Meinasin jo innoissani tilata Telian mainostaman 200M-750M laajakaistaliittymän joka uutuutena tuotu alueelle saatavksi. Mitään mainintaa ei tilausproseduurissa ole että yhteydet olisi epäsymmetrisiä, kunnes eksyin tutkiskelemaan muualta löytyviä oheisdokumentteja. Onko nyt todella niin että 2018 Lappeenrantaan lanseerattu "jopa gigabitin" yhteys tarjoaa 200M nopeudella 14M lähetyskaistan ja se "gigabitin" 750M 35M lähetyskaistan? Loppuu harkitseminen tähän jos 2018 ei olla edetty VDSL nopeuksista minnekkään. Nämä keinotekoisesti rajoitettu vai mikä on teoreettinen (kaapelimodeemin & DOCSIS keskuksen - eriteltynä) lähetysnopeus Lappeenrannan ydinkeskustan alueella (Koulukatu)? Onko tilastoja saatavilla yhteyskatkojen määrästä/pituudesta ja toteutuneista yhteysnopeuksista. Jos Telia ei kykene tai halua ostopäätöksen tueksi näitä jakamaan, niin sitten muilta käyttäjiltä alueella?
Mm. Imatran kaapelimodeemiverkon korjaustoimintaa yhteisöstä seuranneena, joka vaikuttanut kestäneen yli puolivuotta - vuoden tarjoamatta katkeamatonta yhteyttä ei oikein vakuuta teknologiaan uskomaan. Onko verkkojen rakenteessa/topologiassa merkittäviä eroja Lappeenrannan (uudistetun verkon?) ja muiden kaupunkien välillä joilla yhteyden toimivuutta ja häiriösietoisuutta pyritty parantamaan? Monta kerrostaloa / jaettu linja / keskus on keskustan alueella vai onko verkosta saatu jo vuonna 2018 tähtimuotoinen ettei toisen kerrostalon kaapeliverkko-ongelmat heijastu kaikkiin kaapeliverkon käyttäjiin?
Toiseksi, laitatte asikkaan maksamaan päätelaitteesta "Kaapelimodeemi (S-XXL) WiFi" 59,90€ ilman että edes mainitsette mitä hinta sisaltää ja mistä maksetaan (valmistaja / malli)? Onko tämä edes laillista - tekee hintavertailun mahdottomaksi? Minkä valmistajan kaapelimodeemi ja mikä malli?