Näin pidennät laitteiden kestoikää

  • 19 August 2020
  • 2 kommenttia
  • 84 katselukertaa


 


Kun pidät laitteistasi hyvää huolta niin ne kestävät käytössä pidempään. Laitteen käyttöiän pidentäminen pienentää myös laitteen ympäristövaikutuksia.


 


Älypuhelimet sekä tabletit ovat arvokkaita ja ne ovat käytössä joka päivä, joten niiden suojaamiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Pienillä teoilla saat maksimoitua laitteesi elinkaarta ja sen pysymään uudenveroisena koko käyttöajan. Tässä listattuna hyvä muistilista, jota kannattaa noudattaa jotta laitteesi pysyisi mahdollisimman hyvässä kunnossa. Ota vinkit talteen!


 


Kuljeta laitettasi mielummin taskussa kuin kädessä


 


Tämä kohta koskee etenkin puhelimia. Nimittäin riski laitteen tippumiselle kasvaa huomattavasti jos sitä kuljettaa kädessä. Pahinta, mitä laitteelle voi tällöin sattua on sen iskeytyminen asfalttiin näyttö edellä. Tästä syystä aina lähtiessäsi liikenteeseen muista laittaa puhelimesi taskuun tai laukkuun jottei se pääse tipahtamaan. Tästä päästään hyvin aasinsiltana seuraavaan muistisääntöön!


 


Suosi suojakuoria ja suojalasia


 


Mikään ei harmita niin paljon kun laitteen tippumisesta seurannut rikkinäinen näyttö!


 


Kun ostat puhelimen tai tabletin, olisi hyvä ostaa sille myös suojakuori ja suojalasi. Jos arvokas laitteesi pääsee vahingossa putoamaan, niin kotelo suojaa sitä mahdollisilta naarmuilta ja vaurioitumiselta. Suojakuoria on saatavilla joka lähtöön, mutta parhaimmissa kuorissa on näytön eteen kääntyvä läppä, joka suojaa myös laitetta edestäpäin. Jos et halua peittää laitteesi muotoilua, on läpinäkyvä suojakuori tällöin hyvä vaihtoehto. Oletko jo tutustunut verkkokauppamme kattavaan suojakuorivalikoimaan?


 


Melkeinpä kaikissa markkinoilla olevissa älylaitteissa on lasinen kosketusnäyttö, joka menee helposti rikki jos se pääsee kolahtamaan johonkin. Tästä syystä suojalasi on hyvä valinta turvaamaan laitteesi näyttöä naarmuilta, iskuilta sekä muulta kulumiselta. Hankkimalla laitteeseesi suojalasin ja suojakuoret vältät myös laitteesi turhan likaantumisen. Muista myös säännöllisin väliajoin pyyhkiä laitteesi näytönpuhdistusaineella.


 


Suojaa laitettasi kosteudelta


 


Puhelimien ja tablettien käyttö pienelläkin vesisateella on haitallista, sillä vähäinenkin sade voi olla kohtalokas laitteellesi. Kosteus on omiaan tekemään tuhoja, eikä sen aiheuttamia vaurioita aina pystytä korjaamaan. Pienet vesipisarat eivät välttämättä heti vahingoita puhelintasi tai tablettiasi, mutta kosteuden päästessä laitteen sisälle se alkaa heikentämään ajan kuluessa sen toimintaa.


 


 


 



 


Pidä huolta akusta


 


Akusta huolehtiminen on tärkeää, sillä niiden vaihtaminen itse on tehty melko haastavaksi. Monien laitteiden akkua pystyy helposti säästämään pienillä arkisilla teoilla. Älä esimerkiksi lataa puhelintasi joka kerta ihan täyteen. Suositeltavaa olisi myös, ettei akkua päästäisi tippumaan alle 20 %.


 


Vältä myös lataamista liian kuumassa tai kylmässä ilmassa. Sulje taustasovellukset ja tarpeettomat yhteydet joita et käytä. Esimerkiksi Bluetooth- ja Wi-Fi-yhteys kuluttavat paljon akkua. Suosi puhelimen omaa laturia aina kun mahdollista. Sammuta välillä laitteesi, sillä akulle tekee hyvää jos sen käyttö lopetetaan aina välillä hetkeksi.


 


Muista ladata päivitykset


 


Päivityksien tarkoituksena on tehdä laitteesta parempi. Ne saattavat kuitenkin jäädä helposti asentamatta, jos niiden latautumista ei ole aikaa odotella. Etenkin tietoturvapäivitykset kannattaa ladata mahdollisimman nopeasti, sillä lataamatta jättäminen on iso tietoturvariski. Ohjelmistopäivitykset ovat myös tärkeitä ladata mahdollisimman pian niiden ilmestymisestä, sillä niiden tarkoitus on tuoda parannuksia laitteen toimintaan. Muista myös päivittää sovellukset ajantasalle.


 


 



 


Kohtele laitettasi niinkuin se olisi uusi


 


Helposti ajankuluessa laitteita, kuten puhelimia alkaa kohdella huolimattomammin. Ostohetken jälkeen laitteita käytetään yleensä huolellisemmin sekä varovaisemmin, kun elinkaarensa puolivälissä olevia. Älypuhelinten omistajat vaihtavat laitteitaan keskimäärin noin kolmen vuoden välein. Laitteiden ulkoisista syistä johtuvat tekijät, kuten näytön kuluminen, naarmuuntuminen sekä kolhiutuminen ovat yksi merkittävistä syistä puhelinten tiuhaan päivittämiseen. Jos puhelinta kohtelee huolella, ei siihen pääse syntymään huomattavia käytönjälkiä. Tällöin kun laite pysyy uuden näköisenä ja siistissä kunnossa, saattaa intressi uuden ostamiseen vähentyä.


 


Seuraa tallennustilaa


 


Puhelimen käyttöjärjestelmä vaatii toimiakseen vapaata tallennustilaa, joten poista laitteestasi sellaiset tiedot joita et tarvitse. Voit esimerkiksi siirtää puhelimestasi kuvia ja videoita koneelle, jolloin saat lisää vapaata tallennustilaa kännykkääsi. Puhelin täyttyy todella helposti ja yllättävänkin nopeasti valokuvilla sekä sovelluksilla ilman, että sitä edes itse huomaa. 


 


Vie laite huoltoon tarpeen vaatiessa


 


Jos laitteesi alkaa temppuilla, niin älä heti luovuta sen suhteen ja hankkiudu siitä eroon. Yleensä laitteen käyttäminen huollossa voi olla korjaus ilmentyneeseen ongelmaan. Tiesitkö, että voit kirjata laitteesi huoltoon kätevästi itse ja toimittaa laitteen meille joko postilla tai tuomalla lähimpään Telia kauppaan!


 


 



 


 


Kommentoi alle tuleeko sinulle mieleen lisää vinkkejä laitteesi huolenpitoa varten! Olivatko nämä vinkit sinulle jo entuudestaan tuttuja?


 


 


Lue lisää:



 


2 kommenttia

Vaihdoin itse Applen puhelimeen takakannen pyöritin pienet ruuvit takaisin kiinni.Puhelin toimi normaalisti sen jälkeen.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

@janne6232 Oliko sinulla mennyt puhelimen takakansi halki vai miksi päädyit sen vaihtamaan?

Vastaa