Esittely

Esittelyssä Samsung Galaxy A35 5G ja A55 5G -älypuhelimet

  • 26 March 2024
  • 0 kommenttia
  • 1248 katselukertaa
Esittelyssä Samsung Galaxy A35 5G ja A55 5G -älypuhelimet
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Samsung julkaisi samana päivänä kaksi keskihintaluokan uutuuspuhelintaan; Samsung Galaxy A35 5G, sekä Samsung Galaxy A55 5G. A-sarja on tullut jo aiemmin tutuksi hyvästä hinta-laatusuhteestaan: valikoimasta löydät puhelimia moneen eri budjettiin soveltuen, mutta kuitenkin monipuolisilla ja kattavilla ominaisuuksilla varusteltuna. Tutustutaan tässä artikkelissa lisää näihin uutuusmalleihin, ja selvitetään samalla miten ne eroavat toisistaan – muutenkin kuin hinnaltaan.

 

Samsung Galaxy A35 5G ja Galaxy A55 5G – silmäystävälliset ja säätä kestävät uutuuspuhelimet

 

Samsung Galaxy A35 5G ja Galaxy A55 5G -puhelimet ovat saatavilla verkkokaupastamme neljässä eri värissä: sininen, violetti, musta ja keltainen. Muotoilultaan ne noudattavat hyvinkin tuttua Samsungin ulkonäköä. Takana vasemmassa yläkulmassa sijaitsevat kolme kameran linssiä linjassa allekkain, ja puhelimen oikeasta sivusta löydät virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet. Kummassakin mallissa on edessä, sekä takana Corning Gorilla Glass Victus+ -lasi tehden puhelimista kestävämpiä ja suojaten niitä paremmin ulkoisilta vaurioilta. Lisäksi molemmat mallit ovat suojattu vedeltä ja pölyltä IP67-luokituksen mukaisesti. Luokitus kertoo, että puhelimet ovat täysin pölyltä suojattuja. Vettä ne puolestaan kestävät enintään 30 minuutin ajan, ja alle metrin syvyyteen upotettuna.

Galaxy A35 5G, sekä Galaxy A55 5G -puhelimissa on 6,6 tuuman FHD+ Super AMOLED-näyttö 120 Hz:n virkistystaajuudella. Laitevalmistajan mukaan tämä takaa sulavan puhelimen käytön terävällä tarkkuudella. Vision Booster -toiminto mahdollistaa näytön kirkkauden myös päivänvalossa, sillä se reagoi ympäristöönsä ja säätää näytön valaistuksen sopivaksi sen mukaan. Lisäksi kummankin puhelinmallin näytölle on myönnetty SGS:n silmienhuoltosertifiointi, sillä sinisen valon määrää on niissä vähennetty.

 

Monipuoliset kameraominaisuudet kellonajasta riippumatta

 

Samsung Galaxy A35 ja Galaxy A55 -puhelimien välillä on hintaeroa samankokoisella muistilla varustettuna 100 euron verran. Puhelinten välinen hintaero selittyy muutamin eroin, joita löytyy esimerkiksi mallien kameraominaisuuksissa. Yhtäläisyyksiäkin on kuitenkin kovasti, eli käydään ensin läpi yleiset kameraominaisuudet, jotka löytyvät kummastakin mallista. Kappaleen lopusta löydät vertailutaulukon, josta näet tarkemmin erot mallien välillä kameran osalta.

Samsung Galaxy A35 5G ja Galaxy A55 5G -puhelimissa on kummassakin neljä kameraa: pääkamera, ultralaajakulmakamera, makrokamera sekä etukamera. Mallien välillä eroavaisuuksia löytyy esimerkiksi megapikselien määrässä, joista isoin eroavaisuus on etukameroiden tarkkuudessa. Kameraominaisuuksissa on mallien välillä kuitenkin paljon myös samaa. Laitevalmistaja kertookin, että saat otettua hyviä kuvia kummallakin uutuusmallilla kellonajasta riippumatta. Molemmista puhelimista löytyy nimittäin Nightography-ominaisuus, parannettu NPU-suoritin ja kuvakenno, jotka mahdollistavat yksityiskohtaiset ja tarkat kuvat niin kirkkaassa päivänpaisteessa kuin yön pimeydessäkin. Parannetun zoomin ansiosta saat yksityiskohtaisia ja teräviä otoksia, vaikka etäisyys kuvauskohteeseen olisi pidempikin. Kuvien muokkaukset onnistuvat helposti Edit Suggestion -toiminnoilla, kuten Background Blur, Remaster sekä Erase Shadows. Puhelinmalleista löytyvän Super HDR -ominaisuuden ansiosta kuvaamissasi videoissa toistuvat täyteläiset värit, ja selkeä näkyvyys erilaisissa valaistusolosuhteissa. Vakaata videokuvaa saat vaikka liikkeellä ollessasi OIS- ja VDIS-kuvanvakautuksien avulla, ja videot tallentuvat laitteellesi 4K-tasoisina. Nyt myös ensimmäistä kertaa A-sarjan puhelimiin on tuotu mahdollisuus videokuvaukseen kahdella kameralla yhtäaikaisesti.

 

Vertaulutaulukko kameraominaisuuksista

 

  Samsung Galaxy A35 5G Samsung Galaxy A55 5G
Pääkameran tarkkuus + aukkoluku 50 MP, F/1.8 50 MP, F/1.8
Ultralaajakulmakameran tarkkuus + aukkoluku 8 MP, F/2.2 12 MP, F/2.2
Makrokameran tarkkuus + aukkoluku 5 MP,  F/2.4 5 MP, F/2.4
Etukameran tarkkuus + aukkoluku 13 MP, F/2.2 32 MP, F/2.2
Takakameran zoom Digital Zoom jopa 10x Digital Zoom jopa 10x
Videotallennuksen tarkkuus UHD 4K (3840 x 2160) @30 fps UHD 4K (3840 x 2160) @30 fps

 

Tehokas akku ja nopea pikalataus pitävät sinut virrassa liikkeellä ollessasi

 

Samsung Galaxy A35 5G ja A55 5G -puhelimet ovat saatavilla verkkokaupastamme 128 Gt sisäisellä muistikoolla, ja ovat jatkettavissa ulkoisen microSD-muistikortin voimin jopa yhteen teraan asti. Lisäksi Galaxy A55 5G -puhelin on saatavilla toisessakin muistikoossa: 256 Gt, joka näin ollen tuplaa tallennustilan esimerkiksi tärkeille kuvillesi, muistioille ja sovelluksille. Kummassakin puhelinmallissa on 5000 mAh akku, joka mahdollistaa laitevalmistajan mukaan virrat kahdeksi päiväksi. Puhelimet tukevat myös 25 W Super Fast Charging -pikalatausta, jolla saat akun ladattua täyteen puolessa tunnissa. Huomioithan, että laturi myydään erikseen, myyntipakkaus sisältää USB-C-latauskaapelin!

Niin Galaxy A35-, kuin A55-puhelimissakin on kahdeksanytiminen Octa-core suoritin, jonka tehoa on entisestään parannettu GPU- ja NPU-suorittimilla. Laitevalmistaja kertoo, että näiden ansiosta moniajo, pelaaminen ja striimauskin sujuvat sulavasti. Lisäksi kummastakin puhelinmallista löytyvä jäähdytysjärjestelmä suurella höyrykammiolla pitää puhelimen toimintakunnossa, vaikka käyttäisit puhelintasi enemmänkin. Pelaamista, musiikin kuuntelua ja esimerkiksi elokuvien katselua puhelimella tukee lisäksi Dolby Atmos -äänentoisto. Se herättää kuuntelemasi musiikin ja katselemasi elokuvan eloon missä ikinä liikutkin.

 

Muut tekniset tiedot:

  Samsung Galaxy A35 5G Samsung Galaxy A55 5G
Näytön koko ja ominaisuudet 6,6" FHD+ Super AMOLED Infinity-O (19.5:9), 120 Hz 6,6" 6.6" FHD+ Super AMOLED Infinity-O (19.5:9), 120 Hz
Mitat 77,9 x 161,6 x 8,2 mm / 209g 77,9 x 161,1 x 8,2 mm / 213g
Suorittimen malli ja tyyppi Exynos 1380 Octa-Core Exynos 1480 Octa-Core
Tallennustila 128 Gt + microSD (jopa 1 Tt, myydään erikseen) 128 Gt / 256 Gt + microSD (jopa 1 Tt, myydään erikseen)
Keskusmuisti 6 Gt 8 Gt
SIM-lukumäärä ja -tyyppi Dual SIM, Nano SIM, Elektroninen SIM-kortti (e-SIM) Dual SIM, Nano SIM, Elektroninen SIM-kortti (e-SIM)
Akun kapasiteetti 5 000 mAh 5 000 mAh
Pikalataus Pikalataus (25W) Pikalataus (25W)
Paikannus GPS GPS
Verkko 5G, Wi-Fi 6 5G, Wi-Fi 6
Bluetooth Bluetooth 5.3 Bluetooth 5.3
Liitännät USB-C USB-C
Tunnistimet Sormenjälkitunnistin näytössä / Samsung Pay / Stereokaiuttimet / Pölyn- ja vedenkestävä (IP67) / Samsung Knox Sormenjälkitunnistin näytössä / Samsung Pay / Stereokaiuttimet / Pölyn- ja vedenkestävä (IP67) / Samsung Knox
Anturit Sormenjälkianturi Sormenjälkianturi
Myyntipakkauksen sisältö Galaxy A35 5G, johto (USB-C), SIM-kortin poistotyökalu sekä pikaohje Galaxy A55 5G, johto (USB-C), SIM-kortin poistotyökalu sekä pikaohje
Takuu 24kk 24kk

 

 

Lue lisää:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa