Skip to main content

Tervetuloa lumisen seikkailun maailmaan! Tässä artikkelissa esittelen joukon ihastuttavia talvisia elokuvia, jotka sopivat koko perheen yhteiseen katseluhetkeen. Lämpimät tarinat, lumoavat maisemat ja huikeat seikkailut odottavat sinua Telia Play Vuokraamossa. Vietä hetki yhdessä rakkaiden kanssa ja sukella lumisen taikamaailman syvyyksiin näiden suosittujen elokuvien parissa. Ota mukava asento, kääriydy vilttiin ja valmistaudu elokuvamatkaan!


Sisällysluettelo

 

Onnelin ja Annelin talvi

 

IMDb: 5.6

Genre: Lapset

Julkaisuvuosi: 2015

Ikäraja: S

Kesto: 1 t 21 min

 

Onneli (Aava Merikanto) ja Anneli (Lilja Lehto) jatkavat seikkailujaan lumoavassa talvielokuvassa, joka tempaa katsojat mukaansa lumipeitteisiin maisemiin ja satumaiseen tunnelmaan. Elokuvassa on jälleen kerran ihastuttavaa tarinankerrontaa ja visuaalista ilotulitusta, kun tuttu tekijätiimi tuo esiin uusia juonenkäänteitä ja värikkäitä hahmoja. Pienten Vaaksanheimojen koti on tuhoutunut ja he pääsevät turvaan Onnelin ja Annelin nukkekotiin. Heille paljastuu, että rahahuolissaan oleva huoltoaseman mekaanikon tyttöystävä ja paikallinen kummajaisgallerian pitäjä voisivat muuttaa Vaaksanheimojen kohtalon.

Elokuva seuraa tapahtumia lastenomaisella logiikalla, mutta samalla se sisältää opettavaista tarinaa erilaisuuden arvostamisesta. Ohjaaja Saara Cantell osoittaa tässäkin elokuvassa taitonsa lapsinäyttelijöiden ohjaajana, ja tarina etenee lasten ehdoilla säilyttäen heidän näkökulmansa keskiössä. Onnelin ja Annelin talvi vie katsojat fantastiseen maailmaan, missä pienet asiat voivat saada aikaan jotain suurta. Elokuvaa leimaa visuaalisuus, ja erityisen onnistunutta on Vaaksanheimojen miniperheen toteutus, joka haastoi tekijät teknisesti. Elokuva tarjoaa nautinnollisen seikkailun koko perheelle ja muistuttaa, että erilaisuus ei tarkoita vähempiarvoisuutta. Onnelin ja Annelin talvi on jatkoa ensimmäiselle osalle, joka oli jo suuri yleisömenestys, ja se tempaisee katsojat mukaansa maailmaan, jossa pienet sankarit ovat suuria sydämeltään.

 


Joulupukin tytär – Kuningas Talvi Ja Kristallin Metsästys

 

IMDb: 5.7

Genre: Lapset

Julkaisuvuosi: 2020

Ikäraja: K7

Kesto: 1 t 31 min

 

Joulupukin Tytär - Kuningas Talvi Ja Kristallin Metsästys on sydäntälämmittävä ja jännittävä koko perheen elokuva, joka vie katsojat Grönlantiin, missä jouluvalmistelut ovat täydessä käynnissä. Lucia (Ella Testa Kusk) on ensimmäisenä tyttönä Kansainvälisen joulupukkikoulun joulupukkiluokalla. Hän joutuu keskelle seikkailua kun kuningas Talven maaginen kristalli varastetaan, ja joulu on vaarassa.

Lucian parhaan ystävän, Oscarin, joutuminen varkauden epäilyjen kohteeksi luo jännittävän juonikäänteen, ja vain Lucia uskoo ystävänsä syyttömyyteen. Nyt näiden kahden rohkean ystävän on yhdistettävä voimansa ja pelastettava kuningas Talven maaginen kristalli, jotta joulu pelastuu.

Ohjaaja Christian Dyekjær on luonut taianomaisen maailman, joka tempaa katsojat mukaansa tarinaan. Elokuva yhdistää jännitystä, huumoria ja sydämellistä ystävyyttä tuoden unohtumattoman seikkailun koko perheelle. Näyttelijäkaarti, jossa loistavat Ella Testa Kuskin lisäksi muun muassa Bertil Smith, Mia Lyhne, Martin Buch ja Ulf Pilgaard tekee elokuvasta eläväisen ja viihdyttävän. Tämä elokuva on täydellinen valinta talviseen perhehetkeen, täynnä lumoa ja taikaa, opettaen myös arvokkaita lämpimiä arvoja.

 

 

Rölli ja kultainen avain

 

IMDb: 4.6

Genre: Lapset

Julkaisuvuosi: 2013

Ikäraja: S

Kesto: 1 t 26 min

 

Rölli-hahmo on suomalaisen lastenkulttuurin ikoni, jonka loi näyttelijä Allu Tuppurainen 1980-luvulla. Rölliä pidetään rakastettavana hajamielisten keppostelujensa vuoksi ja se on saavuttanut suosiotaan erityisesti televisiosarjojen kautta.

Elokuvan tarina alkaa, kun topakka Juurakko-tyttö (Linnea Röhr) saapuu sirkuksen ympärille kasvaneeseen kaupunkiin tietämättä alkuperästään mitään. Hän kohtaa elämänsä ehtoopuolella olevan Röllin (Allu Tuppurainen), jolla saattaa olla tietoa tytön alkuperästä tai ainakin paljon kerrottavaa omasta elämästään ja autioituneesta Röllikylästä naapurissa. Tirehtööri (Mikko Leppilampi) on syyllinen Röllikylän tyhjentämiseen ja röllien kultaisen avaimen varastamiseen. Rölli ja Juurakko päättävät palauttaa seudulle rauhan ja järjestyksen.

Elokuvan keskiössä on Röllin nuoruudenmuistelot ja hänen kohtaamisensa Juurakon kanssa. Tarina käsittelee teemoja kuten erilaisuutta, ystävyyttä ja menneisyyden kohtaamista. Sirkuksen omituiset otukset ja autioituneen Röllikylän luovat elokuvaan tummasävyisen ja jännittävän tunnelman.

Rölli ja kultainen avain on koko perheelle suunnattu seikkailuelokuva, joka yhdistää musiikin, huumorin ja jännityksen. Elokuva on visuaalisesti näyttävä ja budjetiltaan suuri, mikä näkyy erityisesti kuvallisessa ilmeessä. Puvustus, lavastus ja musiikki tuovat tarinaan lisäulottuvuutta, ja Allu Tuppurainen on jälleen vastustamaton Rölli. Elokuvan on ohjannut Taavi Vartia, joka on myös käsikirjoittanut sen Allu Tuppuraisen kanssa. Pääosissa nähdään myös muun muassa Iina Kuustonen (Sähinä), Jarkko Niemi (Nuori Rölli), Krista Kosonen (Laulunopettaja), Turkka Mastomäki (Kylänvanhin) ja Ville Haapasalo (Seppä).

Elokuvan käsikirjoituksen heikkouksia on kritisoitu, erityisesti tarinan kerronnallista hajanaisuutta ja pitkän elokuvan mittoihin nähden löyhää juonta. Vaikka tarina lupaa alussa intensiivisyyttä ja mysteeriä, se joidenkin katsojien mukaan lipsuu pitkien aikojen paikallaan polkemiseen, mikä saattaa viedä katsojan keskittymisen. Näyttelijäsuoritukset vaihtelevat, mutta Mikko Leppilammen esittämä sirkustirehtööri on saanut kiitosta suvereenista roolistaan.

Rölli ja kultainen avain on koko perheen seikkailu, joka yhdistää Rölli-hahmon tutun charmikkaan olemuksen, visuaalisen näyttävyyden ja musiikin voiman. Vaikka elokuvan käsikirjoitusta on kritisoitu, se tarjoaa silti hauskuutta, vakavuutta ja jännitystä perheen yhteiseksi katseluhetkeksi. Elokuva on suunnattu perheen pienimmille, joten se saattaa vaatia hieman enemmän keskittymiskykyä ja sisältää tummempia sävyjä, jotka voivat olla pelottavia nuorimmille katsojille. Musiikki ja visuaalinen toteutus tuovat elokuvaan viihdyttävää energiaa, ja se tarjoaa elämyksiä erityisesti kouluiän kynnyksellä oleville ja sitä vanhemmille katsojille. Elokuva on jatkoa suomalaisen lastenkulttuurin ikonin tarinalle, jonka ansiosta Rölli jatkaa seikkailujaan valkokankaalla.

 

 

Seuraavaksi esittelen vielä kaksi elokuvaa, joissa on hieman korkeampi ikäraja-suositus. Ne ovat näin ollen vähän isommille perheen lapsille suunnattuja. 


Talvinen tarina

 

IMDb: 6.1

Genre: Fantasia

Julkaisuvuosi: 2013

Ikäraja: K11+

Kesto: 1 t 58 min

 

Talvinen tarina on romanttinen fantasiadraama, joka perustuu Mark Helprinin samannimiseen romaaniin vuodelta 1983. Elokuvassa seurataan orpoa murtovaras Peter Lakea (Colin Farrell), joka rakastuu kuolemansairaaseen Beverly Penniin (Jessica Brown Findlay). Peterin elämää varjostaa demoninen rikollispomo Pearly Soames (Russel Crowe), joka haluaa kostaa vanhat velat. Elokuva seuraa rakastavaisten kohtalonkulkua ja se sisältää elementtejä maagisesta realismista, hyvän ja pahan taistelusta sekä kuolemattomasta rakkaudesta. Elokuvan on ohjannut Akiva Goldsman. Muissa pääosissa nähdään muun muassa Jennifer Connelly, Eva Marie Saint ja William Hurt.

Elokuvaa on arvosteltu epätasaiseksi, ja monet kritiikit korostavat sen yliampuvuutta ja romanttisen juonen ontuvuutta. Se näyttää jakavan mielipiteitä erityisesti tarinansa romanttisuuden ja fantasiaelementtien suhteen sillä toiset näkevät siinä kuitenkin myös hyviä puolia, kuten visuaalista kauneutta ja tarinan maagista tunnelmaa. Russell Crowen roolia demonina on mainittu sekä huvittavana että rasittavana. Talvinen tarina on siis herättänyt ristiriitaisia tunteita ja arvioita. Tälle elokuvalle kannattaa silti antaa mahdollisuus! :) 

 


Metsästäjä ja talvinen taistelu

 

IMDb: 6.1

Genre: Fantasia

Julkaisuvuosi: 2016

Ikäraja: K11+

Kesto: 1 t 54 min

 

Elokuvan tarina sijoittuu tapahtumiin ennen vuoden 2012 Lumikki ja metsästäjä -elokuvaa. Metsästäjä (Chris Hemsworth) kohtaa rakkauden soturitovereissaan, erityisesti Sarassa (Jessica Chastain), kun he joutuvat taistelemaan pahaa jääkuningatar Freyaa (Emily Blunt) vastaan. Freya on kylmäsydäminen kuningatar, joka on vannonut pois rakkauden ja kasvattanut soturijoukkonsa kylmään taisteluun.

Elokuva seuraa metsästäjän ja hänen liittolaistensa matkaa, kun he yrittävät estää Freyaa valloittamasta maailmaa. Samalla paljastetaan, kuinka metsästäjästä tuli se hahmo, jonka tunnemme Lumikki ja metsästäjä -elokuvasta.

Metsästäjä ja talvinen taistelu on visuaalisesti vaikuttava fantasiaelokuva, joka syventää Lumikki-universumia. Elokuva panostaa toimintaan ja erikoistehosteisiin, tarjoten katsojille eeppisen seikkailun lumisessa maisemassa. Chris Hemsworth, Jessica Chastain, ja Emily Blunt tekevät vahvat näyttelijäsuoritukset, tuoden elokuvan hahmot eloon. Elokuvan on ohjannut Cedric Nicolas-Troyan.

Vaikka elokuva saa kiitosta visuaalisesta ilmeestään ja näyttelijätyöstä, se saattaa jäädä alkuperäisen Lumikki ja metsästäjän varjoon. Tarina on ennalta-arvattava, ja joitain hahmoja voitaisiin kehittää syvällisemmin. Charlize Theronin rooli Ravennana on jälleen kerran vahva, vaikka hänen osuutensa onkin rajoitetumpi tällä kertaa.

Metsästäjä ja talvinen taistelu tarjoaa katsojille lumoavan matkan Lumikin maailmaan ennen ensimmäisen elokuvan tapahtumia. Fantasiaelementit, näyttävät taistelukohtaukset ja vahvat näyttelijäsuoritukset tekevät siitä kiehtovan kokemuksen, vaikka se saattaa jäädä hieman alkuperäisen elokuvan varjoon. Elokuva on kuitenkin ehdottomasti katsomisen arvoinen kaikille, jotka nauttivat eeppisestä fantasiasta ja Lumikki-tarinan uusista tulkinnoista.
 

 

Oletko jo itse katsonut näistä jonkun? Mitä suosittelisit muille katseluun?

 

Lue myös

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa