Dota 2 -pelin edellinen kilpapelaamisen kausi päätettiin elokuussa pelattuun The International 2019 -turnaukseen. Tämän jälkeen on tapahtunut hurja määrä muutoksia joukkueissa ja pelaajissa, joka on odotettua tähän aikaan vuodesta. Uusi Dota Pro Circuit (DPC) 2019-2020 kausi on polkaistu käyntiin ja pian ensimmäisen suuren luokan turnauksen aika koittaa. MDL Chengdu Major -turnaus pelataan 16.-24.11.2019 ja pääset seuraamaan pelejä suorana Twitchistä.
DPC 2019-2020 kauden eteneminen
Kuten viime kaudellakin, tulevalla DPC 2019-2020 kaudella nähdään viisi minor-turnausta sekä viisi major-turnausta. Turnauksista joukkueet ansaitsevat menestyksellään palkintorahojen lisäksi tärkeitä DPC-pisteitä ja kauden lopussa eniten DPC-pisteitä tienanneet joukkueet saavat suoran kutsun Tukholmassa järjestettävään The International 2020 -turnaukseen, mikä on jokaisen joukkueen tavoite. Muut joukkueet joutuvat karsimaan jäljelle jäävistä The International -turnauksen paikoista.
Minor-turnauksissa on vähemmän DPC-pisteitä tarjolla marjor-turnauksiin verrattuna ja myös palkintorahat ovat majoreissa suuremmat. Tällä kaudella minoreille sekä majoreille järjestetään yhteiset tiivistetymmät karsinnat joukkueiden sekä turnausjärjestäjien aikataulujen helpottamiseksi. Nyt myös karsinnoissa on kourallinen DPC-pisteitä jaossa. Kaava on karsinnat -> minor-turnaus -> major-turnaus ja tämä kaava toistuu viisi kertaa kauden aikana. minor-turnauksen voittaja saa viimeisen paikan major-turnauksesta.
MDL Chengdu Major
Kiinassa pelattavassa MDL Chendu Major-turnauksessa nähdään 16.-24.11.2019 huippuluokan dotaa ja nyt pääsemme näkemään uusitut joukkuekokoonpanot tositoimissa, kun 16 mukana olevaa joukkuetta ottavat mittaa toisistaan. Huomioitavaa on kuitenkin se, että muutamat huippujoukkueet ovat ilmoittaneet jättäytyvänsä näistä karkeloista pois ja aloittanevat taiston myöhemmin. Pois jääviä joukkueita ovat mm. kaksinkertainen TI-voittaja OG, majorien kestomenestyjä Team Secret, kiinalainen huippujoukkue PSG.LGD sekä Kuro "KuroKy" Takhasomin kipparoima tällä hetkellä ilman organisaatiota oleva ex-Team liquid-joukkue. Taustalla syinä ovat rosteri- ja organisaatiomuutokset sekä pelaajien pitämät pidemmät tauot kilpapelaamisesta erinäisin syin.
Turnaus alkaa lohkovaiheella, jossa on neljä lohkoa ja näissä jokaisessa neljä joukkuetta. Kaikki ottelut pelataan lohkovaiheessa paras kolmesta-menetelmällä. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta etenevät pudotuspelien ylempään jatkosarjaan ja kaksi heikointa alempaan jatkosarjaan.
Pudotuspelit käydään tutulla kaavalla eli ylemmästä jatkosarjasta on lyhyempi matka turnauksen finaaliin ja ylemmästä jatkosarjasta häviävä joukkue tippuu alempaan jatkosarjaan. Alemmasta jatkosarjasta häviävä joukkue on ulkona turnauksesta ja sitä kautta finaaliin pääsy vaatii enemmän voittoja.
Joukkueet:
- Alliance (Nikobaby, Limmp, 33, Handsken, Fata) Europe
- Team Liquid (miCKe, qojqva, Boxi, Taiga, iNSaNiA) Europe
- Vici Gaming (Eurus, Ori, Yang, Pyw, Dy) China
- Team Aster (Sccc, ChYuan, Xxs, BoBoKa, Fade) China
- EHOME (vtFaded, 897, Faith_bian, XinQ, y`) China
- Gambit Esports (dream`, gpk, Shachlo, XSvamp1Re, fng) CIS
- Team Spirit (iLTW, Ergon, Ghostik, Immersion, Misha) CIS
- Fnatic (23savage, Moon, iceiceice, DJ, Jabz) Southeast Asia
- TNC Predator (Gabbi, Armel, kpii, Tims, March) Southeast Asia
- Team Adroid (Natsumi-, Mac, Bok, Boombacs, cml) Southeast Asia
- Evil Geniuses (Arteezy, Abed, RAMZES666, Cr1t-, Fly) North America
- Fighting PandaS (EternaLEnVy, Bryle, MoonMeander, Sneyking, Aui_2000) North America
- J.Storm (Moo, Nine, Brax, MoOz, Fear) North America
- beastcoast (K1, Chris Luck, Wisper, Scofield, Stinger) South America
- Team Unknown (Berna, Atun Greedy, Wij, Prada) South America
- Invictus Gaming (flyfly, Emo, JT-, KaKa, Oli) Dota Summit Champion
Onko nyt altavastaajien aika loistaa?
Kuten aiemmin mainittu, muutamat takavuosien kestosuosikit ovat jättäneet ensimmäiset majorit välistä ja tämä tarjoaa oivan mahdollisuuden yllätyksille. Invictus Gaming voitti äskettäin pelatun Dota Summit 11 Minor-turnauksen, joten heillä on hyviä ja tuoreita kokemuksia pohjalla. Nykyisen Team Liquidin kunto on kysymysmerkki heikosti menneen ESL One Hamburg 2019-turnauksen myötä. Gambit Esports on CIS-alueen toivo, mutta nähtäväksi jää riittävätkö rahkeet.
SEA-alueelta Fnatic tai TNS Predator voi kivuta turnauksessa pitkällekin. Mielenkiinnolla odotan mitä Etelä-Amerikkalainen beastcoast-joukkue tuo tällä kertaa pöytään! Kiinalaisjoukkue Vici Gaming on varmasti yksi suosikeista tälläkin kertaa, mutta onko vihdoin Evil Geniusesin aika loistaa, kun pahimmat arkkiviholliset ovat poissa pelipaikoilta? On myös mielenkiintoista nähdä, millaisen suosion ensimmäinen major-turnaus kerää ilman useita yleisön suosikkeja.
Mitä ajatuksia rosterimuutokset tai tuleva Major-turnaus herättää?