Sopiva SIM-kortti puhelimeen


Jos sinulla on vanha näppäinpuhelin , niin uuteen puhelimeen ei voi välttämättä siirtää tietoja vanhasta sim kortista, koska uudessa puhelimessa ei ole  korttipaikkaa johon vanha iso sim kortti mahtuu.


 


Edit HannaSu: täsmennetty otsikkoa hieman.


2 kommenttia


@Kokemuksia@  kirjoitti:

Jos sinulla on vanha näppäinpuhelin , niin uuteen puhelimeen ei voi välttämättä siirtää tietoja vanhasta sim kortista, koska uudessa puhelimessa ei ole  korttipaikkaa johon vanha iso sim kortti mahtuu.


 


Edit HannaSu: täsmennetty otsikkoa hieman.
SIM-kortti tulee tosiaan vaihtaa uuteen, jos puhelimesi ei tue vanhaa korttia. Sopivan SIM-kortin koko riippuu esimerkiksi laitteen mallista, iästä ja valmistajasta.SIM-korteista on olemassa kolme eri kokoa: nano-SIM, micro-SIM ja vanhemmista puhelinmalleissa käytetty mini-SIM. On hyvä ottaa selvää, mikä näistä kolmesta SIM-korttimallista on laitteeseen sopiva. Yleisin SIM-kortti, jota käytetään kaikissa uusimmissa älypuhelimissa on nano-SIM. Myös micro-SIM on hyvin tyypillinen korttimalli puhelimissa.Kaikki toimittamamme SIM-kortit ovat trio-SIM-kortteja, jotka sisältävät kaikki kolme SIM-korttikokoa (normaali eli mini, mikro ja nano), ja ne sopivat kaikkiin SIM-korttipaikan sisältäviin päätelaitteisiin.Kun otat uuden SIM-kortin käyttöön, niin vanha korttisi lakkaa toimimasta. Kortinvaihdosta huolimatta puhelinnumerosi säilyy samana. Samoin liittymällä olevat palvelut (esim. puhe- ja tekstiviestipaketit) säilyvät ennallaan. Uuden SIM-kortin saat tilattua kirjautuneena Minun Teliasta, asiakaspalvelusta sekä Telia kaupasta. 🙂>

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Yksi tapa saada numerot vanhalta isolta sim-kortilta uuteen on kopioida ne vanhassa puhelimessa kortilta puhelimen sisäiseen muistiin. Tämän jälkeen puhelimeen vaihdetaan uusi kortti, siis vielä isokokoisena, ja kopioidaan yhteystiedot puhelimen sisäisestä muistista sim-kortille. Vasta tämän jälkeen kortista irroitetaan uuteen puhelimeen sopiva lohko ja laitetaan se uuteen puhelimeen. 

 

Jos molemmissa puhelimissa on bluetooth-toiminto, numerot voi myös lähettää bluetoothilla uuteen puhelimeen. Tämän tavan huono puoli on, että usein vastaanottavassa puhelimessa joutuu tallentamaan yhteystiedot yksi kerrallaan. Osassa puhelimista myös lähettämisen joutuu tekemään yksi kerrallaan. Ennen bluetoothia puhelimissa saattoi olla infrapunaportit, joita pystyi käyttämään bluetoohtin tavoin. Uusista puhelimesta infrapuna toki puuttuu.

 

Koko puhelinmuistion kopiointi kerralla voi onnistua hieman eri tekniikalla, jossa vastaanottava laite hakee muistion vanhasta puhelimesta. Jos uusi puhelin on Android-laite, tätä voi yrittää esimeriksi Madajevin sovelluksella Move Contacts Transfer/Backup. Vanhemmissa Android-4 laitteissa ei edes tarvittu sovellusta, vaan tuonti onnistui suoraan Yhteystiedot → ⁝ → Tuonti/vientiTuo toisesta puhelimestaTukee BluetoothiaSeuraavaSeuraava → valitse puhelin, miltä tiedot halutaan kopioida.

 

Jos molemmat puhelimet tukevat µSD-muistikortteja, puhelinmuistion voi yrittää myös kopioida µSD-kortin kautta.

 

Mikäli vanhassa puhelimessa on tietokoneliitäntä, puhelinmuistion saattaa saada kopioitua talteen myös tuota kautta. Tällöin modeemien AT-komentojen ja pääteohjelmien tuntemus voi olla tarpeen, ellei puhelimen valmistajalla ole omaa puhelinmuistion kopiointiin tarkoitettua apuohjelmaa.

 

Molempien puhelinten tukiessa samaa ekosysteemiä, yhteystiedot voi kopioida myös ekosysteemin pilvipalvelun kautta.

 

Yhteystiedot voi siis kopioida usein eri tavoin vanhasta puhelimesta uuteen:

 

  • sim kortille ja sieltä uuteen puhelimeen
  • lähettämällä bluetoohilla vanhasta puhelimesta uuteen
  • lähettämällä infrapunalla vanhasta puhelimesta uuteen
  • noutamalla bluetoothilla uudella puhelimella
  • micro-sd kortille ja sieltä uuteen puhelimeen
  • mmc-kortille, tietokoneella kopionti micro-sd kortille ja sieltä uuteen puhelimeen
  • at-komennoilla sarjaportin kautta tietokoneelle ja sieltä uuteen puhelimeen
  • synkronointi pilvipalvelun kautta

Vastaa