Telia Yhteisön kankeus


Tässä käytän justiinsa Telian 4G yhteyden yli Telian palveluhallinta ja yhteisösivustoa viimeistä huutoa olevalla PC:llä ja sivusto on silti ihan älyttömän kankea.

 

Geneerinen valittaminen Telian surkeudesta on selvästi tahallaan tehty ihan liian hankalaksi, jotta siihen pikkuasioiden takia viitsisisi alkaa. Tänne yhteisön sivulle pääseminen edellytti unohdettujen Telia tunnusten luontia ja salasanan vaihto-operaatiota, eli kokonaisuudessaan pari pankkitunnistumista ja vieläpä sähköpostihyväksyntä yhteisötunnuksille.

 

Häiriöilmoituksen tekeminen onnistui, mutta en usko senkään menevän oikeaan osoitteeseen, koska tarjotut vaihtoehdot eivät koske sitä mikä on vikana.

 

Eli, kaikki tämä rumba ainoastaan sitä varten, että pääsen kertomaan, että irc palvelimenne ei toimi oikein.

 

Oi niitä aikoja kun vian ilmoittaminen onnistui simppelisti sähköpostitse tai ilmaiseksi puhelimella - johon vielä ihminen vastasi.

 


27 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

Kuvien optimointiin kannattaisi kiinnittää huomiota. Tällä hetkellä tämä kuva on etusivulla ja monella muullakin sivulla: https://yhteiso.telia.fi/t5/image/serverpage/image-id/8534i371D2C5C28819B0D/image-size/large?v=1.0&px=999

 

Koska se on PNG-kuva, tuo pieni kuva on äkkiä sivun suurin elementti (n. puoli megaa). Muut kuvat onkin JPEG-kuvia, mutta niitäkin saa helposti optimoitua erilaisilla softilla kuvanlaadun kärsimättä juurikaan.

 

Ei tuollaista valokuidun perässä helposti huomaa, mutta vähänkin hitaammalla yhteydellä sivun lataus hidastuu jonkin verran.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Varmistin @jessenic vielä tuota Telia-tunnus-integraatiota ja sen mahdollista vaikutusta Yhteisön nopeuteen. Nämä eivät liity toisiinsa, ainoastaan login ja logout kiertävät palvelimiemme kautta ja hidastelua kuitenkin tapahtuu myös ei kirjautuneena ollessa.


 


Tuo "Muista minut", kuten @kiisseli67 kirjoittaa niin Omien sivujen session timeout on lyhyempi kuin täällä Yhteisössä joten tavallaan tämä on jo toteutettu. Nykyisellään meillä ei ole mahdollisuutta toteuttaa ihan suoranaista eritasoista kirjautumista. Idea toki on hyvä kuitenkin, ei voi kiistää.


 


Kuvien optimoinnit ja muut on toki tärkeitä ja syytä pitää mielessä. Jatkamme selvitystä yhdessä alustatoimittajan kanssa.

Vastaa