Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Paras puhelin minulle.jpg

 

 

Uuden puhelimen valitseminen voi olla joskus vaikeaa. Missä puhelimessa on hyvä kamera, tai akunkesto? Dual-sim-ominaisuus? Helpottaaksemme sinua uuden puhelimen valinnassa toimme laitekauppaamme työkalun, josta voit valita sinulle tärkeitä uuden puhelimen ominaisuuksia ja se ehdottaa näihin kriteereihin soveltuvia puhelimia.

 

Löydät suosittelutyökalun verkkokaupastamme esimerkiksi tältä sivulta:

Paras puhelin minulle -suosittelutyökalu löytyy mm. osoitteesta https://kauppa.telia.fi/kauppa/laitteet/puhelimet/kaikkiParas puhelin minulle -suosittelutyökalu löytyy mm. osoitteesta https://kauppa.telia.fi/kauppa/laitteet/puhelimet/kaikki

Voit valita useista sinulle tärkeistä valintakriteereistä.Voit valita useista sinulle tärkeistä valintakriteereistä.Ja työkalu ehdottaa puhelimia valitsemiesi kriteerien perusteella.Ja työkalu ehdottaa puhelimia valitsemiesi kriteerien perusteella.

Huomioithan, että tässä alkuvaiheessa suositteluissa ei ole mukana ihan kaikki meillä myynnissä olevat puhelinmallit, sinne tulee lisää puhelimia mukaan myöhemmin.

 

Käyhän tutustumassa ja kliksuttelemassa ja kerro tämän jutun kommenteissa, että miltä vaikuttaa:

 

  • Onko työkalussa mielestäsi riittävästi erilaisia tärkeitä valintakriteereitä ja ovatko ne selkeitä - mitä kukin tarkoittaa
  • Toimiiko työkalu hyvin, törmäätkö outouksiin
  • Mitä työkalusta ehkä vielä puuttuu, mitä lisäisit tai kenties poistaisit
  • Koetko työkalun ylipäänsä hyödylliseksi jos olisit nyt ostamassa puhelinta
  • Ja niin edelleen

Kiitos kommenteistasi jo etukäteen. Tehdään yhdessä sinulle parhain suosittelutyökalu 🙂

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
9 kommenttia 👇
Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021

Hienoa!

 

Jotkin ominaisuudet valikoivat hieman erikoisia laitteita. Esimerkiksi "muistin määrä" ei suinkaan tarjoa 256, 512Gb, 1Tb tallennustilalla ja 6/8 RAM-muistilla olevia malleja, vaan kahta Huawein perusmallia.

 

Pienikokoinen-tägi voisi mielestäni listata myös Nokia 4.2-puhelimen, joka aika pienikokoinen on, miksei myös Xperia 5  ,joka on kompakti malli Xperia 1:stä. MicroSD-korttipaikka listaa vain yhden Samsungin perusmallin.

 

Mutta todella hienoa, että tuo esittelijä saatiin, mutta pientä täsmennystä ehkä vielä tuossa olisi. Tämä on hyvä alku!

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Hienoa, kiitos @Purnipsi kun olet käynyt kliksuttelemassa 🙂

Suosittelija käy läpi tuhansia ja tuhansia käyttäjien tekemiä arvosteluita ympäri maailman. Jos niissä nousee esille, että jossain puhelimessa on hyvää joku tietty ominaisuus/asia niin se nostaa sen tai ne mallit esiin kun käyttää sitä kyseistä filtteriä. Pyrimme ottamaan tämän huomioon tulevaisuudessa ja kehittämään suosittelijaa entistä paremmaksi, joka toimii paremmin myös sellaisten ominaisuuksien kohdalla, jotka puhelimesta joko löytyy tai ei löydy.

kiisseli67
Telia 5G lähettiläs 2021

Esimerkiksi valmistuksen laatu ja hyvä hämäräkuvaus niin tulee vain Huawei P20 Pro.

OnePlus puhelimissa on myös hyvä hämäräkuvaus, kuten iPhone puhelimissa ja tietääkseni molemmissa myös valmistuksen laatu 🤔

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

@kiisseli67 noissa on sama pointti taustalla mitä kerroin @Purnipsi :lle, eli jos arvosteluissa nousee jotkut asiat esille niin työkalu suosittelee niitä puhelimia muille. Tämä on minun oma arvaus mutta voisiko olla, että iPhoneissa on noussut esiin hyvinä ominaisuuksina muut ominaisuudet kuin hämäräkuvaus ja siksi hämäräkuvaus-valinnalla iPhonet eivät nouse suositteluihin? Ja sama OnePlussan puhelimien kohdalla.

 

Hyvä kun nostit tämän esille, välitän tutkittavaksi.

Ilkka286
Kommentaattori

Hyvä kamera + dual-SIM + hyvä akkukesto tuottaa vain Honor 7S:n. Kameran ja akkukeston kanssa tarjolla oli uusinta iPhone-sukupolvea ihan perustellusti, mutta dual-SIM kutisti valinnan vain Honoriin vaikka iPhoneissakin dual-SIM löytyy (joskin vaatii eSIMin).

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Kiitos @Ilkka286. Otaksun, että myös noiden taustalla on sama mitä tuossa yllä. Välitän kuitenkin eteenpäin tiedoksi.

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

@Purnipsi @kiisseli67 @Ilkka286 teimme muutoksia ja nyt pitäisi toimia paremmin ainakin tällaisten ominaisuuksien kohdalla, jotka joko on tai ei ole. Kertokaahan miltä vaikuttaa nyt 🙂

Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021

Noniin, hieman loogisemmin tuo vaikuttaa toimivan, mutta vieläkin hieman kummastelen suosittelijaa. Esimerkiksi Xperia 5 ei tule tuonne, vaikka laittaisi "pieni koko, sd-korttipaikka, suorituskyky" , jossa noi kaikki kyllä täyttyvät. Mutta huomattavaa on se, että jo nykyisellään paljon fiksumpi kuin ennen.

Screenshot_20191128-120305.png

 

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Unohdin mainita alunperin, että nyt alkuvaiheessa ei ihan kaikki puhelinmallit mukana ja tästä syystä tuo Sony ei nouse tuolla vielä esiin. Lisään tämän maininnan tuonne blogiin.