Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Etätöissä Lapakistossa.png

 

Niinhän sitä sanotaan, että työtä ja vapaa-aikaa ei kannattaisi sekoittaa. Vaan mitäpä jos on mahdollisuus mennä luontoon töihin? Se saattaa jopa lisätä työssäjaksamista ja motivaatiota, kohottaa mielialaa sekä antaa lisäpotkua arkeen. Kokeilin, ja täytyy todeta, että juuri niinhän siinä kävi!

 

Kotikaupungissani Lahdessa on useampaan metsään ja kaupunkipuistoon rakennettu kaupungin toimesta etätyöpisteitä Euroopan ympäristöpääkaupunki -teemaan sopien ja erityisesti tämän ajan kotikonttorirottia ajatellen. Nettiyhteys, jos sellaista työssä tarvitsee, tulee olla mukana omasta takaa. Samoin tietysti kannettava tietokone ja mieluusti varuiksi varavirtalähde. 

 

Itse valikoin lähinnä omaa kotiani ja kaikista syvimmällä metsän siimeksessä sijaitsevan metsätoimiston. Se löytyy Lapakiston luonnonsuojelu- ja retkeilyalueelta Pitkäjärven rannalta korkealta mäen päältä. Taustalla matalalta paistava syysaurinko lämmitti mukavasti selkää, ja näköala järvelle oli upea. Vai mitä sanot?

 

Maisemakonttori sanan varsinaisessa merkityksessä.Maisemakonttori sanan varsinaisessa merkityksessä.

Läppäri, netti, varavirtalähde - pärjääkö niillä metsässä?

 

Toki riippuu työnkuvasta miten etätöihin metsässä tai muualla luonnon helmassa tulee varustautua. Jos teet töitä tietokoneella netti- ja puhelinyhteyden päässä, niin välttyäksesi ikäviltä yllätyksiltä työvuoron alussa paikan päällä, on ehdottoman tärkeää ennakolta tietää nettiyhteyden toimivuus. Sen voit tarkistaa kuuluvuuskartastamme. Kohteen ollessa sinulle entuudestaan tuttu, olet varmasti siellä aiemmin käydessäsi pistänytkin asian merkille.

 

Jos innostut tekemään useamminkin töitä etäällä kaikesta ja tarvitset siihen nettiyhteyttä, niin kannattaa harkita säännölliseen käyttöön erillistä langatonta reitintä ja siihen liikkuvaa nettiä. Pidemmän päälle puhelimen netin jakaminen syö siitä akkua, ja voi lyhentää laitteen käyttöikää.

 

Työkalujen tulee olla tietysti myös kunnossa, jotta hommat hoituu. Moni etätyöläinen tekee nykyään läppärillä töitä, ja se on monesti työnantajalta saatu käyttöön. Usein yrittäjälle tai opiskelijalle läppärin hankinta kuitenkin jää omalle vastuulle. Kannettavaa tietokonetta hankkiessa sinun kannattaa kiinnittää huomiota ominaisuuksiin, joita omassa käytössä eniten arvostat ja tarvitset, ja tehdä ostopäätös sen mukaisesti. Valikoima on nykyään varsin kattava! 

 

Yhtä lailla kuin pakkaat mukaasi eväitä, niin kannattaa varustautua myös varavirtalähteellä. Jos tiedät viettäväsi useammankin tunnin lähimmän pistorasian ulottumattomissa, ja laitteista kuluu akkua, niin eväät eivät virrankaan osalta pääse loppumaan kesken.

 

Jotta työt luistaa, tulee muistaa ravinto. Termoksesta kahvia ja jalkojen juuresta marjat.Jotta työt luistaa, tulee muistaa ravinto. Termoksesta kahvia ja jalkojen juuresta marjat.

 

Oma puolikas työpäiväni metsässä oli todella antoisa, ja suosittelenkin jokaiselle etätyöläiselle irtiottoa töihin luontoon. Tunsin olevani vireessä päästyäni työpisteelle vajaan puolen tunnin metsäpatikoinnin päätteeksi. Sain paljon aikaan muutamassa tunnissa tuntematta oloa yhtään kiireiseksi. Silmä lepäsi kauniissa maisemissa, mutta sanan varsinaisessa merkityksessä sitäkin enemmän, sillä saatoin välillä lepuuttaa silmiäni tuijottamalla järven yli kaukaisuuteen. Kotona tulee seinä vastaan. Tekniikkakin pelasi moitteetta, eli työkalujen käytön kanssa ei ollut ongelmaa syrjäisestä ja erikoisesta käyttöympäristöstä huolimatta.

 

Oletko sinä tehnyt töitä tietokoneen ääressä vähän tavallisuudesta poikkeavissa paikoissa? Kerro siitä meille, olisi kiva kuulla kokemuksia! 

 

Lue myös:

 
AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Luonto-kutsuu-luokseen-etatoissa-metsassa/ba-p/228482
Linkki kopioitu
7 kommenttia 👇
Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.