Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66525
Kirjoituksia 179820

Pupumaisia elokuvia pääsiäiseenPupumaisia elokuvia pääsiäiseen

AaTanja
Moderaattori
Viestejä 337 kpl

Pupumaisia elokuvia pääsiäiseen

1/1

Pääsiäinen ja pääsiäispuput kuuluvat yhteen.Pääsiäinen ja pääsiäispuput kuuluvat yhteen.Eikös puput ja kaniinit liity oleellisesti pääsiäiseen? Jos olet sitä mieltä, niin tässä kaksi tärppiä poimittuna Telia TV:n vuokraamon pupuleffatarjonnasta. Toinen niistä on selkeästi pääsiäiseen sidottu, toinen ei niinkään, vaikka kaniineja siinäkin vilistää. Kumpikin elokuva yhdistää elävää kuvaa sekä digianimaatiota, kummassakin on eläimet tuotu ns. ihmisten maailmaan inhimillisiksi olennoiksi ihmisten rinnalle. 

 

Jos nämä leffat eivät sytytä, niin katso Yhteisöstä kattava kokoperheen leffojen esittelyn
tai  aikuisempaan makuun elämänkertaelokuvien esittely, josko niistä löytyisi kivaa katsottavaa.

 

Petteri Kaniini

 

Petteri Kaniini on näistä elokuvista uudempi, vaikka tämä Beatrix Potterin kirjoihin perustuva tarina ja hahmot juontavatkin juurensa yli sadan vuoden taa. Jos tiedät ja tunnet Potterin Petteri Kaniini -tuotantoa, niin tämä elokuva ei ehkä vastaa sitä herkkää ja somaa mielikuvaa, mikä kirjojen kuvituksesta tulee mieleen, vaikka elokuvan eläinhahmot söötin näköisiä ovatkin. Viime vuonna valmistunut elokuva on täynnä naapurien välistä kahnausta sanan voimakkaimmassa merkityksessä. Siinä karvat pöllyää ja moneen kertaan on niin ihmis- kuin eläinnaapureiden henkikullat vaarassa. Elokuva onkin suositeltavaa katsoa pienempien lasten kanssa yhdessä. 

 

Petteri Kaniini ystävineen ja sisaruksineen on valtavan hellyttävä, mutta hellyyttävä ulkonäkö voi joskus pettää, sillä Petteri keksii mitä mielikuvituksekkaampia juonia ja jujuja naapurin herra Vänskän päänmenoksi. Vänskä on varsin säntillinen ja tarkka puutarhastaan, ja kaniinit toki mielivät kasvimaalle herkuttelemaan. Vänskän veljenpoika Lontoosta astuu kuvioon elokuvan alkuvaiheilla myöskin, ja kyseinen luonteenominaisuus tuntuu periytyneen hänellekin. Siinäpä vastakkainasettelua kaniinien ja Vänskän välille.

 

Elokuvassa saadaan nähdä hieman myös romantiikkaa, sillä nuorempi Vänskä saatuaan talon perinnöksi, ihastuu naapurin nuoreen taiteilijanaiseen. Kaniinit tuottavat kuitenkin hiukan päänvaivaa romanssin syttymiselle, sillä parilla on pitkälti eri näkemykset siitä miten somia, ihania, inhimillisiä kaniinit ovat, ja ennen kaikkea siitä, tuleeko niillä olla pääsy Vänskän puutarhaan. 

 

 

[video]

 

 

Hop 

 

Hop sijoittuu elokuvan alussa Pääsiäissaarille pääsiäispupujen pitämälle pääsiäismunatehtaalle ja pääsiäisen ajankohtaan. Voiko pääsiäismäisempää olla?

 

Tämä vuosikymmenen alussa valmistunut hauska elokuva kertoo teini-ikäisestä pääsiäispupupoika E.B.:stä (Easter Bunny), jonka isä omistaa pääsiäismunatehtaan, ja tämä kapinallinen nuorukainen ei ole vähääkään kiinnostunut tehtaan toiminnasta saatikka pääsiäismunien jaosta koko maailman lapsille. E.B.:tä kiinnostaa rumpujensoitto rokkibändissä!

 

Toisaalla kaukana Beverly Hillsissä asustaa ihmisnuorukainen Fred Puputti, joka aikuisuuden kynnyksellä ja jo kynnyksen ylitettyäänkin asustaa vielä vanhempiensa luona, eikä häntä kiinnosta vähääkään siirtyminen työelämään. Jotain töitä hän painostuksen alla satunnaisesti kokeilee, ja E.B.:hen hän törmääkin sattumalta ollessaan jälleen kerran matkalla työhaastatteluun. E.B. on saanut tarpeekseen pääsiäismunista ja pääsiäisestä, ja on lähtenyt Pääsiäissaarilta tunnelia pitkin Kaliforniaan etsimään onneaan rumpalina. 

 

Näiden kahden nuorukaisen tiet siis kohtaavat sattumalta ja elokuva kertoo hassuista kommelluksista, joita parivaljakko kohtaa etsiessään paikkaansa ja uusia mahdollisuuksia elämässä. Elokuva toimii hyvin niin pikkulapsille kuin jo kypsään ikään ennättäneille aikuisille. 

 

 

 

 

Lue myös:

 

Kivaa pääsiäistä kaikille!

Vastaa