HD kanavat ei näy

  • 11 December 2014
  • 7 kommenttia
  • 71 katselukertaa

Yritän auttaa äitiäni saamaan HD kanavat näkyviin. Ostimme Topfield CI+ kortinlukijan Sonera kaupasta ja samalla liikkeessä tehtiin linkitys katselukortin sekä modulin välille. Maksukanavat toimivat mutta edelleenkään ei näy HD kanavia. TV antaa vikailmoituksen:
Palvelu voidaan esittää vain yhteensopivan CI+ -isännän kanssa (129)

Missä vika? Äidilläni on kaksi TV:tä jossa olen yrittänyt saada kanavat näkyviin. Samsung LE40S86BC sekä Samsung LE37M8. Eivätkö nämä TV:t ole yhteensopivia kyseisen kortinlukijan kanssa? Tarvitaanko jokin erilainen kortinlukija?

Toivottavasti voitte auttaa minua tässä asiassa niin pian kuin mahdollista.

7 kommenttia

Hei Morrison76,

Testatutlaitteet.fi sivustolla on listattu HD yhteensopivia laitteita ja niiden yhteydessä on ilmoitettu käykö laitteeseen CI+ vai CIv1 kortinlukija. Kumpaakaan ilmoittamaasi laitetta ei löydy HD laitteiden listalta.

Testatut HD laitteet listattuna.

Cable Ready laitteiden listalta löytyy mm. Samsung LE40S86BCX/FID ja Samsung LE37M86BCX/FID. Molempien laitteiden tuetuksi kortinlukijaksi on ilmoitettu CIv1. Laitteet eivät kuitenkaan näyttäisi olevan HD laitteita, jolloin HD kanavien katselu ei näillä onnistu.

CIv1 kortinlukijat ovat saatavilla ainoastaan vuokralaitteina, mutta normaalien maksukanavien katseleminen pitäisi onnistua myös normaalilla Conax kortinlukijalla.
Kiitos Marko vastauksesta. Saattaa siis olla että meillä on väärä kortinlukija käytössä. Ihmettelen hieman tuota ettei mm Samsung LE37M8 olisi HD laite kun se on nimenomaan Full HD televisio, vai tarkoittaako se jotain muuta?
Hei Morrison76,

Kun laitteet eivät löydy tuolta testatutlaitteet.fi HD laitteiden listalta, niin todennäköisyys on, että laitteessa ei HD kanavia pysty katsomaan. Tämä kannattaa kuitenkin varmistaa valmistajalta tai laitteen maahantuojalta.

TV:n kohdalla Full HD merkintä tarkoittaa, että laite pystyy näyttämään 1920x1080 -tarkkuudella kuvaa ilman skaalausta.

Tämä ei kuitenkaan vielä takaa, että TV:n kautta on mahdollista katsoa HD tasoisia lähetyksiä.

Cable Ready HD -logolla varustetut laitteet ovat läpäisseet tiukan testauksen, ja niitä voi käyttää kaikissa Suomen kaapeliverkoissa. Eli tällä merkinnällä varustetuissa laitteissa HD lähetysten katseleminen pitäisi onnistua.
Ok. Kiitos taas selvennyksestä Marko. Hieman alkaa asia hahmottumaan. Itselläni ei ollut ongelmaa saada HD kanavat näkyviin kun vaaja kuukausi vanha Tv käytettävissä. Taitaa sitten olla joko uuden Tv:n tai HD digiboksin hankinta edessä. Eiköhän HD kanavia saa näkyviin jos hankkii HD digiboksin Tv:n kaveriksi? Hieman harmi toki kun Tv:t ovat ihan toimivia ja hyviä ja muuten ei vielä tarvitsisi uusia hankkia. Toki varmaan kannattaisi vielä kokeilla tuolla CIv1 kortinlukijalla jos se näyttäisi HD kanavat myös näissä telkkareissa.
Hei Morrison76,

CIv1 kortinlukijoita on saatavilla ainoastaan vuokralaitteina, mutta tässä tapauksessa en usko että siitä on HD kanavien suhteen apua.

HD digiboxilla kanavat saa kyllä toimimaan. HD digiboxissa on myös linkitysnumero joka täytyy meille ilmoittaa viimeistään siinä vaiheessa kun laite otetaan käyttöön. Ilman linkitysta maksukanavat eivät toimi.
Nyt ongelma selvisi. Sain vastauksen Samsungin teknisestä tuesta n. 30 min sisällä. Vastaus oli seuraavanlainen:
Televisiomalleilla LE40S86BC, LE37M8 ei ole kummallakaan HD ready virittimiä antenniin eikä kaapelitalouksiin. Molemmat televisiot vaativat väliin Cable HD ready digiboksin, johon kortti asetetaan ja televisiot pystyvät kyllä kuvan näyttämään, mutta ilman digiboksia niillä ei voi HD-kanavia katsoa.

Menimme siis vielä illalla Giganttiin ja ostimme uuden HD ready digiboksin ja tämän jälkeen Sonera kauppaan tekemään linkityksen digiboksin ja katselukortin välille. Kun pääsimme kotiin asensin digiboksin televisioon ja n. 30 min sisällä HD kanavat ja maksukanavat aukesivat. Loistava kuvanlaatu kaikilla HD kanavilla.

Kiitos avusta Marko ja kiitokset Soneralle nopeasta linkityksestä ja asiakaspalvelusta!
Hei Morrison76,

Hieno kuulla että HD toimii nyt. Mukavia hetkiä HD kanavien parissa!

Vastaa