Skip to main content

Verkkokauppaamme on juuri saapunut uutuutena suomalaista alkuperää olevat Polarin urheilukellot: Polar Ignite ja Polar Vantage M. Sain ilon testata Polar Vantage M -urheilukelloa, joka on ollut haaveissani jo pidemmän aikaa.

Polar Vantage -sarja seuraa V800-kellon jalanjäljissä ja edustaakin uutta premium-sarjaa. Sarjasta löytyy kaksi versiota, joista V on suunnattu ammattilaisille ja M kuntoilijoille.

 

Polar vantage m -kellon Käyttöönotto

 

Polarin paketista kuoriutuu ulos tyylikkäästi pakattu kello, sekä virtajohto ja aloitusopas usealla kielellä. Laitoin kellon saman tien lataukseen ja huomasin, että se oli jo käyttöönottovalmis. Valitsin valkoisen rannekkeen mutta Vantage M kelloon on saatavilla erilaisia ja eri värisiä rannekkeita. Kellosta saa siis muokattua ihan sellaisen kuin haluaa. Polar Vantage M -urheilukelloon sopii mitkä vain 22mm pikalukituksella toimivat rannekkeet.

Käyttöönotto onnistuu puhelimella, tietokoneella tai suoraan kellosta. Itse käytän Polar Flow -sovellusta puhelimella, joten valitsin sen käyttöönoton kaveriksi. Käyttöönotto kävi muutamalla napsautuksella valitsemalla kieli ja yhdistämällä puhelimen ja kello Polar Flow -sovelluksen kanssa. Sovellus kysyy muutamat käyttöönottokysymykset, eli pääset valitsemaan ajan esitysmuodon, laitteen kielen, unitavoitteen ja ilmoittamaan kummassa ranteessa pidät kelloa.

 

14619i7B647C7CD30FC68F.jpg

Kellossa on suurehko ja selkeä värinäyttö ja akunkesto treenitilassa on noin 30 tuntia. Omassa käytössä kello toimi yhdellä latauksella helposti kuusi vuorokautta, ja akku latautuu todella nopeasti. Kosketusnäyttö olisi omaan mieltymykseen mukavampi, mutta alkukankeuden jälkeen näppäimet ovat selkeät käyttää.

Kellon näytöllä voi valita useamman näkymän, oletusnäkymä on perus kellotaulu, jossa näkyy aika ja päivämäärä. Näiden lisäksi näyttöön saa näkymään päivittäisen aktiivisuuden, viikon treenin tilan, sykkeen, viimeisimmän unidatan tai treenisuunnitelman.

 

14608i95FAC90D17874C33.jpg

 

Aktiivisuuden seuranta polar flowssa

 

Polar Vantage M -kellon seuraama aktiivisuus koostuu sykkeestä, päivän aikana otetuista askeleista sekä poltetuista kaloreista. Polar Flow -sovelluksessa pääset valitsemaan päivittäisen aktiivisuustavoitteen kolmesta vaihtoehdosta perustuen päiväsi fyysiseen kuormittavuuteen, sekä normaaliin aktiviisiuuteen. Itselläni on ollut valittuna Taso 1, sillä työpäiväni kuluvat suurimmaksi osaksi työpöydän ääressä ja työmatkat ovat kävellen todella lyhyet. Tykkään seurata kellosta aktiivisuutta, joten päivän aktiivisuusnäyttö on ollut kellon valikoista kovimmassa käytössä. Aktiivisuus näkyy kellotaulun ympärillä animaationa sekä prosentteina.

 

14615i1122D90F0E859D46.jpg

 

FitSpark -päivittäinen treeniopas


FitSpark -treeniopas tarjoilee valmiita treenejä päivittäin suoraan omaan Polar kelloon. Parasta näissä treeneissä on se, että ne on mukautettu vastaamaan omaa kuntotasoa, treenihistoriaa sekä päivän palautumistasoa Nightly recharge -tulosten perusteella. Treenit vaihtelevat kardion, voimaharjoittelun sekä huoltavan liikunnan väliltä.

Treeniopas antaa useamman vaihtoehdon, joista yksi sopii päivään parhaiten ja loput ovat 1-3 vaihtoehtoisia. Teeniviikon viimeisenä päivänä pitkän juoksulenkin jälkeen ja kohtuullisilla yöunilla kello herättelee uuteen päivään suosittelemalla päivän liikunta-annokseksi 23 minuutin dynaamista liikkuvuusharjoittelua. Loput vaihtoehdot ovat 20 minuutin staattinen liikkuvuusharjoittelu tai 30 minuutin lyhyt kardio. Treeneihin kuuluu lämmittely-, harjoitus- ja jäähdyttelyvaiheet, ja liikkeet on opastettu videoiden muodossa, joten liikkeitä voi turvallisesti tehdä. Nämä videot ovat myös motivoineet minua tekemään treenejä, sillä tekeminen on helpompaa kun video ohjeistaa ja kertoo tarvittavan ajan, jota liikettä tehdään.

