Samsung Galaxy Watch 3 – älykäs kuntovalmentaja ja terveydentilan seuraaja


 

Samsung julkaisi uudistuneen älykellon, joka kantaa nimeä Galaxy Watch 3. Tämä uusi kello on valmistajan mukaan aiempaa älykkäämpi, sekä kooltaan ohuempi ja kevyempi. Laite tukee edeltäjänsä tapaan 4G-yhteyttä eSIM-tekniikan ansiosta. Tämä mahdollistaa puhelujen soittamisen ja vastaanottamisen, sekä viestitoimintojen käyttämisen, vaikka kännykkä ei olisikaan vieressä.

 

Samsung Galaxy Watch 3 tuotiin tarjolle kahdessa koossa. Pienempi kello on kooltaan 41mm ja suurempi 45mm. Värivaihtoehtoina 41mm versiossa on Mystic Bronze tai Mystic Silver ja 45mm versiossa Mystic Black tai Mystic Silver. Näiden eSIM-tekniikan sisältävien kellojen lisäksi tarjolle tuli titaaninen 45mm Mystic Black kello, johon ei ole mahdollista hankkia 4G-liittymää. Kaikkien mallien ennakkomyynti on alkanut ja laitteiden toimitukset sekä varsinainen myynti alkaa 21.8.

 

Älykellon ranneke on materiaaliltaan nahkaa, runko terästä ja lasi Corning Gorilla Glass DX+, joten materiaalien puolesta se on laadukas ja kestävä. Kellon ulkoasu on klassisen tyylikäs ja lisäksi kellotaulujen personointi tekee tästä laitteesta sopivan kumppanin erilaisiin tilanteisiin. Voit valita omaan mielentilaan tai tilaisuuteen aina parhaiten sopivan kellotaulun ulkoasun ja värityksen. Lisäksi ulkoasua voi personoida erilaisilla rannekkeilla.

 

 

Ranteessa kulkeva kuntovalmentaja ja terveydentilan seuraaja

 

Samsung Galaxy Watch 3 pitää valmistajan mukaan sisällään johtavaa hyvinvointi- ja terveysteknologiaa. Kelloa voit käyttää apunasi treenatessa esimerkiksi juoksulenkeillä. Voit mitata lenkin aikana tasapainoasi, askelten pituutta ja maakosketusta, joiden avulla saat kattavan analyysin juoksutekniikastasi. Galaxy Watch 3:sta löytyy myös perinteiset ominaisuudet kuten sykkeen mittaus, juoksuvauhdin ja matkan mittaaminen sekä askelmittari. Kello pyrkii olemaan urheilun lisäksi apuna myös äärimmäisen tärkeässä arkiliikunnassa.

 

Jos pidät kellon ranteessa nukkuessasi, niin saat yksityiskohtaista tietoa unenlaadusta ja stressitasostasi. Galaxy Watch 3 tarjoaa mahdollisuuden mitata sydänfilmin (EKG) ja veren happipitoisuuden. Lisäksi käyttäjän turvallisuutta lisää tieto siitä, että kellossa on kaatumisentunnistus, joka voi lähettää viestin valituille kontakteille kaatumisen yhteydessä. Tästä voisi olla erityistä hyötyä myös vanhuksen käytössä, jolloin omaiset saavat tiedon kaatumisesta.

 

 

eSIM-tekniikka ja 4G-yhteys vapauttaa

 

eSIM-tekniikalla varustetut älykellot ovat olleet poikkeuksetta Telian myydyimpien mallien listoilla. Monet käyttäjät arvostavat mahdollisuutta käyttää älykellon puhelin-, viesti- ja nettiominaisuuksia, ilman älypuhelimen kuljettamista mukana. Tämä on loistava mahdollisuus etenkin juoksulenkeille tai muihin hetkiin, kun ison älypuhelimen kuljettaminen mukana olisi haastavaa.

 

Telian Multi-palvelun ansiosta sinulla on mahdollisuus käyttää samaa liittymänumeroa kellossasi, kuin mikä sinulla on älypuhelimessasi. Tämän ansiosta puhelut toimivat samalla tavalla kelloosi tai älypuhelimeesi ja olet aina tavoitettavissa.

 

Mallit ja hinnat 


Galaxy Watch 3 45mm LTE Mystic Black tai Mystic Silver 509€
Galaxy Watch 3 41mm LTE Mystic Silver tai Mystic Bronze 479€
Galaxy Watch 3 45mm BT Titanium Mystic Black 649€

 

Tekniset tiedot

Materiaali: Ruostumaton teräs
Näyttö: 1,4" (34 mm) Super Amoled, Corning Gorilla Glass DX+
Mitat: 45 x 46 x 11 mm
Paino: 53 g
Akku: 340 mAh
Lataus: Langaton lataus
Ranneke: Nahkaranneke, standardikiinnikkeet
AP: Exynos 9110 Dual Core 1,15 GHz
OS: Tizen
Muisti: 1 Gt RAM + 8 Gt sisäinen muisti
Liitännät: 4G, Bluetooth 5.0, WI-FI b/g/n, NFC A-GPS, Glonass, Beidou
Anturit: Kiihtyvyysanturi 32G, gyrometri, ilmapuntari, valoanturi, sykemittari (8PD), EKG
Kestävyys: 5 aATM + IP68, MIL-STD-810G
Yhteensopivuus: Android ja iOS

 

 

Tilaa Samsung Galaxy Watch 3


17 kommenttia

Tässä mun video aiheesta:

Moi

Pari kysymystä kellon ominaisuuksista:

 

1.

Joko EKG-mittaus toimii Suomessa tällä kellolla?

 

Alla mobiili.fi sivuston kommentti elokuun alussa 2020

 

"EKG-mittaukset vaativat viranomaishyväksynnän, jonka aikataulusta Euroopan unionin alueella ei ole vielä tietoa eivätkä nämä ominaisuudet näin ole täällä vielä myöskään Galaxy Watch3:ssa toistaiseksi käytettävissä".

 

2.

Onko tietoa saako kelloon ladattua golf sovellusta, jota voisi käyttää golfkierroksella etäisyysmittarina, tuloskorttina yms?


@Golfer@  kirjoitti:

Moi

Pari kysymystä kellon ominaisuuksista:

 

1.

Joko EKG-mittaus toimii Suomessa tällä kellolla?

 

Alla mobiili.fi sivuston kommentti elokuun alussa 2020

 

"EKG-mittaukset vaativat viranomaishyväksynnän, jonka aikataulusta Euroopan unionin alueella ei ole vielä tietoa eivätkä nämä ominaisuudet näin ole täällä vielä myöskään Galaxy Watch3:ssa toistaiseksi käytettävissä".

 

2.

Onko tietoa saako kelloon ladattua golf sovellusta, jota voisi käyttää golfkierroksella etäisyysmittarina, tuloskorttina yms?


Moikka @Golfer,

 

Samsung Galaxy Watch 3 -kelloon on tulossa kyseinen EKG-mittaus, mutta tarkempaa aikataulua ei ole vielä antaa. Tästä Golf-sovelluksesta en osaa sanoa, mutta kellosta löytyy kyllä esiasennettuna kattava valikoima urheilusuoritusten seurantaan tarkoitettuja ominaisuuksia. 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +8

Päivittämällä uusia rahanarvoisia ominaisuuksia kelloon - tule seuraamaan päivitysmatkaa

 

21.6.2021 Samsung ilmoitti iloisia uutisia Samsungin Galaxy Watch3 - ja Watch Active2 älykellon jo hankkineille ja sen hankkimista aikoville. Kellojen yhdet arvokkaimmat ominaisuudet, eli EKG-sydänkäyrän sekä verenpaineen mittaaminen olivat julkaisun jälkeen ainoastaan saatavilla Koreassa, mutta joulukuussa 2020 Samsung sai CE-tyyppihyväksynnän näille ominaisuuksille 31 uudelle maalle! Yhtenä 28 EU-maana Suomi oli tässä listassa mukana ja jäin odottelemaan päivitystä uudelle kellolleni. Päivityksen oli tarkoitus levitä eri markkinoille 4. helmikuuta alkaen ja 23.2. huomasin itse, että päivitys oli saatavilla Galaxy Wearable -sovelluksen kautta.

 

Kellon päivityshistoriassa kerrotaan ainakin hyvin vihjaavasti ominaisuuksien tulosta seuraavasti: "Samsung Health Monitorin verenpainesovellus ja/tai EKG-sovellus ovat saatavilla maissa, joissa sovelluksille on saatu virallinen selvitys, hyväksyntä tai varmenne." Samsung Health Monitor on sovellus, jonka kautta EKG:ta ja verenpainetta mitataan ja sovellus tulee päivityksen jälkeen Galaxy Weareable -sovelluksen kautta ladattavaksi. Uutuutena kelloon tulee myös näin korona-aikana terveyttä edistävä toiminto eli "käsienpesu".

 

Ohjeet EKG:n mittaamiselle löydät alla olevalta videolta englanniksi. Verenpaineen mittaamiseen on omat ohjeensa ja sitä varten käyttäjän tulee pystyä kalibroimaan verenpaineen mittaus kellossa kuukausittain käyttäen apunaan oikeaa verenpainemittaria, joten tätä en itse tällä hetkellä pysty kokeilla.


Jatkankin tästä matkaani kohti uusien ja upeiden toimintojen ääreen jotka taatusti ovat sekä rahanarvoisia että ehkä jopa kullanarvoisia ominaisuuksia oman terveyteni seurannassa.

 

Arvostelen samalla myöhemmin Galaxy Watch3 -älykellon lähinnä aiempaan Gear S2-versioon viitaten ja katsoen samalla, että kuinka pitkälle älykellorintamalla ollaan tultu viidessä vuodessa ja ovatko kaikki ominaisuudet parempia.

 

Kurkkaa lankaa hetken päästä uudestaan kun taltioin ja dokumentoin päivitysprosessia sekä heitä vapaasti kysymyksiä, mikäli itse mietit joitain kellon ominaisuuksia.

Kiitos vielä kerran telialaisille mahtavista kisoista joiden kautta pääsee aina ajan hermolle vempeleistä! @TeroRe@MinnaLN@SannaMKoo 

 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +8

@Golferillekin siis vielä, eli näyttäisi pahasti siltä, että EKG-mittauskin on nyt saatavilla Suomessa. Seuraile mukana niin pystyn kertoa paremmin toiminnosta! 🙂>

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +8

Ensituntumat uusista ominaisuuksista päivityksen myötä

 

Niinhän siinä kävi, että päivitys toi tosiaankin verenpainemittauksen ja EKG-sydänkäyrän mittaamisen mahdolliseksi Suomessa Galaxy Watch3 -älykellolla.

 

 

 

Pian päivittämisen jälkeen näistä ominaisuuksista kello tai puhelin ei kyllä kovin huudellut ja siksi nämä ominaisuudet voivat mennä monelta helposti ohitse. Siksi kokosinkin tähän ohjeet, kuinka sinä saat uudet ominaisuudet kellossasi käyttöösi.

 

  1. Tarkista kellon widgeteistä, näetkö uusia kuvakkeita EKG:lle tai verenpaineelle. Mikäli et nähnyt niin kuin en nähnyt minäkäään, pyöritä kellon rengasta ihan oikealle, kunnes saat näkyviin Lisää pienoisohjelma -kuvakkeen. Etsi pienoisohjelmien joukosta EKG ja verenpaineen mittaus ja lisää ne pienoisohjelmalistalle.
  2. Toinen tapa löytää uudet ominaisuudet on painaa kellon alempaa painiketta, josta saat sovellukset näkyviin (asetuksesi voivat olla erit). Ohjelmien listauksessa viimeisimpänä pitäisi nyt näkyä Samsung Health Monitor, josta pääset valitsemaan joko verenpaineen tai EKG:n
  3. Lataa Samsung Health Monitor -sovellus puhelimeesi painamalla kellossa Lataa sovellus, joka avaa Galaxy Storen puhelimessasi. Vaihtoehtoisesti voit puhelimella siirtyä suoraan tähän linkkiin http://galaxystore.samsung.com/detail/com.samsung.android.shealthmonitor 
  4. Suosittelen huolellisesti lukemaan Galaxy Storen sovellussivulla olevat ohjeet sovelluksesta, sen käytöstä ja terveystiedoista sekä tutustumaan sovelluksen ominaisuuksiin Samsungin sivulla https://www.samsung.com/fi/apps/samsung-health-monitor/ ja tarvittaessa lataamaan suomenkieliset PDF-ohjeet tästä linkistä https://images.samsung.com/is/content/samsung/p5/fi/apps/samsung-health-monitor/EU24_IFU_ECG_20210116.pdf (suomenkieliset ohjeet ovat sivuilla 77-83). Verenpaineen mittauksen käyttöä ranteesta käsketään olla käyttämättä mm. jos sinulla on tatuointi kelloranteessasi. Lisäksi palvelun käyttö edellyttää 22 vuoden ikää ja ominaisuudet on testattu yli 22-vuotiailla.

