Skip to main content



 



Fortnite, tällä hetkellä yksi suosituimmista ellei suosituin videopeli varsinkin nuorempien pelaajien keskuudessa, soveltuu hyvin myös vanhemmalle pelaajakunnalle. Lähdetäänpä siis tutustumaan aiheeseen hieman tarkemmin.



 



Epic Gamesin julkaisema Fortnite on ulkoasultaan hieman ”pehmeämpi” verkkoräiskintäpeli ja näin pelin pegi-ikäraja on saatu myös 12-vuotiaille sopivaksi. Fortnitessa on kaksi pelimuotoa: Save the World ja Battle Royale. Nämä ovat siis kaksi eri asiaa, vaikka Fortnitesta puhuttaessa monesti tarkoitetaankin Battle Royale –pelimuotoa.



 



Fortnite (Save the World)



 



Tämä pelimuoto on maksullinen jossa pelaaja pelaa yksin tai maksimissaan neljän hengen tiimeissä. Pelissä suoritetaan tehtäviä muuttuvassa ympäristössä zombien kaltaisia hahmoja vastaan.



 



Fortnite: Battle Royale



 



Tämä pelimuoto on ilmainen ja se onkin tuonut ihmisille matalan kynnyksen lähteä peliä pelaamaan. Battle Royale on oikeastaan ihan oma peligenrensä. Siinä on tarkoituksena tiputtaa n. 100 pelaajaa tietylle alueelle jonka jälkeen pelaajat taistelevat joko yksin tai korkeintaan neljän hengen ryhmissä muita pelaajia vastaan, hyväksikäyttäen alueelta löytyviä resursseja pelialueen samaan aikaan pienentyessä. Viimeisenä hengissä selviävä pelaaja tai ryhmä voittaa. Ennen Fortnitea Battle Royal-pelinä valtavan suosion kasvatti PlayerUnknown's Battlegrounds.



 



Fortniten suosion takana on varmasti useita eri syitä joista yksi on Fortnite: Battle Royalen maksuttomuus. Toinen iso asia on se, että sitä voi pelata useilla eri alustoilla. Mukana on perinteisiä pelialustoja kuten Playstation 4, Xbox One, Mac & Windows sekä Nintendo Switch ja mukaan ovat tulleet nyt myös mobiililaitteet. Fortnite tukee jo isoa liutaa Android-puhelimia ja –tabletteja. Huomionarvioinen asia on myös se, että Google Play-kauppa on kierretty ja asennus tapahtuu esimerkiksi Epic Gamesin sivujen kautta.




Löydä itsellesi sopiva pelilaite verkkokaupastamme!



 





 



Pelivalmistaja Epic Games tekee paljon töitä pelaajan mielenkiinnon ylläpitämiseksi. Peliin tuodaan useasti isoja päivityksiä jotka tuovat mukanaan mielenkiintoisia uudistuksia. Pelaamalla pysyt siis kelkassa! Vaikka pelaaminen onkin ilmaista, pelaajilla on mahdollista ostaa hahmolleen erilaisia parannuksia kuten ulkoasuja ja poseerausliikkeitä tai muuta lisäsisältöä. Nämä eivät vaikuta itse peliin sinänsä mutta ovat kuitenkin kovin suosittuja. Fortnitessa esiintyvät pelkät tanssiliikkeetkin ovat jo ilmiöitä itsessään.



 



Peliä ovat lähteneet pelaamaan myös monet urheilu- ja viihdemaailman tähdet joka on varmasti vauhdittanut suosiota omalta osaltaan. Fortnitea on viihdyttävä seurata ja suosituimmilla striimaajilla onkin hurjat katselumäärät sekä tienestit pelin pelaamisesta. Joidenkin lähteiden mukaan pelillä olisi ollut pelkästään elokuun 2018 aikana lähes 80 miljoonaa pelaajaa. Lataus- ja pelaajamäärät tulevat varmasti nousemaan Android-laitteiden mukaantulon myötä edelleen.



 



Mielenkiintoista onkin nähdä, että kuinka Fortnite tulee pärjäämään kilpapelaamisen saralla tulevaisuudessa verrattuna muihin peleihin eSports-maailmassa.



Millaisia ajatuksia Fortnite tai pelaaminen yleensä herättää?

Onhan tuota tullut pelattua, mutta jäänyt nyt vähän vähemmälle alkuinnostuksen jälkeen. Tietyt aspektit pelissä joko miellyttävät tai ärsyttävät, mm. haulikot tai nykyään yleinen adhd-rakennus (eli joku rakentaa ensimmäisten vastustajan luotien viereen osuttua 4x4 tornia sekunnissa parissa niin nopeasti, että et mukana pysy). Onhan se kivaa rakennella, mutta jokin rajakin siinä pitäisi olla. Haulikoista, jos sulla ei sitä satu olemaan, niin olet lähitaistelussa tuhoon tuomittu. Erityisesti ennen vanhaa kun tuplapumppu onnistui, teit alle sekunnissa reippaasti enemmän läpsuä kuin millään muulla aseella.



 



Se on plussaa, että tuo pyörii pelattavasti koneella kuin koneella ilman suurempia jumituksia - myös vanhemmilla koneilla.



 



Kilpapelaamisessa vaikuttaa mielenkiintoiselta, että miten saavat kasaan 100 pelaajaa jostain poolista, tai sitten joukkueittain joku 25vs25 tai 50vs50 moodia... Aika näyttää... Ja onhan tuossa paljon hyvääkin ja mikromaksut tehty siten oikein, että rahalla saatavat esineet eivät tuo pelietua (toisin kuin joissain peleissä on ollut). Full tiiminä ihan jees, mutta jos menet randomien kanssa, niin joku roti siinä pitäis olla, että pitää liikkua ryhmän mukana. Jos vaikka ryhmän perään jäävä ottaisi 50% enemmän lämää tms. , niin ehkä motivoisi liikkumaan ryhmän mukana. Monesti sitten spectataan sitä, joka jättäytynyt monien metrien päähän perään.


Hyvä kirjoitus @JoonasLam! Itsekin tullut vähän testailtua tätä peliä, mutta ei oikein pysty haastamaan kummimuksuja, kun meikäläistä viedään kuin litran mittaa. Pitäisi ehkä treenata vähän enemmän :smileyhappy:


Pakko yhtyä hieman tuohon @Purnipsi kommenttiin sen verran, että itse en pitänyt niinkään myös tuosta koko rakentamisideasta ja tykkäsin jo siitä syystä enemmän PlayerUnknown's Battlegroundsista Battle Royal-pelinä. Kuten todettua niin jakaa hieman mielipiteitä :)
Viimeaikoina on tullut pelailtua Dota2 -peliä näiden Battle Royaleiden sijaan, mutta siinä onneksi sama homma mikromaksuissa, ettei etua saa itse peliin niillä ja omalla porukalla on ollut hauskinta pelata!


Vastaa