Oman kokemuksen mukaan treeniehdotus sopii hyvin kuluneen viikon ohjelmaan ja ottaa huomioon viikon kuormituksen, sekä palautumisen tason. Minua pitää välillä muistutella pitämään huolta venyttelystä, joten FitSpark on siihen oiva kaveri!

 

14616i2917F762E33F5499.jpg

 

Juoksuohjelma

 

Laitoin oman juoksuohjelman tauolle testatakseni PolarFlow -sivustolta löytyviä treeniohjelmia. Valittavana on 5 km, 10 km, puolimaraton ja kokonainen maraton ja ohjelman keston voi valita oman tavoitetapahtuman ajankohdan mukaan. Ohjelma muodostuu nykyisen fyysisen aktiviisuustasosi perusteella, joka arvioidaan viikoittaisten harjoitusmäärien keskiarvon, niiden pituuden sekä niiden kuormittavuuden perusteella. Lisäksi siihen vaikuttaa juoksutapahtuman ajankohta ja haluttu treenijakson kesto.

Harjoitusohjelmaan voi valita mukaan tukiharjoitukset, jolloin harjoitusviikko täydentyy liikkuvuusharjoitteilla, voimaharjoitteilla ja core-treeneillä. Näitä odotan itse innolla, sillä tiedän oman haasteeni piilevän erityisesti mielikuvituksen puutteessa liikkuvuusharjoitteiden saralla. Positiivinen yllätys on myös se, että voima- ja liikkuvuusharjoitteet ovat ”ohjattuja”, eli Polar Flow -sivustolta löytyy videot liikkeistä ja niiden kestoista.

Olen pitänyt juoksuohjelmasta todella paljon ja se tuntuu sopivan nykyiseen harjoitustasoon kuin nakutettu. Pidän erityisesti siitä, että ohjelma ottaa huomioon aiemman harjoitustaustan sekä erilaiset tavoitteet. Olen aina kokenut peruskuntotreenit haasteellisiksi, sillä en malta hidastaa vauhtia tarvittavan syketason löytymiseksi. Kun syketaso on valmiina kellossa ja kello varoittaa liian korkeasta sykkeestä, on se helpompi pitää kohtuullisena ja treenin kannalta optimaalisena.

 

14617iB9AEFD565F948B2E.jpg

 

Kisavauhti

 

Osa omaa treenaamista on oman kisavauhdin arvioiminen, sillä haluan olla mahdollisimman varautunut ja valmis oman tavoitteen saavuttamiseen. Näin ollen Vantagen huikea lisäominaisuus, joka jää itselle varmasti aktiivikäyttöön, on kisavauhti. Kisavauhti auttaa saavuttamaan tavoiteajan tietyllä matkalla ja ylläpitämään tasaista vauhtia. Kisavauhti-ominaisuus antaa mahdollisuuden valita tavoiteajan, esim. 30 minuuttia 5 km juoksumatkalle, ja näet suoraan kellosta paljonko olet edellä tai jäljessä tavoitevauhtia. Samalla näet mikä vauhti on vaadittu tavoitteen saavuttamiseksi. Kisavauhdin voi asettaa suoraan näppärästi suoraan kellossa treenin aluksi tai Flow-verkkopalvelussa tai -sovelluksessa.

 

14618iF60596DB2532C7F4.jpg

 

Uni ja palautuminen

 

Unen mittaus mittaa nukahtamisaikasi, heräämisaikasi, sekä yön aikana tapahtuneet unen keskeytykset. Näet yhteenvedon edellisyön unesta suoraan kellosta, ja voit vertailla sitä sekä koko viikon unta kuvaavia piirakkadiagrammit Polar Flow -sovelluksessa.

