Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Liittymät.jpg

 

Nykypäivänä matkapuhelinliittymille on tarjolla useita erilaisia paketteja. Oletko kuitenkin hieman epävarma, mitä omalta liittymältäsi kaipaat? Tässä artikkelissa käydään lävitse, mitä asioita sinun kannattaa huomioida liittymän valinnassa.

 

 

Nettinopeus

 

Nettinopeus on useimmalle käyttäjistä liittymän tärkein ominaisuus. Tiedät itsesi sellaiseksi käyttäjäksi kenen on kannattavaa panostaa nettinopeuteen, jos tunnistat itsesi ja oman netin käytön näistä käyttökohteista.

 

Netin jakaminen puhelimesta televisioon esimerkiksi elokuvien suoratoistamista varten kuluttaa huomattavasti nettinopeutta ja dataa. Liian hidas netti laskee joko kuvanlaatua tai aloittaa bufferoinnin, joka pysäyttää kuvan. Bufferointi ja kuvanlaadun pomppimiset käyvät nopeasti häiritseviksi sisältöä katsoessa. Jos pelaat pelejä puhelimella, tällöin myös nettinopeuteen on kannattavaa panostaa, sillä se nopeuttaa latauksia, sekä silloin yhteysnopeus ei lopu kesken. Nopeampi netti nopeuttaa itse pelin lataamista ja pelissä tapahtuvia latausaikoja. Jos olet myös ahkera somettaja niin on kannattavaa panostaa erityisesti nettinopeuteen! Tämä vauhdittaa omien kuvien ja videoiden latausta alustoille. Myös jos tykkäät selailla somessa muiden julkaisuja, nopea yhteys auttaa lataamaan nopeasti julkaisut ja tekee selailusta sulavaa.

 

Ahkerien nettikäyttäjien kannattaa valita liittymä vähintään 150 Mbit/s maksiminopeudella. 5G-liittymät takaavat vielä tätäkin nopeamman ja viiveettömämmän netin, mutta kannattaa huomioida, että 5G ei vielä toimi kaikkialla Suomessa. Voit tarkistaa oman osoitteesi 5G toimivuuden kuuluvuuskartastamme. EU/ETA datan määrä kannattaa myös huomioida liittymäpaketin osalta, jos matkustat usein ulkomailla. Tämä määrittää sen, kuinka paljon sinulle kuuluu nettidataa EU/ETA maissa.

 

 

Puhe- ja tekstiviestipaketti

 

Moniin liittymiin kuuluu nykyään rajattomat puhe- ja tekstiviestipaketit, mutta on myös saatavilla liittymiä, joissa laskutetaan käytön mukaan puheluista ja tekstareista. Kumpi sitten sopii sinulle paremmin? Jos lähetät melkein kaikki tekstiviestisi WhatsApin avulla ja puheluita ei kerry kuukauden aikana kovin useaa kappaletta, saattaa käytön mukaan laskuttava liittymä tulla halvemmaksi. Mutta jos tykkäät soitella puheluita, sinun kannattaa kuitenkin valita liittymä rajattomalla puhepaketilla jotta varmistut ettei laskutus kasva liian suureksi, ja voit vaihtaa kuulumisia jatkossakin kavereiden kanssa huoletta. Tiesithän, että Telian puhelinliittymillä voit soittaa Pohjolaan ja Baltiaan lisämaksutta! Jos siellä suunnalla asuu esimerkiksi ystävä tai sukulainen, niin liittymämme on helppo ja halpa tapa pitää heihin yhteyttä.

 

Jos perheessä on lapsia joille tarvitsee avata ensimmäinen liittymä, on usein järkevintä ensin avata rajaton liittymä ja seurata käyttöä, jonka pohjalta sitten päivittää liittymää. Täältä voit katsoa lapsille suunnatut liittymämme! Liittymiimme voit aktivoida saldorajan, joka estää yllättävät laskuyllätykset. Lapsen liittymään on kannattavaa ottaa myös turvapaketti, jolla suojaat nettiyhteyden ja estät haitallisen sisällön.

 

 

Telian asiakasedut

 

Telian liittymiin kuuluu maksuton Mobiilivarmenne. Mobiilivarmenteella todistat helposti ja nopeasti henkilöllisyytesi esimerkiksi Kelassa, pankki- ja terveydenhuoltopalveluissa sekä valituissa verkkokaupoissa. Meidän liittymäasiakkaillemme on myös saatavilla etuja C More kanavapaketteihin. Kaikki asiakasetumme voit katsoa täältä.

 

Kurkkaa millaisia liittymiä meiltä löytyy verkkokaupastamme!

 

Millainen liittymä sinulla on tällä hetkellä?

 

 

Lue myös

 

 

 

 
SakuMik
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Kuinka-valitsen-itselleni-matkapuhelinliittyman/ba-p/226095
Linkki kopioitu
10 kommenttia 👇