Esittely

Esittelyssä Samsung Galaxy Watch6 ja Galaxy Watch6 Classic

  • 26 July 2023
  • 15 kommenttia
  • 916 katselukertaa
Esittelyssä Samsung Galaxy Watch6 ja Galaxy Watch6 Classic
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Samsung on tuonut markkinoille uudet Galaxy Watch6 -sarjan kellot. Ne tarjoavat mahdollisuuden terveyden ylläpitoon sekä tarkkailuun, ovat tyylikkäitä ja jokaiseen tilanteeseen sopivia. Niiden saumaton yhteys Galaxy-laitteisiin pitää huolen siitä, että saat enemmän irti laitteesi kaikista toiminnoista; voit esimerkiksi käyttää kelloa kameran etälaukaisimena tai tarkastella puhelimella ottamiasi kuvia suoraan kellotaululta.

Samsungin uusin käyttöliittymä One UI 5 mahdollistaa sen, että kellosi on entistä enemmän kuin kello. Voit muokata kellosta omannäköisen taustakuvilla ja järjestää sovellukset kansioittain helpottaaksesi selailua. Kansiot on mahdollista värikoodata ja nimetä, jotta löydät ne helposti. Kellon aloitusnäyttöä voit pitää yksinkertaisena asettamalla kuvakkeet häviämään näytöstä muutaman sekunnin jälkeen käytöstä. Samsung Health -ilmoitukset näkyvät kelloosi erilaisin tekstein ja symbolein.

Samsung Galaxy Watch6 -sarjan Classic-mallin kellojen taulut ovat tähänastisista Samsungin kelloista suurikokoisimmat. Reunojen koko on minimoitu ja siten saatu hyödynnettyä mahdollisimman suuri ala pyöreästä kellotaulusta hyötykäyttöön. Mukanasi ranteessa kulkee Wear OS Power by Samsung -käyttöjärjestelmän ansiosta saumattomasti suosikkisovelluksesi, kuten Gmail, Spotify, Samsung Health ja Youtube Music. Valmistaja kertoo sarjan kaikkien neljän kellomallin akun kestävän jopa 40 tuntia, joten voit huoletta lähteä pidemmällekin retkelle tietäen kellon kestävän menossa mukana. 

 

Galaxy Watch6  tuo älykkäitä kokemuksia ranteeseen

 

Galaxy Watch6 on saatavilla 40 ja 44 millimetrin kokoisella näytöllä. Sopii sinulle, jolle erilaisilla sovelluksilla varustettu treenikaveri tuo lisäarvoa liikkumiseen. Sisäänrakennettu sensori tarkkailee sykettä, ja kello laskee niin askeleet kuin mittaa veren happipitoisuuden. Rasitustasosi pysyy optimaalisena ja voit saada hyviä tuloksia aikaan lämmittelystä huippusuorituksiin. Voit myös seurata kehonkoostumuksesi muutoksia ja näin saada lisää sekä kannustetta että apua tavoitteiden saavuttamiseksi painon, rasvaprosentin ja lihasmassan muutoksessa. Kello myös mittaa kevyttä, syvää ja REM-unta, ja saamasi unidatan perusteella voit saada vinkkejä parempaan unenlaatuun.

Kellon iholla miellyttävän tuntuinen silikoninen ja käytännöllinen ranneke on omiaan urheillessakin. Ranneke on helppo vaihtaa sen kehittyneen one-click-ominaisuuden ansiosta, ja saatkin luotua muutamalla rannekkeella erilaisiin tyyleihin aina sopivan kokonaisuuden. Kello on saatavissa grafiitin (graphite) ja hopean (silver) värisinä. Kellotaulu on valmistettu Armour Aluminiumista, ja se on varustettu Sapphire Crystal Glass -lasilla. Kuten kaikki Galaxy Watch -sarjan kellot, on tässäkin IP68-luokituksen vedenpitävyys. Se on tyypillinen luokitus myös puhelimille, ja tarkoittaa, että laite on pölytiivis sekä kestää syvempään kuin metrin syvyiseen veteen upottamista.

Kellon mukana pakkauksessa tulee lisäksi kumimateriaalista valmistettu Sport Band -ranneke, johto ja pikaohje.

 

 

Galaxy Watch6 Classic tarjoaa klassisen muotoilun ja modernin sisällön yhdessä paketissa

 

Samsung Galaxy Watch 6 Classicia on saatavilla sekä koossa 43 mm ja 47 mm. Samsung kuvailee kellon olevan kaikkiin tilanteisiin sopiva ajaton klassikko, joka tarjoaa teräksisen kuoren alla sykkivän henkiökohtaisen kumppanin treeniin, hyvinvointivalmentajan, maksulaitteen sekä viestinviejän -ja tuojan. Suuri näyttö ja sen kirkas terävä resoluutio toistaa videotkin laadukkaasti. GPS:n ja sisäänrakennetun kompanssin, kuten Google Mapsin avustuksella pysyt aina turvallisesti reitillä ja vaikka tahtoisitkin seikkailla luonnossa, tuo kello tarvittua turvaa sopivassa määrin toimiessaan taustalla. Voit myös haastaa ystäväsi treeniharjoitukseen vaikka ette edes juoksisi samalla polulla. Mukavan kuuloinen ominaisuus ja parhaimmillaan varmasti kannustava.

Sen lisäksi, että kello toimii hyvänä lisänä liikuntaa ajatellen, se myöskin toimii hyvänä puhelimen jatkeena tai korvikkeena. Riittää, että kello kulkee ranteessa, ja sen myötä sinulla on mukanasi musiikit, maksumahdollisuus kaupan kassalla ja saumaton käyttömahdollisuus Samsung-puhelimeen tai -tablettiin. Se on yhteensopiva useiden kolmansien osapuolten Android-laitteiden kanssa, ja eSIM-kortin avulla voit soittaa vaikka puheluita.

Samsung Galaxy Watch6 Classic on saatavilla kahdessa klassisessa värissä; musta ja hopea. Kello on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja myös tämän kellon kellotaulu on kestävää Sapphire Crystal Glass -lasia. Kellon rannekkeen ulkopinta on hybridinahkaa, joka tarkoittaa vegaanista nahan kaltaista materiaalia, ja sisäpinta puolestaan on silikonia. Tämäkin kellon on varustettu on-click-rannekkeella, joten rannekkeen vaihto tilanteen mukaan käy helposti. Valittavissa on musta (black) ja hopeinen (silver) ranneke.

Kellon mukana pakkauksessa tulee lisäksi kumimateriaalista valmistettu Ridge Sport Band-ranneke, johto ja pikaohje.

 

 

Tekniset tiedot: 

 

 

Galaxy Watch6,

40 mm

Galaxy Watch6,

44 mm

Galaxy Watch6 Classic,

43 mm

Galaxy Watch6 Classic,

47 mm

Väri: Graphite, Gold Graphite, Silver Black, Silver Black, Silver
Mitat: 40,4 x 38,8 x 9 mm 44,4 x 42,8 x 9 mm 42,5 x 42,5 x 10,9 mm 46,5 x 46,5 x 10,9 mm
Materiaali: Armor Aluminium Armor Aluminium Ruostumaton teräs Ruostumaton teräs
Suoritin: Exynos W930 (Dualcore, 5nm) 1,4Ghz Exynos W930 (Dualcore, 5nm) 1,4Ghz Exynos W930 (Dualcore, 5nm) 1,4Ghz Exynos W930 (Dualcore, 5nm) 1,4Ghz
Muisti / tallennustila: RAM 2,0 Gt + 16 Gt RAM 2,0 Gt + 16 Gt RAM 2,0 Gt + 16 Gt RAM 2,0 Gt + 16 Gt
Näyttö: 1,31" (432 x 432), 330PPI 1,47" (480 x 480), 327PPI 1,31" (432 x 432), 330PPI 1,47" (480 x 480), 327PPI
Lasi: Sapphire Crystal Sapphire Crystal Sapphire Crystal Sapphire Crystal
Hyvinvointi: Sykemittari, EKG, verenpaine, BIA, SpO2, ihon lämpötila Sykemittari, EKG, verenpaine, BIA, SpO2, ihon lämpötila Sykemittari, EKG, verenpaine, BIA, SpO2, ihon lämpötila Sykemittari, EKG, verenpaine, BIA, SpO2, ihon lämpötila
Anturit:

Optinen pulssianturi, kiihtyvyys-anturi, gyroanturi, ilmapuntari, valoanturi, kompassi

Optinen pulssianturi, kiihtyvyys-anturi, gyroanturi, ilmapuntari, valoanturi, kompassi

Optinen pulssianturi, kiihtyvyys-
anturi, gyroanturi, ilmapuntari, valoanturi, kompassi

Optinen pulssianturi, kiihtyvyys-
anturi, gyroanturi, ilmapuntari, valoanturi, kompassi

Akku: 300 mAh, WPC langaton pikalatus 425 mAh, WPC langaton pikalatus 300 mAh, WPC langaton pikalatus 425 mAh, WPC langaton pikalatus
Verkko: BT 5.3 / Wi-Fi 2.4GHz & 5GHz / GPS / NFC / 4G-versio saatavilla BT 5.3 / Wi-Fi 2.4GHz & 5GHz / GPS / NFC / 4G-versio saatavilla BT 5.3 / Wi-Fi 2.4GHz & 5GHz / GPS / NFC / 4G-versio saatavilla BT 5.3 / Wi-Fi 2.4GHz & 5GHz / GPS / NFC / 4G-versio saatavilla
Standardoinnit ja luokitukset: 5ATM/ IP68¹/ MIL-STD-810H¹ 5ATM/ IP68¹/ MIL-STD-810H¹ 5ATM/ IP68¹/ MIL-STD-810H¹ 5ATM/ IP68¹/ MIL-STD-810H¹
Muuta: Mikrofoni, kaiuttimet, tärinä Mikrofoni, kaiuttimet, tärinä Mikrofoni, kaiuttimet, tärinä, kierrettävä kellokehä Mikrofoni, kaiuttimet, tärinä, kierrettävä kellokehä

 

 

Lue myös:


https://yhteiso.telia.fi/laitteet-106/esittelyssae-samsung-galaxy-z-flip-5-5g-35451 

Muokkaus AaTanja: lisätty 29.7. suora linkki kaupanpäällisen lunastukseen. 

 


15 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

Nyt, vihdoin ja viimein lähti kello tilaukseen ja vanha päivitykseen 😄
Ja kaikki melkeinpä yhden kaivatun ominaisuuden takaisintulon vuoksi

Nimittäin pyöräilyn automaattisen tunnistamisen, joka on ollut kateissa aina Wear OS:iin siirtymisestä saakka, eli vuodesta 2021. Toivottavasti vanhemmatkin kellot saavat saman ominaisuuden päivitysten merkeissä mukaan, sillä itse en kiireissäni koskaan muista laittaa harjoituksia päälle kun vain hyppään pyörän selkään, mutta ne olisi kiva silti laskea osaksi aktiivisuutta sekä merkitä kuljetut kilsat, nopeudet ja reitit.

Oli tietysti muitakin syitä päivittää vuoden 2015 Samsung Gear S2 joka on palvellut tähän päivään saakkakin urhoollisesti, lähinnä väristen ranteessa ilmoitusten merkiksi. Vuosien saatossa kokeilussa on ollut lyhyen aikaa Samsung Galaxy Watch3 Classic, mutta 45 millinen kello oli aivan liian suuri omaan ranteeseen, vaikka Tizen-käyttis toimiikin mielestäni Sampan kelloissa paremmin. Testissä oli myös ensimmäinen Wear OS -käyttiksillinen Watch4, mutta puuttuva kellotauluvalitsin ei ollut omaan mieleen, eikä myöskään 5G-laitetestailussa pienemmän koon värimalliksi sattunut ruusukulta ollut oikein miehinen väri. Luonnossa kello oli lähelle haalean pinkkiä.

Nyt on pienemmän kellon koissa luovuttu myös “sukupuolillisista” väreistä, ja ruusukulta on muuttunut oikeaksi kullaksi, mutta kuvien perusteella väri on melko kermanvaalea. Se ehkä huolettaa, sillä silikoniranneke varmasti osaa kerätä kaikenlaisen lian itseensä ajan myötä. 40-millisestä oli valittavana Graphite, joka kuvien perusteella näytti hyvin tumman sinertävältä, eikä ole ihan kokomusta. Toki musta kellotaulu ei pääse erottumaan nyt edukseen vaaleampaa runkoa ja ranneketta vasten, mutta ehkä sen ei tarvitsekaan - tumma tunnnostaa hillitymmältä ja vähemmän sporttisemmalta, joten kello sopinee varmasti smart casualimpaankin illanviettoon.

Kehittyneet unenseurannat myös kiinnostelevat, ja ilmeisesti vihreä LED-valo on vaihtumassa näkymättömään infrapunavaloon, joten yölliset mittaukset eivät häiritse untakaan samalla tavalla. Suurempi näyttö sekä PPI-lukema ovat tietysti tosi kivoja juttuja, ja onpa tainnut myös kirkkauskin parantua Super AMOLED -näytöissä. Alumiinirungon vuoksi kellot on myös tosi kevyitä, ainakin Classiciin verraten. Classicit oli sen verran suuria ja painavia, että nyt oli pakko luopua kellotauluvalitsimesta, jotta yöllä kello ei paina ranteessa ikävästi nukkuessa.

 

Harmi vaan, että lämpötilamittaria ei olla vielä saatu miehille mihinkään hyötykäyttöön. Ehkä joku voisi uskoa “miesten menkkoihinkin”, niin kyllä kai sellaistakin mielialanvaihtelua seuraisi, jos sen kehon pintalämpötilasta saa jotenkin mitattua :D Verenpainemittaus näytti vaativan vielä oikean verenpainelaitteen kanssa kalibrointia kuukausittain, joten nähtäväksi jää, kuinka sitä ominaisuutta tulee itsellä käytettyä, etenkään, kun omassa kotitaloudessa ei ole verenpainemittaria käytössä.

 

Hienona hommana huomasin myös, että myös lasi on muuttnut Gorning-lasista normaaleista kelloista tuttuun safiirilasiin, joten sen kyllä pitäisi kaiken järjen mukaan kestää hyvin naarmuja, vaikkei valitsinta olisikaan enää lasin suojana. Myös kello näyttää pitävän käyttäjästään parempaa huolta seuraamalla sydämenlyöntejä ja havainnoimalla epänormaaliuksia. Tiettävästi, tällaiselle ei ole ainakana nyt tarvetta, mutta eipä sitä koskaan tiedä, milloin alkaa rinnassa tykyttämään. Uutuutena kai (no ei näyttänyt edes olevan) on myös jo Applenkin kelloista tuttu kaatumishälytysilmoitus, joka lähettää hätäsignaalia, -puhelua tai -viestiä ennakkoon valituille yhteyshenkilöille. Mutta ei kai soita hätänumeroon, eli puhelin hoitaa loppuviimein soittelut Bluetoothin kautta.

 

Ja olihan nyt ihan törkeän kovat tarjoukset ainakin Elisalla ja Telialla asiakkaillensa 4G-malleista, joista hintaa tippui heti 100 € pois! Tämän jälkeen siis 4G-mallista tuli halvempi kuin Bluetooth-mallista, hintaan 269 €, eli ei mitään järkeä! Telian sivuilla lisätarjouksesta ei ollut mainintaa, mutta Powerilla, Gigantilla ja Verkkokauppa.comissa oli mainintaa vielä Samsungin ennakkotilaustarjouksessa, jossa kaupan päälle saa Samsung Galaxy Buds2 -kuulokkeetkin! Satasella noita kuulokkeita saa, mutta moni myy ovh-hitaan 149 €, eli ei huono! Itsellä sattui olemaan vielä jemmassa nyt elokuussa vanhaksi meneviä luurinkierrätyslahjakortteja, niin kellolle ja kuulokkeille ei jäänyt hintaa kuin vain reipas satanen. [Disclaimer. Tänään oli näköjään myös Telian sivuille päivittynyt Buds2-tarjous - hyvä!]

Näemmä tässä jutussa oli onneksi maininta myös tarjouksesta, mutta Samsungin omat sivut ovat niin kuralla, että eilen ei esim. itse kellon ennakkotilaaminen onnistunut suomi-saitilla. Melko buginen, ja linkit eivät toimineet, sillä sivut päätyivät 403-virhesivulle. Sampan omalta sivulta kellon olisi halvimmillaan saanut 319 €:lla, johon päälle 49 €:n kangasranneke, ja ehkä 50 €:n alennus, mutta helposti kävi ostokset Telian kivijalkamyymälästä. Buds2-lunastuslinkkiä ei vielä ole myöskään saatavilla Samsungin omilta Suomen verkkosivuilta, mutta toivottavasti se sinne kohta ilmestyy, jotta kuulokkeetkin saisi heti julkaisupäivän tiimoilta. Perjantaina 11.8. kellot tulevat julki, ja Telian kuitissa arvioiduksi toimituspäiväksi tuli maanantai 14.8. Mukavana yllärinä ylimääräisiä postikuluja ei tullut kauppaan mukaan, kun kyselin, että haenko tuotteen Telia Kaupasta vai mistä.

Innolla kyllä odotetaan täällä jo, että päästään mittailemaan unta Pokemon Sleepin kanssa, tosin, toivon, etten rupea stressaamaan myöskään liikaa unen laadusta vaan pikemminkin, että pääsen motivoitumaan. Ehkä uusi univalmennus on armollisempi käyttäjälleen ja antaa oikeasti konkreettisia vinkkejä ja ohjeita parempiin yöuniin → sitä myöten parempaan vointiin ja elämään. Toivottavasti akku myös kestää, mutta varmaan sen omilla asetuksilla saa melko hyvin tinkeröityä kestämään enemmän kuin 40 tuntia käytössä.

Huonona juttuna myös uuden tuotteen kohdalla on, että laturin USB-johtopää on muuttunut A:sta C:ksi, eikä itsellä taida olla vielä kompaktia USB-C-laturia… Kello näemmä tukee 25 watin pikalatausta, eli akun saa puolilleen 45 minuutissa, mutta kuinkahan hyvä juttu se on myös pitemmän päälle akun kestävyydelle lataillakaan nopeasti. Saa nähdä, joutuuko mennä vielä laturiostoksille, mutta hyvänä asiana ja upgradena omaan vanhaan kelloon on, että kello tukee myös tavallisia langattomia latauksia, joten lataaminen onnistuu muillakin kuin kellon mukana tulevalla langattomalla latauksella. Lisävirtaa kelloon saa esim. on-the-go omasta S10e-puhelimesta, jossa on käänteinen langaton latausmahdollisuus, kätsyä!

 

Hei sitä piti vielä Telialta kysyä, ping @AaTanja , että nyt kun mulle on tulossa 4G-malli, ja ikävä kyllä en siihen eSIMiä tilannut (4 € kuussa oli melko hintava 12 €:n liittymän päälle), niin enkö kaiken järjen mukaan pystyisi soittamaan pelkällä kellolla yleisiin hätänumeroihin ympäri maailman ilman eSIM-liittymää, sillä eikö kaikilla soittolaitteilla tämä pitäisi onnistua? Se kyllä olisi erittäin kätevä ominaisuus, esim. veden varaan joutuessa tai muutoinkin, jos puhelin on kauempana eikä Bluetooth-yhteyden päässä.

Pitänee kirjoitella sitten elokuun puolen välin paikkeilla ensifiiliksiä tännekin kellosta, että oliko wörtti ostos :) Vähän tulee Gear S2 Classicia ikävä, sillä harvoin tykkään päivitellä laitteita muuten vain, jos vanhakin ajaa vielä asiansa, ja niinhän tuo on tehnyt. Mutta ehkä sitä kerran viidessä ja puolessa vuodessa voi jotain uutta ostella :P

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

Ja kellossa oli niin paljon uusia ominaisuuksia itselle, että tietty unohtui mainitsematta myös Google Pay NFC:llä! Nyt kun S-Pankkikin on vihdoin liittänyt maksukorttinsa Google Payhin (anteeksi, nykyään Wallet), niin lähimaksut kaupassaki tulevat onnistumaan vain rannetta heilauttamalla, hiphurraa!

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

Hei ja pitipä sanoa vielä, että tulipa itselle uutena yllätyksenä, että Telialta saa nykyään 4G- ja 5G-laitteille älykellot mukaan lukien 3 vuoden pidennetyn takuun! Eivät maininneet myymälässäkään mitään, mutta onneksi satuin pyytämään tulostettuna kuitin ja katsomaan kuitin takapuolelle! Nyt kyllä pystyy hyvillä mielin käyttääkin sitten kelloa oikein urakalla!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Kiitokset @jaypekka hehkutuksesta! Mukava kuulla että päädyit tilaamaan kellon, me jäädäänkin innolla odottamaan kommentteja 😀  Hyviä ja hyödyllisiä parannuksia siihen onkin tullut, joten varmasti moni muukin innostuu tästä uutuusmallista. Tuo lajien automaattinen tunnistaminen on omassa kellossani ollut kyllä yksi käytetyimmistä ominaisuuksista, joten se on kyllä kaiken hehkutuksen arvoinen. Mitä tulee kuuloketarjoukseen niin se löytyy myös meiltä, lisätään sekin info tämän artikkelin jatkoksi. 