Polar Flow -sovelluksessa pystyy myös seuraamaan oman unirytmin kehittymistä. Sovellus koostaa viikon nukkumaanmeno- ja heräämisajat helposti luettavaksi taulukoksi, jossa näkyy myös keskiarvoiset nukkumaanmeno- ja heräämisajat. Näkymään saa muutettua myös oman uniajan ja sen keskiarvon. Omalla kohdalla taulukko oli karua luettavaa, vaikka pääsiäisen pyhät osuivatkin juuri testihetkeen. Tarkoitukseni on ollut korjata unirytmiä myös viikonloppuisin, joten tämä ominaisuus jää ehdottomasti omaan seurantaan. Ensi kerralla laitan jatkuvan sykeseurannan päälle niin saan tarkemman raportin nukkumisestani. Ohjeista selviää, että sen saa päälle Asetukset > Yleisasetukset > Jatkuva sykeseuranta. Kolmen yön jälkeen palaute tulee näkyviin.

 

14620iE117E5F17B1B2604.jpg

 

Nightly Recharge

 

Nightly Recharge -tiedot kertovat, miten keho on palautunut stresisstä ja treenin aiheuttamasta kuormituksesta yön aikana. Palautumista arvioidaan automaattisesti mitatun unidatan ja autonomisen hermoston (ANS) tietojen perusteella, jotka saadaan käyttäjän sykkeestä.

ANS-tila näyttää miten autonominen hermosto on rauhoittunut yön aikana. Käyttäjän oma taso on lähtökohtaisesti nollan paikkeilla ja asteikko on -10 – +10. Eli mitä korkemmalla arvo on yli oman tason, sitä enemmän kehosi rauhoittuu ja rentoutuu. Unen tila vastaavasti vertaa edellisen yön unidataa omaan tasoo verrattuna. Unitulos on numero, joka kertoo kuinka paljon ja kuinka hyvin nukuit. Vihreä väri viittaa siihen, että uni on edellisenä yönä ollut tavallinen tai tavallista parempi. Molemmat tilat vaativat kellon käyttöä 28 vuorokauden ajan, jotta saavat riittävästi mittaustuloksia keskiarvon laskemiseksi.

 

Serene-hengitysharjoitus


Hektisen työpäivän keskellä tulee välillä tarve ottaa pieni tauko ja selvittää hieman ajatuksia, joten otin testiin Vantage M -kellosta löytyvän Serene -hengitysharjoituksen. Oletusmittainen hengitysharjoitus kesti 3 minuuttia, mutta harjoituksen pituuden voi päättää myös itse. Kello ohjeistaa harjoituksen tekoa kellon näytöllä näkyvällä animaatiolla sekä värähtelyllä, joten kelloa ei tarvitse tuijottaa vaan hengittelyyn voi keskittyä täysillä.

Tarkoituksena on tehdä kuusi hengenvetoa minuutin aikana, sillä se on optimaalinen hengitystiheys stressin lievittämiseksi. Serene analysoi miten keho reagoi hengitysharjoitukseen ja antaa harjoituksen jälkeen palautteen suoraan kellon näytölle. Palaute jakautuu kolmeen Serene tasoon ja kertoo paljonko aikaa vietit milläkin tasolla. Pidän hengitysharjoitusten tekemisestä, sillä ne auttavat hallitsemaan stressiä.

 

14621i2DC78564277B8F71.jpg

 

Training Load Pro

 

Yksi odotetuimmista ominaisuuksista omasta mielestäni on treenin kuormituksen seuranta. Training Load Pro -ominaisuus auttaa arvioimaan, oletko treenannut juuri sopivasti, liian paljon vai liian vähän. Training Load Pro laskee kuormituksen niin kardion kuin lihaskunnon osalta.

Kardiokuorman statusta on helppo seurata Polar Flow-sovelluksessa ja omassa kellossa. Statuksella on neljä tasoa, jotka ovat aliharjoittelu, ylläpitävä, kehittävä ja ylikuormittava. Viikon tilastot näkee Polar Flow -sovelluksesta yhteenvetona ja sieltä voi seurata kardiokuorman kehitystä viikon aikana. Jokaisen treenin yhteenvedossa pääsee myös itsearvioimaan oman treenin vaativuuden asteikolla 1-10.

 

14622i6C1B106E106DBBA4.jpg

 

Treenin kuormittavuutta voi seurata myös suoraan kellon näytöltä. Reunojen animaatio liikkuu kuormittavuuden mukaan ja kellotaulun alareunassa lukee vielä kardiokuorman status.

 

14623iA8B0B77BB050CA09.jpg

 

Polar vantage m fitnesskellon Muut ominaisuudet

 

Kuntotesti

 

Yksi erityisen mielenkiintoinen ominaisuus Polar Vantage M -kellossa on ranteesta mitattava kuntotesti. Ranteesta mitattuun sykkeen perustuva kuntotesti arvioi aerobista kuntoasi levossa. Kellon antamat tulokset ovat verrattavissa maksimihapenottokykyyn (VO2max), ja antaa osviittaa siitä, miten verenkiertoelimistö pystyy kuljettamaan happea eripuolille kehoa. Polarin mukaan tuloksen selkeään kehittymiseen tarvitaan noin kuuden viikon säännöllistä treenaamista, joten tavoitteelliselle kuntoilijalle Kuntotesti-ominaisuus on helppo tapa seurata oman kunnon kehittymistä.

Testi löytyy kellon valikosta nimellä Kuntotesti. Valitse Rentoudu ja aloita testi, niin pääset tekemään ensimmäisen arvion kuntotasostasi. Testi tapahtuu rentoutumalla maaten samalla kun kello mittaa sykkeesi kehittymistä. Pääset samassa näkymässä näkemään myös viimeisimmän testituloksen.

Tämä ominaisuus tulee varmasti olemaan yksi omassa seurannassa tiiviimmin olevista ominaisuuksista. Olen treenannut melko tavoitteellisesti juoksua, ja toisinaan omaan kehitykseen on vaikea uskoa. Pidän siis siitä, että kellosta saa suuntaa antavaa numeerista dataa oman työn tuloksista!

 

Ilmoitukset


Kelloon saa yhdistettyä suoraan puhelimeen tulevat ilmoitukset, ja ne on näppärä lukea suurikokoiselta näytöltä. Pidän erityisesti siitä, että ilmoitukset saa valittua niin, että ne ovat päällä, mutta eivät tule näkyviin treenin aikana. Omasta puhelimesta ilmoitukset tuntuvat tulevan hieman viiveellä, eikä niihin pysty vastaamaan suoraan kellosta.


Multisport

 

Multisport-tila mahdollistaa kahden erilaisen harjoituksen yhdistämisen saumattomasti saman mittauksen alle. Kellon harjoitusvalikosta valitaan lajiksi multisport ja sitten aloitetaan ensimmäisen lajin tallennus. Kun ensimmäinen treeni on tehty, pääset valitsemaan seuraavan painamalla kellon takaisin-painiketta. Kello antaa pienen siirtymäajan lajien välille ja jatkaa sitten uuden lajin tallennusta.

Itse kokeilin tätä joogaan ja dynaamiseen venyttelyyn. Yleensä yhdistelen erityisesti venyttelyn ohjeen muita harjoitusmuotoja, joten on näppärää, että ne saa tallennettua yhdellä tallennuksella.

 

14625i2C39835F06D5AFDE.jpg

 

14624i3E4E936496734D88.jpg

 

Miksi Polar Vantage M?


Polar Vantage M kiinnitti oman huomioni tyylikkään ulkomuotonsa, hyvien ominaisuuksiensa ja erityisesti sisäänrakennetun GPS:n takia. Nykyinen urheilukelloni oikein huutaa olevansa urheilukello, joten olen etsinyt sirompaa vaihtoehtoa, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen lenkkipoluilta töiden kautta iltajuhliin. Omaan käyttöön tärkeimmät kriteerit ovat sisäänrakennettu GPS, uintimatkan mittaaminen sekä palautumisen mittaaminen. Käyn juoksemassa useita kertoja viikossa, ja erityisesti kesäkuumalla puhelimen raahaaminen mukana tuntuu usein vastenmieliseltä. Sisäänrakennetun GPS:n avulla puhelimen voi huoletta jättää kotiin ja tärkeät tiedot treenistä tallentuvat siitä huolimatta.

Polar Vantage M sopii jokaiselle kuntoilijalle, joka haluaa aktiivisesti seurata oman kuntonsa kehittymistä, erilaisten harjoitusten suorituksia, sekä palautumisen tilaa. Omaan juoksutaustaan peilattuna kello on todella hyvä lisä tukemaan monipuolista harjoittelua, sekä oman edistymisen seurantaan. Pidän siitä, että kellossa on huomioitu myös palautuminen, joka on tehnyt omaan treenaamiseen ison muutoksen. Plussaa myös ohjatuista harjoituksista FitSparkissa.

 

Tilaa oma Polar Vantage M verkkokaupastamme.

 

Lue myös:

 

Itsellä on tämä kyseinen kello ollut nyt testissä kuukauden verran. Tämä oli ensimmäinen koskaan käyttämäni urheilukello tai älykello ikinä. Joskus olen vertaillut kellojen ominaisuuksia enemmänkin ja miettinyt tarvitsenko tällaista oikeasti. Hyvä että tällainen testimahdollisuus nyt tuli, sillä huomasin että tämä ei ehkä sittenkään ole minua varten. 

Aluksi ajattelin, että kello on liian iso pieneen ranteeseeni, mutta nopeasti siihen tottui. Testimallissa oli toki rannekoko M/L joka on pieniranteiselle, kuten minulle, ehdottomasti liian iso. Eli jos sinulla on kapea ranne, valitse S-kokoinen ranneke. Alussa kaipasin myös kosketusnäyttöä, joka tästä puuttui, mutta nopeasti siihen tottui että valikot hoidetaan painikkeiden avulla. Itse asiassa se oli jopa parempikin näin, joskus oli sormikkaat kädessä kelloa käytettäessä ja se onnistui niiden avulla hienosti.

Itseä kiinnosti erityisesti unen seuranta ja kardiokuorman mittaus. Kuinka hyvin / huonosti yöni nukun ja kuinka kovia treenejä teen. Ensimmäinen pettymys olikin kun ensimmäisen yön jälkeen kello ilmoitti, että öitä tarvitaan vähintään kolme, jotta niistä saa dataa irti. Malttamattomana olisin halunnut tietoa heti :smileyvery-happy:  Kardiokuorman mittaamiseen tarvitaan myös kuukauden käyttöaika. Siihen saakka arviot ovat vain suuntaa antavia. Testiajalla treenasin salilla muutamia kertoja viikossa, kävin kävelyllä sekä tein treenejä kotosalla. Sykkeitä oli helppo seurata ja testijakson aikana onkin ollut kiva huomata että "kehitys kehittyy" ja oikeasti kunto on kohonnut. Sykkeet eivät ole tapissa niin helposti kuin testijakson alussa. Kellolla tehty kuntotesti kertoi kuitenkin muuta. Kuntoni oli testin mukaan jonkin verran huonontunut kuukauden aikana.

Kello myös motivoi liikkumaan. Tällaiselle perfektionistille on päivän aktiivisuustaso pakko saada täyteen ja mielellään reippaasti ylikin. Kellosta tuli itselle yksi "suoritus" lisää muiden joukkoon :smileyembarrassed: joten en ole ollenkaan varma onko se sitten loppujen lopuksi juuri minulle hyvä hankinta. 

Unen seuranta oli mielenkiintoista. Ihan joka yö kello ei jostain syystä pysynyt "mukana". Se väitti minun olleen hereillä kun nukuin ja toisinpäin. Tällaisia öitä taisi olla yhteensä kolme testijakson aikana. Olisi kiva tietää mistä tällainen voisi johtua. Oli kuitenkin hauska seurata miten kello mittasi öitä, ja vaikka itsestä tuntui että nukkui kuin vauva niin oikeasti olin herännyt monta kertaa yön aikana. Ja kello oli kyllä näissä oikeassa, päivällä huomasi nopeasti että yö ei sittenkään ollut niin hyvä kuin itse ajattelin. 

Sitten ne plussat ja miinukset: 

+ tyylikäs



+ kalorikulutuksen seuranta oli itselle hyödyllinen



+ polar flow -sovelluksen kanssa synkkaaminen oli kätevää ja helppoa



+ unen seurantaominaisuudet



+ sykkeen seuranta



+ iso lajivalikoima



 



- unitiedot eivät aina pitäneet paikkansa



- maksimisyke ei aina päivittynyt oikein päivän treenikoosteeseen



 



Kuten huomaatte, plussia oli enemmän kuin miinuksia. Polar Vantage M on tyylikäs, helppokäyttöinen treenikaveri, josta on varmasti tavoitteelliselle treenaajalle paljon hyötyä. Lajivalikoimaa oli runsaasti, joten jokainen löytää varmasti kellosta sen oman ohjelmansa. Suositukset tälle mallille! 




Ovat vissiin olleet suosittuja nämä Polarin tuotteet kun verkkokauppa näyttää välillä heikkoa saatavuutta. 

Maanantaina 22.6 on gigantissa erä Vantage M kelloa hintaan 179€. Hyvä mahdollisuus päivittää oma kello jos on tarvetta. 

Sinulle joka käyt lenkillä ja haluat seurata kroppasi toimintaa suosittelen lämpimästi hankkimaan laadukkaan urheilukellon. Motivoi liikkumaan kun asennoituu oikein. ?


Gigantin verkkokauppa möi tuotteen melko nopeasti "jälkitoimitukseen". 

 

Itse tein varauksen paikalliseen Poweriin ja kävin aamulla hakemassa. Nyt lataus, päivitys, asetukset ja illalla lenkille... 

 

Kirjoittelen jossain vaiheessa kokemuksia omasta näkökulmasta. Kokemusta kun on m400, m430 ja nyt Vantage M. Kavereilla on myös Igniteä ja muita kelloja.

 

Nyt rannalle :-)


Hyvä artikkeli ja yhteenveto kellon ominaisuuksista. Ominaisuudet lupaavat enemmän kuin kello lopulta antaa. Olen käyttänyt kelloa nyt n. 1/2 vuotta ja täytyy todeta, että tuote on ollut melkoinen pettymys. Kellossa on paljon hyviä ominaisuuksia, mutta niiltä putoaa pohja pois jos perustoiminnot kuten gps ja sykemitttaus toimivat epäluotettavasti. 

 

Kävelen päivittäin n. 2 km matkan kotoa rautatieasemalle ja takaisin ja aikaisemmin omistamani polar M400 näytti matkaksi 1900 - 2000 m, Polar vantage M:n mittaama välimatka vaihtelee 1800 - 2100 m välillä, aikamoinen heitto. Samoin sykkeen mittaus toimii epäluotettavasti sekä ranteesta että sensorilla Polar H10 mitattuna. Parin kilometrin kävelyllä toisella harjoituskerralla sykeväli saattaa olla 70 ja 110 välillä ja täsmälleen samalla kävelymatkalla seuraavalla kerralla 120 - 140. Ja jos sykkeen mittaus toimii väärin, kardiokuorman laskenta menee pahasti pieleen jne.

 

Kardiokuorman laskuri ei aina huomioi noteeraa harjoituksia millään tavalla. Tässä yhtenä päivänä juoksi ensin 20 min, tein 50 min voimaharjoituksen ja lopuksi juoksin toiset 20 min, mutta kardiokuorman laskuri ei noteerannut harjoituksia millään tavalla. Harjoitukset ovat kyllä hyvin tallennettuna.

 


Itselläni oli m430 käytössä ennen Vantage M mallia. Mielestäni m430 hukkasi herkemmin gps signaalin kuin tämä Vantage. M430 pystyi asetuksista säätämään gps päivityksen herkkyyttä. Sisätiloihin mennessä m430 hukkasi signaalin melko nopeasti. 

 

Itselleni on ollut mielenkiintoista seurata unen, kardiokuorman ja muun aktiviisuuden yhtälöä palautumisen osalta. Tämähän antaa sen suoraan kellosta. M430 osalta piti säännöllisesti seurata palautumisen tilaa polar flow sivuston kautta.

 

Kehittävä / ylläpitävä alue on aika laaja, mutta palautumisen ollessa kohtalaisen nopeaa saa liikuntaa harrastaa päivittäin eri muodoissa.

 

Positiivista käyttöönoton osalta oli se, että sain palautteen aiemmasta harjoitteluhistoriasta, jonka pohjalta olen saanut suositukset jatkolle.

 

Ihan orjallisesti en seuraa kellon ohjeita vaan välillä mennään ihan fiiliksen mukaan. Viikonloppuna tuli noin 70 maastopyöräilyä ja tälle aamulle tarjosi "kardiota" tehtäväksi. Kävin tunnin intervalliharjoituksen tekemässä fitsparkin ohjeilla. Nyt kyllä tuntuu pohkeissa ja kellokin sen kertoo "venyttele".

 

Kehitystä on tapahtunut laitteiden osalta. Itse olen sen kannalla, että päivittäminen uudempaan kelloon oli hyvä invenstointi harjoitusten kehittämiseen, varsinkin kun treenaan pääaasiassa yksin.

 

H7 sykevyön kanssa oli vähän säätämistä, mutta sain sen toimimaan... Kellon omilla ohjeilla se ei alkanut toimimaan.

 

Treeniporukassa on henkilö jolla todettiin sydänfilmissä flimmeri. Rannemittaus sitä ei kertonut, mutta sykevyön mittauksen ollessa  tarkempi käyräkin oli sen mukainen. Oli mielenkiintoista katsoa kellon antama mittaus ranteesta ja sama harjoitus sykevyön kautta puhelimesta.

 

Ennen tavoitteellista treenaamista kannattaa konsultoida vaikka omaa työterveyslääkäriä. Itse ammattikuljettajana ja entisenä vuorotyöläisenä "jouduin käymään" sydänfilmissä, mikä osaltaan luo turvallisuutta myös harjoitteluun.

 

Reipasta mieltä ja ulos... 


Huawein käyttäjille tiedoksi:

 

Polar Grit-X

 

Polar-laitteet eivät ole yhteensopivia Huawei-älypuhelinten kanssa. Puhelin, sekä laite saattavat toimia yhdessä, mutta voivat vaatia säännöllistä Bluetooth-vianetsintää.

 

Kannattaa varmistaa yhteensopivuus omalta kohdalta mikäli käytössäsi on Huawein puhelin ja harkitset Polar-laitteen hankkimista.

 

Itse olen tyytyväinen Polar Vantage M kelloon. Ainoa miinus on alkuperäinen ranneke. Varsinkin musta on jäykkä ja kellon joutuu laittamaan todella tiukalle, jotta sykemittaus toimii esimerkiksi juostessa.

 

Rannekkeen päivityksellä tästä pääsee eroon, mitä olen netistä lukenut. Onneksi tähän käy normaalit rannekkeet.


Tähän tuli myös päivitys tarjolle.

 

Polar Vantage V and Vantage M 5.1.8 firmware updates 


Mikäli harrastat hiihtoa niin kannattaa hommata Polarin kellolle kaveriksi tämä: Polar OH1 on optinen sykesensori, jossa yhdistyvät monipuolisuus, mukavuus ja helppous. Toki tästä sensorista on hyötyä myös muihin lajeihin, missä ei välttämättä kelloa halua pitää kädessä.

 

Eri tietolähteiden mukaan hiihto on rannemittaukselle erittäin haasteellinen laji. Tämän huomasin myös itse kun aloitin murtomaahiihdon pitkästä aikaa. Rauhallisessa liikunnassa rannemittaus toimii, mutta hiihdossa mittaus ei ole luotettavaa.

 

Eräs artikkeli aiheeseen liittyen: Toimiiko sykemittaus ranteesta? 

 

Vertasin samalta lenkiltä H7 vyön mittaustulosta ja rannemittausta. Rannemittaus ei ollut vertailukelpoinen vyön tuloksen kanssa. OH1 ja H7 antavat vertailukelpoiset mittaustulokset.

 

Sykemittaukseen ja kunnon kohottamiseen erittäin mielenkiintoinen artikkeli.

 

Miksi tavallisen kuntoilijan pitäisi olla kiinnostunut sykkeestään? Siksi, että väärä sykealue voi pilata koko harjoituksen. 

 

Nyt kun päivä pitenee ja lumipeite peittää koko maan on hyvä suunnata ulos... Liikunnan iloa.


OH1 ollut käytössä ja todettu toimivaksi. Ainoa heikkous on akku. Suhteessa H7 vyöhön saa OH1 anturia ladata useasti. Suosittelen melkein lataamaan "kerran viikossa". Riippuen omasta aktiivisuudesta.

 

Mukavaa kun kellon voi jättää hihan päälle lenkin ajaksi jos haluaa sykettä seurata treenin aikana.

 

Itse olen opetellut käyttämään värinäpalautetta... Näin kello saa olla vaikka lämpimässä hihan sisällä.


Yksi kausi alkaa olla paketissa kun hiihtoladut menevät pehmeiksi sateen vuoksi. Jos haluaa kauden jatkuvan pitäisi suunnata pohjoisempaan. Tällä hetkellä se ei vaan ole mahdollista kiitos COVID-19 mukanaan tuomien rajoitteiden sekä itsesuojeluvaiston.

 

Tämä aamu aloitettin 30km perinteisellä hiihdolla. Hieno oli ilma kunnes aurinko nousi... Karvapohjasuksille alkoi löytymään pitoa "riittävästi".

 

Jatketaan kokemuksien keräämistä pyöräillen ja muuten ulkoillen.

 

Vantage saa faceliftin mallissa Vantage M2 https://www.polar.com/fi/vantage/m2?gclid=EAIaIQobChMIp7Ci94vR7wIV3AWiAx1ZFgZeEAAYASAAEgLkZfD_BwE


Lähettimen päivitin uuteen. H10 toi mukanaan selkeän parannuksen. Sama sykelähetin näyttää tiedot kellossa, puhelimessa ja kuntosalin laitteissa. Erinomaista oman käytön kannalta. En tarvitse nyt montaa lähetintä kun Sportstracker on käytössä.

 

Vantage M on alkanut "jäätymään" tietyissä tilanteissa. Aamuisin kun katson unen tilaa niin tallennusvaiheessa kellon ruutu pimenee vaihteleviksi ajoiksi. En tiedä alkaako muisti täyttymään vai mistä tämä ominaisuus johtuu. Takuuta on vielä jäljellä, mutta en taida tämän takia alkaa lähettämään huoltoon kun muuten kello toimii ja täyttää tarpeen.

 

Hiihtokauden alkua odotellessa...



