Skip to main content
Olin 2 vuotta Elisa Viihde -asiakkaana, ja nyt aloitin samanlaisen jakson Soneran asiakkaana. Halusin sen verran jakaa kokemuksiani täällä että jos joku pohtii kannattaako vaihtaa Soneran Viihdepalvelusta Elisan vastaavaan, niin vastaus on että ei kannata.

Soneran palvelu toimii erittäin paljon paremmin kuin Elisan vastaava. Käyttöönotto oli uskomattoman paljon helpompaa, kaukosäädin vastaa komentoihin, digiboksi ei jumita jatkuvasti, kanavat näkyvät lähes ilman pikselöintiä, käyttöliittymä on paljon selkeämpi ja lisäksi erillisellä digiboksilla myös maksukanavia voi tallentaa!

Onhan tässäkin palvelussa omat puutteensa, varsinkin ADSL -käyttäjille, mutta tähän astisen kokemukseni mukaan, Soneran palvelu on kyllä huomattavasti kilpailijaansa edellä.
Moi ja55e!

Todella paljon kiitoksia tästä palautteesta!

Aurinkoista kesänjatkoa sinne (kyllähän sitä ON vielä jäljellä, eikös) 🙂
2008 - 2013, Elisa Viihde asiakkaana, muistelisin lokakuu 2013 aloittaneeni Sonera Viihde asiakkaana.

ADSL modeemi.
Aiemmin Elisan boksi oli yhtä iso ja ruma kuin nykyinen Soneran tarjoama modeemi on.
Elisan ensi boksi oli Saunalahden Wippies laite eri logolla. Käyttöliittymä ja lupa mitä tuolla sai tehdä oli ja on kovin rajattua. Kuitenkin asiakaspalvelun kautta ADSL:n sai vaihdettua omaa käyttöön sopivaan malliin. Tähän Elisa kuitenkin toi parannuksen pari vuotta sitten. Modeemi muuttui siroksi ja jopa toimivaksi, tosin käyttöliittymä ja se mitä modeemmilla saa tehdä, on edelleen asiakkailta rajoitettu.

Soneran iso valkoinen ADSL laatikko, toimii mukavasti WAN nappeineen. En ole vielä löytänyt syytä, että edes ajattelisin tuon vaihtamista. Tosin ainoa syy on se, että seinäni on valkoinen ja tuo katoaa seinäväriin sopivasti, vaikka ledit tunnelmaa välillä häiritseekin.

Digiboksi.
Olen nähnyt asennustavan Elisan Netgem laitteille, niin antennitaloon kuin kaapelitaloon. Nämä verrattuna Soneran Motorola -boksin asentamiseen, on sama kuin vertaisi Ladaa Lexukseen. Molemmat toimii ja ajaa asiansa. Toinen on mukavampi ja nopeampi. Tosin tässä Lada kuvastaa Elisan eri digibokseja, jotenkin vain sellainen tunne ettei Ladassa ole yhtäpaljon johdotusta kuin näissä.

Soneran ja Elisa saisi kummatkin parantaa vaatimustasoa laitevalmistajilta kaapeleidensa suhteen.
Kummatkin digiboksit ottavat häiriötä sähköverkosta tai sähkölaitteista, sen verran että itsekin vakaasti harkinnut asentajan ja vasaran paikalle kutsumista.
Kumman laite vain, mukana tuleva verkkopiuha (RJ45/internet) on syytä vaihtaa häiriösuojattuun malliin. Itse sijoitiin tuon 4 euroa 2,5 metriseen johtoon ja olen kovin tyytyväinen nyt.

Elisaa voi haukkua myös siitä, että verkkopiuha on aivan järjettömän liian pitkä. Epäilen tuon olevan noin 5-6m pitkä. Hirvittävä rulla häiriösuojaamatonta johtoa.
Soneralle taas tarvisi sen noin 1m lisää pituutta.

Käytettävyys.
Sonera. Johto kiinni modeemiin, kaksi johtoa kiinni digiboksiin, johto kiinni telkkariin. Virtaplugi seinään. Virtanapista! laite päälle (tai tarvittaessa pois).
Soneran laite on jumittunut nyt pari kertaa, vaikuttaen softa- tai verkkokatkokselta sekä myrskystä johtuneesta häiriöstä.

Elisa. Periaatteessa sama määrä johtoa +antennijohdot viritintä varten. Mutta edelleen kaikki johdot on mitä on. Lisäksi elisan Netgemeissä virrankatkaisuun sai käyttää itse virtajohtoa, joka tuli irroittaa hyllyn, tv-tason takaa tai itse laitteesta.
Nämä laitteet tuntuu olevan jumissa usein. Kuuleman mukaan jotkut laitteet jopa toimii, mutta omat käyttökokemukset ovat olleet niitä missä mielikuvissa etsin jo lekaa ja heitän pari kertaa kuussa bootattavan laitteen pihalle. Ensimmäisen mallinen Netgem, jota edelleen on käytössä oli myös - tosin syksyllä on alkanut laitteiden vaihto, tämän ominaisuus oli lämpiäminen. Laite toimii paremmin kun käänsi en katolleen ja katseli Elisan logoa ylösalaisin.

Ulkonäkö
Soneran mustan laitteen ainoa miinus on järjettömän kokoinen punainen/vihreä valo, mikä ilmaisee laitteen on/off -tilan ja samalla toimii laitteen herätys tai nukutusnappina.

Elisan valkoisten digiboksien ulkonäkö on vain hirveä. Muotoilu ei hivele silmää, eikä sekään että hyllystä loistaa vasten valkoista pintaa, sininen teksti Elisa! - aivan kuin käyttäjä ei tietäisi kenen laitteet hyllyssä on.

Kaukosäädin
Elisan ensimmäisten boksien säädin ei toiminut eikä sopinut käteen. Myös uudemmat säätimet ovat pitkiä kuin karttakepit. Kaikkeen tottuu - mutta onko pakko.

Soneran tarjoama kaukosäädin on ihan oiva ja soiva. Sopii käteen ja kanavat vaihtuu.

Tallennus
Ymmärtääkseni ulkoisella tallentimella pystyi nauhoittamaan Elisan näyttämät HD ja maksukanavat.
Kauko-ohjain toimii, lähes kuten Soneralla.
Verkkotallennus tv-ohjelmakartasta on Elisalla mennyt vähän liian pitkälle. Liikaa kaikkea kuvaa jne.
Elisaa varten sai kuitenkin mukavia ohjelmia mobiililaitteisiin tai tietokoneelle, näillä sai kivasti nauhoiteltua ja jopa katseltua ohjelmia. Lisäksi sarjoja nauhoittaessa sai yhdellä kertaa valittua, jatkuvan nauhoituksen, mikä nauhoitti niin kauan ohjelmaa kun se tuli samalla nimellä ja kanavalla.
Nauhoitetut ohjelmat ilmestyy katseltavaksi, kunhan ohjelma ja nauhoitukseen varattu varoaika on päättynyt. Käytännössä noin 45 min ohjelman päättymisen jälkeen varmasti pääsee katsomaan.

Soneran nauhoitus toimii, itse kaipaan mobiililaitteeseen softaa katseluun ja tallennukseen (en ole sisäistänyt tätä osaa vielä/ toimiiko vaiko eikö) jatkuvaa tallennusta ei vain pääse tekemään - pieni miinus. Soneran tallennuksia pääsee katsomaan jo ennen nauhoitettavan ohjeman ensimmäistä mainostkatkoa.

Käyttöliittymä tai valikko.
Nähnyt ja käyttänyt molempia. Tiivistän tämän tällä erää sen enempää kehumatta tai haukkumatta.
Molemmilla parannettavaa, Elisan valikot (eri laitteilla erilaiset) on vain susia!

Maksukanavat ja kanavavalikot
Sonera yllätti helppoudellaan. Ei ole pakko pitää 500 eri kanavaa luettelossa jos käytössä on 50.
- Tunnustan molemmilla tarjoajilla on mahdollisuus valita kanavalistalle haluamansa kanavat.
Soneran helppous on aivan luksusta. Lisäksi Soneran järjestelmä mahdollistaa napin painalluksella kanavalistojen vaihdon. Esim: Lasten kanavat <-> Ei Lasten kanavat!

Maksukanavien käyttä kävi Elisan toimittamana välillä työstä! Nyt Soneraa katsellessa viihdyn turhankin mukavasti sohvalla. Toivoisin melkein jotain haittaa lisättävän tähän, niin tulisi ulkoiltua hetki pidempään.

Lisäominaisuudet kuten Spotify ja ?ohjelmakirjasto tai arkisto. näistä lisäpisteet Soneralle. Loistavasti toimii. Hieman parannettavaa olisi hakuluetteloiden Genreissä ja tai vaihtoehdoissa. Jotenkin nämä kirjastojen haku- tai lajitteluominaisuudet on jätetty retuperälle.

----------

Kaiken kaikkiiaan yllä olevista kertynee enemmän pisteitä kuin 6 tai nolla. Laskekoon ken tahtoo, mutta mielelläni käytän nykyään Sonera Viihdettä.

Toiveissa Joulupukille on vain "jatkuva tallennus" ja Nettiselain IPTV:n kautta.
Kun taloyhtiöömme oltiin hommaamassa yhtiövastikkeeseen sisältyvää kiinteistölaajakaistaa ja Sonera teki parhaan tarjouksen, aloin suunnitella Sonera Viihteen ottamista. Sitten selvisi, että tarjottu laajakaista onkin sinänsä hyvin toimiva kaapelinetti, johon ei Sonera Viihdettä ole saatavissa.
Käsittääkseni Elisa Viihteen saa myös kaapelinettiin ja nykyään myös ilman laajakaistaa eli jonkun muun toimittamaan laajakaistaan.
Eli ilman kummastakaan mitään kokemuksia, on Elisa Viihde ainakin saatavuudessa edellä 2-0. Mielestäni kaapelinetin käyttäjille pitäisi tarjota muitakin palveluja kuin maksukanavapaketteja. Esim. ohjelmien tallennusmahdollisuutta johonkin. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin ?
Hei PasiS

PasiS kirjoitti:
Sitten selvisi, että tarjottu laajakaista onkin sinänsä hyvin toimiva kaapelinetti, johon ei Sonera Viihdettä ole saatavissa.

Sonera viihdettä ei valitettavasti ole saatavilla kaapeliyhteyteen koska emme pysty takaamaan palvelun toimivuutta kaapeliverkon ylitse. KaapeliTV-talouksissa on mahdollista tehdä ohjelmatallennuksia omalla tallentavalla digiboksillaan mikäli sellaisen hankkii. Tallentavalla digiboksilla voi myös tallentaa maksullisia kaapelikortin kanavia.
Antti- kirjoitti:

KaapeliTV-talouksissa on mahdollista tehdä ohjelmatallennuksia omalla tallentavalla digiboksillaan mikäli sellaisen hankkii. Tallentavalla digiboksilla voi myös tallentaa maksullisia kaapelikortin kanavia.


ADSL- ja kaapelinettiasiakkaiden eriarvoisuutta voisi vähentää vaikka tarjoamalla niitä tallentavia digibokseja edullisella kk-hinnalla.
Nyt myös DNA mainostaa Welho Viihdettä kaikkien operaattorien nettiliittymille. Joten myös DNA-Sonera 2-0, kun saatavuudesta puhutaan. Olisko Sonerankin aika tehdä jotain, että edes kaikki omat asiakkaat saisivat sen Viihteen ?

Vastaa