Jos TV:si ei tue kaapeliTV:tä niin ainoa mahdollisuus juurikin tuo useat boksit tai uusi telkkari. Soneran IPTV kylläkään ei usein ole katkeillut vaan ongelmana ollut Viihteen muut palvelut.
Huomenta!
Kävimme eilen tekemässä sopimuksen Sonera viihteestä, mutta ensin kahden viikon koeajalla. Tästä haluankin kysyä. Olimme luulossa, (koska yksi Soneran asiakaspalvelija ei täysin kieltänyt), että vanha ADSL2+ modeemi (meillä on jo kiinteä 24 Mt laajakaista) ja reititin periaatteessa käyvät. Eilen kuulimme, ettei ne käykään, vaan pitää saada uusi modeemi ja 2 kpl laittteita langatomaan yhteyteen. Haluan, että joku voisi teiltä vastata seuraavaan:
Onko totta, ettei voi järjestää seuraavaa koostumusta: Meidän vanha ADSL ja vanha reititiin http://www.verkkokauppa.com/fi/product/14155/dmjrn/Asus-RT-N12-D1-3-in-1-WiFi-reititin … + alakertaan tulee sitten langaton Inteno ZAP 100 ja Sonera viihde digiboxi + televisiomme? (Laajakaistamodeemi on yläkerrassa ja televisiommeon alakerrassa).
Pahoin pelkään muutoin, että jos Sonera viihde ei tarjoa huomattavaa parannusta entiseen, että Sonera viihde kannetaan ulos kahden viikon sisällä. Syynä on uusien laitteiden paljous!
Kiitos avustanne. Olisi kiva nauttia Sonera viihteestä kuitenkin.
Laitteiden paljouteen tulee tottumaan kylläkin.
Saat sieltä Soneralta joka tapauksessa modeemin, varmaan Inteno DG301AL laitteen joka toimii ADSL modeemina ja reitittimenä sekä WLAN tukiasemana.
Tolla Asuksen laitteella en usko että saat toimimaan tota Sonera Viihteen IPTV:tä mutta kokeilemalla selviää ja internetistä ohjeita löytyy Asuksen malliinkin. https://www.taisto.org/Sonera_Viihde_IPTV_asetukset
Langattomisa ratkaisuissa ongelmaksi muodostuu monesti Viihteen käyttämän Multicast-lähetteen liikuttaminen wlanin yli. Tiedän kyllä tapauksia, joissa ainakin jotain Buffalon wlan-siltoja käyttämällä on saatu Viihde pyörähtämään wlanin yli, mutta se pitää melkein kokeilla.
Osa laitteistahan ei yksinkertaisesti suostu lähettämään Multicastia wlaniin, ja muistaakseni soneran toimittamissa modeemeissakin tämä ominaisuus loistaa poissaolollaan. Ja vaikka laite suostuisikin sen tekemään, on toimivuus sitten eri asia. Esim. kerrostaloissa missä on yleensä paljon langattomia verkkoja ei tällaiset kikkailut monesti toimi koska radiotie on liian tukossa.
Eikös tuo Inteno Zap100 koostu kahdesta osasta, lähettimestä ja vastaanottimesta?
Lähetin kytketään modeemiin (IPTV-valmiiseen porttiin) ja vastaanotin Viihteen digiboksiin. Eli sinulla on sitten yläkerrassa modeemi +wlan reititin + inteno lähetin ja alakerrassa inteno vastaanotin + digiboksi + televisio.
Hei!
Kiitos tiedoista. Myyjä sanoi eilen, että voi olla mahdollista, että modeemipuolella riittäisi
modeemi (IPTV) + Inteno - lähetin. Joten reitittimen voisi jättää pois. Mutta pitää kokeilla. Sittenhän sen näkee.
En tunne itse tuota intenoa tarkemmin, mutta ymmärsin sen olevan tarkoitettu vain lähettimen ja vastaanottimen väliseen kommunikointiin. Eli et voisi siten käyttää sitä normaalin wlan-tukiaseman sijasta. Siksi myös vanha wlan-reititin pitää olla kokoonpanossa mukana.
