retina-näyttö. Air 2 tabletti on teknisten ominaisuuksien puolesta hieman tehokkaampi ja siitä löytyy myös parempi kamera. Laitteen tehoilla on merkitystä, mikäli halutaan pelata vaativampia pelejä. Nykyään tableteille on tarjolla valtava määrä erilaisia ja eritasoisia pelejä.



 





 



 





Laitteen sydän, eli käyttöjärjestelmä



Applen tableteissa on käytössä sama iOS 8 käyttöjärjestelmä, kuin mikä löytyy myös iPhone-puhelimista. Sovelluksia, jotka on tehty nimenomaan iOS8:lle on vielä tässä alkuvaiheessa varsin rajallisesti asennettuna, mutta tätä varten iPadista löytyy Applen App Store, josta voi ladata lisää sovelluksia. Tablettien hienous perustuukin juuri siihen, että jokainen voi mieleisillään sovelluksilla rakentaa omanlaisensa sisällön laitteeseen. App Storessa on tarjolla ilmaisia sekä maksullisia sovelluksia. Maksullisetkaan eivät ole pahan hintaisia, sillä suurin osa sijoittuu noin 1 euron hintahaarukkaan.



 



Netin käyttö iPadilla



Nettiyhteys on hyvin olennainen osa tabletin käyttöä. Monet ohjelmat hyödyntävät nettiä ja lisäksi sovelluksiin tulee jatkuvasti uusia päivityksiä. Jotkut käyttäjät saattavat tulla toimeen pelkällä WLAN-yhteydellä, mikäli kotona löytyy jo valmiina kiinteä nettiliittymä. Suositeltavaa on kuitenkin ottaa iPadiin liikkuva nettiyhteys SIM-kortille, jolloin voit hyödyntää laitteen nopeaa 4G nettiä myös matkoilla. iPadin kaikkiin malleihin käy nano SIM-kortti, eli pienin tarjolla olevista.



 



Muutamia suosittuja sovelluksia



Dropbox (Pilvipalvelu tiedostojen tallentamiseen)



Skype (Videopuheluiden soittamiseen netin välityksellä hyvä sovellus)



Youtube (Videopalvelu)



Spotify (Musiikkipalvelu)



Sonera Viihde (Sisältää suomalaiset peruskanavat ja mahdollisuus maksukanaville. Videovuokraamo.)



Netflix (Videopalvelu, josta löytyy suosittuja elokuvia ja tv-sarjoja)



Facebook (Sosiaalisen median palvelu)



Twitter (Nopeatempoinen mikroblogipalvelu)



AngryBirds (Erittäin suosittu suomalainen peli)



           



Pikku niksejä iPadille





  1. Suosittelen ottamaan tämän Applen tarjoaman tallennuspalvelun käyttöön. Tällä saat varmuuskopioitua sovellukset, dokumentit, yhteystiedot ja kuvat automaattisesti. Saat samat tiedot auki myös muilta Applen laitteilta


  2. Joskus voi tulla tilanteita, että haluat ottaa kuvan iPadin ruudusta. Tämä onnistuu helpoiten painamalla yhtä aikaa alareunan kotinappia ja laitteen virtanappia pohjaan.


  3. Akun käyttö. Mikäli haluat selvittää, mitkä sovellukset kuluttavat eniten laitteesi akkua. Tämän pääset näkemään Asetukset -> Yleiset -> Käyttö -> Akun käyttö.


  4. Valokuva kuulokkeilla. iPadin mukana toimitetaan kuulokkeet, jonka avulla voit myös hallita laitteen kameraa. Painamalla äänisäätimen + painiketta iPad ottaa valokuvan.


  5. Viikkonumerot kalenteriin. Oletuksena tämä ei ole päällä, mutta voit kytkeä sen käyttöön Asetukset -> Posti-, yhteystiedot- kalenterit -> Kalenterit ja aktivoi Viikkonumerot -valinta.




 



Toivottavasti sait tästä blogista jotakin irti ja kenties hieman selvennystä eri mallien eroille. Jätä rohkeasti kommenttia ja omia arvioita näistä laitteista! :smileyhappy:



 



Niko



 



Ps. Täältä löydät Soneran iPad tablettien valikoiman --> linkki



 



 







 



 

Android on se ainoa oikea, tosin ikävä on vanhaa Gingerbread firmwarea. 😞 Ainut hyvä puoli mikä mm. iPhone 4S puhelimessa oli on näyttö.


En ole Apple fani... vihaan sitä entistä enemmän...

 

Ostin kesällä testikäyttöön ensimmäisen tabletin... No ihan nyt randomisti ostin Applen Ipad Minin... ja parin kuukauden käytön aikana toimisi ihan ok... Sitten se IOS 8 päivitys ja siitä alkoi Ipadin lagailu ja randomit kaatumiset yms...


Makuasioitahan nämä on aika pitkälle. Itse en ole harkinnut iPhone 3:n jälkeen mitään muuta puhelinta, kuin Applen puhelimia. Tableteissa vähän sama juttu. Itseäni viehättää laitteen hyvä käyttöliittymä ja hyvät lisäsovellukset, sekä laitteen laadukas ulkokuori :)


Ite oon kattellu uudeksi puhelimeksi Samsung Galaxy S5 tai Sony Xperia Z3. Sony houkuttelis paremmalla kameralla kun S5.


Mulla on Samsung Galaxy S5, suosittelen :smileyhappy: Kokemusta on iPhonesta ja Lumiastakin, mutta tää Samsung on mun suosikki!


Se on sellanen homma että jokaiselle on omansa 🙂 Tarpeita on monia joten on hyvä että on olemassa erilaisia ratkaisuita joilla tarve täyttää.



 



Nykyään on oikeastaan se haaste että on vaikea löytää omansa valtavasta valikoimasta. Uutuuksia tulee koko ajan joten mistä sitä tietää mikä on just itselle sopiva? Tarvitsenko kaikkia ominaisuuksia mitä uutuudet tarjoaa? Odotanko vielä x aikaa jolloin markkinoille tulee taas uusia malleja?


Totta Tero, ite kaipaan Nokia 3210 aikaa. Kun puhelimessa ei ollu liikaa sälää. Yksinkertaisuus on parasta.

 

(Vihaan kirjoittaa tekstaria kosketusnäytöllisellä puhelimella).


Itse ostin ensimmäisen tabletin kun ipad 2 tuli markkinoille. Sen kanssa mentiin ipad airin julkaisuun saakka, johon sitten päivitin. Kun vaihdoin Android-puhelimeen, vaihdoin myös ipadin 8" Android-tablettiin.

 

Muutaman kuukauden käytön jälkeen vaihdoin takaisin ipadiin, koska tuntuu, että Apple on saanut tablet-puolen toteuttua parhaiten. Etenkin ensimmäinen air miellyttää itseäni, joten hankin uuden sellaisen itselleni. Yksi suuri syy on juurikin air2:sta puuttuva mute/näytön suunnan lukituskytki, jota itse käytän todella usein. Näyttö on airissa myös erittäin hyvä ja teho riittää perus surffailuun ja muuhun tiedonhakuun jne hyvin.

 

Ipadin vahvuus on myös laaja lisälaitevalikoima, itselläni on esim. logitechin näppäimistötelakka pidempiä tekstejä varten.


Itellä on käytössä tablettina iPad mini (1st gen) Wi-Fi 16 GB (ei cellular) ja Huawein e5220 prepaidilla... Toki ostin sen Gigantin MM-kisatarjouksesta hintaan 159... 🙂 Ite tykkään siitä käyttiksestä tabletissa, mutta luurissa Androidi vetää parhaimman puolen. Syitä siihen on varmaankin se kustomoitavuus.

 

Ite käytän pääasiassa näitä sovelluksia:

- MEGA.co.nz (Tiedostojen tallennus)
- Deezer (Musiikit)
- Youtube (Videot)
- Boom Beach (suomalaisen supercellin suosittu peli)

- BloonsTD4HD (noh... ei tähän nyt keksi mtn mutta kai tajuatte jos lataatte, multiplayer versio "BTD Battles"-nimellä.)
- PicCollage (random kuvakollaasit ja joskus pelleilen sillä :P)

- TurboIRC (varmaan paras ilmanen irkkiclientti, jos VPSän kautta irssiä ei lasketa... :D)

- Hangouts (pikaviestisofta, by Google)

- Foxbrowser (omasta mielestäni paras selain, koska Firefox Sync)

Muita hyödyllisiä sovelluksia:

- 3DMark (mittaa laitteen grafiikkasuorituskyvyn)
- Huawei HiLink (Mobile Wifi-tökkeleiden tiedot & hallinta)

- Pushbullet (saa luurista ja tabletista (iossista ei kai saa, mutta sovelluksen saa siihen ladattua niin voi tehä jtn muuta sillä) ilmotukset tietokoneelle... ja voi myös lähettää SMSiä koneelta)

- Puffin Free (fla******* pilven kautta padiin (vaatii nopean netin...))

- Speedtest.net (nimi kertoo, eli netin nopeustesti


Vastaa