Onko jollain käytössä Soneran verkossa, kannattaako hankkia? Alkoi Ciscon pätkimiset ja muut pohtimaan vakavasti vakaampaa ratkaisua kaapelin päähän.
Itseänikin kiinnostaisi tietää asiasta. Soneraa ei tunnu kiinnostavan hankkia myytäviksi modeemeiksi 5ghz/ac verkkoon sopivia kaapelimodeemeja. Myyvät vain vanhentuneita modeemeja kaapeliverkkoon. Sanovat vain että voithan sä hankkia ja testata että toimiiko. Jättävät testaamisenkin muille.
Tämä modeemi toimii hyvin Telian kaapeliverkossa.
Modeemin oma wlan ei vain luottamusta herättänyt, kun sitä kautta nopeudet ovat hyvin alhaiset.
Sen sijaan erillisellä wlan-reittimen kautta ajettuna nopeudet ovat erittäin hyvät.
Pitkähkön miinuksen saa kyllä se, että siltaavaksi ei tätä saa. Näihin on käyttäjät kaikkea keskineet, mutta AVM on suuressa viisaudessaan blokannut ne kaikki. En oikein ymmärrä ratkaisua, kun tosiaan kokonaisuuden pilaa tuo wlanin nopeus.
Modeemilla voi striimata kaapelikanavia ja nettiradioita suoraan.
Valtuutus piti tehdä teknisen tuen kautta, kun omien sivujen kautta se ei onnistunut.
Tämän kanssa onkin mielenkiintoista vääntää. Löytyi temppu, millä saa modeemin siltaavaksi. Tai lähinnä temppu koski config-tiedostoista yhden muuttamista ja lataamalla takaisin.
Siltaus ei ensimmäisellä kokeilukerralla jostain syystä täysillä päästänyt läpi. Lisäksi Frizboxin hallintaan ei ole pääsyä kuin menemällä Frizboksin alueelle. Ei onnistu MyFrizin kauttakaan.
Jos joku muu tuskailee tämän asian kanssa, niin laitetaan tähän ohjeita. Itse tein tämän Macilla, enkä pääse kokeilemaan Windows-koneella. Komentoriville menee joka tapauksessa käyttiksestä riippumatta. Näyttäisi olevan tällä hetkellä ainoa tapa tehdä se siltaavien yhteyksien sivu näkyväksi.
Täältä löytyy ohjelmat ja muut tarpeelliset sekä ohjeet.
http://www.mengelke.de/Projekte/FritzBoxTools
Latauksen jälkeen purku sopivaan hakemistoon ja konsolin kautta sinne. Skripti on kyseessä Macin ja Linuxien osalta ja sen muutos ajettavaksi on tehtävä.
Skriptit ajetaan ./komento.
Eli tässä tapauksessa on ensimmäinen rivi konsolissa:
./fbtools.php <salasana@frizboxin_ip_osoite> konfig extract <hakemisto>
Tässä puretaan haluttuun hakemistoon config-tiedostot. Editointi koskee ar7.cfg tiedostoa.
ar7.cfg tiedostosta haetaan rivi lanbridges_gui_hidden = yes;
Se on muutettava muotoon:
lanbridges_gui_hidden = yes; muutetaan -> lanbridges_gui_hidden = no;
Muutos tiedostoon luonnollisesti hyvin yksinkertaisella editorilla, mikä ei lisää tai poista mitään tiedostosta.
Seuraavassa vaiheessa pistetään tiedostot takaisin modeemin suuntaan.
./fb_tools.php <salasana@frizboksin_ip_osoite> konfig import-calcsum <hakemisto>
Kun kaikki on mennyt putkeen, niin modeemi käynnistää itsensä uudestaan.
Kohdasta Internet -> Type of Connections löytyy Bridge Interfaces
Nyt voi tehdä asetuksien tallennuksen talteen, jossa on valmiina tuo rivi oikein.
Puuha jatkuu selvityksellä, miten siltaus voi olla näin hidas.
Operaattori saa näihin tehtyä omat säätönsä, eli erikseen ostamalla kaikki käy vähän mielenkiintoisemmin. Periaatteessa olisi voinut ostaa 40 euroa halvemmalla tämän Anvialta ja katsoa mitä se on syönyt.
Koskettaako se wlan hitaus 2,4 ghz verkkoa vai myös 5 ghz verkkoa?
@jansaa80 kirjoitti:Koskettaako se wlan hitaus 2,4 ghz verkkoa vai myös 5 ghz verkkoa?
5 verkkoa kokeilin, niin siinä sen huomasi. No ei sitä muuten huomannut kuin nopeustestissä. Peruskäyttöön monelle käyttäjälle se 50 megan nopeus on varmaan ihan ok. Saattoi siihen vaikuttaa se, että oli kaikki portit määritelty gigaiseksi.
Kyllä tuo peruskäyttöön soveltunee yhdistelmänä. Itse hain lähinnä modeemia, kun tuo Cisco/Technicolor romuosasto alkoi nyppimään.
Testailen vielä uudestaan tuon 5GHz verkon nopeuden.
Testasin uudestaan tällä yhdellä gigaisella portilla ja kyllä se Nebulasta testissä antoi lähes verkon täydeltä 5 GHz wlanissa ollessa. Ei se 2,4 GHz verkossa kauaksi jäänyt.
Ja kerrankin modeemista saa yhteyden tilasta tietoa kerrakseen. Tuntuu, etteivät Telialla mielellään ota käyttöön, kun tekninen osaaminen ei riitä.
Olen tosta modeemista tosiaan tiedustellut soneralta ja jos vaikka nyt Telia ottais sen käyttöön. Saa nähä ottavatko sitä käyttöön. Auttais varmasti jos monet kyselisivät tätä modeemia.
@jansaa80 kirjoitti:Olen tosta modeemista tosiaan tiedustellut soneralta ja jos vaikka nyt Telia ottais sen käyttöön. Saa nähä ottavatko sitä käyttöön. Auttais varmasti jos monet kyselisivät tätä modeemia.
Odottavan aika voi olla pitkä. Siksi jallitin vähän aikaa. Voi sitten uusia, jos tulee myyntiin modeemista mk2 malli joskus viiden vuoden päästä. :)
Laitoin Telia Finlandin toimitusjohtajalle sähköpostia, ihmettelen suuresti jos menee perille. Seuraavaksi tuikataan Twitterissä.
Nämä on sellaisia asioita, että normaalin asiakaspalvelun voi skipata ihan huoletta. Tuloksia ja vastauksia on muuten vaikea saada.
On pakko tykätä tästä. Tämä on sitä aktiivista vaikuttamista. Moniko Telian työntekijä uskaltaa laittaa viestiä toimitusjohtajalle? Miksei Telian työntekijät uskalla kommentoida tätä ketjua? Pelkääkö potkuja?
Eikai tässä kommentoidessa kukaan joudu potkituksi, mielipiteet ja keskustelu kuuluu yhteisöön. Cisco EPC3928 mallia on ollut jo jonkun aikaa tarjolla meiltä kaapelimodeemiksi ja tästähän löytyy myös 5ghz wifi. Teknistä rajoitetta kaapeliverkkoon jonkun tietyn merkin osalta ei ole, vaatimuksena kaapelimodeemille on että siitä löytyy docsis 3.0 tuki.
Se että ei jokaista markkinoilla olevaa laitetta voida testata on käytännön ongelma, kiinan ja euroopanmalleja on saatavilla useilta eri valmistajilta sekä eri softaversioilla jolloin testaaminen olisi käytännössä loputonta. Mutu-tuntumalta myös heittäisin että cisco taitaa olla ainut valmistaja joka voi vastata laitteiden tuotannoltaan näihin määriin, kuinka paljon esim. Telia ja muut suuret euroopan operaattorit tilaavat. Pienemmillä merkeillä voisi olla tässä haasteita.
Nuo tiedot mitä laitteista saa ulos (esim. vaimennukset, signaalivoimakkuudet, kohinasuhteet yms) on tietysti laiteriippuvaisia. Tiedot millä itse tutkimme verkon / liittymien toimintaa saadaan tarkemmin verkonlaitteilta joten päätelaitteella ei tässä tapauksessa ole sinänsä mitään suurta merkitystä. Siellä voi olla jokin vanhempikin Thomsoni kiinni ja saamme silti tarvittavat tiedot häiriönrajausta varten.
on joo 5ghz verkko, mutta tukee vain standardeja 802.11b/g/n (300Mbit/s). Ac verkko on nykyaikaa.
eli toisin sanottuna, Cisco EPC3928 on vanhanaikainen.
Ciscon kanssa luotettavuus on niin ja näin. Liian pieneen tilaan ahdettua rautaa, joka kuumenee ja menee pilalle puolessa vuodessa. Lisäksi ei hallitse esimerkiksi NAS-toimintaa. Jos modeemi on verkon ainoa laite, pitää siitä löytyä ominaisuuksia.
Vähemmän yllättäen herra TJ ei ole mitään vastannut. Isoista operaattoreista DNA:n johto on ollut aktiivisin, sieltä itse asiassa soitettiin vastaus sähköpostiin. Elisan palkanalentajan perään huutelija ei ole myöskään vaivautunut vastamaan mitään.
No tuntuu Telia olevan teknisesti taitamatonta väkeä väärällään. 4G verkko solmussa ja huikean nopea 300 megainen yhteys saa dataa yhdellä megalla.
Lisäksi väitetään, että kaikkea markkinoilla olevaa kaapelimodeemia ei voi pitää listoilla. No ei voi, mutta olisihan siinäkin jo jotain, että muiden operaattoreiden listoilla olevia voisi ottaa myös käyttöön. Lisäksi edes omien modeemien ominaisuuksista ei olla perille, niitä ominaisuuksia kun ei edes montaa ole nekin jo kymmenen vuotta vanhoja.
Onneksi täällä on fiksujakin tietoliikennettä tarjoavia, kun Anvia pitää AVM:n tuotteita listoilla. Tuetaan eurooppalaista pientä yritystä, vaikka tahkoaahan tuo AVM 440 miljoonan euron liikevaihtoa.
Pistin piruillesani kysymystä AVM:lle Saksaan, että olisivat yhteyksissä Teliaan. Suomen AVM:n maahantuoja sai saman kysymyksen hieman eri muotoilulla.
Telialle maksetaan rahaa kaapeliliittymistä ja asiakas sen modeemin maksaa. Miksei asiakas saa sellaista toimivaa modeemia?
Stein-Erik sai uudestaan postia.
Laitoin samalla postia hallituksen jäsenelle. :)
Lobbausta lobbausta, samaa ärsyttävää kuin kimppuun kauppakeskuksissa hyökkäävät liittymämyyjät.
Suomen maahantuoja huikkasi jo vastauksen, että yritystä on käynnissä.
Hallituksen jäsen ei jättänyt asiaa hoitamatta, vaikka ei kuulunutkaan hallitukselle. Kiitos hänelle siitä! Välitti eteenpäin sähköpostin ja puhelin soi siitä vajaan kahden tunnin päästä.
Kesällä on modeemit vaihtumassa ja AVM on yhtenä mukana menossa. Pitäisi tiukat seulat läpäistä. Ciscon purkkia kädessä pitäen ja asiaa miettien, ne seulat eivät kovin tiukkoja voi olla.
No ei ole ensimmäinen kerta, että laitteet testataan katsomalla laatikkoa ja juomalla kahvia. Tai toinen vaihtoehto on laittaa kaverit testaamaan.
Tarkemmin miettien, eihän se operaattorille ole hyvä, että modeemit toimii ja imee kaiken kaistan verkosta. Parasta on, kun 10 prosenttia modeemeista on aina vuorollaan hiljaa.
Kaikille taloyhtiöiden päättäjille, jotka pohtivat kaapelioperaattorin tai muun datapalveluiden tarjoajaa, jättäkää Telia pois laskuista. Hyödyntäkää ennemmin paikallisia operaattoreita. Telia pettää aina, ei ne tavat muutu nimenvaihtamisessa.
Monopolialueilla joutuu viettämään hiljaisen vartin, kun se operaattorin vaihtaminen ei ole kovin halpa temppu.
Onkohan asian tiimoilta tullut lisäinfoa?
Luulisi että Teliaa kiinnostaisi se että palvelujen myymiseksi, hommaisivat kunnon laitteita, joilla palveluja voisi käyttää!
Joku toimistojehu soitteli aikanaan Telian suunnalta. Siellä testataan laitteita ja tämäkin AVM on mukana. Tosin valehtelua on monen muotoista.
Mutta eihän tätä voi kuin kehua. Asentamisen jälkeen on alle kymmenen kertaa pitänyt buutata, viimeisin buuttaus tuli firmiksen päivityksen takia. Tuolla se verkkolaitelaatikossa käydä puksuttaa unohdettuna 24/7.
Telialla on sen verran osaamista varmaan verkostossaan, että Telia modeemi näkisi pienen pyörittelyn jälkeen päivänvalonsa. Nimittäin ihan vain piiri, pari liitintä ja joku todella luotettava poweri. Hyvin yksinkertainen softa sisään, eihän tuo tarvitse yhtään mitään hallintaa vaan liittimestä suoraan maailmalle. Sellainen pomminkestävä modeemi jakamaan netin riemua. Tavoite sellainen, että asenna, unohda ja tarkista pölyt kymmenen vuoden päästä.
Hiljasta on ollut Telian puolelta. Modeemeja ei ole vieläkään uusittu, kun olen kysellyt. Se siitä sitten....
@jansaa80 kirjoitti:
Hiljasta on ollut Telian puolelta. Modeemeja ei ole vieläkään uusittu, kun olen kysellyt. Se siitä sitten....
Se on niin kankeeta suurissa firmoissa tuo byrokratia.. Lisäksi siellä on varmaan varastot täynnä Ciscoja vielä, ja vaatiihan se testauksia että mahdollinen uusi laite varmasti toimii Telian verkossa, koulutuksia teknisen puolen porukalle mahdollisesti, asiakasohjeiden tekoa jne.. Kai siihen pitää oma firmwarekin jos ei muuta niin brändin vuoksi saada sisään ym..
Onneksi näitäkin laitteita voi asiakas omalla rahalla ostaa ihan sieltä missä niitä myydään, vai oliko tässä takana se että operaattori antaisi ilmaiseksi tuon laitteen asiakkaalle?
Myyntiin joko pienellä rahalla ciscon rinnalle asiakaspalveluun tai tuonne verkkokaupan puolelle myyntiin normaalisti.
Modeemi on sen verran luotettava ollut, että se kulutettu raha ei ole mennyt hukkaan. Epäilin jo pari keraa, että modeemi on mennyt tilttiin. Wlania jakeleva purkki oli jumissa todellisuudessa.
Verkon komponenteista ei taida säästää kuin Telia.
Tällä välillä olisi Ciscon romua kertynyt taas kassillinen ja data ei olisi kulkenut kunnolla siltikään.
Telialta saa nykyään Technicolor CGA2121 merkkisen modeemin. Pistin tilaukseen ja testaukseen, jos vaikka toimis paremmin kun muut ciscot.
Fritz!Box 6490 modeemi käy ja kukkuu myös XXL-liitymän kanssa.
Vastaa
Rekisteröidy
Onko sinulla jo tili? Kirjaudu sisään
Enter your E-mail address. We'll send you an e-mail with instructions to reset your password.