@Kuukkelinpuu  kirjoitti:

Vantage M on alkanut "jäätymään" tietyissä tilanteissa. Aamuisin kun katson unen tilaa niin tallennusvaiheessa kellon ruutu pimenee vaihteleviksi ajoiksi. En tiedä alkaako muisti täyttymään vai mistä tämä ominaisuus johtuu. Takuuta on vielä jäljellä, mutta en taida tämän takia alkaa lähettämään huoltoon kun muuten kello toimii ja täyttää tarpeen.






Onpas kurja kuulla, että tuollaista jäätymistä tapahtuu. Itsekään en nyt osaa sanoa, mistä tuollainen mahdollisesti voisi johtua, onko kyseessä muistin täyttyminen vai jokin muu. Tuosta voisit melkein suoraan kysyä Polarilta, olisiko heillä antaa jotain vinkkejä tai ohjeita. Katsoin, että Polarin nettisivuilta löytyy chatti, eli sieltä varmasti saisi pika-apua, jos et vielä halua kelloa huoltoon toimittaa. 🙂>


Jäätyminen ei ole ainakaan vähentynyt, mutta Vantage M sai uuden ohjelmiston. Seuraan tilannetta asettuuko tuo kaatuilu nyt vai pitääkö kello lähettää huoltoon. Onneksi Polarin huolto toimii kohtuullisen nopeasti.

 

Linkki päivitykseen. 


Päivitys ei tuottanut tulosta joten huoltopyynnön kautta kello Polarille. 

Katsotaan kauanko menee. Onneksi sain kaverin igniten lainaan. Kelloissa on eroja. Tein aikanaan viisaan päätöksen kun ostin Vantage M. Tämä ignite on kauttaaltaan light versio. Käyttää tätäkin mutta eroja on. 

Välipäivien tarjouksista näytti Power laittavan Vantage V:n hyvään tarjoukseen. 


 




@Kuukkelinpuu  kirjoitti:
Päivitys ei tuottanut tulosta joten huoltopyynnön kautta kello Polarille. Katsotaan kauanko menee. Onneksi sain kaverin igniten lainaan. Kelloissa on eroja. Tein aikanaan viisaan päätöksen kun ostin Vantage M. Tämä ignite on kauttaaltaan light versio. Käyttää tätäkin mutta eroja on. Välipäivien tarjouksista näytti Power laittavan Vantage V:n hyvään tarjoukseen.


Mulla oli Ignite testissä aiemmin ja hyvin sanottu tuo light versio, allekirjoitan sen täysin. Se on hyvin riisuttu versio mutta ihan riittävä peruskäyttöön. Toivotaan, että saat nopeasti huollosta takaisin tuon Vantagen 😁>


Vuosi 2021 pakettiin ja uutta kautta kohti.

 

Vantage M saapui huollosta ja kello-osa oli vaihdettu uuteen. Näppäintuntuma oli erilainen ja toivoa sopii, että toimii jatkossa paremmin.

 

Huolto oli nopea ja lähetti toi kellon kotiin asti. Hyvää palvelua Polarilta.


Huollon jälkeen tämä on toiminut kuin kuuluisa ”junan vessa”. 

💪>


Vantage M2 näyttää olevan tarjouksessa monessa liikkeessä. 

Vantage V2 kun tulisi tarjoukseen niin se voisi olla oikeasti harkitsemisen arvoinen. 

Varmaan tämä kevät mennään nykyisellä kellolla. 


Vantage M2 on tarjouksessa myös meillä 199e hintaan tällä hetkellä 🎉> Hyvä, kuulla että huollon jälkeen on nykyinen toiminut moitteetta!


Lumitöissä pysyy mielenkiinto yllä kun ottaa liikunnan kannalta. 


Mielenkiintoinen uutuus Polarilta 

 

Pacer pro. 

Lue esittely Polarin sivuilta.  

itse kiinnitän huomiota akun kestoon ja näytön luettavuuteen valoisassa. 

Mielenkiintoinen urheilukello. 


@Kuukkelinpuu Olen samaa mieltä akun keston osalta. Viikon kesto akulle on kyllä todella hyvä! Voisin kyllä hyvin nähdä omassa kädessäni Polar Pacer Pron punaruskeana! 🙂> 


Vantage M edelleen käytössä. Ei ole saanut aikaiseksi käydä katsomassa millainen tuo Pacer Pro olisi luonnossa. 

Odottanut myös sitä, milloin Polar julkaisee Vantage V mallista vastaan kuin Pacer Pro. 

Näytön luettavuuden osalta Pacer Pro vaikuttaa hyvältä ja sisältää myös monipuoliset testit. 


Vastaa