 

Seuraavassa viestissä pureudun tarkemmin itse EKG:n mittaamiseen älykellolla ja sovelluksella, seuraa matkaa!

Liitteestä löydät ohjekirjasen Samsung Health Monitoriin ja suomenkieliset sivut ovat 77-83.


@jaypekka@  kirjoitti:

Ensituntumat uusista ominaisuuksista päivityksen myötä

 

Niinhän siinä kävi, että päivitys toi tosiaankin verenpainemittauksen ja EKG-sydänkäyrän mittaamisen mahdolliseksi Suomessa Galaxy Watch3 -älykellolla.

 

Tuo on kyllä erittäin hyvä ominaisuuslisä ja tärkeä seurattava. Jään mielenkiinnolla odottamaan millaisia havaintoja teet mittauksesta. 😁> Tällä hetkellä itselläni käytössä älykello missä ei tätä ominaisuutta ole, mutta saa nähdä alkaako se pian kaihertamaan ja pitää laittaa kello vaihtoon 😁>

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +8

Sinun rytmisi oli sinusrytmi - mitä se tarkoittaa?

 

Nyt on päästy kellon päivitysten ominaisuuksien tutkimisessa siihen vaiheeseen, että ensimmäinen sydänkäyrä on mitattu. EKG:n mittaaminen kävi käden käänteessä. Ensimmäisellä kerralla EKG:n mittaaminen vaatii puhelimen sovelluksen tietojen hyväksymistä ja läpilukua sekä kellokäden valintaa. Sen jälkeen mittaaminen onnistuukin suoraan kellosta ja raportti lähtee tarkemmin tarkasteltavaksi puhelimen Samsung Health Monitoriin.

 

Alla näet ruutukaappamani videon puhelimen näytöltä katsottuna proseduurista.

 

 

Ei merkkejä eteisvärinästä

 

Testitulokseksi sain sinusrytmin, jolla tarkoitetaan sydämen säännöllistä rytmiä ja sitä ilmenee, kunsydämen eteiset ja kammiot sykkivät samassa tahdissa. Eteisvärinä, eli AFib olisikin huolestuttavampi tulos, sillä silloin sydämessä saattaa ola eteisvärinää, eli epäsäännöllistä rytmiä. Sydämen eteiset ja kammiot sykkivät silloin eri tahdissa.

Pieneksi pettymyksekseni EKG:ta ei mitata automaattisesti, sillä se tarvitsee sormen pitämistä painikkeella, mutta mielestäni päivityksen myötä sykehälytykset tulivat mahdolliseksi kellossa. Voit asettaa sykehälytykset, kun sinulla on käytössä jatkuva sykkeen mittaaminen. Valitse kolmesta pisteestä kellon sykesovelluksesta sykehälytykset päälle ja voit itse valita korkean ja matalan sykkeen rajasi.

 

 

Näkisinkin, että EKG:n mittaaminen on hyvä lisä olla lähes aina mukana kulkevassa kellossa, sillä tiukan paikan tullen siitä voi todella olla apua ei pelkästään itselle, mutta miksei myös toiselle. Huonoa vointia tai rintakipuja potevalle voi helposti tehdä nopean testin kellon kanssa ja tarvittaessa olla yhteydessä terveydenhuoltoon. Lisäksi lääkärille voi ottaa näytille alla näkyvän tulosteen omasta EKG-käyrästä suoraan vastaanotolle mentäessä.

 

 

Kellon verenpaineominaisuuden mittaaminen jää omalta osaltani hamaan tulevaisuuteen, sillä minun on ensin löydettävä jostain verenpainemittari, jonka kanssa kalibroida kelloni. Toivottavasti tästä ominaisuuden esittelystä oli kuitenkin sinulle apua ja hyötyä!

Seuraavassa postauksessani arvostelen tarkemmin koko Watch3-kellon ja vertailen vähän aiempaan Samsungin malliin. Pistä threadi seurantaan!


@jaypekka@  kirjoitti:

Seuraavassa postauksessani arvostelen tarkemmin koko Watch3-kellon ja vertailen vähän aiempaan Samsungin malliin. Pistä threadi seurantaan!


Siisti nähdä kuvien kanssa miten homma toimii! Tämä threadi meni itellä seurantaan muistutuksien kera 😁>


@jaypekka@  kirjoitti:

 

Näkisinkin, että EKG:n mittaaminen on hyvä lisä olla lähes aina mukana kulkevassa kellossa, sillä tiukan paikan tullen siitä voi todella olla apua ei pelkästään itselle, mutta miksei myös toiselle. Huonoa vointia tai rintakipuja potevalle voi helposti tehdä nopean testin kellon kanssa ja tarvittaessa olla yhteydessä terveydenhuoltoon. Lisäksi lääkärille voi ottaa näytille alla näkyvän tulosteen omasta EKG-käyrästä suoraan vastaanotolle mentäessä.

 

.....

 

Seuraavassa postauksessani arvostelen tarkemmin koko Watch3-kellon ja vertailen vähän aiempaan Samsungin malliin. Pistä threadi seurantaan!


Samaa mieltä! On kyllä jännä mihin kaikkeen älykellotkin nykyään pystyvät. Monesti olen toki kuullut vastahakoisiakin mielipiteitä ettei älykellojen mittauksiin kannata luottaa ja eivät ole aukottomia... Eivät tietenkään ole, mutta uskon itse silti vakaasti, että jos säännöllisesti tarkkailisi kellolla esimerkiksi juuri sydänkäyrää, verenpainetta, unitietoja, stressiä yms. ja niihin tulee jotakin heittelyä, niin kyllä se ihan tarkastelun paikka sitten on. Joku syy löytyy varmasti taustalta heittelyyn.

 

Monesti niiden tulosten ja omien tekemisten kautta tuleekin enemmän pohdittua, miten mikäkin vaikuttaa mihinkin. Jos kello esimerkiksi näyttää levotonta nukkumista ja heräilyä itselläni, niin pysähdyn aamuisin miettimään että mitä illalla tuli touhuttua ja löytänytkin yhtymäkohtia muihin iltoihin joita on seurannut levottomat yöt 😁>

 

Threadi myös seurannassa! ⌚>

Ostin vaimolle Galaxy Watch 3 syntymäpäivälahjaksi juurikin verenpaineen ja EKG:n mittausominaisuuksien vuoksi.

Mikään noista mainitsemistasi kohdista 1-3 ei kuitenkaan tuo Samsung Health Monitoria saataville, edes tuo suora linkki.

Mikä neuvoksi vai pitääkö palauttaa tuote kauppaan?

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +15

@steeletommy@  kirjoitti:

Ostin vaimolle Galaxy Watch 3 syntymäpäivälahjaksi juurikin verenpaineen ja EKG:n mittausominaisuuksien vuoksi.

Mikään noista mainitsemistasi kohdista 1-3 ei kuitenkaan tuo Samsung Health Monitoria saataville, edes tuo suora linkki.

Mikä neuvoksi vai pitääkö palauttaa tuote kauppaan?

