Nykysin siis matkapuhelimessa on mahdollista käyttää internettiä... Siihen siis kuuluu nykyisin monenlaiset verkkopalvelut, kuten sähköposti, verkkoselaaminen, pelaaminen ja viestittely erilaisten pikaviestimien kanssa. Matkapuhelinsukupolvet
1G (ei oikeastaan ole).
2G (GSM) perusmatkapuhelimille ja kevyeelle datasiirrolle enintään 256 Kbps asti.
3G (UMTS, HSDPA, DC) On puheluille ja datasiirrolle 0,4 - 42 Mbps nopeudella.
4G (LTE/LTE-A) On pelkästään tällä hetkellä datasiirtoon jopa 50-300Mbps nopeudella.
Jos olet hankkimassa älypuhelinta (Android, IOS, Iphone tms) niin suosittelen ehdottomasti mobiilidatan hankkimista. Voit toki siis ottaa käytöstä mobiilidatan matkapuhelimen asetuksista ja estää myös liittymästä kokonaan mobiilidatan käytön.
Jos siis otat mobiilidatan pois käytöstä sinulla olisi periaatteessa puhelin joka oli 10 vuotta sitten, eli ei ole tiedonsiirtomahdollisuutta (kaikk verkkoa käyttävät sovellukset, kuten sähköposti ja pikaviestimet) ja multimediaviestit eivät toimi (kuvat + videot viestissä). Nimeltä mainitsemattomalla operaattorilla kuuluu mobiilidata kuukausimaksuun kotimaassa niin ei tule ongelmaksi jos on hieman datasiirtoa.
Jos siis haluat hyödyt niin asiakkaan tai käyttäjän kannalta ovat minusta seuraavat:
- Mahdollistaa mm. realiaikaiset pikaviestimet, kuten WhatsApp ja Kik. Nämä korvaavat helposti mm. tekstiviestit, kuten minulla on näin käynyt.
- Uutisten selaaminen kännykällä. Itse käytän mm. Hight.fi sovellusta kännykällä, selaan bussissa aamuisin ja iltapäivisin uutisten aiheet mm.
- Sähköpostien ilmoitukset, ei tarvitse avata aina sähköpostia ellei tuu ilmoitusta
- Facebook ja Twitter, seuraaminen somessa. En ole Facebookin aktiivikäyttäjä mutta seuraan silti välillä tapahtumia.
En nyt paremmin osa sanoa... Usein tuo riippuu todella paljon käyttäjästä ja mitä haluaa matkapuhelimelta. Siitä se pääosin riippuu...
EDIT: Navigaattori on hyvä ominaisuus . Ei tartte ladata aina karttoja etukäteen jos sitä tarvitsee...
Kannattaa myös tutustua muihin sähköposteihin, esim. Yandex on ilmiömäisen loistava, yllätti mut kyllä totaalisesti. On teemoja, pikanappeja, pilvitallennusta, muistioita, ja vaikka mitä. Täysin ilmainen palvelu loistavalla asiakaspalvelulla joka myös kuuntelee kehitysehdotuksia, ite sain jo yhden ehdotuksen läpi. :)
https://mail.yandex.com/
Samaa mieltä... kannattaa siis tutustua muihin sähköpostipalveluihin... yandexilla ainakin on selkeä ulkoasu ja toimii ihan hyvin.
Hyvää asiaa olkitulta mutta kummeksun kun vastaani ei ole tullut Mobile phone for dummies tyylistä esitystä, jossa käydään perusasiat sen verran läpi että on hajulla mihin puhelimessa olevat asetukset vaikuttavat; näkyykö solun tunniste, synkronointipalvelin, puhelimen bluetooth-näkyvyys, suojakoodi/estosalasana/pin/pin2, myönt.varmenteet/käyttäjävarmenteet, laitepäivitykset, palveluasetukset (Sonerakin näytti olevan valittavissa seitsemänä vaihtoehtona), WAP, ...
Noin minäkin olen ymmärtänyt, että Kansainvälinen televiestintäliitto (ITU) on määrittänyt matkapuhelintekniikoiden sukupolvet lähinnä tiedonsiirtonopeuden mukaan
Tuo 1G oli meillä päin NMT (Nordisk mobiltelefon) autopuhelinverkko, ensimmäinen 1G verkko oli kyllä Japanissa.
ITU:n määritys 4G:lle oli alkuaan nopeudelta vaativampi ja nykyinen 4G-toteutus olisi jäänyt 3G:n alle, mutta operaattorit lobbasivat määritykseen muutoksen saadakseen uudeksi sukupolveksi nimittämisestä uusille tekniikoille markkinointivoimaa.
Satun asumaan paikassa jossa ollaan hilkuilla, onko (Soneran) 2G vai 3G verkko vahvempi. Olen uskossa, että kun puhelin alinomaa valitsee verkkoa niin se nopeuttaa akun tyhjenemistä. Edelleen olen käsityksessä, että äänipuheluihin ja tekstivieteihin ei ole havaittavaa eroa 2G:n ja 3G:n välillä, ero tuntuu vain datasiirrossa. Tietoa internetistä paljon siirtäessä - omat kokemukseni ovat nettitikusta - nopeusero on tietenkin kouriintuntuva. Alle megabitin sekuntivauhdilla netin selaus ja tekstisähköpostinkin luku on tuskaa.
Kokemukset mobiilisähköpostiohjelmista kiinnostavat kun tarjontaa riittää ja paljon on huonoa. Kokemukset Asusin tabletin omasta sähköpostista ja k9:stä olivat masentavia. Gmail odotetusti toimii sotkematta postlaatikkoa muilta saman laatikon lukijoilta.