Pelaaminen

GTA VI -peli julkaistaan 2025 syksyllä

  • 9 January 2024
  • 1 kommentti
  • 8791 katselukertaa
GTA VI -peli julkaistaan 2025 syksyllä
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Huippusuositun GTA-pelisarjan uutta osaa on odotettu jo vuosikymmen, mutta nyt fanien toiveisiin on vastattu. Pelistudio Rockstar Games julkaisi GTA VI -pelin trailerin ja se niitti hurjaa suosiota rikkoen 100 miljoonan katselukerran rajan noin kahdessa päivässä. Tässä artikkelissa mietitään mitä trailerin perusteella peliltä voidaan odottaa ja käydään lävitse jo varmistettuja yksityiskohtia.

 

Grand Theft Auto VI

 

Grand Theft Auto VI on Rockstar Gamesin kehitteillä oleva toimintaseikkailupeli. Vuosien spekuloinnin ja vuotojen jälkeen Rockstar vahvisti helmikuussa 2022, että peli on kehitteillä. Marraskuussa 2023 Rockstar ilmoitti tulevasta GTA-pelin trailerista, joka julkaistiin 5. joulukuuta. Myös traileri julkaistiin etuajassa tietovuodon vuoksi, jossa traileri päätyi katsottavaksi joillakin alustoilla.

Pelin odotetaan sisältävän useita kaupunkeja, mukaan lukien kuuluisat Vice City ja Liberty City -kaupungit. Päähahmona nähdään nainen nimeltään Lucia. Trailerissa Lucia ryöstää putiikin ja joutuu vankilaan, mutta hän pääsee kuitenkin melko pian vapaalle jalalle paikannin kiinni nilkassaan. Myös pelin kansikuvassa paikannin nähdään hänen jalassaan. GTA V:n tarina alkoi pankkiryöstöstä, jonka pohjalta monet ovat arvelleet uuden pelin alkavan myös ryöstöstä tai Lucian vankila-ajasta.

Pelin huhutaan ottaneen inspiraatiota Narcos-hittisarjasta, joka tasapainottelee vakavien ja kevyiden sävyjen ympärillä. Pelin tarkkaa julkaisupäivää ei ole vielä julkistettu mutta trailerin lopussa on maininta “coming 2025”, joten joudumme vielä odottelemaan noin vuoden ennenkuin pääsemme huristelemaan Vice Cityn kaduille. Peli julkaistaan aluksi vain PlayStation 5:lle ja Xbox Series X:lle. Mahdollisen PC-version aikataulusta ei Rockstar ole vielä tässä vaiheessa kertonut mitään.

EDIT. GTA VI:n julkaisuaika tarkentui viime torstaina (16.5). Rockstar Gamesin emoyhtiö Take Two Interactive tulosjulkistuksen ohessa ilmoitettiin, että GTA VI julkaistaan vuoden 2025 syksyllä!

 

GTA VI pelikartta ja pelikuva

 

Rockstarin julkaiseman trailerin pohjalta pelin ulkoasu ja pelimaailma vaikuttavat varsin lupaavilta. Maailma vaikuttaa erittäin elävältä ja suurikokoiselta. Pelikartasta jo kiertäneet huhut ja varmistuneet faktat vihjaisivat, että GTA VI:n pelikartta saattaa olla jopa 2 kertaa suurempi verrattuna pelisarjan aiempaan osaan. Trailerin kohtaukset antoivat myös ymmärtää, että pelin kaupungit ovat jopa ruuhkaisia ihmismassoista ja luonto näyttää olevan täynnä monenlaisia eläimiä.

Jos julkaistu pelitraileri sisältää aitoa reaaliaikaista pelikuvaa, grafiikallisesti se tulee olemaan valtava parannus aiempaan GTA V -peliosaan. Digital Foundry -Youtube kanavan tech breakdown jaksossa Alex nostaa esille miksi hänen mielestään traileri on aitoa pelikuvaa. Trailerissa on useita kohtia, joissa voidaan havaita kuvan “hajontaa”, joka johtuu kuvaskaalaus -tekniikoista, kuten FSR-tekniikasta. Hajontaa esiintyy videossa erityisesti hankalissa materiaaleissa, kuten hiuksissa joka on reaaliaikaisessa renderöinnissä tavanomaista. Viimeiseksi Alex nostaa esille, että vaikka video on julkaistu 4K-kuvanlaadulla, kuvan resoluutio näyttää silti skaalatulta eikä aidolta 4K kuvalta, jonka hän myös totesi laskemalla pikseliportaat kuvasta ja kokonaisresoluutioksi tuli 1440p.

Tämä viittaisi vahvasti, että traileri on kuvattu aitoa pelikuvaa hyödyntäen. Trailerista voi päätellä, että peli hyötykäyttää säteenseurantaa globaaleissa valaistuksissa sekä heijastuksissa ja, että se käyttää photorealistisia materiaaleja tarjotakseen todentuntuisen ulkoasun pelimaailmalle. Lopullinen pelikuva saattaa kuitenkin tulla vielä muuttumaan julkaisuun mennessä. Henkilökohtaisesti uskon kuitenkin itse, että peli tulee olemaan teknologiallisesti suuri harppaus muihin peleihin verrattuna.

 

Kiinnostuitko pelistä? Kurkkaa Rockstar Gamesin julkaisema pelitraileri alta!  👇

 

Odotatko itse peliä tai oletko kenties pelisarjan innokas fani? Kerro omat odotuksesi kommentti-osiossa!

 

Lue myös:

 


1 kommentti

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Update! GTA VI -pelin julkaisuaika tarkentui viime torstaina vuoden 2025 syksylle!

Vastaa