Mediataitoviikkoa vietetään vuosittain aina helmikuun toisella viikolla.
Viikon aikana käsitellään useita erilaisia median ilmiöitä ja asioita lasten, nuorten ja aikuisten kesken.
Taitoviikkoa onkin järjestämässä runsas joukko alan asiantuntijoita yli 40 organisaatiosta. Edustusta löytyy lapsi- ja nuorisotyöstä, mediakulttuurista ja myös esimerkiksi viestinnästä ja IT-alalta.
Teemaviikon tiistaisin vietetään myös kansainvälistä Safer Internet Daytä, joten ihan maailmanlaajuisesta hommasta on kyse.
Osallistuimme myös Telialla mediataitoviikkoon ja järjestimme yhdessä Pelastakaa Lapset Ry:n kanssa koodikoulutapahtuman pääkonttorillamme Vallilassa. Tiedotteen aiheesta voit lukea täältä.
Koodikouluun kutsuttiin lähikoulujen lapsia oppimaan koodauksen saloja. :)
Mikä on koodikoulu?
Koodikoulussa harjoitellaan yhdessä koodauksen perustoimintoja ja luodaan pieni tarina, jossa luomamme hahmot seikkailevat.
Koodausharjoituksissa aloitetaan helpoilla ja yksinkertaisilla jutuilla ja opitaan yhdessä tekemällä.
Koodikoulu rantautuu myös mahdollisesti muillekin paikkakunnille tämän vuoden aikana, joten silmät ja korvat hörölle sen suhteen. Tiedotetaan tarkemmin, kunhan tarkentuu.
Oppitunteja koodaukseen löytyy myös netistä
Code.org -sivuilta löytyy runsaasti erilaisia kursseja eri ikäisille lapsille ja nuorille.
Nuorimmillaan ihan nelivuotiaasta ylöspäin! Aluksi tehtävät ovat lähinnä havainnollistavia ja vaikeutuvat siitä sitten pikkuhiljaa.
Tästä sainkin idean että 5-vuotias poikani varmasti tykkäisi hirveästi tällaisesta, ja olisihan se hauskaa yhteistä tekemistä myös. :)
Onko sulla lapsia?
Miltä kuulostaa koodikoulu ja tämänkaltainen yhdessäoppiminen?
Vanhemmat lapset voivat varmasti kursseja suorittaa ihan itsekseen, mutta ehkä pienempien kanssa on hyvä olla yhdessä tekemässä.