Jos resetointi on tehty ohjeiden mukaan, eipä ton purkin kanssa muuta ole tehtävissä kun Telian vikapalveluun yhteyttä niin saat mahdollisesti uuden laitteen.
Ok eli ei ole mitään hard reset mahdollisuutta niin kuin puhelimissa? Ainoastaan tuo reset nappi takan?
@Dippaaja kirjoitti:
Ok eli ei ole mitään hard reset mahdollisuutta niin kuin puhelimissa? Ainoastaan tuo reset nappi takan?
Se mitä käyttäjä voi tehdä, on ainoastaan tuo resetointi. Tuossa vielä ohjeet https://www.telia.fi/asiakastuki/laitteet/modeemit-ja-reitittimet/Inteno-DG301
Jep, modeemi sökö kokeiltu kahdella eri virtalähteellä.
Pääsin modeemin asetuksiin selaimella kun tarpeeks hakkasin f5:sta, mutta eipä sieltä kerkee mitään tekemään kun modeemi käynnistyy taas uudelleen, veikkaan että sama homma tuon reset painikkeen kanssa.
Ens viikolla tulee uus modeemi, tuskin selviää koskaan mikä tuon nyt aiheutti...
Virtalähteet eivät käy yks yhteen vaikka arvot olisi samat. Itse aikoinaan pari telewelliä sain tällä tavalla rikki.
Virtalähteet käyvät kyllä ristiin, kunhan tarkistaa että kaikki arvot ovat varmasti sopivat:
- vaihto- vai tasajännite – tämän tulee olla sama
- tasajännitteen tapauksessa liittimen nastajärjestyksen tulee ehdottomasti olla oikea
- jännitteen tulee olla sama
- jos alkuperäinen teholähde on ollut reguloitu, korvaavan teholähteen tulee samoin olla reguloitu
- teholähteen virransyöttökyvyn tulee olla sama tai parempi
- liittimen mittojen tulee olla oikeat
Esimerkiksi kytkemällä 2,5 mm liittimellä varustetun teholähteen 2,1 mm liittimellä varustettuun modeemiin kontakti voi jäädä löysäksi, jolloin sähkön pätkiminen voi vaurioittaa modeemia.
Vaihtoteholähteen kytkeminen tasajännitettä käyttävään modeemiin kohtalaisen todennäköisesti rikkoo modeemin. Samoin, jos tasajännitelähteen polariteetti on väärin päin. Tai jännite on liian suuri.
@irritus kirjoitti:
Esimerkiksi kytkemällä 2,5 mm liittimellä varustetun teholähteen 2,1 mm liittimellä varustettuun modeemiin kontakti voi jäädä löysäksi,
Varmaankin toisinpäin?
@tilasto, jos luvut ovat toisin päin, virtalähteen liitin ei mahdu modeemiin.
Kun modeemissa on 2,1 mm DC-runkoliitin, liittimen keskipiikin paksuus on 2,1 mm. Tällaiseen modeemiin voi kytkeä virtalähteen, jonka DC-liittimen sisäreiän halkaisija on joko 2,1 mm tai 2,5 mm. Jälkimmäisessä tapauksessa liitin jää kuitenkin löysäksi, mikä voi aiheuttaa toimintaongelmia.
Toisin päin, jos modeemissa on 2,5 mm DC-runkoliitin, liittimen keskipiikin paksuus on 2,5 mm. Tällaiseen modeemiin saa kytkettyä ainoastaan 2,5 mm sisäreiällä varustetun liittimen, sillä 2,1 mm sisäreiällä varustettu johdon liitin ei mahdu modeemin liittimeen.
Sekä 2,1 mm että 2,5 mm DC-liittimien ulkohalkaisija on 5,5 mm, joten päälle päin katsottuna ne ovat hyvinkin samannäköiset. Tarkkana saa siis olla.
Muistutetaanpa vielä siitäkin, että saman valmistajan eri mallienkin teholähteet voivat olla erilaiset. Yleistystä että joku tietty virtalähde sopisi vaikka kaikkiin Zyxeleihin ei kerta kaikkiaan voi tehdä. Esimerkiksi osassa Zyxel Prestige 650 sarjan modeemeissa käytetään 12 V vaihtojännittettä. Jos vanhan P650:n teholähteen kytkisi vaikka Zyxel P-660HW-D1, menisi P-660HW-D1 rikki, sillä tämä malli käyttääkin 12 V tasajännitettä.
P-660HW-D1 toimii kuitenkin vallan mainiosti AVM Fritz!box 7270 teholähteellä, molemmat 12 V tasajännite, keskipiikki positiivinen, liitin 2,1 mm.
@irritus juuri siitä syystä kontakti eivoi jäädä löysäksi, koska sehän ei mahdu sinne..
Viestien editointi aika saisi olla kyllä pidempi, ettei tarvitse uutta kirjoittaa..
Tosiaan, tarkkana noiden kanssa saa olla, kiitos irritus. Monesti kotona varmaan tilanne on se, että jaa tossapa on 9v muuntaja ja pääkin näyttää sopivan kun pikkasen vaikka viilaa näyttää. Ei katsota siis muita asioita kun jännite ja että liittimet suunnilleen sopii.