Pelaaminen

Ratchet & Clank: Rift Apart -arvostelu

  • 25 August 2023
  • 0 kommenttia
  • 127 katselukertaa
Ratchet & Clank: Rift Apart -arvostelu
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Ratchet & Clank: Rift Apart on Insomniac Gamesin kehittämä ja Sony Interactive Entertainmentin julkaisema toimintaseikkailupeli, joka tarjoaa pelaajilleen ainutlaatuisen matkan eri ulottuvuuksien halki. Peli jatkaa suositun Ratchet & Clank -pelisarjan perinteitä tuoden mukanaan upeaa visuaalista loistoa, vauhdikasta toimintaa ja huumoripitoista tarinankerrontaa.

Peliarvostelu on tehty PC-alusta -version pohjalta.

 

Ratchet & Clank: Rift Apart – nostalgiaa ja Next-Gen -teknologiaa

 

Julkaisupäivä: 11. kesäkuuta 2021 (PS5), 26. heinäkuuta 2023 (PC)
Ikäraja: K7
Laite: Playstation 5 ja PC
Pelityyppi: Seikkailu, toiminta, 3D tasohyppely
Pelimuoto: Yksinpeli

 

Ratchet & Clank: Rift Apart on seikkailu-/tasohyppelypeli, joka on niin visuaalisesti, toiminnallisesti sekä tarinankerronnaltaan hämmästyttävä ja viihdyttävä. Pelissä ohjaat Lombax-rodun viimeisiä edustajia, joiden nimet ovat Ratchet sekä Rivet. Pelissä päästään myös ohjaamaan ajoittain Clankia sekä Kit-robottia.

Paha robottikeisari Nefarious aikoo valloittaa eri ulottuvuuksien maailmat, ja Ratchetin ja Clankin ulottuvuus on hänen seuraava kohteensa. Ratchet ja Clank ovat heidän maailmansa ainoa toivo taistelussa Nefariouksen tuhotyötä vastaan. Pelissä pääset puhaltamaan pölyt dynaamisen duon hurjista aseista ja kylvämään tuhoa laajalla arsenaalilla.

 

Tarina ystävyydestä

 

Rift Apart ei ole pelkästään toimintaa vaan myös tarinankerrontaa parhaimmillaan. Ratchetin ja Clankin ystävyys sekä heidän kohtaamansa haasteet tuovat tarinaan syvyyttä. Uudet ja vanhat hahmot täydentävät maailmaa huumorillaan ja persoonallisilla piirteillään. Hahmojen keskusteluja onkin usein hauska kuunnella ja ne avaavat paljon heidän tarinaansa ja ajatuksia. Pelin päätarina etenee sujuvasti ja se sisältää yllättäviä käänteitä, jotka eivät jätä pelaajaa kylmäksi. Lisäksi tarinankerronta on onnistuttu luomaan niin kiinnostavaksi, että se saa pelaajan janoamaan lisää alusta loppuun.

 

Pelattavuus – aseita, räjähdyksiä ja uusia mekaniikoita

 

Ratchetin ja Clankin seikkailuissa on aina ollut keskeisessä osassa hauska ja vauhdikas toiminta, ja Rift Apart ei tee sen suhteen poikkeusta. Peli tarjoaa laajan valikoiman erilaisia aseita, joita pelaaja voi käyttää luovasti vihollisten voittamiseen. Jokainen ase tarjoaakin omanlaisen pelityylinsä, esimerkiksi tarkkuuskiväärillä voit taltuttaa vastustajasi jo kaukaa tai sitten voit mennä ase räiskien kolmepiippuisella rynnäkkökiväärillä suoraan vihollisen läpi. Lisäksi peli tuo mukanaan muutamia uusia mekaniikoita. Esimerkiksi liikkuvuuden puolesta Ratchet voi käyttää saappaidensa moottoreita tehdäkseen nopeita väistöliikkeitä tai sitten “Rift” kiven avulla hän voi matkata nopeasti ulottuvuuksien läpi siirtyen nopeasti paikasta toiseen.

 

Visuaalisesti Rift Apart tarjoaa Next-Gen kokemuksen

 

Rift Apart astuu uudelle tasolle visuaalisessa esityksessään. Peli hyödyntää PlayStation 5:n tehokasta laitteistoa, tarjoten erittäin tarkkoja yksityiskohtia, värikkäitä maisemia ja saumattomia siirtymiä eri ulottuvuuksien välillä. Graafinen suunnittelu on vaikuttavaa, ja peli näyttääkin välillä miltei Disney-elokuvalta eikä videopeliltä. Playstationilla on kaksi pelitilaa, jolla peliä voi pelata: Graphic Fidelity mode sekä Performance mode. Fidelity-tila tarjoaa parhaimman kuvanlaadun ja 30 FPS kuvanpäivitysnopeuden, kun taas Performance-tila tarjoaa 60 FPS kuvanpäivitysnopeuden.

Pelitietokoneella pelin ulkoasun ja suorituskyvyn voi viedä vielä seuraavalle tasolle. Peli tukee pc-alustalla muun muassa huomattavasti korkeampaa resoluutiota, monia erilaisia kuvasuhteita, säteenseurantaheijastuksista sekä juuri lisättyjä ulkotilojen säteenseurantavarjoja. Lisäksi voit kustomoida grafiikka-asetuksia ja efektejä itsellesi sopivaksi ja asettaa FPS:n eli kuvanpäivitysnopeuden rajoittamattomaksi. Kuten Playstation 5, myös tietokoneella siirtymät ulottuvuuksien välillä tapahtuu saumattomasti, ja se tekeekin sen tapahtuessa ensimmäistä kertaa melkoisen vaikutuksen. Pelissä et siis joudu kärsimään lainkaan latausruuduista. Huomioithan kuitenkin, että tarvitset tietokoneellesi SSD-tallennustilan ja mielellään NVME-liitännällä, jotta teknologia toimii saumattomasti. Myös vanhemmalla SSD- tai HDD-asemalla peli toimii hyvin, mutta siirtymät saattavat toimia heikommin, jolloin se ei ole saumaton, vaan saattaa kestää muutaman sekunnin. Peliasetuksia säätelemällä kuitenkin myös näillä asemilla siirtymiä saa hieman nopeammiksi.

 

Luovasti toteutetut tutkimismahdollisuudet, efektit sekä äänitehosteet luovat immersiivisen pelimaailman

 

Peli kannustaa pelaajiaan tutkimaan ja löytämään uusia alueita ja ulottuvuuksia. Jokainen alue on suunniteltu huolella ja tarjoaa omanlaisensa haasteet ja salaisuudet. Kerättävät esineet ja sivutehtävät lisäävät pelin kestoa ja tarjoavat pelaajille mahdollisuuden sukeltaa syvemmälle pelimaailmaan. Pidin myös itse siitä, että kerättävät esineet pitivät pienen tarinan sisällään kertoen sen pala palalta, kun löysin niitä pelin edetessä.

Äänimaailma on toteutettu huolella, tarjoten sopivaa tunnelmaa jokaiselle pelin hetkelle. Musiikki tukee tapahtumia ja maisemia, luoden oikeanlaisen tunnelman. Äänitehosteet, aseiden äänet ja hahmojen repliikit täydentävät pelikokemusta antaen sille elävyyttä.

 

Yhteenveto: avaruusseikkailu, joka sykähdyttää

 

Ratchet & Clank: Rift Apart on loistava lisäys Ratchet & Clank -pelisarjaan. Se yhdistää upean visuaalisen esityksen, vauhdikkaan toiminnan, mukaansatempaavan tarinan ja huumorin luoden kokonaisuuden, joka viihdyttää pelaajia alusta loppuun. Pelin ainutlaatuinen ulottuvuuksien välinen mekaniikka ja monipuoliset pelilliset elementit tekevät siitä unohtumattoman pelikokemuksen. Jos olet pelannut aiempia Ratchet & Clank -pelejä ja tahdot kokea pelisarjan hohdon uudelleen, niin tämä peli kannattaa lisätä pelilistallesi. Jos taas etsit seikkailua uusissa ulottuvuuksissa nopealla toiminnalla höystettynä, niin Rift Apart on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen peli.

 

 

Kerro mielipiteesi pelistä kommenteissa!  👇

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa