Skip to main content
Hei,

Kyselisin onko tietoa toimiiko jompikumpi noista Cisco 866VAE-K9 / Cisco 867VAE-K9 Sonera Valokuitu, 10 Mbit/s VDSL2 liittymän kanssa.

Etsiskelen vähän parempaa VDSL2 modeemia joka toimisi kokoajan eikä sitä tarvisi kerran päivässä boottailla.

866:ssa on VDSL2 over ISDN ja 867:ssa VDSL2 over POTS modeemi. Vaatiiko tuo VDSL2 over IDSN jonkun 4 johdin kaapeloinnin?

Noissa ei näytä ihan kauheasti asetuksia olevan tuossa VDSL2 konfiguraatiossa. Siellä on suurinpiirtein PPPoE käytössä/ei käytössä ja VCI ja VPI.

Onko nuo Soneralla VDSL:llä samat kuin ADSL:n kanssa eli VPI:0 ja VCI:33?

Kuinka tuo VDSL2 modeemin vaihto Soneralla suoritetaan. Pitäisikö sen toimia suoraan vai pitääkö asiakkaan tehdä jotain?

On tuossa testissä nyt tuommoinen 866VAE-K9 laite jota en nyt äkkiseltään pelittämään saanut ja en nyt tiedä voiko se edes toimia koska talossa on vain tuommoinen perinteinen 2 johdin puhelinpiuha asunnoista tuonne alakerran DSLAM/valokuitupurkkiin.
Hei srt323331,

Noiden modeemien osalta en osaa sanoa. Pääsääntöisesti Suomen markkinoilla olevat VDSL2 modeemit toimivat VDSL yhteyksissä. Yleensä modeemit osaavat asetukset hakea automaattisesti, eikä niiden asetuksiin ole tarvetta tehdä muutoksia.

Yrityskäyttöön tarkoitetut laitteet ja muiden maiden markkinoilla olevat laitteet eivät välttämättä suoraan toimi.

Modeemia ei VDSL yhteyksissä vaihdeta millään tavalla meidän päässämme. Eli laitteen pitäisi toimia suoraan.
Hei,

Kiitokset noista tiedoista. Kokeilen vielä tuota 867VAE-K9 mallia myös tuossa. Varmaan se auto asetus sitten varmaan pitäisi pelittää linkin osalta.

Noissa purkeissa ja nopsasti katsottuna muissakaan Cisco client pään laitteissa ei tuota IPoE:ta ole missään mainittu. PPPoE:ta taas teillä ei tueta ja IP:t jaetaan tässä liittymässä myös dynaamisesti joten tuo static IP moodi ei myöskään pelitä. Siltausta nuo tukevat ainakin ADSL:n kanssa joten kaiketi myös VDSL2:n kanssa.

No pitää testailla, vähän opiskeltavaa tuossa, saa ilmeisesti opetella tuota Cisco IOS CLI:tä käyttelemään kun nuo Ciscon express web UI on aika vajavainen ja tuo professional configuration java kikkare oli aika kammottava 🙂. No onneksi yksi kaveri joutuu työkseen noitten Ciscon purkkien kanssa pelaamaan niin se voi vähän opastaa tuossa.
Hei srt323331,

Toivottavasti saat homman selville ja modeemin toimintaan. Ciscon laitteiden kanssa voi tosiaan joskus hiukan joutua opiskelemaankin, varsinkin jos kyseessä ei ole yksinkertainen kuluttajalaite. Tuostakin on varmasti apuja jos tutullasi on kokemusta ennestään Ciscon laitteista.
Hei,

Kaivelin vähän lisää VDSL2 PTM mode asetusten saloja ja modeemi itse näyttäisi toimivan molemmissa purkeissa eli menee "showtime" tilaan ja näyttää nopeudet ihan ok. Tämän eteen ei tarvinnut tehdä mitään auto asetus löysi vdsl2 asetukset ja neuvotteli ne ok DSLAMin kanssa sekä Annex A että Annex B VDSL2 modeemeilla.

Hankalampi osuus on nyt sitten kuinka konffata laite niin että saan jollain ilveellä liikenteen kulkemaan eli mitä setuppia käyttää sen PTM:n päällä. Ciscon default konfiksessa ei ole mitään tuohon liittyvää kunnossa.

Ekana voisi koittaa ihan siltausta, siihen löytyi ainakin joku cisco mallikonfis.

Mutta nyt tarvisi sitten lisätietoja teidän puolelta eli mitä 802.1Q VLAN ID tag asetusta pitäisi käyttää minun liittymäni kanssa.

viewtopic.php?f=67&t=3553&start=110 :
...
Sitten kohtaan Advanced settings > Wan service. Tästä poistetaan pois kaikki mitä siinä on valmiiksi, koska näitä ei kuitenkaan ethernet liittymällä käytetä. Lisätään uusi wan service: valitse eth/lan. Seuraavalla sivulla valitaan ip over ethernet sekä laitetaan Enter 802.1P Priority kohtaan arvo 7 ja Enter 802.1Q VLAN ID kohtaan arvo 252. Toivottavasti nyt muistin noi oikein. tällä sivulla valitaan vielä
ipv4 only. Wan IP settings sivulle ei tarvitse tehdä mitään. Network Address Translation sivulta laitetaan vielä lisäksi valinta kohtaan Enable IGMP Multicast. Kohtien Enable NAT ja enable firewall pitäisi olla valmiiksi jo valittuina. Seuraavaksi sivulla Routing Default gateway siirretään vasemmalle se wan interface joka on esim. 2.1. Ja sitten DNS Server Konfiguration sivulla sama juttu. Seuraavalla sivulla apply/save ja sen pitäisi olla siinä sitten.

Tai ainakin iptv:n osalta. Itselläni ei näillä asetuksilla sitten taas tietokone saanut internet yhteyttä. Sain sen sitten toimimaan tekemällä vielä toisen WAN servicen muuten ihan samoilla asetuksilla,
paitsi että kohdat Enter 802.1P Priority ja Enter 802.1Q VLAN ID jätetään niin että niissä lukee -1.
...

Eli tuossa on iptv palvelun osalta laitettu 252 ja ilmeisesti sitten tuon kyseessä olevan laitteen firmis täyttelee sopivat arvot jos tuohon laittaa -1? Minunkaan Zyxellipurkki ei noita arvoja missään näytä
ja siinä nuo Tag VLAN ID for egress packets 802.1P/802.1Q asetukset ovat ruksittuna pois eli ilmeisesti laitteen firmis tekee sitten jotain kun tuo asetus on tuossa tilassa ja se ei selviä mistään?

Tässä on vähän ciscon mallikonfista jossa on esimerkkinä VLAN ID 10:

...
interface Ethernet0.10 <<<<<

encapsulation dot1Q 10

no ip route-cache

bridge-group 1<<<<<<<
...
interface Vlan1

no ip address

ip virtual-reassembly in

no ip route-cache

bridge-group 1<<<<<<<
...

Tuommoisella pelittää jonkun Uusiseelantilaisen operaattorin kanssa.

Jos nyt olen ihan ulalla ja te ette käytä edes VLAN asetuksia tämän liittymätyypin kanssa niin sitten toivoisin vähän apuja tuon konfiksen kanssa.
...nyt pelittää, silta ei ollut paha konffia. hommasin sarjakonsolikaapelin että on helpompi säätää ja arvoin hihasta vaan tuon mallin perusteella vähän ja ykkösellä toimi.

Tässä sämppelikonfis jos joku muu haluaa ittelleen stabiilimman modeemin tommosesta kiskon purkista (kiskolla on 800 sarjassa myös pelkkää motukkaa ja semmottinen tulee halvemmaksi kun ei sillä ole väliä jos pelkkänä siltana käyttää, 867/866 routtereissa on paljon muutakin varsinkin k9 malleissa):

#show running-config
Building configuration...

Current configuration : 2998 bytes
!
! Last configuration change at 19:51:37 UTC Tue Mar 18 2014 by *************
version 15.2
no service pad
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
no service password-encryption
!
hostname ********************
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
!
logging buffered 51200 warnings
!
no aaa new-model
wan mode dsl
no ip routing <<<<<<<<<<<<<<
!
!
!
!
!
!
no ip cef
no ipv6 cef
!
!
!
!
...
crypto pki roippeet, eivät vaikuta näihin juttuihin...
...
usename...
...
!
!
controller VDSL 0
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
interface ATM0
no ip address
no ip route-cache
shutdown
no atm ilmi-keepalive
!
interface Ethernet0
no ip address
no ip route-cache
bridge-group 1 <<<<<<<<<<<<<<<<<
!
interface FastEthernet0
no ip address
!
interface FastEthernet1
no ip address
!
interface FastEthernet2
no ip address
!
interface FastEthernet3
no ip address
!
interface GigabitEthernet0
no ip address
!
interface GigabitEthernet1
no ip address
no ip route-cache
shutdown
duplex auto
speed auto
!
interface Vlan1
no ip address
ip virtual-reassembly in
no ip route-cache
bridge-group 1 <<<<<<<<<<<<<
!
ip forward-protocol nd
no ip http server
no ip http secure-server
!
!
!
mac-address-table aging-time 15
no cdp run
!
bridge 1 protocol ieee <<<<<<<<<<<<<<<<
!
...
line konffit ja scheduler konffit ei vaikuta vdsl siltaan
...
!
end

huomioitavia juttuja "<<<<<<<<<<<<<<<":lla merkattuna, kun tuota VLANia ei ollut eksplisiittisesti missään niin se käyttänee defaulttia ja se näyttäs toimivan ok.
Hei srt323331,

Hieno juttu että sait homman pelaamaan! Ja kiitos hyvistä vinkeistä.

Vastaa