Kaukosaadin ei ohjaa televisiota

  • 13 March 2021
  • 3 kommenttia
  • 17 katselukertaa

 Uutena Telia Tv:n kauttajana ihmettelen kaukosaatimen toimimattomuutta. Minua hairitsee kaukosaattimessa oleva toiminto jolla voisit kaynnistaa  myos television. Asetuksista ei voi valita kohtaa kaukosaadin, vaan tulee herja, yhteysvirhe. Yrita hetken paasta uudelleen.
Paikallisessa Telia myymalassa, mista hankin Tela TV:n esittivat vaittaman, etta se ei valttamatta toimi kaikissa televisio merkeissa, voiko tama olla totta.

Toinen kummastus on ajoittainen kavan pysahtyminen, jota tapahtuu 1-2 kertaa tunnissa. Nettiliittyma on 100 megaa, etta siita ei pitas olla kiinni.


3 kommenttia

Kunniamerkki +12

Television tai muun näyttölaitteen ohjaaminen vaatii HDMI CEC-tuen. Vanhoissa laitteissa sitä ei välttämättä ole ja uudemmissa sille voi olla asetus joka on oletuksena estetty. Se, millä nimellä se asetus television valikoista löytyy voi olla mitä tahansa maan ja taivaan välillä. Jos on tosi hyvä tuuri niin se on siellä oikealla nimellä eli "HDMI CEC" mutta valitettavan usein se on jotain aivan muuta ja täysin harhaanjohtavaa. Saattaa olla esim. joku "laiteohjaus" tms. Käyttöohjeista lienee apua tässä. Siellä asetuksissa on kohta missä voi säätää, ohjaako toistolaite TV:n päälle ja pois.

 

Ai niin ja mainittakoon vielä että yleensä tuota ohjausta kuuluu käyttää niin päin, että television kaukosäätimellä ohjataan siihen liitettyjä toistolaitteita. Tällöin tarvitaan vain yksi kaukosäädin ja elämä on selkeämpää.. 🙂> Tämän vuoksi nykyaikaisen television kaukosäätimissä on play/stop/kelausnapit yms. jotka eivät "normaalisti" toimi jos TV:ssä ei ole liitettyjä lisälaitteita.

Ensiksi valittelut ääkkösten puuttumisesta. Olen erittäin heikkonäköinen kaveri ja jokin asia puuttuu kirjoitan niillä kirjainilla mitä on käytössä ja etsin myöhemmin vian ja niinkuin nyt ääkkösetkin löytyi.

 

terkistin telkkarin asetukset ja ne on OK. MUTTA minua hieman kummastuttaa lähetyslistan kohta Arris VIP5305W (Recycled) eikös tarkoita käytettyä. Myös kaukosäädin ei vaihdu bluethootille, kuinka varmatoimisia käytetyt kamat ovat.

Sanon kuin pikkupoika, haa nyt se toimii.

 

kaiken pähkällyn jälkeen resetoin digiboksin. Uudelleen käynnistyksen jälkeen painoin Info nappulaa, muuta ei tarvinnut tehdä ja nyt digiboksin kaukosäätimen vasemmalla käynnistyy TV ja oikealla käynnistysnapilla digiboksi.

Vastaa