Infoa hätänumeroon soittamisesta etsittiinkin oikein porukalla, mutta ilmeisesti tilanne on se että soitto vaatii vähintään sen bluetooth-yhteyden että se onnistuu. Wifi-verkossa puhelu menee myös läpi. Kelloon voi asettaa SOS-tilaan tietyn numeron (hätäyhteyshenkilön) johon hätäviesti tarvittaessa lähtee, mutta hätänumeroon se ei ilman eSIM:iä tai muuta yhteyttä soita. Ulkomaisten sivujen mukaan syynä voisi olla se että tällä vältytään turhilta puheluilta, jos esimerkiksi jokin nopea painallus aktivoisi soiton. 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

Kiitos @Merja_J  vastauksesta ja ponnisteluista, voin vaan kuvitella, että ootte kaikki ryhtyneet sankoin joukuin Telialla tähän tyyliin selvittään asiaa 😅 

Kurja homma, jos ei hätäpuhelut lähde ilman kelloliittymää, mutta jokseenkin kai ymmärrettävääkin, tosin, kyllähän se puhelin on valtaosa ajasta aina Bluetooth-matkan päässä kellosta, niin ei isoa eroa tee, mut olis ollu todellakin nice to have -ominaisuus. Jännä kuitenkin, et jos autonomisesti pystyy wlan-verkossa netin yli soittamaan häkeen ilman puhelinyhteyttä ja eSIMiä? :o

Noh, pitänee testailla jahka saapuu perille, toki yrittäen ilman yhdistämistä perille asti :p

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

Hmm.

Nyt tuli jo viestiä, että tilaus viivästyy, eikä toimituspäivästä ole tietoa.

Arvioitu toimituspäivä
Toimitusaika ei tiedossa
Tila

Odottaa varaston täydennystä

 

Voisikohan liittyä siihen, että nimenomaan kun varastoa ei vielä ole ennakkotilaustuotteelle, että systeemi ei myöskään osaa arvioida toimitusta?

Jäädäänpä seurailemaan tilannetta, mutta onpa tässä vielä pari viikkoa itse markkinoilletuloonkin.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

Nyt on Samsungin sivulle päivitetty myös Buds2-tarjous!

Ei kun rekisteröimään ostosta :) Tuossa vielä suora linkki rekisteröintiin https://www.samsung.com/fi/offer/galaxy-watch6-redeem/

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Nyt on Samsungin sivulle päivitetty myös Buds2-tarjous!

Ei kun rekisteröimään ostosta :) Tuossa vielä suora linkki rekisteröintiin https://www.samsung.com/fi/offer/galaxy-watch6-redeem/

 

Mainiota! Kiitos suorasta linkistä, lisäsin sen nyt myös esittelytekstiin 😊

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Hmm.

Nyt tuli jo viestiä, että tilaus viivästyy, eikä toimituspäivästä ole tietoa.

Arvioitu toimituspäivä
Toimitusaika ei tiedossa
Tila

Odottaa varaston täydennystä

 

Voisikohan liittyä siihen, että nimenomaan kun varastoa ei vielä ole ennakkotilaustuotteelle, että systeemi ei myöskään osaa arvioida toimitusta?

Jäädäänpä seurailemaan tilannetta, mutta onpa tässä vielä pari viikkoa itse markkinoilletuloonkin.

 

Kyselin tuohon tarkennusta ja seurataan tosiaan vielä tilannetta, kun aikaa myynnin aloitukseen on tovi. Oliko tilaamasi kello kenties Galaxy Watch6 40mm Gold? Siitä mallista havaitsimme, että tilausmäärä on ylittänyt ensimmäisen saapuvan erän määrän, mikä selittäisi ettei arvioitu toimitusaika tässä vaiheessa ole täysin varma. 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

Hmm.

Nyt tuli jo viestiä, että tilaus viivästyy, eikä toimituspäivästä ole tietoa.

Arvioitu toimituspäivä
Toimitusaika ei tiedossa
Tila

Odottaa varaston täydennystä

 

Voisikohan liittyä siihen, että nimenomaan kun varastoa ei vielä ole ennakkotilaustuotteelle, että systeemi ei myöskään osaa arvioida toimitusta?

Jäädäänpä seurailemaan tilannetta, mutta onpa tässä vielä pari viikkoa itse markkinoilletuloonkin.

 

Kyselin tuohon tarkennusta ja seurataan tosiaan vielä tilannetta, kun aikaa myynnin aloitukseen on tovi. Oliko tilaamasi kello kenties Galaxy Watch6 40mm Gold? Siitä mallista havaitsimme, että tilausmäärä on ylittänyt ensimmäisen saapuvan erän määrän, mikä selittäisi ettei arvioitu toimitusaika tässä vaiheessa ole täysin varma. 

Moikka  @AaTanja . Luuriin kilahti juuri vähän nyrpistyttävä tekstari uudesta arvioidusta saapumisajasta:
Mallille Glaaxy Watch6 40mm 4G Graphite on arvioitu uusi toimituspäivä 04.09.2023, eli toimitus hyppää melkein kuukaudella alkuperäisestä… Tilasin tuotteen siis myymälästä vain paria tuntia itse julkistuksen jälkeen viikko sitten, eli luulisi, että olisi ainakin ensimmäisten joukossa.

Kuumotusta lisää, että Buds2-tarjousta ei pääse hyödyntämään, ennen kuin tietää laittein IMEI-numeron, ja sitä ei ilmeisesti saa selville ennen kuin itse laitteen on vastaanottanut, vai näettekö te tilausjärjestelmästänne tulevan laitteen IMEI-koodin jo etukäteen? Buds2-tarjous pitää siis rekisteröidä 11.9.2023 mennessä, eli viikko siihen jäänee toivottavasti aikaa vastaanottaa ja rekisteröidä tuote, mutta entäs jos kello ei ehdikään perille ennen kampanjan päättymistä…? 🙃😐 Onko mitään muuta keinoa lunastaa kamppistarjousta?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Kuumotusta lisää, että Buds2-tarjousta ei pääse hyödyntämään, ennen kuin tietää laittein IMEI-numeron, ja sitä ei ilmeisesti saa selville ennen kuin itse laitteen on vastaanottanut, vai näettekö te tilausjärjestelmästänne tulevan laitteen IMEI-koodin jo etukäteen? Buds2-tarjous pitää siis rekisteröidä 11.9.2023 mennessä, eli viikko siihen jäänee toivottavasti aikaa vastaanottaa ja rekisteröidä tuote, mutta entäs jos kello ei ehdikään perille ennen kampanjan päättymistä…? 🙃😐 Onko mitään muuta keinoa lunastaa kamppistarjousta?

IMEI-koodi selviää tosiaan vasta siinä kohtaa, kun olet saanut laitteen eli me emme näe noita etukäteen. Voit lunastaa kaupanpäällisen siis sitten, kun kello on saapunut sinulle. Toivotaan, että se ehtii tulla perille ennen kuin kaupanpäällisen rekisteröinti umpeutuu. Jos kuitenkin näin harmillisesti pääsisi tapahtumaan, että kello ei ehdi tulla ennen 11.9.2023 sinulle, hoidetaan nämä tilanteet tapauskohtaisesti kuntoon asiakaspalvelussamme.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

Kello onkin saapunut jo tänään! Aiemmin tuli arvio, että toimitus olisikin edellisestä ajasta aikaistunut viikolla, jonka jälkeen pian arvio muuttui nyt maanantaille.

Eli, kelloa ei kai olisi oikein yhtään nopeammin voinut loppuviimein saadakaan! Harmi vain, että olen itse pois kotoa vielä tämän viikon leirillä, joten hakemiset ja testailut saavat odottaa lauantaihin! Raporttia ja fiiliksiä tulossa sitten ensi viikon puolella!

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

Pahoittelut, että radiohiljaisuutta on kestänyt eikä arviointia ole kuulunut luvatusti! Kaikelle on syynsä, muttei laiskuudelle.

 

Anywho, sen verran pitää tänne kirjoitella palautteen merkissä, ehkä enemmänkin Samsungin suuntaan, että kellon mukana tullut silikoniranneke hajosi jo yhden vaivaisen kuukauden käytön jälkeen. Telia Kaupassa myyjäkin ihmetteli, ettei hänen 6-vuotisen uransa aikana ole siellä tullut mitään vastaavaa vastaan. Onneksi hihna saatiin lähetettyä huoltoon, ja huoltoa seuratessa siellä oltiin tilattu varaosa.

Prosessissa kuitenkin kesti. Kokonaiset 15 päivää, että sain kelloon hihnan takaisin. Vähän piti piironkeja kaivella, että löytyi joku 20-millinen ranneke siksi aikaa tilalle.

Mutta vastaan tullut Reseten paketti pisti vähän ihmettelemään. Korjausselosteessa sanotaan, että “solkiranneke on vaihdettu ns. “goodwill”-takuuna”, eli normaaliolosuhteissa tällaista valmistusvirhettä ei korjattaisi? “Mekaaniset vauriot eivät lähtökohtaisesti kuulu laitevalmistajan takuun piiriin.”

Kaiken kukkuraksi ranneke, jonka sain takuussa takaisin, oli käytetty! Ranneke ei ollut suora ja siinä oli ilmiselvästi rasvan jälkiä sekä viivoja niistä kohdista, missä solkea on pidetty. Uskomatonta ja kieltämättä vähän kuvottavaakin. Liitteenä kuvat hajonneesta rannekkeesta ja tilalle tulleesta.

“Goodwill”-takuuna lähetetty ranneke on ilmiselvästi käytetty jälkien perusteella
Solki lähti vain yhtäkkiä irti ja kello löystyi ranteessa
Tarkempi tarkastelu osoitti soljen takaisinlaiton jälkeen, että silikoni oli päässyt murtumaanJulkaisin yhteisöpalvelu Redditistä aiheen ja ikäväkseni sain monia muitakin kohtalotovereita, joilla oli käynyt sama huono onni, että ranneke oli hajonnut jo kuukauden käytön jälkeen. Onkohan tässä suunniteltua vanhentamista, jotta ihmiset ostaisivat sitten 300 €:n kelloonsa 50 €:n rannekkeita?

 

Kieltämättä tähän osaan laitetta olen ollut melko pettynyt ja Samsungin yritykseen saada moraalinen “high ground” asiassa. Mene ja tiedä sitten onko Resete saanut Samsungilta nämä ohjeet vai kuinka päin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Kiitos @jaypekka arvostelusta. Harmillista kuulla että rannekkeen kanssa tuli noin nopeasti ongelmia. Ja kieltämättä vähän erikoista että tilalle tulee selkeästi käytetty ranneke 🤔

Mitä mieltä olet itse kellosta, jos tätä ranneke episodia ei oteta huomioon? Oletko ollut siihen tyytyväinen? Entä lajin automaattinen tunnistus, onko se toiminut odottamallasi tavalla? Itsellä samainen lajintunnistus on toisessa kellomallissa ja se on kyllä todella hyvä ominaisuus. Yksi parhaimmista! 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

@Merja_J DTS-huoltoportaalin kautta laitetussa viestissä toistui sama mantra, että mekaanisia osia ei normaalisti korvata, nyt on “goodwill”-hyväntahdon tapaus eikä käytetystä tuotteesta sanottu juuta eikä jaata.

Kellossa on aika lailla muutoin kaikki mitä olinkin odottanut jo vuosia, paitsi sitä valintakiekkoa, mikä olisi ollut kaikkein ihanteellisin ratkaisu, mutta nyt suhteessa isomman ruutukoon ansiosta swaippailu onnistuu jo ihan hyvin. Kahden painikkeen mäppäykset ovat vain vähän erikoisia ja turhia. Takaisinpainike toimisi paremmin ylempänä jne., mutta siihenkin saa onneksi kahdella napautuksella esim. Google Walletin auki lähimaksuja varten.

Automaattinen harjoituksen tunnistus on kyllä ehdoton lisä itselle, ja vieläpä paikannuksella. Toki siinä menettää parin minuutin matkalta träkkäyksen, kun polkupyörälläkin ehtii jo 2-3 minuutissa melko pitkälle mutta eri kellotaulujen ansiosta saan laitettua pyöräilyn aloituksen suoraan alkunäytölle mikä sekin laskee kynnystä ja muistuttaa merkitsemisestä. Samsung Healthin karttanäkymässä oli vain ongelmia kunnes sain toimimaan uudelleenasennuksen ja lisäasetuksen ansiosta Google Maps Platforminkin, niin näkee puhelimessakin, että missä sitä on kulkenut.

Mutta paljon on muutakin hyvää. PItänee ottaa niskasta kiinni ja väsätä vanhaan tapaan kattavampaa kirjoitusta aiheesta energiatasojen noustessa.

Vastaa