Viikonlopun leffatärpit: Call Me By Your Name & The Best Exotic Marigold HotelKesäkuun ensimmäinen viikonloppu starttaa helteiden paahteessa. Jos sateinen sää sattuu iskemään tai kesätyö pitää sinut visusti neljän seinän sisällä, niin viikonlopun leffatärpit kuljettavat sinut kesälomamatkalle maailmaan ääriin.


 


Fasten your seat belts!


 


Call Me By Your Name (2017)


 


Romanttinen draama


2h12min


K12


 


Call me by your name on samannimiseen romaaniin perustuva romanttinen draamaelokuva. Vuonna 1983 Elio (Timothée Chalamet) matkustaa vanhempiensa kanssa totuttuun tapaan perheen vapaa-ajan asunnolle viettämään kuusiviikkoista kesälomaa. Professori-isän avuksi on kutsuttu myös 24-vuotias Oliver toimimaan tutkimusassistenttina kesän ajaksi. Komea Oliver herättää kiinnostusta paikallisissa tytöissä, eikä se jää Elioltakaan huomaamatta.


 


Elion kesäloma on täydellinen sekoitus pianonsoittoa, lukemista ja rentoa oleskelua hänestä kiinnostuneen paikallisen Marzian kanssa hiljaisessa italialaisessa kylässä. Miljöö on mitä täydellisin, ja kuivan katupölyn, sitruspuut ja vanhan talon voi lähes haistaa.


 


Huomaamatta Elio alkaa lähentyä Oliverin kanssa. Yksinkertaisesti ja hienostuneesti kerrottu tarina vangitsee katsojan samalla, kun Elio jättää nuoruutensa kultaiset vuodet taakseen ensirakkauden huumassa.


 


Sufjan Stevensin Oscar-palkinnon arvoisella musiikilla säestetty elokuva on kaunis tarina odottamattomista tunteista ja vääjäämättä saapuvasta syksystä. Lähde unelmien matkalle pohjoiseen Italiaan, jossa aika tuntuu pysähtyvän paahteisen auringon alla.


  


The Best Exotic Marigold Hotel (2011)


 


Komedia
118min
Sallittu kaikenikäisille


 


Sekalainen joukko brittiläisiä eläkeläisiä muuttaa leppoisten eläkepäivien ja loistokkaan hotellielämän perässä eksoottiseen Intiaan. Jokaisella on omat syynsä lähteä Englannista, mutta kaikki joutuvat huomaamaan että Marigold hotelli ei aivan vastaa mainoslehtisten lupauksia. Alun pettymyksestä huolimatta asukkaat pystyvät kuitenkin sopeutumaan elämäänsä, löytämään uutta kipinää ja iloa elämään.


 


Elokuva on täynnä toinen toistaan häikäisevämpiä näyttelijöitä kuten Judi Dench, Bill Nighy ja Maggies Smith. Mikäli haluat takuulla hyvälle tuulelle, ihastella kauniita värejä ja nauttia iloisesta tunnelmasta, niin lähde elokuvan mukaan matkalle Marigold hotelliin. Elokuva käsittelee elämän isoja ja pieniä iloja sekä suruja, mutta kaiken läpi paistaa elämänilo. Mikään haaste ei ole liian suuri ylitettäväksi.


 


Niin kuin Marigoldin nuori hotellinomistaja Sonny (Dev Patel) sanoo: ”Everything will be alright in the end, so if it is not alright it is not the end.”


  


Jos innostut Marigoldin tunnelmasta niin leffan jatko-osa The Second Best Exotic Marigold Hotel on myös saatavilla Vuokraamosta.


 


Lue myös nämä: 0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa