Pelaaminen

PSVR2 - PlayStationin uudet VR-lasit ovat nyt täällä!

  • 6 March 2023
  • 0 kommenttia
  • 577 katselukertaa
PSVR2 - PlayStationin uudet VR-lasit ovat nyt täällä!
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Sony julkaisi uudet PlayStation VR2 virtuaalilasinsa viime kuun lopulla. Virtuaalilasit ovat uudistettu versio aiemmille PSVR-laseille, ja tällä kertaa Sony ei ole säästellyt uuden laitteen ominaisuuksissa. Uudet PSVR2 lasit tukevat muun muuassa katseenseurantaa, huomattavasti korkeampaa resoluutiota, 120 hertsin näyttötaajuutta sekä haptics-teknologiaa. Käydään seuraavaksi lävitse miten nämä kaikki uudet ominaisuudet parantavat laitteen käyttökokemusta ja miten ne toimivat.

 

Käyttöönotto

 

Playstation VR2:n käyttöönotto on tehty erittäin vaivattomaksi ja nopeaksi. VR-lasit kytketään USB-C- kaapelilla Playstation 5 -konsoliin, jonka jälkeen VR-lasit käynnistetään virtanäppäimestä. Tämän jälkeen ohjaimet yhdistetään mukana tulevalla johdolla vuorotellen pelikonsoliin. Tämän jälkeen kypärä voidaan asettaa päähän ja säätää itselleen sopivaksi. VR-lasit tunnistavat käyttäjälle parhaimman mahdollisen asennon näyttöjen sijainnille, ja VR-lasit ohjeistavat miten asettaa sijainti oikein. Kurkkaa Sonyn yksityiskohtaisempi ohjevideo PSVR2:n käyttöönottamiseksi alta.

 

Katseenseuranta

 

Katseenseurantakamerat tunnistavat ja seuraavat silmäsi liikkeitä ja tunneilmaisua, jotka voidaan välittää pelin sisäisiin tilanteisiin. VR-Lasit mahdollistavat monipuolisen itseilmaisun naamasi eleillä ja täysin uudenlaisen vuorovaikutuksen pelimaailmaan. Katseenseurannan avulla pelien renderöinti voidaan myös optimoida. PSVR2:n seurantakamerat näkevät mitä katsot pelissä, samalla ohjaten peliä renderöimään katsomasi alueen tarkasti maksimilaadulla. Samanaikaisesti seurannan avulla VR-lasit käyttävät vähemmän resursseja taustan renderöimiseen, jotka eivät ole katseesi keskipisteessä.

 

PSVR2:n Oled-näytöt tuottavat neljä kertaa tarkemman kuvan kuin edeltäjänsä

 

PSVR2 laseilla pääset nauttimaan eloisasta 4K HDR -kuvanlaadusta sitä tukevissa peleissä, laajasta 110 asteen näkökentästä sekä edistyneestä graafisesta renderöinnistä, minkä kaiken mahdollistaa PS5-järjestelmän teho. Katseluelämys on entistäkin laadukkaampi, sillä kaksi 2000 x 2040:n OLED-näyttöä tuottavat yli neljä kertaa alkuperäisiä PlayStation VR -laseja tarkemman kuvan jopa 120 fps:n kuvataajuudella.

 

3D ääni

 

Playstation VR2 lasien mukana tulee 3D-ääntä tukevat nappikuulokkeet. Kuulokkeet takaavat hyvän pelikokemuksen luomalla uskottavan äänimaailman Tempest 3D Audiotech -tekniikan avulla. Teknologia tarjoaa realistisen äänielämyksen, joka mukautuu dynaamisesti asentoosi ja pääsi liikkeisiin. Tunne vihollisten lähestyminen, kavereiden kuiskaukset ja päättele vastustajan sijainti laukausten perusteella. VR-laseihin on kuitenkin myös mahdollista kytkeä omat kuulokkeet kiinni 3.5 millimetrin liitännällä.

 

Uudet ohjaimet sekä kosketuksen tunnistus

 

Playstation VR2-ohjaimet kokivat valtavan muutoksen verrattuna aiemman generaation ohjaimiin. Valmistajan mukaan ohjaimet on muotoiltu tasapainoisesti ja ergonomisesti, jotta ne takaavat realistisen ja luontevan pelikokemuksen. Uudet ominaisuudet eivät kuitenkaan suinkaan lopu tähän, sillä ohjaimiin on myös lisätty kosketuksen tunnistus ja kosketuksen palaute. Kosketuksentunnistus tunnistaa kätesi asennon myös silloin, kun et paina mitään näppäintä. PSVR2 Sense -ohjaimet kykenevät siten jäljittelemään kädenliikkeitäsi tarkkaan pelissä kurottamista ja koskettamista varten. Teknologian avulla voit koskettaa pelin sisällä esineitä ja varusteita, sekä esimerkiksi kommunikoida muille käsimerkeillä.

Kosketuspalaute reagoi pelin sisäisiin tapahtumiin uskottavasti. Erilaiset tuntemukset hienovaraisesta värinästä voimakkaisiin sykäyksiin siirtyvät pelimaailman sisältä suoraan sormenpäihisi. Eron tuntumassa voi huomata, kun isket erilaisilla aseilla, valmistat työkaluja, kosketat erilaisia pintoja tai vaellat monenlaisten alustojen läpi.

 

Lisälaitteet

 

Playstation VR2 järjestelmälle on saatavilla muutamia lisälaitteita. Muun muassa Sense-ohjaimille on saatavilla latausalusta, joka helpottaa käyttöä huomattavasti. Voit aina pelisession jälkeen laskea ohjaimen alustalle, niin ne ovat heti valmiina täyteen ladattuna seuraavaa pelikertaa varten. Sonylla on tarjolla myös vaihtoehtoiset Pulse 3D-kuulokkeet, jos tahdot nappikuulokkeiden sijaan käyttöösi over ear, eli korvien ympärille menevät kuulokkeet.

 

 

Kiinnostuitko Playstation VR2 -järjestelmästä? PSVR2-lasit on saatavilla myös yhteispakettina Horizon Call of the Mountain VR-pelin kanssa verkkokaupastamme!

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa