HBO Nordicin sarjasuosikit: Primetime Emmy 2019 -ehdokkaat


Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +15


 


Tämän vuoden Primetime Emmy -ehdokkaat julkaistiin heinäkuun puolivälissä ja kategorioiden voittajat selviävät syyskuun 22. päivä. Gaalassa palkitaan muuan muassa näyttelijät, käsikirjoittajat, ohjaajat, sekä parhaat sarjat sekä televisioelokuvat. Sarjat jaotellaan vielä komedia-, musiikki-, draama-, sekä minisarjoihin. Palkintoja on siis jaossa lukuisia, ja tänä vuonna eräs tv-sarja on jopa rikkonut ennätyksiä ehdokkuuksien määrällään. Jännittävä ilta siis varmasti luvassa!


 


Ennen gaalaa ja voittajien julkistusta ehdit hyvin vielä kahlaamaan sinua kiinnostavat sarjat läpi ja päättämään omat suosikkisi himoitun pystin voittajaksi. Keräsin blogiin tämän vuoden ehdokkuuksia keränneitä tv-sarjoja, joista sinun on helppo lähteä valitsemaan mieluisimmat katsottavat illan sarjamaratonia varten. Esitellyt sarjat ovat nähtävissä HBO Nordicin kautta, ja palvelu on tilattavissa Telia TV- boksille, sekä sovellukseen (psst. ensimmäinen kuukausi veloitukseton).


 


Nautinnollista tv-iltaa! :smileyhappy:


 


Game of Thrones


32 ehdokkuutta


 


Game of Thrones on varmasti yksi tunnetuimpia TV-sarjoja tällä hetkellä. Sen viimeinen kahdeksas kausi ilmestyi aiemmin tänä vuonna tehden ennätykset Emmy-ehdokkuuksien määrässä (32 ehdokkuutta). NYPD Blue piti ennätystä hallussaan viimeiset 25 vuotta, joten oli ehkä aikakin löytää uusi manttelinperijä. Kaiken kaikkiaan sarja on kahdeksan tuotantokautensa ajan kerännyt yhteensä 161 ehdokkuutta, eli noin 20 per vuosi. Huikea saavutus tv-sarjalta!


 


Tarina perustuu George R. R. Martinin kirjasarjaan Tulen ja jään laulu. Suppeasti selitettynä sarja kertoo eri aatelissukujen kamppailusta Seitsemän kuningaskunnan hallitsemisesta, mutta monia muitakin eri juonikoukkuja sarjasta löytyy. Game of Thronesissa on nähtävissä myös monia ajankohtaisiakin teemoja kuten uskonto, luokkaerot, sekä sota ja väkivalta.


 


Game of Thrones on mielestäni myös siitä erikoinen ilmiö, että kyseessä on sen verran taidokkaasti tehty fantasiasarja, että se jaksaa koukuttaa kaiken ikäisiä katselijoita. Äärimmäiseltä väkivallaltakaan ei säästytä, ja ikinä ei kannata kiintyä tiettyyn hahmoon liikaa, sillä todennäköisesti hän tulee kuolemaan ja poistuu sarjasta. Tämän voin siis kertoa omasta kokemuksestani :smileyhappy:


 



 


Barry


17 ehdokkuutta


 


Barry on synkkä ja väkivaltainen komediasarja, joka kilpailee Emmyissä komediasarjojen kategorioissa. Huippusuosittua ensimmäistä kautta seurasi toinen kausi HBO:lle tämän vuoden maaliskuussa, ja kolmaskin kausi on odotettavissa ensi vuoden puolella.


 


Barry Berkman (Bill Hader) on yksinäinen ja masentunut palkkamurhaaja, joka matkustaa työkeikalle Los Angelesiin tehtävänään ottaa hengiltä eräs näyttelijäksi opiskeleva gangsteripomon vaimoon haksahtanut mies. Työtehtävänsä vuoksi Barry soluttautuu tulevan uhrinsa kanssa samalle näyttelijäkurssille, mutta huomaakin nauttivansa näyttelemisestä vaikka lahjakkuus on ehkä vähän muissa jutuissa. Näyttelijäkurssilta Barry löytää itselleen kavereita ja pystyy täyttämään tyhjän aukon sisällään, onnistuuko hän sovittamaan yhteen palkkamurhaajan työn uuden intohimonsa kanssa? 


 


Itse innostun juuri Barryn kaltaisista mustan synkistä komediasarjoista, joissa osataan taidokkaasti yhdistellä kumpaakin haastavaa genreä. Vaikka sarjan tunnelma on suurimmilta osin synkeä, voi Barrylle myös ajoittain nauraa ääneen. Sarjaa katsoessa pääset siis varmasti tunteesta toiseen, ja mikäs olisikaan sen viihdyttävämpää! 



 


Fosse/Verdon


17 ehdokkuutta


 


Minisarja Fosse/Verdon kertoo tosielämän taiteilijapariskunnasta Bob Fossesta (Sam Rockwell), sekä Gwen Verdonista (Michelle Williams). Fosse oli tunnettu elokuvantekijä ja koreografi, Verdon puolestaan oli kaikkien aikojen paras Broadway-tanssija. Yhdessä he muuttivat kuvaa amerikkalaisesta viihteestä maksaen siitä kuitenkin kovan hinnan.


 


Fosse/Verdon kuvaa pariskunnan suhdetta ja elämää vuosien ajan. Kurkistus viihdemaailman syövereihin avaa katsojalle hyvin suuruudentavoittelun vaaroja, ja ylipäänsä taiteilijaelämän kärsimyksiä. Pariskunnan yhteinen taival ei siis todellakaan ollut ruusuilla tanssimista vaikka viihdemaailma on aina mielletty loistokkaaksi elinympäristöksi. Sen sijaan sarja paljastaa heidän ongelmallisen suhteensa niin töissä kuin myös henkilökohtaisessa elämässä.


 


Fosse/Verdon on visuaalisestikin näyttävä sarja tanssi- ja musiikkikohtauksineen. Itseäni sarjassa kiehtoi etenkin kuvaus 1960-luvun viihdemaailman aikakaudesta.


 



 


Escape at Dannemora


12 ehdokkuutta


 


Escape at Dannemora on minisarjojen ehdotonta parhaimmistoa. Tositapahtumiin perustuva seitsemänosainen sarja kertoo vuonna 2015 tapahtuneesta vankilapaosta. David Sweat (Paul Dano) ja Richard Matt (Benicio Del Toro) pakenivat Clinton Correctional Facility -vankilasta pienessä Dannemoran kaupungissa New Yorkin osavaltiossa. Vankila on korkeimman turvaluokituksen saanut, eikä tällaisesta paikasta ollut aiemmin kukaan onnistuneesti paennut. Tapahtuma keräsi paljon mediahuomiota ympäri maailman, ja muistan itsekin lukeneeni tapauksesta monta iltapäivälehtien artikkelia. Paossa avusti vankilassa työskennellyt Joyce "Tilly" Mitchell (Patricia Arquette), jolla oli suhde myös kumpaankin vankiin. Tillyn aviomies työskenteli samaisessa vankilassa.


 


Escape at Dannemora kuvaa ennen kaikkea tapahtumia ennen varsinaista vankilapakoa. Päänäyttelijät onnistuvat mielestäni hienosti rooleissaan, ja etenkin Patricia Arquetten suoritus homssuisena Tillynä osui ja upposi ainakin itseeni.


 



 


Veep


9 ehdokkuutta


 


Veep on jo vuosia kerännyt eri alan palkintoja. Emmyjäkin löytyy useampi jo aiemmilta vuosilta komediasarjojen kategorioista. Ei siis ihme, että Veep on monien suosikki tämänkin vuoden Emmy-palkintojen voittajaksi! Nyt ehdokkuuksia kerännyt seitsemäs tuotantokausi on viimeinen kausi, eikä tämän enempää ole jaksoja enää luvassa. Suomessa sarja on tunnettu myös nimellä Rouva Varapresidentti.


 


Veep on amerikkalainen poliittinen satiiri, joka kertoo varapresidentti Selina Meyerin (Julia Louis-Dreyfus) ja hänen tiiminsä jokapäiväisestä työstä pyrkimyksenään jättää jälkensä maailmaan olematta kuitenkaan pelinappulana Amerikan poliitiikan kiemuroissa. Sarjassa nähdään hauskalla tavalla esitettynä arkista poliittista maailmaa, tulipalotilanteiden sammuttamista, sekä Selinan tasapainoilua työn ja yksityiselämän välillä. 


 



 


True detective


9 ehdokkuutta


 


True detective on yhdysvaltalainen rikossarja, jonka kolmas tuotantokausi julkaistiin aiemmin tänä vuonna. Tämän vuoden Emmy-ehdokkuudet on siis nimenomaan ansaittu tästä uusimmasta kaudesta, mutta aiemmatkaan kaudet eivät ole jääneet ilman palkintoja tai ehdokkuuksia. Sarjan katselun voit aloittaa mistä tuotantokaudesta vain, sillä tarinat ja näyttelijät vaihtuvat joka kaudella.


 


 


Kolmas kausi kertoo kahden lapsen katoamistapauksesta, ja sen tutkinnasta. Rikosetsivät Wayne Hayes (Mahershala Ali) ja Stephen Dorff (Roland West) ryhtyvät ratkomaan 1980-luvulla alkanutta kahden lapsen katoamismysteeriä, joka vainoaa ja vaivaa heitä aina vuoteen 2015 saakka. Sarjassa hypitään kolmen eri aikakauden välillä (1980-luku, 1990-luku, ja vuosi 2015), joista pikkuhiljaa sarjan edetessä alkaa nivoutumaan yhteen koko tapahtumaketju, ja mitä kadonneille lapsille lopulta on tapahtunut.


 


Sarja pitää tiukasti otteessaan kaikkien 8 jakson verran. Eri aikakaudelta toiseen siirtyminen tapahtuu jouhevasti, ja joka jaksossa saadaan mysteerin solmuja enenevissä määrin avattua. Monista muista näkemistäni sarjoista poiketen, tykkäsin myös erittäin paljon itse loppuratkaisusta ja sen yllätyksellisyydestä.


 



 


Killing Eve


9 ehdokkutta


 


Killing Even toinen tuotantokausi ilmestyi tänä keväänä ja siten kerkesi hyvin vielä Emmy-mittelöihin mukaan. Sarja pohjautuu Luke Jenningsin kirjasarjaan Villanelle, ja sen ensimmäinen tuotantokausi saavutti jo suuren suosion ympäri maailman.


 


Eva Polastri (Sandra Oh) on brittiläinen MI5:n turvallisuuspäällikkö, joka saa tehtäväkseen ottaa kiinni psykopaattisen palkkamurhaaja Villanellen (Jodie Comer). Eva ja Villanelle ajautuvat kissa ja hiiri -leikkiin, kun Eve saa tehtäväkseen napata Villanellen ennen tämän seuraavaa iskua. Kun ajojahti etenee, kummallekin syntyy pakkomielle toisesta, ja myös tarve saada toinen hengiltä.


 


Killing Eve on jännittävän viihdyttävä ja myös mustalla huumorilla höystetty vakoojatrilleri, jonka mukaansatempaavuus syntyy etenkin pääosakaksikon dynamiikasta ja siitä, ovatko he toisistaan jo liian pakkomielteisiä edes ottaakseen toisensa hengiltä. Ajojahti tuntuu siis olevan kummallekin jo itse lopputulosta tärkeämpi. Killing Evessä näyttelijäsuoritukset ovat timanttisia, ja etenkin juuri niistä sarja on kerännyt jo lukuisia eri palkintoja aikaisempien vuosien palkintoseremonioissa. 


 



 


 


Sharp Objects


8 ehdokkuutta


 


Sharp Objects tv-sarja perustuu Gillian Flynnin romaaniin "Teräviä esineitä". Toimittaja Camille Preaker (Amy Adams) lähetetään vastoin hänen omaa tahtoaan vanhaan kotikaupunkiinsa Wind Gapiin tekemään lehtijuttua teinitytön murhasta, ja toisen samanikäisen tytön katoamisesta.


 


Työkomennuksensa ajaksi Camille palaa vanhaan lapsuudenkotiinsa, ja sarjan katsojalle lähtee tarkemmin aukeamaan syyt hänen vastahakoisuudelleen palata takaisin äitinsä ja muun perheensä luo. Henkisesti hajalla oleva Camille on alkoholisoitunut ja lapsuutensa kokemuksista pahasti traumatisoinut. Välähdyksillä menneisyydestä kuvataan tarkemmin tapahtumia jotka, ovat ajaneet Camillen siihen pisteeseen, jossa hän on sarjan nykyhetkessä. 


 


Sharp Objects on tiivistunnelmainen, mutta temmoltaan rauhallinen psykologinen jännityssarja. Sen henkilöhahmot ahdistivat ainakin itseäni eniten, etenkin Camillen äiti Adora (Patricia Clarkson) sai ihon kananlihalle heti hänen ilmestyttyään ruutuun. Vahva suositus myös tälle sarjalle, mutta vinkkaan myös että muutamaa jaksoa enempää ei kannata päivässä katsella juuri sarjan hitaan temmon, ja sen painostavuuden vuoksi. 


 



 


Pose


6 ehdokkuutta


 


Pose -tanssimusikaali tuo varmasti säihkettä ja väriä kotikatsomoosi! Sarja sijoittuu 1980-luvun New Yorkiin latinoiden ja tummaihoisten sukupuoli-ja seksuaalivähemmistöjen ballroom -kulttuuriin. Ballroomiin kuului tähdellisesti esimerkiksi kisat, joissa drag-perheet kilpailevat toisiaan vastaan erilaisissa kategorioissa.


 


Pose on täynnä toinen toistaan näyttävimpiä tanssi- ja musiikkikohtauksia joihin huomaa tempautuvansa mukaan ihan vain sarjaa kotisohvalta katselemalla. Ballroom-kulttuurin lisäksi sarja kertoo siihen kuuluvien jäsenten elämästä, sekä niiden yhteentörmäyksestä esimerkiksi Manhattanin vauraamman kansan kanssa.


 


Posen takana on jo entuudestaan näyttävistä TV-sarjoistaan tunnettu Ryan Murphy, jonka käsialaa on esimerkiksi suosittu musikaalisarja Glee, American Horror Story, sekä Muodon vuoksi. Sarja teki myös siinä mielessä historiaa, että sen vakinäyttelijöinä oli eniten transsukupuolisia näyttelijöitä kuin missään tv-sarjassa koskaan aikaisemmin. 


 



 


Succession


5 ehdokkuutta


 


Succession on yhdysvaltalainen ylitsevuotavan rikkaasta Royn perheestä kertova satiirinen draamakomedia. Logan Roy (Brian Cox) ja hänen neljä lastaan hallitsevat yhtä maailman suurinta media- ja viihdejätti Waystar-Roycoa. Loganin on kuitenkin koko ajan ikääntyvänä patriarkkana astuttava pian syrjään firman johdosta ja jätettävä yritys nuorempiensa haltuun. Succession kertookin ennen kaikkea juuri valtataistelusta ja perimysjärjestyksestä. Jokainen on vaatimassa perheen päältä jotakin, ja etenkin Loganin poika Kendall (Jeremy Strong) on erityisen kiinnostunut vallan perimisestä. Muutkaan lapset eivät toki halua jäädä laakereille lepäilemään.


 


Succession on hauska, kiivassanainen ja muutenkin terävästi kirjoitettu tv-sarja. Sen henkilöhahmot ovat jopa hieman vastenmielisiä, eikä ainakaan mitenkään helposti lähestyttäviä. Tarina kuitenkin koukuttaa, ja juonenkäänteet ovat erittäinkin mukaansatempaavia.


 



 


The Act


2 ehdokkuutta 


 


The Act kertoo ihmisiä ympäri maailmaa järkyttäneestä tapauksesta, joka sattui Yhdysvalloissa muutama vuosi takaperin. 


 


Vuosikausia Dee Dee Blanchard (Patricia Arquette) valehteli tyttärensä Gypsy Rose Blanchardin (Joey King) olevan monisairas. Dee Dee keksi tyttärelleen sairauksia kuten epilepsia, astma, kehityshäiriö, lihasrappeuma, eri allergioita, sekä jälkeenjääneisyys. Dee Dee valehteli tyttärensä myös olevan nuorempi, kuin mitä hän oikeasti oli. Tytär istui koko lapsuus- ja teini-ikänsä pyörätuolissa, sillä äiti uskotteli kaikille ettei tämä pystyisi kävelemään. Gypsylle tehtiin monia eri operaatioita, jotka ovat jälkikäteen todettu turhiksi. Hän sai myös lukuisia eri lääkityksiä, joita hän ei oikeasti olisi tarvinnut.


 


Järkyttävintä tässä tositapahtumassa on se, että asia selvisi vasta kun Dee Dee löytyi murhattuna. Gypsy Rose oli yhdessä poikaystävänsä kanssa suunnitellut äitinsä murhan, ja he istuvat teosta vankilassa vielä tänäkin päivänä. 


 


Sarja oli koukuttava, mutta samalla myös erittäin ahdistava. Lähinnä The Actia katsoessa mietitytti miten tapahtumat voivat olla edes mahdollisia, ja miten valheellisiin diagnooseihin on uskottu vuosikausia. Dee Dee Blanchardin ja Gypsy Rosen tapauksesta löytyy HBO Nordicilta myös dokumentti nimeltään Mommy Dead and Dearest.


 



 


Muut HBO Nordicin Emmy-ehdokkaat


Näiden yllä mainitsemieni TV-sarjojen lisäksi HBO Nordicilta löytyy myös useampi muu Primetime Emmy -ehdokas. Muistathan tutustua myös näihin:


 


Chernobyl


19 ehdokkuutta


Lue täältä Yhteisön tarkempi esittely Chernobyl -minisarjasta.


 


Handmaid's Tale


11 ehdokkuutta


Lue täältä Yhteisön tarkempi esittely Handmaid's Talesta ja sen tuoreimmasta kolmannesta kaudesta.


 


State of the Union


3 ehdokkuutta


 


Black Monday


1 ehdokkuus


 


Löytyikö listalta omia suosikkejasi, vai viekö joku muu Emmy-ehdokas mielestäsi voiton tämän vuoden palkintogaalassa?


 


Lue lisää:



0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa