@ReVe83@ kirjoitti:
Tuo antennien "valinta" tuntui toimivan jotenkin mysteerisesti pyhällä hengellä ja kuun ollessa oikealla paikalla.. ennen kuin tajus, että ainakin signaaliarvojen mukaan, tuohon vaikuttaa myös se taajuus mihin lukituksen on tehnyt (jos on tehnyt.. ja suosittelen, että kannattaa tehdä se lukitus.. koska muuten se purkki arpoo siel automatiikalla useampaan otteeseen päivästä, että missä solussa ja taajuudessa se on kiinni, joka sit taas näkyy signaaliarvojen heittelynä ja ainakin itteeni tuo sekotti, et vaik on ulkoantennit valittuna niin arvot on ihan mitä sattuu eri aikaan päivistä)..
eli.. jos taajuusvalinta on automaattinen -> noi signaaliarvot on mitä sattuu (koska se ottaa mihin soluun sitä just nyt sil hetkel huvitti ottaa kiinni..) -> aikani testailtuani totesin, että tuo 1800MHz antaa parhaat vauhdit suhteessa muihin (ainakin just tässä meidän alueella) -> 1800MHz lukitus + ulkoantenni-asetus päälle -> ~2vkoa kovaa ajoa, hyvin on toiminut (viikon verran noita rumppasin aamul/päiväl/illal/yöl). Mutta jos tuonne taajuuslukitukseen menee koskemaan, niin sit joutuu sorvaamaan myös tuolla antenniasetusten puolella, että tuo purkki tajuaa ottaa ulkoantennit oikeasti käyttöön (=eli saat sen kiinni just siihe oikeeseen soluun -> jolloin ne arvot on parhaat)..
Etsi paras taajuus -> käy antennipuolella vaihtamassa single -> double -> toimii. Jos tuon taajuuslukituksen jättää "auto" tai "4G" modelle.. niin.. voi pojat.. signaalit heittelee kun se arpoo niitä soluja mihin yhdistää.. Totesin ainakin itse, että ei maksa vaivaa.. 1800MHz alue riittää itelle täl hetkel..
Auto-modessa parhaat nopeudet ruuhkattomimpana aikana jotain 190/25, mutta esim. yön jälkeen saattoi nopeudet olla luokkaa 100/15.. Sit kun kävi taas vähä rumppaamassa noita, niin sai tsägällä ton 190 sisään..
Nyt sit tällä 1800MHz lukolla + tupla-antenni valittuna on menty viimenen 2 viikkoa (en oo koskenu yhtään mihinkään) -> 120-150/50 ~aina! =)
http://www.speedtest.net/result/7767167209
Juuri edellä kerrottuja "ongelmia" saattaa ilmetä.
Tämä johtuu verkon ja päätelaitteen toiminnasta. Päätelaite mittaa koko ajan verkon toimintaa kaikien verkkojen osalta. Ei yksistään palvelevasta verkosta vaan myös muista eli 2G/3G/4G. Tämä määräytyy palvelevan verkon sisältämän monitoroiti tiedon perusteella. Päätelaite ei siis valitse sitä itse vaan sille "kerrotaan" se.
Lisäksi palvelevan verkon kaikkia taajuusalueita koskee sama asia esim. 4G:ssä 800/1800/2600.
Verkko välittää myös valintaparametrit päätelaiteelle, jonka perusteella se laskee mikä verkko kulloinkin valitaan. Näillä verkkovalinta parametreilla voidaan vaikuttaa mihin verkkoon päätelaitteet menevät. Ne pyritään tekemään tietenkin mahdollisimman järkeviksi.
Etusijalla on 4G (paitsi puheluissa), sitten 3G ja viimeisenä 2G, luonnollisesti. Lisäksi 4G:n sisällä järjestys on 2600 -> 1800 -> 800. Näin tapahtuu Auto asennolla tämä valinta automaattisesti. Manuaalisella valinnalla modeemin voi "lukita" tietyyn verkkoon (esim 4G) ja 4G:ssä vielä tietyyn taajuusalueeseen. Tällä "tempulla" estetään modeemia monitoroimasta mitään muita verkkoa tai taajuusalueita. Modeemi monitoroi vain lukitun alueen soluja ja valitsee niistä parhaimman.
Nyt kun ollaan yleensä 4G:ssä näillä modeemeilla, niin mikäli alueella on kaikki taajuusalueet, valitseat nämä, kun valinta on auto, sen solun mikä antaa parhaimman valintakriteerituloksen. Modeemi mittaa kaikki taajuusalueen parhaimmat solut ja verkolta saamansa valintaparametrin perusteella tekee laskennan. Tämä johtaa siihen, että lähellä tukiasemaa päädytään 2600 ja etäisyyden kasvaessa (tai joitakin muita esteitä) valinta päätyy järjesteykseen 1800 ja 800.
Mikäli ollaan esim. siinä rajamilla onko valinta 2600 vai 1800 niin modeemin sisäisillä antenneilla tulos päätyy useimmiten tuohon alempaan eli 1800. Valintaanhan vaikuttaa RSRP- ja sen avulla mitatuun RSRQ -arvoon. Tähän lisättynä se aiemmin mainittu verkonvalintaparametri, jota voisi vaikka valintakertoimeksi nimittää. Omilla sisäisillä anteneilla 2600 jää juuri sen verran huonoksi että edes tämä "valintakerroin" ei riitä. Kun taas asennetaankin ulkoiset antennit niin molemmat sekä 1800 että 2600 paranevat mutta tällöin helposti 2600 voi tulla valituksi. Se sitten saataa mennä siihen pisteeseen että verkkoa vaihdetaankin vähän väliä.
Ei voi välttämättä tietää kumpaa verkkoa kyseisellä alueella kuormitetaan enemmän, joten nopeuden vaihtelut voivat olla melko koviakin niiden kesken. Tässä sitten usein auttaa tämä taajuuslukitus, jolla modeemi saadaan pakotettua siihen taajuusalueeseen missä saadaan paras nopeus.
Tämä on sikäli jännä juttu, että itse modeemi ei voi tuolla verkonvalintalaskennallaan tietää verkkojen kuormitusta, joten valituksi tulee paremmalla verkkovalinta rf parametreilla laskettu. Datansiirron ollessa päällä (datakanava aktiivitilassa) verkko voi siirtää kyllä yhteyden johonkin toiseen kun se itse pystyy laskemaan eri verkkojen kuormituskapasiteetin ko. alueella.
Tämä taajuuslukitus on hyvä ominaisuus, mutta ei ole välttämättä aina hyvä ratkaisu. Tämä on niin tapauskohtainen. Yleistä neuvoa käyttää/olla käyttämättä sitä ei pysty sanomaan. Joka tapauksessa tämä CA ominaisuus (useampi yhtäaikainen taajuus) jää ainakin pois.
Ulkoisilla antenneilla ja taajuuslukituksella voi vaikuttaa yhdessä ja erikseen melko paljon modeemin tukiaseman/solun valintaan.
Omasta modeemista putosi parin kerran jälkeen reset-nappi laitteen sisään.
Olis hienoa, jos vois tuohon purkkiin viel joskus ilmaantuis firmis, missä vois määrittää primary-taajuuden ja sit taajuuden, jota käyteään CA:n (Carrier Aggregationin) kanssa.. Kun ainakin just tällä alueella Auto-modella downloadin saa tuonne melkein 200Mbit/s samalla uploading kyykätessä tonne 15-20Mbit/s luokkaan (eli vdsl2 46/10 + 154/5-10).
Kun taas 1800MHz lukolla upload on AINA 45-50Mbit/s (eli 4G:llä tulee se 35-40 uploadiin lisää). Download sit heittelee välillä 70-150Mbit/s (ruuhka-aikana kohtuu tukossa tuo 1800MHz solu downloadin osalta, upload tosiaan aina tuo miltei maksimi mitä solu antaa + vdsl2 upload).
@weesel88@ kirjoitti:
Omasta modeemista putosi parin kerran jälkeen reset-nappi laitteen sisään.
^ Nauratti (itselläni lähti yhdessä modeemissa toinen SMA-liitin pyörimään antennin mukana..).
@weesel88@ kirjoitti:
Omasta modeemista putosi parin kerran jälkeen reset-nappi laitteen sisään.
Painoitko liian kovaa? :smileyembarrassed:
@PiaJo@ kirjoitti:
Hybridiin on aloitettu tällä viikolla päivitysten ajo ja ensi viikolla jatkuu. Päivitykset ajetaan tosiaan pienissä erissä. Taajuuslukituksesta on ohjeistukset päivitetty laitteen käyttöohjeisiin
Mikä on uusimman firmwaren versio? Minulla on SG4T1R000050C.
Minulla on nyt alkanut ilmenemään sellaista ongelmaa, että mobiilidatayhteys katoaa ja vain adsl on käytössä. Laitteessa iomaisee mobilisignaalit ja asetuksista näkee että on mobiilidatayhteys käytössä, mutta ei ole vaan nopeudet on maks 17/1. Laitteen käynnistäminen uudelleen ei auta vaan laite täytyy palauttaa tehdasasetuksin jolloin nopeudet ovat taas mitä pitääkin. Tätä on tapahtunut viikon sisällä useasti ja joudun aina säätämään kaikki asetukset uudelleen (mm. porttiohjaukset) koska varmuuskopion palauttaminenkaan ei onnistu. Missä vika?
Uusin ohjelmistoversio on SG4T1R000066C, jota ajetaan parhaillaan asiakkaille osa kerrallaan. Sinullekkin se on tulossa mutta tarkkaa päivää en vielä pysty sanomaan.
Millaisella nopeusmittarilla mittaat yhteyden nopeutta, kun havaitset että vain mobiiliyhteys on käytössä?
@AnneAn@ kirjoitti:
Uusin ohjelmistoversio on SG4T1R000066C, jota ajetaan parhaillaan asiakkaille osa kerrallaan. Sinullekkin se on tulossa mutta tarkkaa päivää en vielä pysty sanomaan.
Millaisella nopeusmittarilla mittaat yhteyden nopeutta, kun havaitset että vain mobiiliyhteys on käytössä?
Windowsin Speedtest-sovellus sekä että data ei liiku lainkaan jos otan puhelinpiuhan pois seinästä. Ei auta käynnistäminen uudelleen ilman piuhaa jotta ottaisi pelkän mobiilidatayhteyden. Tosiaan laite näyttää mobiilidatan palkit ja asetuksissakin tilana on connected. Siltikään ei data liiku.
Uusimmassa päivityksessä itsellä aivan sama. Mobiiliyhteys tippuu usein pois.
Melkein kannattaa kyllä häiriöilmoitus tehdä verkonhallintaan niin voivat tutkia että mikä siinä mobiiliosuudessa on kun pätkii tai ei data liiku ollenkaan.
@JuhaHyv@ kirjoitti:
Melkein kannattaa kyllä häiriöilmoitus tehdä verkonhallintaan niin voivat tutkia että mikä siinä mobiiliosuudessa on kun pätkii tai ei data liiku ollenkaan.
Nyt tuo mobiilidata alkoi toimimaan ihan itsestään resetoimatta laitetta tehdasasetuksiin. Olin aikaisemmin yhteydessä tekniseen tukeen niin pyysivät palauttamaan tehdasasetuksiin ja sen jälkeen alkoi hetken päästä toimimaan. Ei tuossa ole mitään logiikkaa milloin mobiilidata toimii ja milloin ei. Kuten sanoin, laitteessa on ollut palkit 2/3 ja tila connected eikä data siltikään ole liikkunut. Puhelimessa on Telian liittymä eikä sen kanssa ole ollut mitään ongelmia. Kokeilen tehdä häiriöilmoituksen.
@weesel88@ kirjoitti:
Omasta modeemista putosi parin kerran jälkeen reset-nappi laitteen sisään.
Miksi modeemia pitäisi resetoida?
Heps,
Olen tuore Hybridi käyttäjä, ja olen kyllä varsin pettyny nopeuteen verrattuna entiseen DNA:n Prepaid nettiin.
Molemmat laitteet on suurin piirtein samoilla kulmilla rakennusta, B525:sessa on ne modeemin omat pupunkorvat antennina.
Harmittaa vähäsen kun muuten tykkääsin kyllä TeliaTV:stä ja muutenkin netti hitautta lukuunottamatta olisi ihan jees...
Tiedä pitäisiköhän investoida ulkoiseen antenniin, vai miten tuo modeemi nyt tuki niitä Firmiksen osalta, muutenkin tuosta oli aikas heikot tiedot vrt LTEWatchiin
Näyttää, että hybridimodeemin kertomat signaalin laatuarvot ovat todella huonot (rsrq -16 ja sinr -8). Niillä ei paljoa saa lisänopeutta kiinteän yhteyden lisäksi.
Vikapalvelua kontaktoimalla saat tarkemmin tietää, olisiko antenneista iloa ja miten alueen tukiasemat ovat suunnattuja asuntoosi nähden. Mahdollisen ruuhkan ohi ei antennilla pääse, mutta siitä voi olla apua paremman signaalin vastaanottamisessa. Katsoisinkin, että missä päin asuntoa arvot olisivat parhaimmat - helpointa se voisi olla esim. Android-luuriin saatavalla Cellmapper-ohjelmalla, joka kertoo signaalitiedot.
Sinun on puntaroitava, että mikä palvelukokonaisuus olisi kannattavin. Toimiihan Telian AIPTV myös DNA:n verkon kautta ja onhan DNA:llakin oma TV-palvelunsa.
Tulee muistaa, että hybridissä se kiinteän kaista on "taattua" , kun taas DNA:n mobiilissa ei sinänsä mitään takuuta ole, vaan nopeus voi mennä 0-100 ihan sekuntien sisällä.
@JouniM@ kirjoitti:
Heps,
Olen tuore Hybridi käyttäjä, ja olen kyllä varsin pettyny nopeuteen verrattuna entiseen DNA:n Prepaid nettiin.
Molemmat laitteet on suurin piirtein samoilla kulmilla rakennusta, B525:sessa on ne modeemin omat pupunkorvat antennina.
Harmittaa vähäsen kun muuten tykkääsin kyllä TeliaTV:stä ja muutenkin netti hitautta lukuunottamatta olisi ihan jees...
Tiedä pitäisiköhän investoida ulkoiseen antenniin, vai miten tuo modeemi nyt tuki niitä Firmiksen osalta, muutenkin tuosta oli aikas heikot tiedot vrt LTEWatchiin
Kuten jo edellä tuli todettua nuo laatuarvot on huonot.
Sellainen huomiokin vielä että DNA on 1800MHz ja Telia 800MHz taajuusalueilla, joten Telian osalta ei nyt tuossa paikassa voikaan odottaa samoja nopeuksia kuin DNAlta. Ilman muuta paremmalla laadulla myös saisi tilannetta kohennettua.
Telian osalta alueella on kokonaiskentänvoimakkuustaso korkea (RSSI), mutta RSRP (palveleva solu) siihen nähden heikko. Juuri tämä johtaa huonoon laatuun (RSRQ). Ilmeisesti paikka on useamman tukiaseman keskellä. Suuntaava antenni todennäköisesti auttaisi, kun sillä palveleva solu voimistuu ei toivottuihin soluihin nähden.
Nyt on toinen masto rakennettu Viialaan, mutta nopeudet itseasiassa laskivat. Aikaisempi asiakaspalvelija totesi, että masto tosiaan antaa yhteyteen vain 15 megaa lisää koska se on tukossa. Nyt kun uusi masto tuli, ollaan miinuksella vanhasta VDSL-yhteydestä.
VDSL-yhteydellä:
Aina 50-52 Mbits/10Mbits
Hybridillä:
Aluksi noin 65 Mbits/20Mbits
Nyt pari viimeistä viikkoa ja uuden maston jälleen 40-50 Mbits/10Mbits
Eli uuden maston tultua (Viialassa nyt 2) liittymä meni vielä huonommaksi.
Asiakaspalvelu toteaa näin:
Joo, vaihteluvälillä on, juuri ja juuri 45 Mbits. Totesin että vanha VDSL yhteys on siis nopeampi ja halvempi. Kyllä näin on.
Asiakaspalvelijat kertovat Chatissa mitä sattuu, ja siksi alunperin yhteyden ostinkin, kun luvattiin niin nopeita yhteyksiä.
Pettynyt palveluun.
@weesel88@ kirjoitti:
Nyt on toinen masto rakennettu Viialaan, mutta nopeudet itseasiassa laskivat. Aikaisempi asiakaspalvelija totesi, että masto tosiaan antaa yhteyteen vain 15 megaa lisää koska se on tukossa. Nyt kun uusi masto tuli, ollaan miinuksella vanhasta VDSL-yhteydestä.
VDSL-yhteydellä:
Aina 50-52 Mbits/10Mbits
Hybridillä:
Aluksi noin 65 Mbits/20Mbits
Nyt pari viimeistä viikkoa ja uuden maston jälleen 40-50 Mbits/10Mbits
Eli uuden maston tultua (Viialassa nyt 2) liittymä meni vielä huonommaksi.
Asiakaspalvelu toteaa näin:
Joo, vaihteluvälillä on, juuri ja juuri 45 Mbits. Totesin että vanha VDSL yhteys on siis nopeampi ja halvempi. Kyllä näin on.
Asiakaspalvelijat kertovat Chatissa mitä sattuu, ja siksi alunperin yhteyden ostinkin, kun luvattiin niin nopeita yhteyksiä.
Pettynyt palveluun.
Miten aikaisempi ennen Hybridiä ollut VDSL nopeus on tippunut? Mitä on tapahtunut?
Onko se nykyinen Hybridi edelleen toteutettu VDSL+4G, vai ADSL+4G? Tuskin jälkimmäinen...
Millainen on nopeus tällä hybridillä ilman SIM korttia vain telepistoke seinässä?
@kefiiri@ kirjoitti:
@JouniM@ kirjoitti:
Heps,
Olen tuore Hybridi käyttäjä, ja olen kyllä varsin pettyny nopeuteen verrattuna entiseen DNA:n Prepaid nettiin.
Molemmat laitteet on suurin piirtein samoilla kulmilla rakennusta, B525:sessa on ne modeemin omat pupunkorvat antennina.
Harmittaa vähäsen kun muuten tykkääsin kyllä TeliaTV:stä ja muutenkin netti hitautta lukuunottamatta olisi ihan jees...
Tiedä pitäisiköhän investoida ulkoiseen antenniin, vai miten tuo modeemi nyt tuki niitä Firmiksen osalta, muutenkin tuosta oli aikas heikot tiedot vrt LTEWatchiin
Kuten jo edellä tuli todettua nuo laatuarvot on huonot.
Sellainen huomiokin vielä että DNA on 1800MHz ja Telia 800MHz taajuusalueilla, joten Telian osalta ei nyt tuossa paikassa voikaan odottaa samoja nopeuksia kuin DNAlta. Ilman muuta paremmalla laadulla myös saisi tilannetta kohennettua.
Telian osalta alueella on kokonaiskentänvoimakkuustaso korkea (RSSI), mutta RSRP (palveleva solu) siihen nähden heikko. Juuri tämä johtaa huonoon laatuun (RSRQ). Ilmeisesti paikka on useamman tukiaseman keskellä. Suuntaava antenni todennäköisesti auttaisi, kun sillä palveleva solu voimistuu ei toivottuihin soluihin nähden.
Lisään vielä ....
Signaali on todella huono, kun palvelevan solun yhden resurssiblokin eli 15kHz:n subcarrierin kaistalla taso on alle kohinan+interferenssi tasojen. Kun tästä ilmaistaan varsinainen data, on ilmaistu data erittäin herkkä virheille. Käytännön datanopeus hidastuu, kun modulaatiota joudutaan "heikentämään" (ei niin altis virheille) ja silti osa menee "rikki" virheenkorjauksesta huolimatta. Paketteja joudutaan lähettämään uudelleen ja hyötydatanopeus on alhainen.
Modeemeissa on pieniä eroja kohinalukujen suhteen mikä vaikuttaa taustakohinaan, mutta ei mitenkään radikaaleja. Suunta-antennia (ulkoista) lähtisin kokeilemaan. Ja etsimään mikä suunta (tukiasema) antaa parhaan tuloksen.
@JouniM Toivoisinkin, että olisit yhteydessä Häiriöilmoituksiin esim. Chatin kautta. Pystyisimme katsomaan lähimmän tukiaseman sijainnin ja sen suuntaukset parhaiten kuten @Purnipsi ehdottikin. Yhteysnopeuksiin vaikuttaa niin moni tekijä ja sen takia olisi hyvä saada tarkka osoite, mistä voidaan katsoa apuja yhteyteesi ja mahdollisiin lisäantenneihin.
CellMapper sivuston kartta saattaa myös auttaa tukiaseman etsinnässä. Kannattaa sieltä tarkistaa tilanne ensiksi. Näkee myös mitä taajuusalueita on tarjolla sekä milloin nuo on viimeksi joku päivittänyt.
Porukka valittaa 50m nopeuksissa, olkaa tyytyväisiä, täällä 15-20 ?
@Osku@ kirjoitti:
Porukka valittaa 50m nopeuksissa, olkaa tyytyväisiä, täällä 15-20 ?
En nyt enää muista vaikka varmaankin olet jo sen kertonut että....
millä tekniikalla kiinteä yhteys sinulla on hybridissä?
Mitä ilmeisemmin se on ADSL. Siitä huolimatta, kun siihen lisätään tuo mobiilin (4G) nopeus, niin onhan tuo luvattoman huono.
Täällä myös adsl jonka yhteys oli ennen hybridiä 10m-15M, nyt päivitettynä 40m ja olen tyytyväinen.
hohhoijaa. joo kiva et uus firmware toi taajuuslukot ja ulkoisen anteennin käyttöön mut miks telian pitää kuitenki tuoda näit ripulipaska boksei käyttöön. Nyt uuden firmiksen takia boksi buuttailee päivittäin joku 2-4 kertaa jos joku pieni lataus menossa tai idlaa. yhäkkiä katkee netti ja mikään ei toimi mut kaikki valot näkyy ja 4g sinisenä boksis ni menee 20sec ni boksi sit reboottaa ittensä ja sit taas saa kuitenki reboottaa boksia vielä sen 3-6 kertaa että se hiton 4G lähtee pystyyn...
Mutta joo nopeudet on tietenki paremmat kun perus 4G liittymäs mut silti boksin pitää olla jotain sagecom ripulipaskaa ois edes laadukkaampi
Ja ennenkun joku tulee sanoo "teitkö vikailmotuksen Hellrock?" ni kyllä *******e tein mutta seki sivusto ei saakeli toimi
@kefiiri@ kirjoitti:
@Osku@ kirjoitti:
Porukka valittaa 50m nopeuksissa, olkaa tyytyväisiä, täällä 15-20 ?
En nyt enää muista vaikka varmaankin olet jo sen kertonut että....
millä tekniikalla kiinteä yhteys sinulla on hybridissä?
Mitä ilmeisemmin se on ADSL. Siitä huolimatta, kun siihen lisätään tuo mobiilin (4G) nopeus, niin onhan tuo luvattoman huono.
ADSL juu, niin on.