Skip to main content



 



Vuodenvaihde on aina ollut erilaisten lupausten kulta-aikaa. Useimmiten uuden vuoden lupaukset liittyvät aktiivisemman elämän aloittamiseen, urheiluun, tai painonpudotukseen. Niiden toteutumisen mittaamiseen löytyykin nykypäivänä paljon erilaisia keinoja, ja esimerkiksi mobiililaitteille on suoraan ladattavissa aktiivisuuteen ohjaavia sovelluksia. Sovelluksiin on osa tiedoista syötettävä aina manuaalisesti, jolloin kuvaan astuu kätevämpikin keino; aktiivisuusrannekkeet. Omaa aktiivisuuttasi voit helposti seurata nimenomaan aktiivisuusrannekkeen tai älykellon avulla. Aktiivisuusrannekkeet ovatkin pitäneet visusti pintansa markkinoilla jo useamman vuoden ajan. Innokkaita aktiivisuusrannekkeen käyttäjiä ovat niin sohvannurkassa viihtyvät kotoilijat, kuin myös lenkkipolkuja kuluttavat sporttihirmut. Valikoimista löytyy nykyään aktiivisuusranneke myös lapsille ja parhaimmassa tapauksessa tämä nimenomaan totuttaa perheen pienimmätkin liikkumaan jo varhaisessa vaiheessa.



 



Älykello vai aktiivisuusranneke?



 



Älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden erot ovat nykyisin melko häilyviä.  Aktiivisuusrannekkeisiin on yhä enemmän tullut myös älykelloille tyypillisiä ominaisuuksia, sekä myös toisinpäin. Esimerkiksi puhelimeen tulevien viestien ja ilmoitusten vastaanottaminen on alun perin tyypillisempi ominaisuus älykelloissa, mutta nykyisin ilmoitukset löytyvät myös lähes poikkeuksetta aktiivisuusrannekkeistakin. Joissakin aktiivisuusrannekkeiden malleissa on myös puheominaisuudet, ja tällöin voit vastata saapuvaan puheluusi suoraan aktiivisuusrannekkeen kautta, jos puhelimesi on tietyn kantaman sisällä. Älykelloista puolestaan löytyy yleensä aina myös aktiivisuusrannekkeiden tyypillisimmät ominaisuudet unenseurannasta askelmittaukseen, ja aktiivisen ajan seuraamiseen.



 



Eroavaisuuksiakin älykelloista ja aktiivisuusrannekkeista löytyy, ja näitä kannattaakin puntaroida, jos sinulla on mietinnässä tällaisen hankinta. Aktiivisuusrannekkeen parempana puolena voidaan pitää huomattavasti pidempää akunkestoa verrattuna älykelloihin. Lisäksi aktiivisuusrannekkeen koon puolesta se monesti soveltuu parhaiten niin arki- kuin urheilukäyttöönkin, eikä aktiivisuusranneke juuri tunnu nukkuessasikaan. Aktiivisuusranneke toimii hyvänä motivaattorina, jos kaipaat sohvalta ylös nousemista, tai haluat seurata päivittäin omaa aktiivisuuttasi. Älykelloihin on kuitenkin kokonaisuudessaan saatavilla enemmän erilaisia sovelluksia ja toiminteita verrattuna aktiivisuusrannekkeisiin, joten monipuolisempaa käyttöä kaipaavien kannattaa vilkaista vaihtoehtoja älykellojen puolelta.



 



Minkälainen aktiivisuusranneke sitten sopii kullekin käyttäjälle, ja miten ne eroavat toisistaan?



 



Aktiiviselle liikkujalle aktiivisuusrannekkeen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu urheilusuorituksista kirjautuvat, tarpeeksi kattavat tiedot. Mikäli olet innokas (nykyinen tai tuleva) lenkkeilijä, kannattaa sinun valita aktiivisuusranneke ainakin sykemittauksella. Jos valitset rannekkeen sisäänrakennetulla GPS-paikannuksella, voit jättää puhelimen kotiin lenkille lähtiessäsi saaden kuitenkin tarkat tiedot suorittamastasi matkasta.



 





 



 



Aktiivisuusrannekkeet verkkokaupassamme



 



Verkkokaupastamme löytyy sisäänrakennetulla GPS-paikantimella varustettu Garmin Vivosport -aktiivisuusranneke, joka mittaa GPS:n avulla matkaa, tahtia, sekä sijaintia juoksu-, ajo- ja kävelylenkeillä. Move IQ -tekniikan avulla ranneke tunnistaa automaattisesti liikkeen ja käynnistää ajastetun suorituksen. Ranneke on lisäksi vesitiivis, eli päivän urheilut voit hyvin suorittaa vaikkapa uima-altaassa. Tallentuvien urheilusuorituksien lisäksi ranneke seuraa esimerkiksi stressitasoasi arjen kiireissä, sekä pyrkii lievittämään sitä rentouttavalla ajastetulla hengitysharjoituksella. Rannekkeen keräämät tiedot tallentuvat Garmin Connect -mobiilipalveluun, jonka kautta pystyt olemaan yhteydessä muihin käyttäjiin, ja saamaan lisäbuustia myös omiin treeneihisi.



 





 



Sisäänrakennettu GPS-paikannus ei välttämättä ole tarpeellinen jokaiselle. Jos arvelet puhelimen kulkevan mukanasi lenkillä joka tapauksessa, niin hyvä vaihtoehto on myös Garmin Vivosmart 4 -aktiivisuusranneke. Rannekkeesta löytyy kattavat ja monipuoliset ominaisuudet joka tasoiselle liikkujalle. Vivosmart -aktiivisuusranneke soveltuu hyvin oman kehosi tarkkailuun vuorokauden ympäri, ja kapean rannekkeen ansiosta saat sen hyvin piiloon tarpeen vaatiessa, vaikka hihasi alle. Rannekkeesta löytyy lisäksi sykemittaus, sekä Pulse OX -anturit, jotka tarkkailevat veren happisaturaatiota yön aikana. Yksi aktiivisuusrannekkeiden viehätys varmasti onkin, että ne ovat kaikille helppokäyttöisiä ja yksinkertaisia välineitä kerätä tietoa oman kehosi liikkeistä ja toiminnoista ympäri vuorokauden. Rannekkeesta löytyy myös kätevä Body battery -toiminto, joka käyttää rannekkeen keräämää sykevälivaihtelua vireystasosi määrittämiseen. Lukeman ollessa korkea, tiedät että olet taas valmis liikkumaan. Matala Body battery -lukema puolestaan kertoo sinun olevan yhä levon tarpeessa, eli lenkit ja muut urheilusuoritukset kannattaa jättää siinä kohtaa väliin. Vivosmart 4 soveltuu myös vesitiiviysluokituksensa mukaan uintiin, ja sen akunkesto on jopa huimat 7 päivää.



 





Aktiivisuusrannekkeiden avulla liikuntatottumuksesi saattavat muuttua huomattavastikin parempaan suuntaan, sekä samalla opit ennakoimaan jo valmiiksi mahdollisen levon, sekä liikunnan tarpeesi. Unenseurannan keräämän datan perusteella voit hyvin tehdä päätelmiä siitä, mikä unimäärä on sinulle tarpeellinen vireystasosi pitämiseen korkealla koko seuraavan päivän ajan.



 



Aktiivisuusranneke lapsellesi



 



Lapsille suunnatussa aktiivisuusrannekkeessa on tavoite hieman toisenlainen. Kun tavallisissa aktiivisuusrannekkeissa tarkkaillaan paljon myös itse suoritusta, ja siinä kehittymistä, lapsille suunnattu ranneke lähinnä kannustaa ja opettaa nauttimaan liikkumisesta jo pienestä pitäen. Lasten ja nuorten liikkumattomuudesta onkin ollut paljon puhetta viime vuosina, joten tällainen aktiivisuusranneke tuntuu aika luonnolliselta nykypäivän keksinnöltä perheen pienimpien liikunnan tukemiseen.



 



Lastenvaatevalmistajana tunnetulta Reimalta löytyy ReimaGO -aktiivisuusranneke, jonka sisällä oleva aktiivisuusanturi perustuu suositun urheiluekellovalmistajan Suunnon Movesense -teknologiaan. Anturi tallentaa lapsesi askeleet, sekä muut päivän mittaan tehdyt aktiviteetit helppokäyttöiseen ReimaGo -sovellukseen, joka on ladattavissa maksutta Google Play -kaupasta, sekä App Storesta. Liikunnalla kerääntyy pisteitä, joista sovelluksessa esiintyvä Goey -hahmo saa energiansa, ja pääsee etenemään eri maailmojen läpi kaupungista tropiikkiin. Mitä enemmän lapsesi liikkuu, sitä nopeammin Goey -hahmo



etenee pelissä keräten samalla palkintoja liikuntasuorituksista. 



 





 



 



 



Koko älykello- ja aktiivisuusrannekevalikoimaamme voit käydä tutustumassa lisää verkkokaupassamme, ja uusia malleja saamme valikoimiin lisää vielä tämän talven aikana. 



 



Millaisia uuden vuoden lupauksia teitte tälle vuodelle, ja oletteko jo ehtineet aloittamaan niiden toteuttamisen? :smileyhappy:



 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa