Pelaaminen

Advance Wars Re-Boot – Nintendon suosittu strategiapeli

  • 12 July 2023
  • 0 kommenttia
  • 53 katselukertaa
Advance Wars Re-Boot – Nintendon suosittu strategiapeli
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +14

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp on WayForwardin kehittämä ja Nintendon julkaisema strategiapeli. Peli julkaistiin huhtikuun 21. päivä vuonna 2023. Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp on vuoropohjainen strategiapeli ja uusintaversio Advance Wars -sarjan kahdesta ensimmäisestä osasta, Advance Warsista (2001) ja Advance Wars 2: Black Hole Risingista (2003).

Peli sisältää näiden kahden pelin kampanjat sekä Versus-tilan, jossa 2–4 pelaajaa voivat pelata toisiaan vastaan sekä verkossa että offline-tilassa. Molemmissa peleissä pelaajat hallitsevat erilaisia maalla, ilmassa ja merellä toimivia yksiköitä, joilla kaikilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, jotka on otettava huomioon. Tutustaan seuraavaksi tarkemmin millaisesta pelistä on kyse.

 

Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp  Johda yksiköitä kahdessa kampanjassa

 

Julkaisupäivä: 21. huhtikuu 2023
Ikäraja: K7
Laite: Nintendo Switch
Pelityyppi: Strategia
Pelimuoto: Yksinpeli, moninpeli

 

Advance Wars -pelin kiehtova tarina sijoittuu Cosmo Landiin. Pelaajat astuvat taktisen neuvonantajan saappaisiin Orange Starin alueella, joka on joutunut Olafin johtaman Blue Moon -armeijan armottoman hyökkäyksen kohteeksi. Sinun tehtäväsi on ohjata strategisia päätöksiä ja antaa neuvoja sotilashahmoille, joiden vastuulle kuuluu Orange Starin armeija.

Orange Star -armeijaan kuuluvat Andy, Sami ja Max. Kunkin komentajan valinta vaikuttaa tarinasi kulkuun. Tulet kohtaamaan myös monia muita komentajia matkallasi. Sinun on taisteltava tiesi useiden komentajien läpi, mukaan lukien Olafin ja Gritin Blue Moonista, Kanbein ja Sonjan Gold Cometista sekä Eaglen ja Draken Green Earthista.

Advance Wars 2: Black Hole Risingin tarina sijoittuu Macro Landiin, jossa Musta Aukko -armeija iskee muiden valtioiden toipuessa. Johtajansa Sturmin lisäksi Musta Aukko -joukot värväävät neljä uutta komentajaa: Flakin, Lashin, Adderin ja Hawken. Kun Musta Aukko -joukot on ajettu pois Liittoutuneiden valtioiden mantereilta, heidän komentajansa kokoontuvat Musta Aukko -alueelle, missä he taistelevat hyökkäyksen pahamaineista johtajaa Sturmia vastaan, ennen kuin hän pystyy tuhoamaan puolet maailmasta Kuoleman säteellä.

Valmistaudu siis ottamaan komento ja sukeltamaan Advance Wars -maailmaan, jossa sinun taktinen nerokkuutesi ratkaisee kohtalon suunnan ja pääset olemaan osana valtavia sotilaiden välisiä konflikteja.

 

Miten peliä pelataan?

 

Kyseessä on vuoropohjainen strategiapeli, jossa pelaaja hallitsee eri alueiden komentajia. Jokainen kartta koostuu laatoista, ja yksiköt liikkuvat yhden laatan kerrallaan. Jokaisella yksiköllä on erilaiset liikkumisalueet, ampuma-alueet ja vuorovaikutus maaston kanssa, jotka on otettava huomioon. Jalkaväen yksiköillä on pienempi liikkumisalue kuin panssarivaunuilla, mutta toisin kuin jalkaväki, panssarivaunut eivät voi kulkea tietyssä maastossa, kuten vuorilla. Samalla puolestaan metsämaasto hidastaa useimpien yksiköiden liikkumista. Sumu ja sääolosuhteet voivat myös haitata liikkumista. Vesiin perustuvat yksiköt, kuten taistelulaivat, voivat liikkua vain vesillä, ja ainoat muut yksiköt, jotka voivat kulkea veden yli, ovat ilma-aluksia. Maalla toimivat yksiköt voivat ylittää veden vain astumalla kuljetushelikoptereihin tai maihinnousualuksiin. Yksiköillä on vain rajallinen määrä ammuksia ja polttoainetta, joita voi täyttää päätymällä vuoron lopussa pelaajan hallussa olevaan kaupunkiin, satamaan, varastoon tai lentokentälle. Jos meri- tai ilma-aluksella loppuu polttoaine, se räjähtää seuraavassa vuorossa.

Pelaajat voivat valita useista komentajista (CO), joilla on omat vahvuutensa, usein liittyen tiettyjen yksiköiden tai maastojen etuihin. Suuret erot liittyvät yleensä heidän CO Power -ominaisuuksiinsa. Advance Warsissa jokaisella komentajalla on oma ainutlaatuinen CO Power. Esimerkiksi Andyn CO Power parantaa hänen yksiköitään, kun taas Samin CO Power lisää hänen jalkaväen ja mekaniikka-yksiköidensä liikkumista, puolustusta ja hyökkäystä. Nämä CO Powerit voidaan aktivoida, kun mittari täyttyy, mikä tapahtuu yksikköjen hyökätessä tai joutuessaan hyökkäyksen kohteeksi. Advance Wars 2: Black Hole Rising lisää jokaiselle komentajalle Super CO Powerin, joka vaatii mittarin latautumista pidempään ennen sen käyttämistä.

 

Versus-tila

 

Pyydä ystäväsi pelaamaan ja selvittäkää, kuka on paras strategisti. Kun et ole kiireinen ylläpitäessäsi rauhaa yhdessä kahdesta kampanjatarinasta, voit kokeilla Versus Modea, jossa jopa neljä pelaajaa voi taistella kymmenillä eri kartoilla. Jokainen pelaaja valitsee komentajan, eli CO:n, jommastakummasta kampanjasta ja voi strategisesti käyttää CO-voimiaan kääntääkseen taistelun omaksi edukseen. Muokkaa sotilaasi valmiiksi taisteluihin käyttämällä erilaisia muokkausvaihtoehtoja.

Katso alta IGN:n arvio pelistä!

 

 

Oletko pelannut Advance Wars 12 Re-Boot Campia? Kerro kommenttikentässä mitä olet mieltä pelistä! 😊

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa