Huawei B535 salaus

  • 8 February 2022
  • 8 kommenttia
  • 116 katselukertaa

Otin Telialta yhteys mukaan liittymän, jonka modeemina tuli mukana huawei B535. Suurin osa laitteistani toimii hyvin, kun ensin vaihdoin 2.4 ja 5 ghz verkot erilleen. Yksi laitteistani ei kuitenkaan suostunut pysymään langattomassa verkossa. Tein kaikki kikat, mitä keksin modeemin päässä. Kokeilin opengate-yhteyttä, porttien avaamista, palomuurin poistamista ym. ja aina laite yhdistyi, mutta ei päässyt modeemilta eteenpäin. Lopulta kokeilin verkkoa ilman salausta ja tämä toimi. Samoin WEP-salauksella näyttää yhteys toimivan. Kyseinen laite käyttää uudemmista salauksista WPA2-AES salausta, kun taas modeemilla on WPA2-PSK. Onko tässä sitten ongelmaa? Toisaalta osa muistakin laitteistani ymmärtää tuolla AES:lla.. Tällä hetkellä joudun käyttämään 2.4 ghz verkkoa ilman salausta piilotettuna, kun tuo WEP-salauskaan ei ole kaikille laitteilleni tuettuna.


8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@Shortstack  kirjoitti:

aina laite yhdistyi, mutta ei päässyt modeemilta eteenpäin.


Pääset siis tällä ongelmallisella laittella modeemin hallintasivulle, mutta et internettiin? Entä jos menet internettiin suoraan ip-osoittella, esimerkiksi https://1.1.1.1/? Jos tämä onnistuu, tarkasta ongelmallisen laitteen asetuksista nimipalvelimet.

 


@Shortstack  kirjoitti:

Kyseinen laite käyttää uudemmista salauksista WPA2-AES salausta, kun taas modeemilla on WPA2-PSK.


Tässä verrataan nyt appelsiineja kaulimeen. AES on salausalgoritmi.

 

PSK kertoo, miten salasanoja hallitaan. Se tarkoittaa esiasetettua salasanaa, pre shared key. Toinen tapa on esimerkiksi EAP, jossa langattomaan verkkoon kirjautumisia hallitsee erillinen kirjautumispalvelin.

 

Ethän käytä langattoman verkon salasanassa ”vaarallisia” erikoismerkkejä, jotka voivat mennä rikki esimerkiksi selaimessa, ongelmallisessa laitteessasi tai modeemissa. Kokeile vaihtaa langattoman verkon salasana yksinkertaisemmaksi, jossa on ainoastaan merkkejä 0 – 9, A – Z, a – z, -, ., _, / ja ~.

 

Vianselvityksen ajaksi verkon salasanaksi voi yrittää vaihtaa jopa abcdefgh.

 

Ethän ole sotkenut PSK ja WPS salasanoja keskenään? PSK on 8 – 63 merkkinen alfanumeerinen merkkijono tai 64 merkkinen heksadesimaaliluku. WPS salasana on aina 8 numeroa.

 

Varmista myös, ettet ole vahingossa kytkenyt modeemin palomuurista ota käyttöön IP-osoitesuodatus, ota toimialuenimien suodatus käyttöön tai ota MAC-suodatus käyttöön päälle epähuomiossa.

Moi. Kyseessä on Denonin vahvistin, jolla ei pääse verkkoon. Yhteyden luominen onnistuu salattunakin, mutta hetken päästä yhteys katkeaa. Modeemiin yhteys on diagnostiikan mukaan, mutta ei pääse siitä nettiin. Kokeilin myös nuo sinun vinkit läpi, mutta ei onnistunut edelleenkään. Laite myös näkyy tuolla huawein hallintasivuilla online-tilassa.

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Itselläni on Denonin kotiteatterivahvistin ja se on melkoisen hankala tapaus wifin kanssa. Kokeile irroittaa vahvistimen virtajohto, se auttaa ainakin joskus. Tai kytke vahvisitn johdolla reitittimeen, se toimii aina. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Ainoa vielä mieleen tuleva kikka on asettaa Huaweista 2,4 GHz langattoman lähiverkon kanavaleveydeksi 20 MHz ja valita kanava käsin väliltä 1 – 11. Tämä siltä varalta, että Denon toimii Pohjois-Amerikan tilassa ja on siten kuuro kanaville 12 ja 13.

 

Mikäli tuokaan ei auta, kyseessä voi olla ylitsepääsemätön yhteensopivuusongelma. Tällöin kannattaa kytkeä vahvistin Ethernet-kaapelilla reitittimeen, mikäli se vain on mahdollista.

 

Jos sinulla on kaapin pohjalla vanhoja langattomia tukiasemia, dsl- tai kaapelimodeemeita, voit toki kokeilla, toimivatko ne paremmin Denonin vahvistimen kanssa.

 

Jos laitteessa on erikseen WAN-portti, se toimii todennäköisesti suoraan ”heittämällä” kytkemällä Huawein LAN-portista Ethernet-johto vanhan laitteen WAN-porttiin.

 

Mikäli vanhassa laitteessa ei ole WAN-porttia, käy vanhan laitteen hallinnasta kääntämässä dhcp-palvelin pois päältä ja kytke Huawein LAN-portista Ethernet-johto vanhan laitteen LAN-porttiin.

Moi.

Denon toimi kyllä vielä langattomana, kun oli Telian hybridinetti. Harmi vaan kun täältä kuparit puretaan pois. Olen resetoinut myös pariin otteeseen vahvistimen ja sieltäkin päästä koittanut käsin laittaa asetuksia. Langallisena toimii kyllä edelleen, mutta käytännön syistä vahvistimelle ja televisiolle tarvitsen juuri langattoman verkon.. Tuo 20 MHz onkin jo käytössä ja illalla oli kanava 9, eikä toiminut edelleenkään. Jotain kummallista tuossa salaushommassa on, kun ilman sitä kuitenkin toimii. En salauksista juuri mitään ymmärrä, mutta jossain denonin foorumilla oli vinkkiä, että salaus pitäisi olla wpa2-psk (aes), ei wpa2-psk (tkip). Huaweista ei tätä näe, eikä myöskään manuaalista. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Onko sulla Applen iPhone tai iPad käytössä?

 

Jos Huaweissa on tkip avaintenhallinta rc4 salauksella päällä, Applen laitteet nostavat hemmetinmoisen mekkalan siitä, kuinka turvaton langaton verkkosi on. Mikäli iPhonet ja iPadit eivät valita, Huaweissa on käytössä ccmp avaintenhallinta aes salauksella.

Ei valitettavasti ole Applen laitteita käytettävissä. 

Kokeilin vielä resetointeja ym. mutta ei vaan Denon yhdistynyt kirveelläkään tuohon Huaweihin. Laitoin nyt sitten tuon vanhan hybridilaajakaistan modeemin ohjeesi mukaisesti kiinni Huaweihin. "Vanhat laitteet on tuossa hybridimodeemin 2,4ghz verkossa ja uudemmat suoraan Huaweissa. Samalla otin varuilta Huawein 2.4ghz verkon kokonaan pois päältä. Tällä kokoonpanolla kaikki laitteet toimii ja näillä mennään ainakin toistaiseksi.

Vastaa