Parhaat sovellukset arkeen – näitä sovelluksia tarvitset

  • 25 August 2020
  • 0 kommenttia
  • 436 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19


 


 


Puhelimeen on tarjolla valtava määrä erilaisia sovelluksia. Valikoima on niin laaja, että voi olla vaikeaa löytää juuri itselle ja omaan tarpeisiin sopivia sovelluksia. Niitä ei kuitenkaan kannata ladata turhaan, koska ne täyttävät päivityksillään laitteen muistia. Hyödylliset arkipäivän sovellukset helpottavat kuitenkin elämää, niitä tulee käytettyä jopa päivittäin ja ne ovat oikeasti apuna pienissä ja isommissakin jutuissa. Esittelen nyt 10 maksutonta sovellusta, jotka yhtä lukuun ottamatta ovat sopivia niin Androidille kuin Applenkin puhelimeen. 


 


EasyPark


 


Kolikoiden laittaminen pysäköintimittariin on menneen talven lumia. EasyPark-sovelluksella voit maksaa autosi pysäköintimaksut ympäri Suomen. Sovelluksen käyttö on helppoa, valitset vain alueen jolle pysäköit ja säädät siinä olevaa kiekkoa, jonka ajaksi arvioit tarvitsevasi pysäköintiä. Pysäköintiaikaa voi tarvittaessa jatkaa sovelluksen kautta, esim. kauppareissun viivästyessä. Pysäköinti lopetetaan sovelluksen kautta, maksat siis vain käyttämästäsi pysäköintiajasta. Isommissa kaupungeissa sovellus myös auttaa sinua vapaan pysäköintipaikan löytämisessä. Maksu tapahtuu sovellukseen liitetyllä pankki- tai luottokortilla sekä elektronisilla maksuvälineillä tai laskulla.


Saatavuus: App Store ja Google Play


 



 


Neste 


 


Toinen autoilijan elämää helpottava sovellus on Neste-sovellus. Ajat auton tankille, valitset sovelluksesta mittarin, jolla haluat tankata ja maksat tankkauksen sovellukseen liitetyllä maksukortilla. Ei siis enää pankkikortin kanssa kikkailua talvipakkasessa paljain käsin, vaan maksu hoituu siististi ja turvallisesti puhelimella. Sovellus kertoo myös tarjolla olevista eduista ja etsii sinulle matkalla ollessasi lähimmän tankkauspaikan. Jos tankkaat ympäristöystävällistä polttoainetta, se kertoo paljonko säästit kasvihuonekaasupäästöjä. Sovelluksesta löytyy myös Mobiilipesu, jonka avulla voit pesettää autoksi. Maksu hoituu ilman autosta nousemista. Lisäksi se tallentaa kuitit ostoksistasi eikä paperikuiteille ole enää tarvetta.


Saatavuus: App Store ja Google Play


 



 


Ilmatieteenlaitoksen sää


 


Kukapa pärjäisi enää ilman sää sovellusta. Se on kätevä ja nopea tapa tarkistaa millaista säätä on luvattu vaikka muutamaksi tunniksi eteenpäin tai paistaako aurinko huomenna, kun on tarkoitus mennä lenkille. Ilmatieteenlaitoksen sää-sovellus kertoo paikkakuntakohtaisen sään, tuntiennusteen, 10 vrk ennusteen, säävaroitukset ja sadetutkan. Sovelluksen kautta voit ilmoittaa myös itse säähavainnoista ja katsoa muiden lähettämiä kuvia säästä tai luonnonmullistuksista. Voit lisätä omia suosikkipaikkakuntiasi listalle, ja näet jokaisen lisäämäsi kohteen säätilanteen nopeasti. Lisäksi jokaisen paikkakunnan kaikki säähavaintoasemat on selattavissa muutamalla pyyhkäisyllä.


Saatavuus: App Store ja Google Play


 



 


TomTom AmiGO


 


TomTom AmiGo on myös yksi autoilijan suosikkisovelluksista. Se auttaa navigoinnissa ja opastaa sinua nopeimpien reittien valinnassa. Saat ilmoituksia reaaliaikaisesti ruuhkahälytyksistä ja liikennehäiriöistä. Lisäksi sovellus hälyttää kiinteistä nopeusvalvontakameroista. AmiGo-yhteisön jäsenet ovat myös mukana päivittämässä tietoja sovellukseen, joten sitä kautta on mahdollista saada tietoa myös siirrettävistä nopeuskameroista. AmiGo kertoo lisäksi kunkin alueen keskinopeudet, joten ei huolta vaikka oikeasta nopeudesta kertova liikennemerkki olisi mennyt ohi.


Saatavuus: App Store ja Google Play


 



 


Karttaselain - Maastokartta


 


Kotimaan lähimatkailu, metsäretket ja vaellukset ovat tulleet yhä suositummaksi. Karttaselain-sovelluksesta löydät maanmittauslaitoksen tarkat ja ajantasaiset maastokartat. Se auttaa sinua retkien suunnittelussa, kuin myös kiinteistörajojen ja -tietojen tarkastelussa. Retkeilyaineistosta löytyy lähes 22 000 kohdetta, joten sovellus on erinomainen apuväline mihin vuodenaikaan tahansa. Voit suunnitella reitin etukäteen webissä ja ladata tarvitsemasi kartat offline-käyttöä varten. Synkronointi toimii web- ja mobiiliversion välillä. Näin et tarvitse kartan käyttöön nettiä välttämättä lainkaan. Voit tallentaa omia suosikkipaikkoja ja reittejä, etsiä laavuja, hiihtolatuja ja moottorikelkkareittejä. Maastokartasta voit tarkistaa myös pienempien järvien syvyyskäyrät. Sovelluksesta on olemassa myös maksullinen Plus-versio, jossa on vielä enemmän hyödyllisiä toimintoja. Plus-tilauksessa on 30 päivän maksuton kokeilujakso, joka kannattaa ehdottomasti hyödyntää.


Saatavuus: App Store ja Google Play


 



 


PlanTNet


 


Mikä kukka tämä on? Mikä kasvi on ilmestynyt takapihan reunamille? PlantNet tunnistaa kukkivia kasveja, puita, ruohoja, havupuita, saniaisia, viiniköynnöksiä, villejä salaatteja, kaktuksia ja mitä ikinä. Riittää että otat puhelimesi kameralla kuvan kasvista ja sovellus tunnistaa mistä lajikkeesta on kyse. Mitä enemmän annat visuaalista tietoa näkemistäsi kasveista, sitä tarkempaa tunnistus on. Tällä hetkellä sovellus sisältää jopa 20 000 lajin tiedot ja sillä voikin selata eri alueiden kasvistoja Amazonin sademetsistä aina itäisen Välimeren kasvistoon saakka. Joidenkin kasvien ja kukkien nimet kerrotaan sovelluksessa vain latinaksi, mutta myös suomenkielisiä nimiä on tarjolla jonkin verran. Googlen kautta on onneksi helppo etsiä nimelle suomalainen vastine. 


Saatavuus: App Store ja Google Play


 



 


Vivino


 


Istut kaverin illanistujaisissa ja maistat aivan täydellistä viiniä. Olet varma että muistat etiketin, jotta voit ostaa sitä myöhemmin myös itse. Seuraavalla kerralla hyllyn edessä sinulla ei ole hajuakaan mitä pullossa luki. Kuulostaako tutulta? Kun lataat puhelimeesi Vivino-sovelluksen, voit napata kuvan etiketistä sovelluksen kameralla ja se tallentaa kuvan My Wines -välilehdelle myöhempää käyttöä varten. Sovelluksen avulla voit myös skannata pullon etiketin ja ohjelma hakee viinin tiedot, sekä käyttäjien antamat tähdet tai sanallisen arvion. Makuasioista on turha kiistellä, mutta jos viinillä on useampi sata arviota ja keskiarvo on vaikka 2,4, voi olettaa että kyseinen tuote ei ehkä ole parhaimmasta päästä. Vivino on siis erinomainen apuväline, kun seisot viinihyllyn edessä ja mietit että onkohan tämä kivalta näyttävä pullo oikeasti hyvä valinta. Sanalliset arvostelut ovat pääasiassa englanniksi, mutta tähtiarvostelustakin saa jo viitteitä millaisesta viinistä on kyse. Maksuton sovellus riittää mainiosti peruskuluttajalle, eikä maksullista Premium-versiota tarvitse välttämättä hankkia.


Saatavuus: App Store ja Google Play


 



 


112 suomi


 


112 Suomi -sovellus on puhelimen vakiovaruste, jonka jokaisen kannattaisi laitteelleen ladata. Hätätilanteessa voit sovelluksen kautta soittaa hätäkeskukseen ja sovellus ilmoittaa puhelun yhteydessä tarkan sijaintisi automaattisesti. Näin hätäpuhelun käsittely nopeutuu ja apua osataan lähettää paikalle lähimmästä mahdollisesta yksiköstä. Ei siis riitä, että sinulla on sovellus puhelimessa vaan hädän tullen puhelu hätäkeskukseen tulee soittaa kyseisen sovelluksen kautta. Näin sijaintitietosi välittyy automaattisesti. Sovelluksesta löytyy myös lähimmän sydäniskurin sijainti sekä päivystysnumerot kiireettömään avuntarpeeseen. Sen kautta voi vastaanottaa myös vaara- ja viranomaistiedotteita sijaintitietoon perustuen.


Saatavuus: App Store ja Google Play


 



 


Adobe Scanner


 


Kuitteja, valokuvia, muistiinpanoja, todistuksia, luonnoksia, käyntikortteja. Näille kaikille pöydällä, lompakossa ja mapeissa lojuville papereille olisi kiva olla yksi yhteinen paikka. Adoben skannerisovelluksella voit muuttaa minkä tahansa dokumentin pdf-tiedostoksi ja tallentaa sen muistiin Adobe Cloudiin. Tämän avulla skannaat esim. työ- ja opiskelutodistukset liitteeksi hakemuksiin. Jos lomake vaatii allekirjoitusta, ei sitä tarvitse tulostaa – allekirjoittaa – skannata uudelleen, vaan kaikki hoituu nopeasti ja kätevästi sovelluksen kautta. Eri tallennustapojen avulla varmistat myös, että saat mahdollisimman tarkan skannatun dokumentin. Sovelluksen tekoäly poistaa kuvista kiiltoa ja varjoja ja tunnistaa myös käsinkirjoitettua tekstiä. Et siis tarvitse työpöydällesi isoa tilaa vievää skanneria, vaan kotiskannaajalle riittää puhelinsovellus, joka ajaa saman asian.


Saatavuus: App Store ja Google Play


 



 


Suomen linnut


 


Viimeisenä, mutta ei vähäsimpänä esittelen App Storesta ladattavan Suomen linnut -sovelluksen.  Sen avulla tunnistat kotipihasi tintit, tikat, varpuset ja muut linnut. Jos lintulaudalle pyrähtelevä keltasiipinen pikkulintu ei ole tuttu, onnistuu lajin selvittäminen kätevästi sovelluksen kautta. Se sisältää erittäin selkeät kuvat jopa 250 Suomessa elävästä linnusta. Ne on lajiteltuna aakkosjärjestykseen tai voit selata niitä eri kategorian mukaan. Jokaisesta linnusta löytyy tiedot niiden ulkonäöstä, koosta, levinneisyydestä, elinympäristöstä ja ravinnosta. Joidenkin lajien kohdalla voit myös kuunnella niiden kutsuääntä. Sovelluksen kautta voit myös itse ilmoittaa lintuhavainnoistasi ja näin levittää tietoisuutta lajin levinneisyydestä. Sovellus on saatavilla myös Androidille, mutta se on eri kehittäjän käsialaa eikä ole yhtä laadukas kuin Applen laitteille ladattava versio.


Saatavuus: App Store


 



 


Mitä sovelluksia sinä käytät päivittäin? Jaa vinkkisi myös muilla ja kerro mitkä sovellukset koet tärkeäksi oman arjen sujuvuuden kannalta. 


 


 

 


Lue myös nämä sovellusvinkit:


 


- Arkea helpottavat ruokasovellukset


- Näppärät sovellukset kotimaassa liikkumiseen


- Puhelimen lukituskoodi unohtui – kuinka toimia?


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa