Esittely

Apple Macbook M2 Pro ja Mac Mini M2 esittelyssä!

  • 1 March 2023
  • 0 kommenttia
  • 575 katselukertaa
Apple Macbook M2 Pro ja Mac Mini M2 esittelyssä!
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +14

Apple julkaisi vuoden 2023 alussa kaksi uutta mallia tietokonesarjaansa, jotka ovat Macbook M2 Pro sekä Mac Mini M2. Uutuudet sisältävät entistä enemmän tehoa prosessorin ja näytönohjaimen puolesta. Myös muistikoossa sekä näytön koossa on useampia eri vaihtoehtoja aikaisempaan verrattuna. Tutustaan tarkemmin mitä nämä uudet ominaisuudet tarkoittavat käytännössä.

 

Uusi Mac Mini M2

 

Mac Mini M2 on edullisin tapa kokea Mac-käyttöjärjestelmä. Apple Studio Displayn ja Magic -lisätarvikkeiden avulla Ministä saa kätevästi luotua tehokkaan Mac-työpöytäjärjestelmän. Mini kulkee kompaktin kokonsa vuoksi helposti mukana esimerkiksi kotitoimistolta studiolle. Uuden M2 sirun ansiosta se tarjoaa entistä enemmän suorituskykyä tarjoten vastinetta rahoillesi. Laitteen hintalaatusuhdetta onkin miltei mahdoton päihittää, sillä 256 Gt muistikapasiteetilla voit ostaa laitteen 749 eurolla. Muistia on mahdollista lisätä 512 Gt kapasiteettiin, jolloin laitteen kokonaishinta kasvaa 979 euroon.

 

Mitä uusi M2 Pro siru tuo tullessaan

 

Uuden generaation mikrosiru M2 Pro tarjoaa huomattavasti korkeamman suorituskyvyn pitäen silti virrankäytön alhaisempana kuin ennen. Tämän mahdollistaa Applen uusi viiden nanomillin prosessi. Applen mukaan tämän ansiosta prosessorointi teho on jopa 20 prosenttia korkeampi, ja näytönohjaimen teho jopa 30 prosenttia korkeampi kuin M1 Pro:ssa.

 

Apple Macbook M2 Pro (2023)

 

Voit valita uuden Macbook M2 Pro:n omien vaatimustesi mukaiseksi. Näyttö on saatavilla 14”- tai 16” tuumaisena, muistia on saatavilla 512 Gt tai 1 Tt koossa sekä voit myös valita, kuinka monella ytimellä läppäri on varustettu. Vaihtoehdot ytimien määrälle ovat prosessorin M2 -sirun osalta 10 tai 12 ja näytönohjaimen osalta 16 tai 19 ydintä. Macbook M2 Pro:n Liquid Retina XDR -näyttöä tituleerataan markkinoiden parhaimmaksi kannettavan tietokoneen näytöksi, joka sopiikin video- tai kuvaeditointiin loistavasti. Extreme Dynamic Rangen ansiosta se tuottaa hienot huippuvalot, tarkat yksityiskohdat varjoissa sekä kylläiset, eloisat värit. Näyttö on kalibroitu tehtaalla ja siinä on ammattitason referenssitilat HDR-värin määritykseen, valokuvaukseen, suunnitteluun ja painotuotteiden valmistukseen. Kontrastisuhde on 1000000:1, XDR-kirkkaus takaa 1000 nitin jatkuvan kirkkaustason koko näytölle sekä HDR sisältöä katsoessa se kykenee 1600 nitin kirkkauteen tehohuipuissa. Myös akunkesto on kilpailuun nähden miltei lyömätön yli 18 tunnin videotoiston lupauksella.

 

Miksi valitsisin itselleni Mac -laitteen?

 

Mac-käyttöjärjestelmä on pidetty erityisesti sisällöntuottajien keskuudessa. Käyttöjärjestelmä takaa hyvän tuen Adoben sovelluksiin, jolloin työnteko on jouhevaa. Mac tietokoneet on varustettu hyvillä komponenteilla, joten tehoa ja akunkestoa niissä myös riittää. Vahvimpana elementtinä laitteiden komponenteista on kuitenkin niiden Liquid Retina XDR -näyttö. Näyttö soveltuu erinomaisesti päivittäin sisällöntuotannon parissa työskentevälle tarkkojen ja kirkkaiden värien ansiosta.

Apple on suunnitellut monia ominaisuuksia Mac-käyttöjärjestelmälle, jotka tekevät siitä todella turvallisen. Apple laitteiden käyttö Mac-järjestelmän kanssa on tehty vaivattomaksi automaattisella toimivuudella ja “out of the box” ominaisuuksilla. Käyttöjärjestelmä on yritetty tehdä ulkoasultaan yksinkertaiseksi käyttää, eli myös toisesta järjestelmästä Mac tietokoneeseen vaihtaminen ei vaadi suurta ponnistelua.

 

Kurkkaa alta laitteiden laajemmat arvostelut

 

 

Heräsikö kiinnostuksesi laitteisiin? Applen uutuudet löydät verkkosivuiltamme!

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa