Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Telia Finland ja Oneplussan kanssa

 

 

Dodiih, siinä se nyt on, meinaa OnePlussan uusin perheenjäsen OnePlus 8T!

 

Itse toivoin saavani puhelimen vihreänä, eli Aquamarine Green sävysenä ja olihan se upee kokemus avata tämä laatikosta! 

 

Tää puhelin on kyl todella näyttävä, tykkään ihan mielettömästi! Vaikka henk. kohtasesti tykkään enemmän kun kamerat on sijoiteltu keskelle, nii eihän tää nyt hassummalta näytä. Lisäksi puhelin istuu ainakin omaan käteen todella hyvin! Hieman se on lyhkäsempi kuin Oneplu 8pro, eli iso puhelin tämäkin, mut siihen olen jo tottunut.

 

Ja en paljoo vielä ole kerennyt tätä testata, mutta kolme asiaa pitää heti nostaa esiin! 

1. Warp Charge 65

2. Tasainen näyttö

3. 120Hz näyttö

 

Ja tästä kuva minun instagram storysta, jossa kerron että miksi nämä nostan esiin:

Että sellasia ajatuksia heti ens alkkuun. 

Mitäs te muut, kunpi sävy oli itse omaan mieleen? Entä mitä ajatuksia puhelin on herättänny? 

 

Otan Oneplus 8T nyt minun pääpuhelimekseni joten enköhän hetken kokeilun jälkeen osaa taas enemmäm kertoa millanen luuri tää on käytössä! 

 

Tiärätteks mikä toi on? Jep, se on aika, aika minkä otin toisella puhelimella kun latasin Oneplus 8T täysin nollasta täyteen. Tätä on nopeus!

 

Elikkäs, päätin nyt testata et kuinka nopea tuo Oneplus Warp Charge 65 oikein on. Olin kuullu et se lataa puhelimen täyteen 40 minuutissa noin, ja kyllä se vaan niin teki. Jos oisin ladannut 1% täyteen, niin veikkaan ajan olevan aika lähellä tasan 40 minuuttia. Sillä kun aloin lataa puhelinta, siinä meni parisen minuuttia et puhelin heräsi.

 

No olikos tä nyt hyvä suoritus?! Ei tarvitse kahdesti vastata, sillä kyllä, tällainen latausnopeus helpottaa ainakaa omaa elämääni todella paljon enkä ole vieläkään ihan ymmärtänyt että se voi olla näin nopea. Aina yhtä suuri hämmästys kun puhelimen ottaa pois latauksesta ja prosentteja on tullu enemmän kun tarpeeksi! Tällainen latausnopeus sopii erittäin hyvin sellaisille ihmisille jotka eivät lataa öisin ja jotka muutenkaan eivät oikein muista ladata puhelinta, kuten minä! Pari minuuttia ja olen saanut runsaasti käyttöaikaa puhelimeen. Kiitos tästä Oneplus!


Arvostelussa OnePlus 8T -älypuhelin. Katso video alta:

 

 

Tämä on ensimmäinen osa 8T-julkaisusarjaa minkä muissa osissa katsotaan hieman tarkemmin eri osa-alueita (näistä tulee myös omat videonsa).

 

OnePlus 8T on uusin 8-sarjan älypuhelin OnePlussalta. Ominaisuuksiltaan tämä 8T on paljon samankaltainen edelliseen (vanilla) OnePlus 8 -malliin verrattuna, mutta parannuksia löytyy moneltakin eri sektorilta.

 

Muisti ja väri vaihtoehdot

Tuttuun tapaan muistiversioita löytyy kahta eri mallia eli 8 / 128 Gt ja 12 / 256 Gt. Tallennusmuisti on tosin päivittynyt nopeampaan UFS 3.1 malliin kun taas perus 8-mallissa tämä oli UFS 3.0. Väreinä on hopea (Lunar Silver), vihreä (Aquamarine Green) sekä hieman harvinaisempi variantti Cyberpunk 2077 Edition (vain 12 / 256 Gt versiona). Cyberpunk 2077 mallissa on käytetty useampaa eri materiaalia ja kerroksiakin on monia mitkä nousee hyvin esiin erilaisten heijastuksien kautta.

 

 

 

 

Valitettavasti tämä Cyberpunk 2077 variantti on saatavilla vain Kiinassa (ja jos muistan oikein niin Malesiassa oli myös mahdollista saada Blind Box laatikosta muiden erikoisversioiden joukosta).

 

8T:n paikka muiden OnePlus puhelimien joukossa

Aiemmin OnePlus on julkaissut T-malleja useamman mikä sisältää myös T Pro -mallin, mutta vuonna 2020 julkaistiin vain 8T eikä tullut 8T Pro mallia. OnePlus 8T mielestäni syrjäyttää tämän (vanilla) OnePlus 8 -mallin, joten OnePlus 8 Pro säilyttää kuninkaan paikan 8-sarjan linjastolla. OnePlus 8:n (vanilla) hinta on tipahtanut alas 8T:n myötä, joten tämä tekee perus 8-mallista edelleenkin varteenotettavan vaihtoehdon jos mietit uuden puhelimen hankintaa. 8T:stä löytyy pieniä parannuksia 8-malliin verrattuna, mutta parhaimmat ominaisuudet on silti pidetty 8 Pro:n hallussa (näyttöä lukuunottamatta).

 

Kameramoduuli

Takakamerat on muotoilun osalta kokenut isoimman muutokset muihin 8-sarjan malleihin verrattuna. Kameramoduulin muoto ja paikka on muuttunut. Kamerat eivät enää ole keskitettynä pillerinä/ovaalina vaan kamerat ovat nyt ylänurkassa ja pyöristetyn suorakulmion sisällä. Samankaltaista trendiä on havaittavissa myös muillakin valmistajilla - minkä takia OnePlus 8T ei ainakaan erotu muusta massasta tältä osin, mikä on harmi. Kameramoduulin uusi design on tosin tuonut muita etuja kuten kustannussäästöjä tuotannossa ja että komponentteja on järjestelty sisällä paremmin niin että esimerkiksi jäähdytyskammiota on saatu suurennettua merkittävästi.

 

 

 

Virallinen IP-luokitus puuttuu

OnePlus 8T:ssä ei ole virallista IP-luokitusta, mutta tiivisteitä löytyy puhelimen sisältä. Eli hetkellistä upotusta ei kannata säikähtää. Virallisen IP-luokituksen saaminen vaatii tuotannossa huomattavaa ajallista ja rahallista sijoitusta, joten tämän päätöksen johdosta 8T:n hintaa on saatu tiputettua alemmaksi.

 

NFC-alue

NFC-alue on tuotu esiin puhelin ympärillä olevassa suojamuovissa. NFC-alue löytyy kameramoduulin vierestä. Tämä on hyvä lisä, sillä välillä muiden puhelinvalmistajien kanssa on ollut ongelmia löytää tätä optimaalista NFC-aluetta. Nyt kun NFC-alue tuodaan käyttäjälle selkeästi esille, niin tämän käyttökin on ollut huomattavasti miellyttävämpää kun ei tarvitse "skannata" koko takakuorta.

 

120 Hz näyttö

Näyttö on kokenut hyvän päivityksen verrattuna aiempaan OnePlus 8 -malliin missä virkistystaajuus oli 90 Hz. OnePlus 8T on siirtynyt OnePlus 8 Pro:n rinnalle sulavalla 120 Hz virkistystaajuudella. Mielestäni 8T:n näyttö on jopa parempi kuin 8 Pro:n sillä 8T:n näyttö on tasainen ja 8 Pro:n näyttö on reunoilta kaareva. Tasainen näyttö tuo säästöjä sekä puhelimen tuotannossa että myös suojakuorien ja panssarilasien valmistuksessa. Kaarevilla näytöillä on myös koettu vahinko-reunakosketuksia, mitä taas tasaisen näytön kanssa ei tule tapahtumaan. Toinen iso ero 8T:n ja 8 Pro:n kanssa on MEMC-piirin puuttuminen 8T:stä. Mitä tämä MEMC-piiri tekee 8 Pro:ssa oli se että se "taikoo" lisää kuvia videoihin (mm. YouTube ja Netflix) mikä tekee videoiden katselusta 120 Hz:n kokemuksen kaltaisia eli sulavia. Mielestäni tämä MEMC-piiri tekee videoista "ylisulavia" ja hieman dokumentinomaisia enkä tästä syystä tätä ominaisuutta käytä 8 Pro:ssa. Katson videot, elokuvat ja sarjat siinä kuvataajuudessa kun videoiden tekijät ovat sen haluttu katsottavaksi. Sillä on syynsä miksi Hollywood elokuvat kuvataan (ja tulisi myös katsoa) kuvataajuudella 24.

 

Oxygen OS 11 suoraan paketista

OnePlus 8T on OnePlussan ensimmäinen älypuhelin missä tulee valmiiksi asennettuna Oxygen OS 11 käyttöjärjestelmä. Uusi ja selkeämpi käyttäjäkokemus on todella virkistävä päivitys sekä ulkonäön että käytön kannalta. Tykkään tästä tosi paljon! Lisää ominaisuuksista erillisessä julkaisussa.

 

65W pikalataus

Nopein latausnopeus mitä OnePlussan laitteista löytyy tällä hetkellä! 0-50% vartissa ja 0-100% 39 minuutissa - markkinointimateriaalien mukaan. Tämä 65W lataus on todella nopea enkä vahtisi tätä sekunttikellon kanssa sillä riittää kun luuri on kiinni seinässä hetken niin virtaa riittää koko päiväksi! Lisää tästä tulevassa julkaisussa.

 

Yhteenveto

OnePlus 8T on kokenut pieniä päivityksiä edeltäjäänsä (vanilla OnePlus 😎> verrattuna mistä suurimmat ovat 65W pikalataus, 120 Hz näyttö ja Oxygen OS 11 suoraan paketista. Pystyn suosittelemaan OnePlus 8T:tä erittäin lämpimästi!

 

Kaupallinen yhteistyö Telian ja OnePlussan kanssa.


Ongelmana tässä(kin) OnePlus-puhelimessa on melko korkea SAR-arvo. Eli olettamuksella korkea (= heikko) Sar-arvo on kääntäen verrannollinen kuuluvuuteen, niin tämäkin puhelin on suurella todennäköisyydellä vain kaupunkipuhelin ja heikon kuuluvuuden alueille kannattaa valita jokin muu vaihtoehto. Toki verrattuna aiempii OnePlus-puhelimiin SAR-on "parantunut" ja kuuluvuus saattaa olla parempi aiempiin malleihin. Kannattaa tulevissa videoissa tutkia myön kuuluvuutta heikossa kentässä, koska ei verkot niin kattavia ole.


Hyvä pointti @AsiakasY ja olen kuullut että joillakin on ollut hieman yhteyksien kanssa ongelmia 8T:n kanssa. Joku sanoi että voisi johtua uudesta antenninsijoituksesta sisällä - en itse tästä tiedä enempää.

 

Mutta itselläni ei ole ollut kuuluvuuden kanssa ongelmia missään vaiheessa. Pitkä Joululomakin tuli vietettyä mökillä Itä-Suomessa (alla Telian kuuluvuuskarttaa tältä alueelta) eikä puhe/data yhteyksissä ollut mitään valittamista. Hyvin toimi mobiilipelitkin 😁>

 

 

Ei tullut tosiaan mieleen testauttaa kuuluvuutta, koska itselläni tämä on toiminut moitteettomasti. Sekä kaupungissa että hieman landemmassakin 🙂>


OnePlus 8T:n toinen osa ja käsittelyssä 65W pikalataus. Katso video alta:

 

65W Warp Charge

Uusin ja nopein pikalatausteknologia OnePlus 8T:ssä tarkoittaa sitä, että 15 minuutissa saat ladattua nollasta 50%:iin ja täyteen noin 39 minuutissa. Mikä on mun mielestä ihan älyttömän nopea!

 

Akun kapasiteetti

Akun kokoa on kasvatettu aiempaan OnePlus 8 -malliin missä akun koko oli 4300 mAh ja nyt 8T:ssä tämä on 4500 mAh. Virtaa on riittänyt helposti koko päiväksi vaikka sijainti ja Bluetooth ominaisuudet ovat olleet jatkuvassa käytössä. Jos pääsisi käymään niin, että akku näyttäisi olevan tyhjenemässä niin hetkeksi vaan seinään ja meno jatkuu hetken päästä 🙂>

 

Älykäslataus

Akut eivät tykkää pikalatauksesta. Mitä suuremmalla virralla akkuja ladataan, sitä lämpimämmäksi ne tulevat ja tämä vaurioittaa akkuja mikä syö näiden kapasiteettia ajan myötä. Onneksi OnePlussan puhelimissa on älykäslataus mikä tarkoittaa sitä, että akkua ei ladata jatkuvasti täydellä teholla vaan älykäslataus säätää latausnopeutta ja täten akun elinikää pystytään pidentämään, vaikka käytetäänkin pikalatausta. OnePlus 8T:n kohdalla akkua ladataan noin puoleenväliin täydellä 65W:n teholla, minkä jälkeen lataustehoa lasketaan. Tämän takia loppua 50%:ia ei saadakkaan täyteen toisella vartilla vaan tässä menee hieman pidempään kuin ensimmäisen puolikkaan kanssa. Jos laitat puhelimen lataukseen yönyli (mitä ei todellakaan tarvitse enää tehdä) ja käytät herätyskelloa, niin älykäslataus tunnistaa herätyskellon ja lataa puhelimen täyteen maltillisesti ja täyttää viimeiset prosentit viimeisen tunnin aikana ennen herätystä.

 

 

 

Kaksi akkua sisällä

OnePlus 8T:n sisällä on itseasiassa kaksi akkua yhden sijaan. Tämä mahdollistaakin nopeamman pikalatauksen, sillä nyt ladataan kahta akkua samaan aikaan! Kun 65W jaetaan kahteen eri akkuun niin yhden akun saama virtakin pienenee jolloin se ei kuumene yhtä paljon jos verrattaisiin että yhtä akkua ladattaisiin täydellä 65W teholla. Näin pidennetään myös akun käyttöikää! Nerokasta!

 

 

Pikalatauksen vaikutukset 8T:n akkuihin

OnePlus on tehnyt myös paljon tutkimuksia pikalatauksen vaikutuksista akkujen kapasiteetteihin. OnePlus 8T:n kohdalla nämä tutkimustulokset ovat seuraavat: Jos käytetään 2-vuotta intensiivisesti pikalatausta, niin OnePlus 8T:n akuissa pitäisi olla vähintään 80% kapasiteetistä vielä jäljellä! Ja tämä on erinomainen luku! Älykäs latausteknologia ja akkukennojen kahtiajako ovat tuottaneet tulosta pitkäikäisyyden aikaansaamiseksi 🙂>

 

Ei langatonta latausta

OnePlus 8T:ssä ei ole langattoman latauksen ominaisuutta. Langaton lataus 8-sarjan osalta pysyy pelkästään 8 Pro:n ominaisuutena. Viimeisimpien tietojen mukaan tulevissa OnePlus 9 Pro:ssa ja myös (vanilla) OnePlus 9:ssä olisi langaton lataus, mutta OnePlus 9 Lite:ssä tätä ominaisuutta ei olisi.

 

Uusi 65W laturi

Laturipalikka on kokenut muotoilun osalta pyöristyksiä monestakin eri reunasta. Muutos on hyvä sillä jos omistat aiempia 30W:n latureita OnePlussalta, niin pienellä vilkaisulla pystyt nyt erottamaan nämä toisistaan. Uudessa laturissa on myös USB-C portti A-portin sijaan!

 

 

 

 

Uusi USB-C / USB-C johto

Uudessa laturissa ei ole enää USB-A porttia vaan ollaan siirrytty USB-C malliin. Tämä tarkoittaa myös muutosta USB-johdon myötä. Mukana tuleva USB johto on nyt siis USB-C / USB-C mallinen. Tästä ei mielestäni puhuta tarpeeksi ja syy miksi nostan tämän esiin on se, että monella on varmasti esim. autolatureita mitkä ovat USB-A mallisia. Itselläni kävi esimerkiksi niin, että kuvausreissulla lähtiessä nappasin mukaani vain tämän USB-C johdon ja kesken matkaa äkkäsin että eihän tämä tähän sopinutkaan. Nyt eletään siirtymäaikaa USB-porttien suhteen missä vähitellen siirrytään pois A-malleista ja näitä korvataan C-malleilla. Kaikista tietokoneista ja läppäreistä ei löydy vielä vakiona USB-C portteja, eli jos haluat siirtää kuvia ja videoita tietokoneelle niin tarvitset tähän erillisen USB-A / USB-C johdon (joita pitäisi kyllä kaikilta löytyä).

 

 

 

USB-C PD Latausstandardi

Uudella OnePlussan 65W:n laturilla pystyt myös lataamaan muita USB-C PD latausstandardin tukevia laitteita! Eli jos sulla on kamera tai läppäri missä on USB-C latausportti, niin nyt ei tarvitse kanniskella useampaa eri laturia messissä. Suosittelen tosin tarkistamaan, että lataustehot ovat riittävät esim. jotkin läppärit vaativat jopa 100W:n lataustehon jolloin tämä OnePlussan laturi ei olekkaan riittävä antamaan tälle kyseiselle läppärille virtaa - eli lue manuaalista tarvittava latausteho ja kannattaa myös testata ennen reissulle lähtöä!

 

 

 

Kaupallinen yhteistyö OnePlussan ja Telian kanssa.


Lainaus: Jos laitat puhelimen lataukseen yönyli (mitä ei todellakaan tarvitse enää tehdä) ja käytät herätyskelloa, niin älykäslataus tunnistaa herätyskellon ja lataa puhelimen täyteen maltillisesti ja täyttää viimeiset prosentit viimeisen tunnin aikana ennen herätystä.

 

Tämä toiminto oli jo Sony XZ1C puhelimessa ja toimi suurinpiirtein samoin, eli ei mikään uusi juttu

 

Lainaus: 

Kaksi akkua sisällä

OnePlus 8T:n sisällä on itseasiassa kaksi akkua yhden sijaan. Tämä mahdollistaakin nopeamman pikalatauksen, sillä nyt ladataan kahta akkua samaan aikaan! Kun 65W jaetaan kahteen eri akkuun niin yhden akun saama virtakin pienenee jolloin se ei kuumene yhtä paljon jos verrattaisiin että yhtä akkua ladattaisiin täydellä 65W teholla. Näin pidennetään myös akun käyttöikää! Nerokasta!

 

Meneekähän se nyt ihan noin? Jos on yksi 4500 mAh tunnin akku tai 2 kpl 2250 mAh tunnin akkua rinnan kytkettynä, kokonaishäviö (eli lämmöksi muututva teho) on kokolailla sama kun latausteho pysyy samana. 

Kahden akun etu tulee varmaankin tuossa pikalautauksessa paremmin esiin, jolloin toinen akku voidaan nopeasti ladata täyteen. Tai kaksi akkua voi auttaa ylimääräisen lämmön parempaa poisjohtamista. On totta, että mitä viileämpänä laitteet pysyy, näkyy se pidentyeessä käyttöiässä.


Se on totta, että herätyskellon hyödyntämistä latauksessa on ollut jo muuallakin tätä ennen - myös muissakin OnePlussan laitteissa. Ajattelin nostaa tämän tähän esille, koska aiheeni käsitteli latausteknologioita ja en muistaakseni ollut ottanut tätä esiin aiemmissa julkaisuissani.

 

En muista tarkalleen mistä kuulin tämän, mutta joku oli kertonut että "teoreettinen" maksimi USB-C latauksessa on noin 30W per akku. Jotta tätä nopeampia pikalatauksia pystyisi toteuttamaan niin tällöin akku tulisi jakaa useampaan palaseen. Tällöin kahta akkua ladataan kumpaakin noin 30W:n teholla samaan aikaan. Korjatkaa jos olen väärässä - itse elän tämän tiedon pohjalla 😁> Voi olla että akkutyypeillä on eroja ja toiset mahdollistavat suuremmat tehot per akku.

 

Esim. Teslassa on tuhansia eri pikku akkuja mitä ladataan samaan aikaan - mahdollistaen nopean latauksen suurelle kapasiteetille. Tässä on kuitenkin eri teknologiaa käytössä, mutta idea on sama mikä mahdollistaa nopeamman latauksen.


Seuraavaksi käsittelyyn OnePlus 8T:n 120 Hz:n näyttö. Katso video alta: 

 

 

120 Hz

OnePlus 8T:n näyttö on kokenut erinomaisen päivityksen aiempaan OnePlus 8 -malliin verrattuna. Virkistystaajuutta on nostettu 90 Hz:stä 120 Hz:iin mikä on siis sama kuin OnePlus 8 Pro:ssa!

 

8T vs 8 Pro: Näytön muotoilu

Koska OnePlus 8T:n näytön virkistystaajuus on samalla tasolla 8 Pro -mallin kanssa, niin otetaan tarkempaan vertailuun 8T ja 8 Pro -mallien erot näytön osalta. Aloitetaan muotoilusta. 8T:ssä näyttö on tasainen kun taas 8 Pro:ssa se on kaareva reunoilta. Itse pidän enemmän tasaisesta näytöstä monestakin eri syystä.

1. Katseltava sisältö ei "häviä" reunojen yli. Varsinkin videoita ja kuvia katseltaessa kaarevilla reunoilla osa sisällöstä jää tasaisen näyttöalueen ulkopuolelle ja häviää näkökentästä.
2. Ei vahinko-reuna-kosketuksia tasaisella näytöllä. Osa käyttäjistä kärsii vahinko-kosketuksista kaarevareunaisilla näytöillä, mutta tasaisella näytöllä näitä ei ilmaannu.
3. Pienemmät kustannukset tasaisella näytöllä, sekä puhelimen valmistuksessa että lisävarusteiden osalta. Kaarevareunaiset näytöt ovat hankalampia asentaa ja näihin on myös vaikeampi tehdä lisävarusteita kuten suojakuoria ja panssarilaseja. Hankalampi tuotanto tarkoittaa isompaa hintalappua kuluttajan kukkarolle. Tasaisen näytön puhelin ja lisävarusteet ovat helpompia valmistaa ja yleensä ovat hinnaltaankin edullisempia.

 

8T vs 8 Pro: MEMC-piiri

Toinen iso ero 8T:n ja 8 Pro:n välillä liittyen 120 Hz:n virkistystaajuuden käyttäjäkokemukseen on MEMC-piiri ja tämän puuttuminen 8T-mallista. Mitä tämä MEMC-piiri tekee 8 Pro:ssa on se, että se "taikoo" lisää freimejä videoihin (toimii esim. YouTube ja Netflix sovelluksissa) jolloin käyttäjäkokemus 8 Pro -mallissa on kauttaaltaan SMOOOOOTH! Mutta itse en pidä MEMC-piiristä 8 Pro:ssa, vaan haluan katsoa videot ja elokuvat siinä kuvataajuudessa kun tekijät ovat sen halunneet katsottavaksi. Sillä on syynsä miksi Hollywood elokuvat kuvataan muodossa 24 kuvaa sekunnissa. En siis jää kaipaamaan MEMC-piiriä OnePlus 8T:ssä. Tämä valinta myös madaltaa 8T:n hintaa 8 Pro:hon verrattuna.

 

Näytön kirkkaus ja automaatio

OnePlus 8T:n näyttö on todella kirkas kirkkaimmillaan (1100 NIT) ja myös todella tumma pimeimmällä asetuksella (vähän reilut 2 NIT), joten skaalaa löytyy moniin eri käyttötarpeisiin. Tästä löytyy myös 8 192 automaattista kirkkaustasoa, joidenka muutos on omaan silmään tosi sulava kun siirrytään kirkkaasta pimeään (ja toisinpäin). Käyttökokemus puhelimella valotilamuutoksen yhteydessä on saumaton ja toimii mielestäni tosi hyvin.

 

Omasta mielestäni OnePlus 8T:n näyttö on 8-sarjan paras näyttö!

 

Kaupallinen yhteistyö Telian ja OnePlussan kanssa.


Taas hyviä arvosteluja ja videoissa tuttuun tapaan efektejä käytetty luovasti. Oli mielenkiintoinen pointti, että jäähdytystä on voitu parantaa, kun kamera on sijoitettu eri paikkaan. Varmasti hyödyllinen muutos, varsinkin pelaajille.

 

Kyllä se suora näyttö on oma valinta, käytettävyys tulee kuitenkin ykkösenä, vaikka kaareva näyttö onkin hieno katsella.

 

Kiinnostaisi kuulla @Heidihelene ja @JoonasPNieminen että millaisessa käytössä puhelimen NFC-ominaisuus teillä on ollut? Varmasti sillä on muutakin käyttöä kuin kaupassa maksupäätteellä, mikä itselle tulee ensimmäiseksi mieleen sanasta NFC.


Hei @Mikroautouuni,

Kyllä olet oikeassa, varsinkin pelaajat ja muut raskaampien 3D sovellusten käyttäjät hyötyvät tästä suurennetusta jäähdytyskammiosta. Itse en ole havainnut ylikuumenemisilmoituksia 8T:llä pelatessa esim. PUBG Mobilea. Huvikseni testasin mobiilipelaamista myös saunassa (yli 60c asteessa) ja OnePlus 8T kesti 20min pelaamisen näissä lämpötiloissa kunnes sammutti pelin ja ilmoitti että puhelin ylikuumenee 😁>

 

Itselläni on NFC-laitteena käytössä lasten tarhalätkä millä ilmoitetaan lasten sisään- ja ulostuloajat. Tämä lätkä näkyy videollani kun puhun NFC:stä.

 


Seuraavaksi käsittelyyn OnePlus 8T:n mukana tuleva Oxygen OS 11 käyttöjärjestelmä. Katso video alta:

 

 

OnePlus 8T on OnePlussan ensimmäinen puhelin missä on valmiiksi asennettuna uusin Oxygen OS 11. Päivitetty käyttöjärjestelmä on tuonut mukanaan monia uusia ominaisuuksia ja käydään nyt läpi mielestäni nämä mielenkiintoisimmat.

 

Uusi ulkoasu ja yhden käden design

 

Oxygen OS on tunnettu selkeydestään ja versio 11 ei ole poikkeus. Uudet päivitykset ulkoasun kannalta ovat tuoneet entistä enemmän selkeyttä käytettävyyden osalta (kuten selkeämmät jaot eri osioiden välille) sekä puhelimen perus sovelluksia on muokattu toimimaan paremmin yhdellä kädellä. Toiminnallisuuksia on siirretty puhelimen alalaitaan jolloin yläreunaan ei tarvitse kurkotella jatkuvasti.

 

Always on Display (AOD) vaihtoehdot

Uusi ominaisuus Oxygen OS 11:ssa mahdollistaa erilaisia lukitusnäyttötiloja (Always on Display) jotka tulevat esiin kun näytön aktivoi (yksi kosketus) tai olemaan jopa aina esillä kun puhelin on lukittuna.

 

Tämän jatkuvan AOD-tilan päälle laittaminen on tosin omasta mielestäni hieman hankalassa paikassa: Asetukset > Näyttö > Ympäristönäyttö > Tyyni näyttö (ei sammu) ja TÄÄLTÄ valitse sinulle sopivin vaihtoehto (Pois, aikataulu tai koko päivän). Etsin pitkään tätä asetusta esim. lukitusnäytön mukauttamisen valikoista mistä tämä AOD näkymäkin valitaan. Oletin että tämä paikka olisi ollut looginen paikka tälle asetukselle. Tämän AOD-päällä-olemis-valinnan voisi myös lisätä tänne lukitusnäytön valinnan yhteyteen ja ehkä myös nimetä tämä suomennos toisella tavalla, koska "tyyni näyttö" on omaan korvaan hieman hassu käännös "ambient display" termistä 🙂> Sana ambient kääntyy tässä tilanteessa suoraan hieman hankalasti ymmärrettävästi, joten itse käyttäisin tässä "lukittu näyttö" tai "sammutettu näyttö" -termiä jolloin tämä asetus olisi selkeämmin ymmärrettävissä.

 

AOD: Canvas

 

Canvas on mielestäni erittäin näyttävä ja uniikki ominaisuus puhelimen lukitusnäytöksi. Canvas käyttää puhelimen galleriasta löytyviä valokuvia ja tekee valitsemastasi kuvasta viivapiirroksen kun puhelin on lukittuna. Kun puhelimen avaa, kuva selkeytyy normaaliin muotoonsa ja animaatio on omaan silmään erittäin miellyttävä!

 

AOD: Kellot

 

Kellon ulkoasun vaihtoehtoja on tullut paljon lisää ja nyt on myös päivitetty tämä korostusvärin puuttuminen aktivoidusta lukitusnäytöstä, mistä mainitsin OnePlus 8 Pro videon yhteydessä. Nyt siis tämä OnePlussan korostusväri (kellon numeroissa 1) on läsnä jokaisessa eri näytön tilassa.

 

AOD: Insight

 

Graafinen ja interaktiivinen kellonäkymä mistä näkee myös puhelimen lukituksien avaukset päivän aikana, sekä käyttöajat on tuotu esiin pätkimällä näytössä olevaa aikajanaa mitä pitkin kello liikkuu alaspäin kuluvan päivän aikana. Itse käytän tätä näkymää!

 

Tämä kellotyyli on tehty yhteistyössä Parsons School of Designin opiskelijoiden kanssa.

 

Ryhmä ZEN (Zen Mode 2.0)

 

Nyt voit kutsua kavereita mukaan yhteiseen ZEN tilaan. Taustakuviakin on tullut lisää edelliseen versioon verrattuna.

 

Dark Mode 2.0

 

Tumman näytön tila on myös kokenut parannuksia monilta osin. Tämän saa kätevästi päälle ylärivin pikavalikosta. Pitämällä tätä nappia pohjassa pääset myös valitsemaan eri vaihtoehtoja milloin tämä tumma tila on päällä (manuaalisesti itse tai ajastettuna). Voit myös valita eri sovelluksia missä tämä tumma tila on päällä ja missä taas ei.

 

Pikajako kameran galleria-kuvakkeesta

 

Kun kamerasovelluksessa pidät pohjassa galleria-kuvaketta, tulee esiin viimeaikaiset sovellukset mihin voit jakaa suoraan juuri otetun kuvan. Erittäin kätevä ja nopea tapa jakaa kuvia vikkelästi.

 

Virtanapin pohjassa pito

 

Kun virtanappia pitää pohjassa, tulee esiin uusi näkymä. Täältä voit esim. soittaa hätäpuhelun ja sammuttaa puhelimen. Mutta mielenkiintoisimmat uutuudet ovat näppärä tapa suorittaa Google PAY maksuja ja tämän alapuolelle tulee myös Google Älykoti sovellukset, jos näitä löytyy yhdistetyynä puhelimeesi.

 

Hylly (Shelf)

 

Pikainen pyyhkäisy alaspäin mistä tahansa kohtaa näytöstä (paitsi ihan yläreunasta) tuo esiin uuden näkymän nimeltään Shelf. Täältä löytyy kokoelma erilaisia sovelluksia (kuten sää & askelmittari) ja oikopolkuja viimeksi käytettyihin sovelluksiin.

 

Itse en käytä tätä Hyllyä vaan haluan tämän ylärivin tulevan esiin kun pyyhkäisen näyttöä alaspäin. Hyllyn saa pois kun nipistää näyttöä, valitsee Kotiasetukset, Käytä pyyhkäisemällä alas ja täältä valitsee Ilmoitukset, pika-asetukset.

 

Uusi pelitila

Oxygen OS 11 tuo mukanaan myös päivitetyn pelitilan minkä saa esiin pelatessa kun pyyhkäisee ylänurkista sisäänpäin. Täältä löytyy valinnat kuinka tulevat puhelut ja ilmoitukset näytetään, virhekosketuksien estolle, näytöntallennukselle sekä Fnatic-tilalle mikä optimoi puhelimen tehot pelaamista varten sekä poistaa muut mahdolliset häiriötekijät. Fnatic-tilan ollessa päällä myös Bluetooth kuulokkeiden viive pienenee mikäli tämmöinen ominaisuus löytyy kuulokkeista kuten esim. OnePlus Bullets Wireless Z -kuulokkeista tämä löytyy.

 

Oxygen OS 11 on erittäin miellyttävä päivitys sekä ulkonäön että käytettävyyden kannalta. Oli sinulla sitten OnePlus 8T, 8 tai 8 Pro niin et tule pettymään. OnePlus NORD on muistaakseni hetki sitten siirtynyt avoimeen Betaan Oxygen OS 11 päivityksen kanssa, joten sen saa itse force-lataamalla asennettua Nordiin, mutta virallista päivitystä joutuu vielä hetken odottamaan. Jonossa ovat myös OnePlus 7 ja 6-sarjan puhelimet mihin Oxygen OS 11 pitäisi myös olla tulossa.

 


Viimeisenä aiheena OnePlus 8T:n tiimoilta on kamerat. Katso video alta:

 

Kameramoduuli on kokenut suuren muutoksen muihin 8-sarjan malleihin verrattuna. Päivityksiä kameroihin on tullut (erityisesti verrattuna vanilla OnePlus 8 -malliin) ja uusi sijoitus ylänurkkaan on mahdollistanut mm. suuremman jäähdytyskammion.

 

 

Itse tykkään enemmän aiemmasta designista missä kameramoduuli on keskitetty ovaali, mutta muut hyödyt uuden designin myötä ajavat edelle. Suuremman jäähdytyskammion lisäksi myös tuotantokustannukset tällä designilla ovat edullisemmat. Muutkin puhelinvalmistajat ovat siirtyneet vastaavanlaiseen ylänurkka-suorakulmioon kameramoduuliin - oletettavasti samoista syistä. Erottuvuustekijää kameramoduulista ei siis helposti saada eri valmistajien välillä.

 

Kamerat

 

Pääkamera on sama kuin perus OnePlus 8 -mallissa. Eli 16MP sensori missä on sekä optinen että elektroninen kuvanvakautus.

Ultralaajakulmakamera on kokenut hyvän päivityksen ja tämä onkin LAAJIN laajakulmakamera mitä OnePlussan puhelimissa ollaan nähty. Katselukulma tässä on huikeat 123 astetta!

Makrokamera on myös päivitetty suurempaan kennokokoon. Nyt megapikseleitä on 5 kun perus 8-mallissa niitä oli vain 2.

 

Tässä alempana hieman ottamiani kuvia näillä edellä mainituilla kameroilla:

 

 

 

 

 

 

 

 

Monochrome "kamera" on uusi tulokas - minkä funktio on pieni mysteeri sillä tämä ei ota varsinaisesti kuvaa. Tämä monochrome-sensori toimii yhdessä pääkameran kanssa tuottaakseen parempia mustavalko kuvia. Eli samanlainen toiminta kuin OnePlus Nord:n syvyys-sensori.

 

 

Lisäksi kameramoduulista löytyy kaksois LED-salama sekä välkkymisanturi minkä tehtävä on tarkastella kuvaa ja säätää kameran asetuksia siten, että kuva valoittuu tasaisesti. Monet halogeeni ja LED-valaisimet sykkivät ja tämä saattaa aiheuttaa kuviin outoja raitoja. Tämä sensori havaitsee nämä raidat ja tekee tarvittavat muutokset että näitä ei näkyisi. Perus 8-mallista tätä ei aiemmin löytynyt, mutta 8 Pro -mallista tämä välkkymisanturi löytyy myös.

 

Paranneltu yökuvaus tila (Nightscape 2.0)

Yökuvaus kameratila on kokenut myös parannuksen uuden Oxygen OS 11 käyttöjärjestelmän myötä. Alla esimerkki kuvia ilman yökuvaus tilaa ja tämän kanssa.

 

 

Video muotokuva tila (uusi)

Muotokuva ominaisuus on ollut jo aiemmin, mutta vain valokuvauksen yhteydessä. Nyt tästä keinotekoisesti sumennetusta tausta voi nauttia myös videossa. Tämä ominaisuus toimii vain pääkameralla kuvattaessa. Harmi että selfie-kamerassa ei voi käyttää video portrait tilaa. Alla kuvakaappaukset kahdesta eri videoklipistä missä toisessa on video portraid tila päällä ja toisessa ei. Olen positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin tämä video portrait tila toimii!

 

OnePlus 8T:n kamerat ovat kokeneet päivityksiä verrattuna perus 8-malliin. Monipuolinen kameramoduuli pitää sisällään hyvän arsenaalin eri kameroita ja sensoreita millä saa otettua hyviä kuvia.

Kaupallinen yhteistyö Telian ja OnePlussan kanssa.


Pelitilasta tuli mieleen, että onko @JoonasPNieminen kokemusta pilvipelaamisesta (Google Stadia, Geforce Now tai Xbox Cloud Gaming)? Jos on, oletko kokeillut miten nämä toimivat OnePlus 8T:llä?


Hei @Mikroautouuni ,

Ei ole kokemusta pilvipelaamisesta, koska entisenä kilpapelaajana minulla on aina ollut pelilaitteet hyvällä mallilla, joten pilvipohjaiselle lähestymiselle en ole nähnyt tarvetta.

 

Tosin joskus kauan sitten kun OTOY julkaisi pilvipohjaisen pelimoottorin, jonka demon käyttöliittymään pääsi käsiksi selaimen kautta, olin kyllä aivan ihmeissäni tuolloin että selaimen "ikkunan" kautta pystyi tarkastelemaan noin nättiä lopputulosta.

 

Muista pilvipohjaisista palveluista itselläni on hieman lagaavia kokemuksia (kuten oppilaitoksien raskaat editointiohjelmat) joten tämänkin takia olen jättäytynyt pilvipelaamisen ulkopuolelle - tästä on kuitenkin jo monia vuosia, joten tällähetkellä pilvipohjaiset palvelut voivat olla vasteajaltaan paljon miellyttävämpiä kokemuksia.

 

Mutta entisenä kilpapelaajana haluan minimoida vasteajan kaikessa mahdollisesta asiassa, jotta reagointiajat pysyvät mahdollisimman matalina.



Vastaa