Ja jos sinulle tulee Soneralta Viihteeseen myös wlanilla varustettu modeemi mukana, niin voit käyttää sitä jolloin erillistä wlan-reititintä ei tarvita.
2.4Ghz verkoissa tuo ongelma on mutta 5Ghz ainakin olen itse multicastia vetänyt langattomasti ilman pätkimättä.
Inteno ZAP100 ei voi käyttää muissa kuin parittain langattomana siltana.
Sinulla tulee olla IPTV tukeva modeemi / reititin (esim. Inteno DG301AL) joka tukee IPTV IGMP Proxy ja VLANeja. Intenoon on konfiguroitu valmiiksi mutta on markkinoilla nsellaisia vastaavia laitteita.
Hei!
Kokeilumme päättyi sikäli ohraisesti, ettei WLAN:in lähettävä/vastaanottava - laitepari (Inteno) saaneet yhteyttä toisiinsa. Signaali ei kulkenut modeemilta digiboxille, vaan modeemissa TV-yhteyttä kuvaava valo pysyi sinnikkäästi pimeäna. Sonera tv ei toiminut asunnossamme. Kytkennät oli tarkistettu moneen otteseen, joten ne olivat oletettavasti kunnossa. Mitään kaapeleita emme voi laittaa modeemin ja digiboxin väliin .. (so. ei sovi sisustukseen :smileyvery-happy:).
Kysymys mielenkiinnosta:
Onko Sonera viihde ( ja tietysti muidenkin viihdepalvelun tarjoajien vastaavat) tarkoitettu vain tapauksiin, joissa tietokone ja tv ovat samassa tai viereisissä huoneissa (etäisyys max noin 20 m)? Monet meistä asuvat vähintään kaksikerroksisissa asunnoissa, joissa tv on perinteisesti alakerrassa ja työhuone tietokoneineen monesti käytännön pakosta yläkerrassa (tai päinvastoin). Eikö tälläisissa asunnoissa voida käyttää Sonera viihdettä ollenkaan? Singaalin pitäisi pystyä kulkemaan alas / tai ylöskin portaikon kautta kiertäen televisiolle. Matkaa tulee varmasti vähintäin luokkaa 20-30 m mutkineen.
Kaikki laitteet on palautettu jo Soneralle, mutta asia jäi kaivelemaan sen verran, että olisi kiinnostava tietää. Eihän sitä tiedä, jos vaikka joskus vielä uudeleen hurahtaisi. Kiitos kaikista teidoista etukäteen.
Pitäisihän tuo toimia mutta itsellä ei ole kokemusta Inteno ZAP lähettimistä.
Sonera Viihde tarkoitettu toimimaan siis verkkolaitteiden läheisyydessä Ethernet verkossa. Kun on kyseessä monikerroksinen talo niin suositeltavaa olisi olla kaapelit molemmissa kerroksissa ainakin. Ja nykyisin kaapelointi tulisi tapahtua jokaiseen huoneeseen samalla tavalla kuin sähköt. Lisäksi antennikaapelointi tulisi olla myös tehty kaikkiin huoneisiin. Rasiat kun valmiina ja kaapelit vedetty talon tekniseen tilaan josta sitten voi muuttaa vapaasti eikä tule tälläisiä ongelmia. Vanhoissa taloissa toki tälläisiä ongelmia tulee.
Radiosignaali ei kulje samaa reittiä ihmisen kanssa, eli portaikkoa pitkin. Langaton on langaton ja siinä itsestään jo monta vikaa jonka takia ei voisi sanoa miksi sinun systeemisi eivät toimineet. Mikä on matkan pituus suoraan, ymmärrän ettei kukaan vedä 30m kaapelia jos sitä ei saa seinän sisälle.
Toinen tapa olisi ollut datasähkö adapterit joiden avulla voi verkko menee sähköverkon kautta. Tätäkin olisi voinut kokeilla.
Kyllä varmasti Sonera Viihteen olisi saanut toimimaan kylläkin mutta tämä vaatii vähän työtä että saa toimimaan. Eri asia sitten kuinka moni on halukas tuhlaamaan aikaansa saadakseen Sonera Viihteen toimimaan asunnossaan.
Saitko toimimaan ylipäätään Inteno ZAP lähettimiä? Niitä voi käyttää myös tietokoneessa, se on vain tavallinen langaton silta.
Itselläni tuli sellainen ajatus mieleen tästä ZAP ongelmasta. Mokasin itsekkin ensimmäisellä asennuskerralla, kun en viitsinyt ohjeita lukea ja liitin vain palikat paikalleen. Siinä on nimittäin oleellista, että kumpi palikka on modeemissa kiinni ja kumi digiboksissa. Näyttävät ihan samalta, mutta ovat erilaiset toiminnoiltaan. Modeemiin liitettävän palikan pohjassa on ap-merkintä ja digiboksiin liitettävässä on client-merkintä. En tiedä onko sinun kohdalla ollut tästä kysymys, mutta tämä tuli ensimmäisenä mieleen.
Tässä vielä Inteno ZAP ohjeet.
olkitu kirjoitti:
Toinen tapa olisi ollut datasähkö adapterit joiden avulla voi verkko menee sähköverkon kautta. Tätäkin olisi voinut kokeilla.
Noista sen verran, että kun mennään kerroksesta toiseen niin monesti ollaan eri sulakkeessa, ja datasähkö yleensä rampautuu sulakkeen vaihtuessa. Tästä itselläkin kokemusta, samassa kerroksessa toimi mutta kerrosten välillä ei.
Tuo oli ihan hyvä tieto, lisäksi on sanottu, ettei saisi olla jatkojohtoa välissä.
Juu jatkojohtoa eikä monen sulakkeen läpi ole hyvä juttu... Ethernet kaapelointia ensisijaisesti suosittelen. Toki jos seinän sisälle tai listan alle ei saa niin sitten vähän ongelmallinen sisustuksen kanssa.
Joo. Onneksi luin ohjeista ja kokeilin laiteparia oikein päin. Laiteet kyllä kuumenivat, muttei mitään muuta.
Todella ongelmallista tapauksissa:
1. Asunto kahdessa kerroksessa.
2. Käyttäjä on iloinen katsoja :smileyvery-happy: , mutta tumpelo asennusten kanssa. Not self-made man.
Valitettavasti tavarat on jo palautettu Sonera-kauppaan. Aionoa mahdollusuus on laittaa tablettiin hdmi-adapteri ja kytkeä tekkariin ja tyytyä rajoitetumpaan Sonera mobiili etc muuhun tarjontaa.
Kiitos tiedosta! Kulkeeko tämä yhteys siis sähköverkon kautta? Toimikoo silloinkin, kun on niin, ettei ylä- ja alakerran kohteet ole kytketty olllenkaan samaan sulakkeeseen, vaan ovat erilliset? Tästä oli puhetta aiemmassa vastauksessa.
@Jii_Pee kirjoitti:
Kiitos tiedosta! Kulkeeko tämä yhteys siis sähköverkon kautta? Toimikoo silloinkin, kun on niin, ettei ylä- ja alakerran kohteet ole kytketty olllenkaan samaan sulakkeeseen, vaan ovat erilliset? Tästä oli puhetta aiemmassa vastauksessa.
Kyllä tossa yhteys kulkee sähköverkon kautta ja tulisi mieluitenkin olla samassa sulakkeen takana...
@olkitu kirjoitti:
@Jii_Pee kirjoitti:
Kiitos tiedosta! Kulkeeko tämä yhteys siis sähköverkon kautta? Toimikoo silloinkin, kun on niin, ettei ylä- ja alakerran kohteet ole kytketty olllenkaan samaan sulakkeeseen, vaan ovat erilliset? Tästä oli puhetta aiemmassa vastauksessa.
Kyllä tossa yhteys kulkee sähköverkon kautta ja tulisi mieluitenkin olla samassa sulakkeen takana...
Tuo sulakkeen yli / kerrosten välillä toimivuus on aika tapauskohtaista, ja riippuu myös siitä miten talon sähköverkko on rakennettu, millaisia sulakkeita käytetään jne..
Mutta nyrkkisääntö on se, että ei valitettavasti toimi yleensä hyvin.
Edit: Itsellä kun oli kerrosten välillä datasähkö niin yhteys kyllä syntyi, mutta nopeus jäi parin megabitin luokkaan.