Kysymys

Mistä DNS-ongelmat johtuvat?

  • 17 January 2023
  • 2 kommenttia
  • 102 katselukertaa

Kunniamerkki +10

mistä dns onkelmat yleensä johtuu luulin että pääsin uudella kalliiilla tp-link x80 5g reittimellä eroon dns onkelmista mutta silti elisalla ainakin tulee säänöllisesti sellaista onkelmaa että yhteys katkeaa ja kun koittaa päivittää sivun niin tulee ilmoitus dns palvelin onkelmasta ja reittimen joutuu joko käyttään virtoja pois tai resetoimaan mutta minä resetoin koska yleensä se poistaa onkelman pidemmäksi aikaa mistä tälläiset virheet johtuu ja kun telia kesän ja syksyn aikana parantaa verkkoa ottaen huomioon enerkiatehokkaissa taloissa ja todella pahoissa katvealueissa keminmaassa asuvat niin voivatko dns onkelmat samalla jäähä historiaan ja mistä johtuu jos yhteys katkeaa ja valittaa dns liittyvistä onkelmista ja mistä nämä yhteyten katkaisevat dns onkelmat yleensä johtuu

 

--

Muokkaus katjane: Muokattu otsikkoa kuvaavammaksi


2 kommenttia

Kunniamerkki +10

joku facebook kaveri antoi kerran linkin jonka hukkasin jossa on ohjeet dns onkelmien estämiseen pitää kuulema lisätä windowsiin joitain arvoja ettei yhteys katkea dns onkelmien takia jonka takia joutuu joko käynistään reittimen uudestaan käyttämällä virrat pois tai restoimaan reittimen onneksi uudessa reittimessä resetointi on helppo tehä kuulakärkikynän avulla mutta sen jälkeen joutuu verkon määrittään apple iphone deco sovelluksella uudestaan

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

DNS -virheilmoitus ei itsessään yleensä kerro suoraan, missä kohtaan internetyhteyttä ongelman juurisyy on. Ongelma voi olla siis oman laitteen asetuksissa, reitittimen asetuksissa/toiminnassa tai näiden välisessä yhteydessä, sekä aina reitittimeltä eteenpäin DNS -palvelimelle asti.

DNS -palvelin itsessään on vähän kuin osoitekirja, eli palvelin kertoo tietokoneelle IP-osoitteen johon käyttäjä haluaa yhdistää, esim. telia.fi. DNS -virheilmoitus voi tulla, kun tietokone ei saa DNS -palvelimeen yhteyttä eli palvelin ei vastaa.

Jos sinulla on jo kerran ollut vastaus ongelmaan, olisi nyt varmasti parasta pyytää kaverilta samaa linkkiä uudelleen, jos hänellä se vielä olisi tallessa? Yksi ratkaisuvaihtoehto (ehkä kaverin linkkikin on tästä aiheesta) vaihtaa tietokoneen verkkosovittimen asetuksia. Siellä voi syöttää käsin jonkin tietyn DNS -palvelimen osoitteen, (esim. 8.8.8.8 osoite on Googlen oman julkisen DNS -palvelimen osoite) jolloin tietokone käyttää sitä eikä oletuksena määriteltyä DNS-palvelinta. Yleensä DNS -palvelimena toimii oman operaattorin tarjoama DNS -palvelin, jonka tiedot tietokone saa yhdistäessään verkkoon. Näissä harvoin on ongelmaa, mutta joskus tämä auttaa. Mutta kuten aiemmin kuvasin, voi DNS -ongelmat olla myös ihan muuta, eikä tämä toimenpide välttämättä auta.

Mikä on käyttämäsi käyttöjärjestelmän versio, onko se Windows 7, -10, -11 tai jokin muu? Voit sen tiedon kanssa etsiä tarkempia ohjeita tuon DNS -palvelimen asetuksien muuttamiseksi, esim “How to change DNS server in windows X” (X tilalle kirjoita se käyttämäsi versio)

Vastaa