Esittely

Esittelyssä uudet Apple iPad Pro (M4) -tabletit

  • 20 May 2024
  • 1 kommentti
  • 64 katselukertaa
Esittelyssä uudet Apple iPad Pro (M4) -tabletit
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Apple on julkaissut uuden sukupolven versiot suosituista ammattilaistason iPad Pro -malleistaan. Uutuusmallit ovat saatavilla 11” ja 13” kokoisina, ja pelkkänä WiFi tai 5G + WiFi -versioina. iPad Pro (M4) 5G + Wifi -versiot ovat lisäksi valittavissa kahdella eri muistikoolla. Laitevalmistaja kertoo, että uudet iPad Pro -mallit tarjoavat tehokkaita tekoälyominaisuuksia, ammattilaistason kameratekniikkaa sekä käänteentekevää grafiikkaa. Lisäksi siinä oleva uuden sukupolven M4-siru 9-ytimisellä prosessorilla ja 10-ytimisellä näytönohjaimella mahdollistaa entistä paremman kyvykkyyden niin työskentelyyn, kuin vaikkapa pelaamiseenkin. Tutustutaan tässä artikkelissa lisää näihin mielenkiintoisiin uutuuksiin. 

 

Julkaistut mallit:

 

Edistykselliset näyttöominaisuudet ja entistä parempi kannettavuus

 

Uudet Apple iPad Pro (M4) -mallit ovat saatavilla verkkokaupastamme kahdella eri näyttökoolla: 11- ja 13-tuumaisina. Molemmissa kokomalleissa on Ultra Retina XDR -näyttö tandem OLED-teknologialla. Ensimmäistä kertaa koko tablettimalliston historiassa nähtävä Tandem OLED -teknologia tarjoaa laitevalmistajan mukaan 1600 nitin hetkittäisen enimmäiskirkkauden ja 1000 nitin tavanomaisen kirkkauden, sillä teknologian taustalla on kahden OLED-paneelin yhdistetty valo. Nämä mahdollistavat kirkkauden ja tehokkaasti toistuvan, laajan sävyalan. Myös nanopinnoitettu näyttölasi helpottaa entistä enemmän työskentelyä myös haastavimmissa valaistusolosuhteissa, sillä se hajottaa ympäristön valon ja näin ollen vähentää heijastuksia. 

Kirkkauden lisäksi iPad Pro (M4):n näyttö tarjoaa laitevalmistajan mukaan todella tarkat kontrastit, sekä ProMotion ja True Tonen edistykselliset teknologiat. Ultra Retina XDR -näyttö reagoi entistäkin tarkemmin liikkuvaan sisältöön, sillä jokaisen näytön pikselin väriä ja kirkkautta hallitaan alle millisekunnin tarkkuudella. 13-tuuman näyttökoolla varusteltu malli on lisäksi kaikkien aikojen ohuin iPad Pro -malli 5,1 millimetrin paksuudellaan, jonka ansiosta se on helppo pitää matkassa mukana. Lisäksi uudet iPad Pro (M4) -tabletit ovat edellistä sukupolveaan jopa reilu 100 grammaa kevyempiä. Uusissa malleissa on siis entisestään kiinnitetty huomiota niiden kannettavuuteen ja mukana pitämiseen missä tahansa liikutkin. Itse laitteen runko on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä alumiinista, ja sen magneettisissa osissa on käytetty 100-prosenttisesti kierrätettyjä harvinaisia maametalleja. iPad Pro (M4) -mallit ovat saatavilla verkkokaupastamme tähtimustana ja hopeana.

 

Uuden sukupolven M4-siru mahdollistaa entistä suuremmat tehot

 

iPad Pro (M4) -malliston tableteissa on uuden sukupolven M4-siru 9-ytimisellä prosessorilla ja 10-ytimisellä näytönohjaimella, mikä mahdollistaa iPad Pro (M4) -tabletille entistä suuremmat tehot. Aiempaan M2-siruun verrattuna Apple kertoo, että M4-piiri yltää jopa 1,5 kertaisesti nopeampaan prosessorin suorituskykyyn. Näin uusi Pro-malli sopii erittäin hyvin esimerkiksi graafisen työn ammattilaisille, sekä pelaajille. M4-sirun Neural Engine nopeuttaa tekoälyn työnkuluja, ja vie laitevalmistajan mukaan laitteen koneoppimisen uudelle tasolle. M4 esimerkiksi pystyy Applen mukaan suorittamaan 38 biljoonaa laskutoimitusta sekunnissa, minkä ansiosta voit esimerkiksi eristää 4K-videosta kohteen taustastaan yhdellä napautuksella. Lisäksi M4 tarjoaa M2:een verrattavan suorituskyvyn käyttäen vain 50 prosenttia sen vaatimasta energiasta. Näin käyttöaika pysyy totutulla tasolla vaativammassakin käytössä, ja laite pysyy viileänä aiempaa pidempään. Applen mukaan iPad Pro (M4) -tabletissa akku kestää koko päivän, toki hieman laitteen asetuksista, käyttötavasta ja esimerkiksi verkosta riippuen.

 

Kameraominaisuudet ja lisätarvikkeet työskentelyä monipuolistamaan

 

iPad Pro (M4) -tableteista löytyy tuttuun tapaan kamera niin edestä, kuin takaakin. 12 megapikselin laajakulmakameralla ja f/1.8 aukkoluvulla saat kuvattua maisemaa vaikka kauempaakin sen 5x digitaalisen zoomin ansiosta. Etukameran korkea 12 megapikselimäärä sopii hyvin taltioimaan selfiet ja videopalaverit. Videopalavereita ajatellen etukamera on siirretty nyt myös keskelle ylälaitaa, jolloin näyt palavereissa nimenomaan suoraan edestä päin. M4-sirusta löytyvä tehokkaampi kuvaprosessori tukee lisäksi Smart HDR 4:ää, jolloin iPad Prolla otetut kuvat näyttävät entistä aidommilta. 4K ProRes -videotallennuksen ansiosta iPad Pro muistuttaa Applen mukaan jopa liikuteltavaa videostudiota. Lisäksi tabletilta löytyvät studiotason mikrofonit, sekä neljä kaiutinta.

Kuten aiemmin artikkelissa mainitsinkin, uusi iPad Pro (M4) tabletti on valittavissa pelkällä WiFi-yhteydellä, tai WiFi + 5G -yhteydellä, jolloin saat yhdistettyä tabletin internettiin myös paikoissa, joissa WiFi ei ole saatavilla. Näissäkään tableteissa ei tosin erillistä SIM-kortti paikkaa enää ole, vaan ne hyödyntävät eSIM-teknologiaa. iPad Pro (M4) tabletit toimivat tietenkin saumattomasti yhteen muiden Apple-laitteidesi kanssa, ja tableteissa olevien liitäntöjän ansiosta voit käyttää jopa 6K-tasoisia ulkoisia HD-näyttöjä iPad Pron kanssa. 

iPad Pro (M4) -tabletteihin on lisäksi saatavilla lisävarusteena Apple Pencil Pro, sekä Magic Keyboard 11” tabletille ja Magic Keyboard 13” tabletille. Apple Pencilin avulla piirrät, maalaat sekä kirjoitat sormea tarkemmin. Laitevalmistaja kertoo, että Apple Pencilin avulla pääset nauttimaan pikselintarkasta täsmällisyydestä, olemattomasta viiveestä, kallistusherkkyydestä sekä kämmentunnistuksesta. Lisäksi siinä on entistä enemmän ominaisuuksia, joiden avulla herätät ideasi eloon. Magic Keyboard -näppäimistö puolestaan helpottaa työskentelyäsi, jos siihen esimerkiksi kuuluu paljon kirjoittamista. Magic Keyboardista löytyy myös muun muassa alumiininen kämmentuki, sekä toimintorivi ja entistä suurempi lasininen ohjauslevy tuntopalautteella tarkkaa työskentelyä varten.

Apple iPad Pro (M4) -tabletteihin on saatavilla lisävarusteiksi Apple Pencil Pro sekä Magic Keyboard
​​​​

Miltä Applen uusimman sukupolven iPad Pro (M4) -tabletit sinusta vaikuttavat?

 

 

Tekniset tiedot

 

  iPad Pro (M4) 13" WiFi+5G iPad Pro (M4) 11" WiFi+5G iPad Pro (M4) 13" WiFi iPad Pro (M4) 11" WiFi
Näyttö

13” Liquid Retina XDR Tandem OLED

11" Liquid Retina XDR Tandem OLED

13" Liquid Retina XDR ‑näyttö

11" Liquid Retina XDR Tandem OLED

Näytön ominaisuudet 2752 x 2064 pikselin tarkkuus, 264 ppi 2420 x 1668 pikselin tarkkuus, 264 ppi 2752 x 2064 pikselin tarkkuus, 264 ppi 2420 x 1668 pikselin tarkkuus, 264 ppi
Siru M4-siru 9-ytiminen prosessori, jossa 3 suoritus­kyky-ydintä ja 6 tehokkuus­ydintä M4-siru 9-ytiminen prosessori, jossa 3 suoritus­kyky-ydintä ja 6 tehokkuus­ydintä

M4-siru

9-ytiminen prosessori, jossa 3 suoritus­kyky-ydintä ja 6 tehokkuus­ydintä

M4-siru 9-ytiminen prosessori, jossa 3 suoritus­kyky-ydintä ja 6 tehokkuus­ydintä
Kamera

12 Mpix laaja­kulma­kamera, ƒ/1.8 aukko

Vaaka­suuntainen 12 Mpix ultra­laaja­kulma­kamera

ƒ/2.4 aukko

12 Mpix laaja­kulma­kamera, ƒ/1.8 aukko

Vaaka­suuntainen 12 Mpix ultra­laaja­kulma­kamera

ƒ/2.4 aukko

12 Mpix laaja­kulma­kamera, ƒ/1.8 aukko

Vaaka­suuntainen 12 Mpix ultra­laaja­kulma­kamera

ƒ/2.4 aukko

12 Mpix laaja­kulma­kamera, ƒ/1.8 aukko

Vaaka­suuntainen 12 Mpix ultra­laaja­kulma­kamera

ƒ/2.4 aukko

Tallennustila 256 Gt / 512 Gt 245 Gt / 512 Gt 256 Gt 256 Gt
RAM-muisti 8 Gt  8 Gt 8 Gt 8 Gt
Akku 38,99 wattitunnin litium­polymeeriakku 31,29 wattitunnin litium­polymeeriakku 38,99 wattitunnin litium­polymeeriakku 31,29 wattitunnin litium­polymeeriakku
Yhteydet ja SIM

Wifi 6E, Bluetooth 5.3, 5G, Gigabit LTE, eSIM

Wifi 6E, Bluetooth 5.3, 5G, Gigabit LTE

Wifi 6E, Bluetooth 5.3

Wifi 6E, Bluetooth 5.3

Liitännät Thunderbolt / USB-C, magneettinen liitin Thunderbolt / USB-C, magneettinen liitin Thunderbolt / USB-C, magneettinen liitin Thunderbolt / USB-C, magneettinen liitin
Mitat ja paino 281,6 x 215,5 x 5,1 mm, 582 g 249,7 x 177,5 x 5,3 mm, 446 g 281,6 x 215,5 x 5,1 mm, 579 g 249,7 x 177,5 x 5,3 mm, 444 g
Takuu 12 kk 12 kk 12 kk 12 kk
Myyntipakkauksen sisältö iPad Pro (M4) , USB-C-lataus­johto (1 metri) iPad Pro (M4) , USB-C-lataus­johto (1 metri) iPad Pro (M4) , USB-C-lataus­johto (1 metri) iPad Pro (M4) , USB-C-lataus­johto (1 metri)

 

Lue lisää

 


1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Nyt on kyllä ymppää vaikka muille jakaa! Hintalappukin on sen mukainen, mutta varmasti näille asiakaskuntansa löytyy. Tosin jotkut tehokäyttäjät hieman empivät iPadia, koska iPad OS on Mac-koneiden käyttistä paljon rajoittuneempi.

Vastaa