ZTE MF823 ja opengate

  • 13 June 2019
  • 3 kommenttia
  • 35 katselukertaa

 

 

Ajattelin, jotta josko saisi mokkulan kautta netistäpäin juteltua kotilaitteille, 4G:llä kun siirtyisi mukavasti yhtä jos toista. Asianhan piti olla helppo, eli opengate APN:ksi ja vot. Noh, hetki konffailtua niitä näitä alkoi selvitä karu totuus, että eipä taida tämä onnistua.

 

Ko. mokkulata kun ei saa siltaamaan, NAT on pakollinen ja hallintakäyttöliittymässä ei ole minkään sortin laajempia konffausvaihtoehtoja. Joitain aiempia foorumikeskusteluja asiasta on, ja ilmeisesti jotain pystyy tekemään telnetillä komentolinjalta käsin.

 

Jotta yhteydestä olisi hyötyä niin sehän pitää jakaa, eli wifi-reititin tms. siihen mokkulan perään sitten myös, josta vähintäänkin seuraa lisää natinaa.

 

Ennen kuin alan tunkata konffiksia komentolinjalta, niin kysyn teiltä, jotta onko teoreettistakaan toivoa saada ko. laite toimimaan tämmösessä setupissa?

 

Toinen kysymys on, että onko markkinoilla semmosta mokkulaa, jolla homma toimii tai joka on myös siltaavaksi konffattavissa? Kovin suurta infran uusintaintoa ei ole.

 

Opengate-tarve ja tarjonta lienee seurausta IPV4 avaruuden loppumisesta, tahikka ISP:n ahneudesta. Mutta IPV6 numeroita joihin soitella on vainka kuinka paljon. Toimisko tämä yhtälö IPV6:na paremmin?

 

Jos niin, mitä se vaatii.


3 kommenttia

MF823 näyttää olevan Busybox Linux/Android. Sisuksista päätellen tismalleen sama paketti löytynee ZTE:n muista tuotteisata, ja hyvin monen muun operaattorin brändätyistä mokkuloista. Telian konffista tuolla lienee vain tuo webbikäyttöliittymän ulkoasu ja perusyhteysasetukset.

 

Sisuksista löytyy valmiit skriptit monenlaisen tuotteen konffaukseen, myös siltaamiseen. Tosin en ole varma, ovatko nuo skriptit tarkoitettu nimenomaan tälle tuotteelle, sen verran oli if $product lauseita.

 

Koska Linux, niin olisikohan lähdekoodia jossain?

 

Toinen mielenkiintonen värkki on tuo käyttämäni Asuksen wifi reititin. Sen hallintakäyttöliittymässä on myös käyttäjän valintoja rajoitettu, esim. Dynamic Dns palvelutarjoajavaihtoehtoja on vain muutama, eikä omaa vaihtoehtoa voi syöttää lainkaan! Lisäksi dyndns osoite on pakotettu osoittamaan nimenomaan Asuksen domainiin. Tähän laitteeseen(myös Busybox Linux) löytyy lähdekoodi, joten asian voinee korjata kääntämällä oma firmis, jos jaksaa vaivautua.

 

Sinänsä siis hakkeriystävällisiä tuotteita, mutta on sen nyt kumma, jotta pitää itte tehhä, että perusasiat näissä saa toimimaan.

 

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Hei @non_authorized 

 

Henkilökohtaisesti en osaa auttaa laitteen konffauksen suhteen, joten odotetaan siihen lisäapua yhteisöltä!

 

Saamieni tietojen perusteella osaan kertoa Opengatesta, että Huawein mokkuloilla yhteyden saa toimimaan ilman osoitteenmuutosta, mutta Asuksen ominaisuuksista ja yhteensopivuudesta ei ole tarkempaa tietoa. 

IPv6 toimii Opengatesta 6RD border relayn kautta. Telian BR:n osoite on 80.221.111.254. IPv6:ta käyttämällä et tarvitse siltausta ja kaikki laitteet voivat liikennöidä internetiin ilman osoitemuunnoksia.

Kiitoksia vastauksesta, etenkin IPV6 asia oli hyvää uutta tietoa.

 

ZTE:n osalta sain liikenteen kulkemaan reitittimelle aiemman keskusteluketjun ohjeita noudatellen. Ensin piti konfiguroida käyttöliittymä sallimaan dmz/port forwarding asetusten käpistely, jonka jälkeen asetukset ja reititykset paikalleen ja liikenne alkoi kulkea. Tarpeetonta turaamista kuitenkin. Pieni kritiikki siitä, että tuotteessahan on Telian värit, ja asetukset, mutta tuotetukea ei näemmä Telialta osata antaa.

 

Asuksen kanssa homma on vielä vaiheessa.

Vastaa