Suositut viestintäsovellukset yhteydenpitoa varten

  • 31 March 2020
  • 4 kommenttia
  • 126 katselukertaa

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12


 


Meistä moni käyttää nykyään tavallisten puheluiden tai tekstiviestien tilalla jotain erillistä sovellusta yhteydenpitoa varten. Vaihtoehtoja on monia ja jokaisella on varmasti se oma mieluisin sovellus juuri omaan tarpeeseen. Monet sovellukset tarjoavatkin puheluiden ja viestien lisäksi mahdollisuuksia ryhmäkeskusteluihin, videopuheluihin ja moniin muihin toimintoihin. Tässä artikkelissa otetaan katsaus viiteen eri vapaa-ajan yhteydenpitoon sopivaan sovellukseen.


 


WhatsApp Messenger


 



 


Yksi varmasti suosituimmista viestintäsovelluksista on WhatsApp Messenger. Suosituin ominaisuus WhatsAppissa lienee ryhmäkeskustelut eli voit luoda uuden ryhmän, johon lisäät haluamasi henkilöt mukaan. Voit chattailla ryhmän tai yksittäisen henkilön kesken sovelluksella ja jakaa kuvia, videoita, ääntä, sijaintia sekä muita tiedostoja. Tämä toimii hyvin vaikkapa tulevan tapahtuman suunnittelussa tai muuten vaan yhteydenpidossa.


 


Viestien lisäksi WhatsAppilla onnistuu myös soittaminen. Voit avata ääni- tai videopuhelun kaverillesi WhatsAppista ja jutella kuulumiset läpi. Kahdenkeskeisen puhelun lisäksi voit laittaa pystyyn ryhmäpuhelun, jossa voi olla mukana yhteensä neljä käyttäjää. Ryhmäpuhelut toimivat äänellä tai videolla.


 



 


Sovellus itsessään on ilmainen ja se käyttää internetyhteyttäsi (mobiilidata tai wifi) yhteydenpitoon, joten se ei laskuta liittymältäsi erikseen puheluita tai viestejä. WhatsApp toimii puhelinnumerollasi ja se voi hyödyntää puhelimesi yhteystietoja. Et tarvitse muuta erillistä käyttäjätunnusta palvelun käyttöön.


 


Lataa WhatsApp -sovellus Android, iOS, Mac tai PC-laitteellesi tai käytä WhatsApp Webiä tietokoneen nettiselaimella. Löydät WhatsAppin käyttämiseen liittyviä kysymyksiä ja vastauksia kootusti WhatsAppin FAQ-osiosta.


 


Messenger


 



 


Messenger on myös erittäin suosittu ja melko monipuolinen viestintäsovellus. Facebookin kanssa linkityksessä oleva Messenger auttaa sinua pitämään yhteyttä tuttuihin tai jopa yrityksiin. Me, kuten moni muukin yritys, vastaamme asiakkaille myös Messengerin kautta. 


 


Messengerillä voit lähettää viestejä tai soittaa ääni- tai videopuheluita tuttaviesi kanssa. Messengeriä voi käyttää myös oletussovelluksena tekstiviestien lähettämiselle. Voit laittaa pystyyn jopa 50 henkilön ryhmäpuhelun, johon voit osallistua myös videolla ja tuunata olemustasi vaikkapa filtterien avulla. Messengerillä voit jakaa kuvia, videoita, ääntä, sijaintisi tai muita tiedostoja muiden kanssa.


 



 


Messengerin avulla voit myös pitää yhteyttä isommankin ryhmän kanssa luomalla ryhmäviestiketjun. Voit tuoda Messengeriin myös yhteystietosi puhelimesta ja tarvittaessa lähettää viestejä Messengerin kautta yhteystiedoissasi oleville henkilöille, vaikka ette olisikaan Facebook-kavereita. Voit lähettää myös viestin kaverillesi Messengerin kautta, vaikkei hän käyttäisikään Messenger-sovellusta. Tällöin hän näkee viestin kirjautuessaan Facebookiin.


 


Messenger on maksuton sovellus, joka käyttää nettiyhteyttäsi yhteydenpitoa varten. Jos sinulla on tai on joskus ollut Facebook-tunnukset, pääset käyttämään Messengeriä viestimiseen. Messenger on saatavilla iOS:ään, Androidiin ja joihinkin peruspuhelimiin. Messengeriä voi käyttää myös tietokoneella Facebookin kautta tai omalla sivustollaan. Apuja Messengerin käyttöön sekä vastaukset useimpiin kysymyksiin löydät Messengerin ohjesivustolta kootusti.


 


Google Hangouts


 



 


Google Hangouts on melkolailla vastaavanlainen vaihtoehto aiemmin mainituille WhatsAppille sekä Messengerille. Myös Google Hangouts on maksuton sovellus, jolla voit lähettää viestejä ja soittaa ääni- sekä videopuheluita muille Hangoutsin käyttäjäille. Hangouts käyttää internetyhteyttäsi yhteydenpitoa varten. Hangoutsin kautta voit soittaa mihin tahansa numeroon, mutta vain Hangouts -puhelut käyttäjien välillä ovat maksuttomia. 


 


Voit kerätä yhteystiedoistasi porukan ja perustaa ryhmäkeskustelun maksimissaan 150 henkilölle. Viesteissä voit jakaa kuvia, videoita, karttoja sekä toki värittää keskustelua emojeilla, tarroilla tai GIFeillä. Voit tehdä keskustelusta näppärästi maksuttoman ryhmäpuhelun videon kera, johon mahtuu yhteensä kymmenen ihmistä mukaan. Tietokoneella voit tuoda videopuheluihin lisää eloa esimerkiksi piirtämällä tai erilaisilla efekteillä Hangouts -sovelluksien avulla.


 



 


Huomiona myös se, että Googlelta löytyy myös erilliset sovellukset Hangouts Meet sekä Hangouts Chat, jotka ovat enemmänkin yrityskäyttöön tarkoitettuja viestintäpalveluita. Google Duo -sovellus on puolestaan FaceTimen kaltainen kahdenkeskeiseen videopuheluun tarkoitettu sovellus ilman Hangoutsin ylimääräisiä ominaisuuksia.


 


Käyttäminen kaikilla laitteilla sujuu, kun omaat Google-tilin, mutta kirjautuminen onnistuu mobiililaitteilla myös muilla tileillä. Google Hangouts toimii tietokoneilla ja Android- sekä iOS-laitteilla ja voit ladata sen Hangoutsin sivujen kautta. Mobiililaitteille löytyy oma applikaationsa ja tietokoneella käyttö onnistuu Gmailin kautta tai Chrome-laajennuksen avulla. Hangouts synkronoi automaattisesti itsensä kaikkien käyttämiesi laitteiden välillä, joten pysyt keskusteluissa kärryillä helposti. Löydät tukea Google Hangoutsin käyttöönottoon sekä ongelmatilanteisiin tarkemmin Hangoutsin tukisivustolta. 


 


Skype


 



 


Skype on varmasti monelle entuudestaan tuttu ainakin nimeltä, jos ei käyttökokemuksilta. Kuten muutkin tässä artikkelissa esitellyt sovellukset, Skype on sovelluksena maksuton. Skypen käyttäjien välillä tehdyt Skype-puhelut ovat ilmaisia, mutta ne käyttävät dataasi, joten on suositeltavaa olla rajaton datapaketti tai wifi-yhteys käytössä. Skypestä on mahdollista soittaa myös tavallisia puheluita tai lähettää tekstiviestejä, mutta näistä laskutetaan erikseen.


 


Skypen kautta voit laittaa äänipuheluiden lisäksi pystyyn videopuhelun, johon saat liitettyä yhteensä jopa 50 ihmistä mukaan. Chattaily hoituu myös Skypen kautta kahden kesken tuttusi kanssa tai isomman ryhmän kanssa. Voit jakaa kuvia sekä videoida ystävillesi Skypen avulla ja tarvittaessa jakaa myös oman ruutusi muille näkyviin suunnitelmien esittelemistä varten.


 



 


Skypen käyttämisen aloitus alkaa sisäänkirjautumisella, johon tarvitset Microsoft-tilin. Skypen käyttöönottoon sekä sen käyttämiseen löytyy runsaasti opastusta Skypen ohjesivustolta. Skypen käyttäminen onnistuu kattavasti eri laitteilla eli yhteydenpito hoituu tietokoneilla, puhelimilla, tableteilla ja myös Xbox One -pelikonsolilla. Skypen verkkosivuilta pääset lataamaan Skypen omalle laitteellesi.


 


Discord


 



 


Discord on profiloitunut etenkin pelaajien kesken suosituksi sovellukseksi, joka poikkeaa hieman aiemmin mainituista, mutta on oiva työkalu yhteydenpitoon. Se on tarkoitettu etenkin ystävien tai yhteisöjen keskeiseen kanssakäymiseen. Discord on maksuton ohjelma, joka kuitenkin käyttää nettiyhteyttäsi ja se pyörii käyttäjien tekemien palvelimien ympärillä. Pääset luomaan oman palvelimen muutamalla klikkauksella, jonne kutsut ystäväsi mukaan kutsulinkin avulla.Jos tarvitset paikan, jossa vaihtaa kuulumisia, pysyä yhteydessä pelien aikana tai suunnitella tulevaa tapahtumaa tuttujen kanssa, Discord antaa sinulle tähän mahdollisuuden.


 


Palvelimellesi voit lisätä useita puhe- ja tekstikanavia, joilla käydä keskusteluja muiden kanssa. Näet heti ketä palvelimella on paikalla milläkin kanavalla, joten erillistä puhelua tai viestiä ei tarvitse lähettää vaan voit liittyä suoraan kanavalle mukaan keskustelemaan. Tekstikanavilla voit kirjoitella muiden kanssa ja jakaa kuvia, videoita tai muita tiedostoja. Voit organisoida palvelimesi kanavia kätevästi antamalla käyttäjille eri tasoisia oikeuksia, jolloin käyttäjillä on pääsy vain tasonsa oikeuttamalle teksti- tai puhekanavalle. Jäseniä voi myös ryhmitellä eri ryhmiin, jolloin voit viestittää tarvittaessa kätevästi haluamallesi ryhmälle. Tavalliselle palvelimelle mahtuu maksimissaan jopa 250 000 käyttäjää, joten jos palvelimesi käyttäjämäärä on kovin suuri, pieni organisointi ei ole pahitteeksi. Discordin kautta voit antaa terveiset myös videon kanssa tai jakaa ruutuasi muille käyttäjille. Voit pistää omasta pelisessiostasi lähetyksen päälle ja kutsua kaverit katsomaan peliäsi tai vastaavasti katsella kaverisi lähetystä Discordin kautta. 


 



 


Tarvitset aluksi oman Discord-tilin, jonka jälkeen olet valmis käyttämään sovellusta kaikilla laitteillasi. Discord toimii tietokoneella työpöytäsovelluksella tai selaimen kautta ja sen lisäksi mobiililaitteilla iOS:lla sekä Androidilla. Discordin lataaminen onnistuu esimerkiksi Discordin nettisivujen kautta. Saat apuja käyttöönottoon ja palvelun käyttöön kattavasti Discodin omalta tukisivustolta. 


 


Jos tarvitset apuja tai sinulle tulee vastaan ongelmia esimerkiksi tilin luomisessa, sovelluksen asennuksessa tai sen ominaisuuksien käytössä, Telia Helpin asiantuntijamme auttavat tässä tarkemmin.


Helpistä voimme tarvittaessa ottaa etäyhteyden laitteellesi ja katsoa ongelma kuntoon kanssasi.

 


Onko sinulla näistä joku tai useampi sovellus käytössä vai käytätkö jotain muuta sovellusta yhteydenpitoon? Osallistu keskusteluun kommenttiosiossa!


 


Lue myös:



 

4 kommenttia

Hei Moderaattori Joonas Lam

Yritin tulostaa suositut viestitäsovellukset yhteydenpitoa varten artikkelia järkevästi.

Sivujako menee aivan pöhkösti ei siis saa asiakokonaisuutta esim messengeriä yhdelle sivulle jne ja kaikenlisäksi sivujako on eri jos yrität tulostaa vain yhden sivun välistä, kuten minä yritin kun teidän "Mahtavaa että tulit..... mainos" oli pompannut huomaamattani tekstin päälle

Tiedän ettei näitä varsinaisesti tehdä tulostus optimoidusti mutta minä vanha pieru kuten jo nimimerkkikin sanoo mieluummin luen paperilta.

Siis onko mahdollista lisätä pakotettuja sivunvaihtoja helposti kun tulostaa suoraan hiiren oikealla napilla klikkaamalla ilman mitää ylimääräisiä muualle kopiointeja 

Tämä olisi tärkeä ominaisuus kaikkeen teidän mainostekstiin jos katslet esim jotakin tiettyä puhelinta et halua että tulostamaasi esim  ominaisuussivuun tulee jotakin muun laitteen räpellystä aluksi

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Hei @esvi60 ja tervetuloa Yhteisöön! Entä jos kopioit haluamasi tekstin Wordille ja sitten tulostat, näin saat juuri sen pätkän tulostettua minkä haluat. Ja jos haluat tulostaa koko tekstin niin sitten kopioit kaikki Wordiin. Näin ainakin saisit sivujaon juuri sellaiseksi kuin haluat eikä paperille tulostuisi mitään ylimääräisiä. Mitä mieltä ideasta? 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Tästähän puuttui hyviä sovelluksia:

- Telegram (todella suosittu sovellus WhatsAppin kilpailija - paras ominaisuus on monen laitteen samanaikainen tuki ja isot ryhmät. 

- Signal (salaus ja yksityisyys edellä)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Telegram on kyllä tavattoman kätevä suuremmissa ryhmäkeskusteluissa ja siinä, että se toimii usealla laitteella samanaikaisesti toisin kuin Whatsapp. Lisäksi tiedostojen ja asioiden jakaminen tuntuu siinä näppärämmältä.

Vastaa