 


Oletko tarkistanut että kellossa ja puhelimessa on uusimmat päivitykset asennettuna? Vaikka kyseessä onkin uusi kello, on siihen silti voinut tulla päivityksiä, jotka täytyy ensiksi ladata. Jos päivitykset ovat ajantasalla, mitä tapahtuu kun etsit Health Monitor -sovellusta puhelimen kautta? Sitäkö ei ole saatavilla lainkaan? 

Verenpainemittauksen toimivuuden osalta ohjeissa kerrotaan seuraavaa: Älykello tulee ensin kalibroida perinteisen käden ympärille asetettavan verenpainemittarin avulla. Kalibroinnin jälkeen verenpainetta voi mitata milloin vain. Laite analysoi sisäänrakennettujen antureiden havaitsemia sykeaaltoja ja laskee kalibrointi- ja mittausarvojen eron avulla senhetkisen verenpaineen. Verenpaineen mittaukseen löytyy myös ohjevideo täältä

EKG-mittauksessa ohjeeksi kerrotaan seuraavaa: Health Monitor -sovelluksen EKG-toiminto analysoi sydämen rytmiä Galaxy Watch3:n tai Watch Active2:n sensorien avulla. Mittaus suoritetaan istuen, käsivarsi aseteltuna tasaiselle pinnalle. Mittauksen käynnistämisen jälkeen toisen käden sormi asetetaan laitteen painikkeille, ja 30 sekunnin jälkeen sovellus näyttää mittaustuloksen. Tulos voi olla joko normaali (sinusrytmi) tai epänormaali, mikäli eteisvärinän merkkejä havaitaan sykkeessä. EKG-mittauksesta löytyy myös video.

Kokeilepa pääsetkö noilla ohjeilla eteenpäin. Molemmat ominaisuudet kellosta pitäisi kuitenkin löytyä. Tarvittaessahan Samsungin asiakastukikin auttaa, jos tuntuu että toiminteet eivät näillä ohjeilla onnistu. 

Päivitykset on tehty sekä kelloon että puhelimeen.

Tuolla nimellä "Samsung Health Monitor" ja vastaavalla kuvakkeella ei löydy Play kaupasta. Ei myöskään näy Galaxy Wearablessa.

Todella turhauttavaa...

 

Soitin sitten Samsungin asiakastukeen. Sieltä sanoivat että Samsung Health Monitor vaatii toimiakseen myös Samsungin puhelimen.

Ei siis riitä että puhelimessa on Android 5 käyttöjärjestelmä.

 

Itse en ole ainakaan löytänyt mainintaa että Health Monitor olisi yhteensopiva vain Samsungin puhelinten kanssa.

 

Kommentteja?


@steeletommy@  kirjoitti:

Soitin sitten Samsungin asiakastukeen. Sieltä sanoivat että Samsung Health Monitor vaatii toimiakseen myös Samsungin puhelimen.

Ei siis riitä että puhelimessa on Android 5 käyttöjärjestelmä.

 

Itse en ole ainakaan löytänyt mainintaa että Health Monitor olisi yhteensopiva vain Samsungin puhelinten kanssa.

 

Kommentteja?


Bongasin Samsungin sivuilta tietoa Health Monitor -sovelluksesta ja siellä on tosiaan mainittuna nämä vaatimukset: "Tämän sovelluksen käyttöön vaaditaan Galaxy Watch -kello ja Galaxy-älypuhelin." 

Mikä puhelin sinulla on käytössäsi nyt? Ehkäpä seuraava olisikin sitten Samsung Galaxy? 🙂>

Ok eli jostain löytyi vahvistus tiedolle, kiitos.

Vaimolla nyt Honor 8 ja on itseasiassa kohta vaihtamassa luuria, joten seuraava on sitten Galaxy 😉>


@steeletommy@  kirjoitti:

Ok eli jostain löytyi vahvistus tiedolle, kiitos.

Vaimolla nyt Honor 8 ja on itseasiassa kohta vaihtamassa luuria, joten seuraava on sitten Galaxy 😉>


Eipä kestä 🙂> Puhelimen osto tuleekin sitten hyvään paikkaan, jos tämä kello on siis vaimolla käytössä. Pääsee nauttimaan laajemmin kellon tarjoamista ominaisuuksista 👍>

Vastaa