Esittely

Esittelyssä uutuudet Samsung Galaxy S24 5G, S24+ 5G ja S24 Ultra 5G

  • 18 January 2024
  • 0 kommenttia
  • 1186 katselukertaa
Esittelyssä uutuudet Samsung Galaxy S24 5G, S24+ 5G ja S24 Ultra 5G
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Galaxy AI on täällä! Samsung julkaisi Yhdysvalloissa San Josessa 17.1.2024 odotetut Samsung Galaxy S24 -sarjan huippupuhelimet. Laitteet ovat nyt verkkokaupassamme ennakkotilauksessa, ja toimitukset alkavat arviolta 23.1.2024. Tässä esittelyssä kerron mitä nämä uudet laitteet pitävät sisällään. 

 

 

Huipputekniikkaa ja edistyksellistä tekoälyä


Uudet laitteet tuovat mukanaan useita tekoälytoimintoja Samsung Galaxy AI -brändin alla. Puheluihin ja tekstiviesteihin reaaliaikaisesti kääntävästä Live Translate -toiminnosta lähtien tekoäly soveltuvuu moniin käyttötarkoituksiin, kuten kuvankäsittelyyn, muistiinpanojen järjestelyyn ja taustakuvien luomiseen.

 

Muotoilu ja materiaalit


Galaxy S24 -sarja tuo mukanaan muutoksia muotoiluun ja käytettyihin materiaaleihin. Ultra-mallissa näemme uuden titaanirungon, kun taas perus- ja plus-mallit jatkavat alumiinirungolla. Verkkokaupassamme värivaihtoehtoina tarjolla on useita houkuttelevia värejä. S24 5G on saatavilla väreissä keltainen, musta ja violetti. S24+ 5G:n ja S24 Ultra 5G:n värivaihtoehdot ovat violetti, harmaa ja musta. Myyntipakkauksessa yhdessä Samsung Galaxy S24:n kanssa saat USB Type-C -kaapelin (25 W lataukseen), SIM-kortin poistotyökalun sekä pikaoppaan. Samsung Galaxy S24 Ultra:n pakkauksessa toimitetaan lisäksi myös S Pen -kynä.

 

Näyttö ja teknologia


LTPO-teknologiaa hyödyntävät näytöt mahdollistavat virkistystaajuuden säätämisen 1-120 hertsin välillä, mikä auttaa säästämään virtaa. Näytöt ovat myös kasvaneet hieman edeltäjiinsä verrattuna, ja ne tarjoavat entistä kirkkaamman 2600 nitin kuvan. Lisäksi näytöissä käytetään uutta Corning Gorilla Glass Victus 3 
-lasia, jonka kerrotaan olevan erittäin kestävä. Samsung Galaxy S24 suojakuoret ja suojalasit suojaavat Samsung Galaxy S24 -puhelimesi tehokkaasti iskuilta, naarmuilta ja pudotuksilta kestävällä suojalasilla ja tyylikkäällä suojakuorella.

 

Järjestelmäpiirit ja suorituskyky


Samsung Galaxy S24 -sarjassa näemme järjestelmäpiirien suhteen eroja markkina-alueittain, ja Euroopassa Galaxy S24 Ultra on saanut Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 -piirin, kun taas perus- ja plus-malleissa nähdään Samsungin oma Exynos 2400. Jäähdytysjärjestelmä on saanut päivityksiä, ja höyrykammio on kasvanut huomattavasti, mikä tuo tehokkuutta ja parempaa suorituskykyä. Akkujen kapasiteetit ovat hieman kasvaneet ja pikalataustehot vaihtelevat malleittain. Kaikki mallit tukevat myös langatonta latausta.

 

Kamera ja videokuvaus


Kameroissa saadaan jälleen huippusuorituskykyä. Ultra-malli säilyttää 200 megapikselin pääkameran ja tuo mukanaan uusia ominaisuuksia, kuten 5x optisen zoomin ja 50 megapikselin telekameran. Kaikki mallit mahdollistavat 8K-videokuvauksen, ja etukamera on 12 megapikselin automaattitarkenteinen.

 

Yhteydet, ohjemisto ja päivitykset


Kaikki mallit yltävät Wi-Fi 6E-tasolle. UWB-lähilaitepaikannus on saatavilla S24+:ssa ja S24 Ultrassa. Samsung Galaxy S24 -puhelimet saapuivat markkinoille Android 14 -käyttöjärjestelmällä ja uudella One UI 6.1 -ohjelmistoversiolla. Samsung lupaa Galaxy S24 -puhelimille seitsemän sukupolvea käyttöjärjestelmäversiopäivityksiä sekä seitsemän vuotta tietoturvapäivityksiä.

 

Mallien erot verrattuna toisiinsa sekä aiempiin malleihin


Galaxy S24:n ja S24+:n näyttökoot ovat 6,2 ja 6,7 tuumaa, joten niiden näyttöpinta-ala on 0,1 tuumaa suurempi kuin Galaxy S23:ssa ja S23+:ssa. Galaxy S24+:ssa on QHD+-näyttö, kun taas Galaxy S23:ssa on edelleen FHD+-näyttö. Galaxy S24+:ssa on pidempään kestävä akku kuin Galaxy S24:ssä.22 Galaxy S24:n 4000 mAh:n (tyypillinen) akku on 100 mAh suurempi kuin Galaxy S23:n. Galaxy S24+:n mukana tulee 4900 mAh:n (tyypillinen) akku, joka on 200 mAh suurempi kuin Galaxy S23+:n.8

Päivitetyn prosessorin ansiosta Samsung Galaxy S24 Ultran NPU-suorituskyky on 41 % parempi, GPU-suorituskyky 30 % parempi ja CPU-suorituskyky 20 % parempi kuin Samsung Galaxy S23 Ultralla. 20 Sen Vapor Chamber on 92 % suurempi kuin edeltävässä mallissa, mikä parantaa lämmön pois johtamista. Galaxy S24 Ultran 2600 nitin näyttö on Galaxyn kaikkien aikojen kirkkain mukautuva näyttö. Lisäksi Corning® Gorilla® Armor tekee näytöstä vähemmän heijastavan kuin Galaxy S23 Ultran näyttö. Ja lopuksi Galaxy S24 Ultrassa on 200 megapikselin laajakulmakamera tekoälytehostetulla ProVisual-moottorilla. Tarkemman vertailun teknisistä ominaisuuksista löydät Samsungin verkkosivuilta.

 

 

Miltä sinusta nämä uutuudet vaikuttavat? 

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa