Skip to main content

Suomesta löytyy monia upeita nähtävyyksiä, kuten tuntureita, luonnonpuistoja, kauniita soita sekä idyllisiä pikkukaupunkeja. Esimerkiksi Pohjois-Suomi on ollut monen suomalaisen suosima matkakohde. Myös lyhyempi kaupunkilomailu, ”staycation” on ollut viime vuosien trendinä. Kokosimme yhteen tähän artikkeliin vinkkejä kotimaan matkailua varten.

 

Suositut kohteet Suomessa

 

Viime vuosien aikana ulkomaille ei ole oikein voinut matkustaa, mutta onneksi kotimaastamme Suomesta löytyy aivan yhtä kauniita paikkoja ja nähtävyyksiä. Suomalaisten suosimiin kohteisiin lukeutuvat muun muassa Porvoo, Hanko, Kalajoki, Koli ja Levi – näin muutama mainittuna.

Tunnin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitseva Porvoo on suosittu matkakohde ympäri vuoden. Perillä kävijöitä houkuttelevat etenkin kaunis Porvoon vanhakaupunki sekä upea jokiranta. Suomen eteläisimmästä kaupungista Hangosta löytyy monia hiekkarantoja sekä kauniita saaria. Kalajoen hiekkasärkät houkuttelevat monia kävijöitä etenkin kesäisin, mutta maisemat ovat upeat myös muinakin vuodenaikoina. Pohjois-Karjalassa sijaitseva Kolin kansallispuisto tarjoaa matkailijalle luontoa ja jylhiä vaaroja eri tasoisten vaellusreittien kera. Levi on puolestaan suosittu lomailukohde ympäri vuoden, ja se sopii niin talviurheilun kuin muidenkin aktiviteettienkin ystäville. Monessako näistä kohteista sinä olet jo ehtinyt vierailla?

 

Sovellukset kotimaan matkailuun

 

Parhaat sovellukset matkustamiseen ovat sellaisia, jotka helpottavat matkan tekoa. Näillä sovelluksilla pääset alkuun Suomi-matkailussa. Kaikki alla mainitut sovellukset ovat ladattavissa maksutta App Storesta tai Google Play -sovelluskaupasta:

 

Nomadi

Nomadi on Tamperelaisen Citynomadin kehittämä sovellus, josta löydät karttoja sekä eri kävely- ja pyöräilyreittejä helpottamaan niin Suomessa kuin ulkomailla liikkumista. Reittejä löytyy niin kaupunki että luontoympäristöstä. Sovellus johdattaa sinut tutustumaan ympäristöön ja suosittuihin nähtävyyksiin.

 

Get Tips

GetTips on sovellus, jonka avulla voit tarkistaa jo ennen reissuun lähtöä majoittumiseen liittyvät asiat. Sovellus näyttää myös matkan aikana tietoa paikallisista palveluista ja tapahtumista.

 

DayTripster

Tripsteri App Oy:n DayTripster  on uuden ajan vastuullinen päiväretkisovellus, jonka kautta voit etsiä ja tallentaa suosikkipaikkojasi läheltä ja kauempaa. Sen avulla voit esimerkiksi katsoa julkisen liikenteen reittiohjeet, varata ravintolapöydän, hotellihuoneen tai hävikkiaterian. Sovelluksen kerrotaan tarjoavan näkyvyyttä pienyrittäjille, lähiruualle, kaupunkitapahtumille, luontokohteille ja lähellä sijaitseville pikkupaikoille, joista turistit eivät vielä tiedä. 

 

Viihdykettä ajomatkalle

 

Lasketaan vastaan tulevia autoja, pelataan maisemabingoa, arvuutellaan sanoja...Pitkät ajomatkat voivat helposti käydä puuduttaviksi. Etenkin perhematkoilla usean tunnin automatkat voivat kiristää niin vanhempien kuin lasten hermoja. Pitkille ajomatkoille kannattaa varautua erilaisilla viihdykkeillä, kuten äänikirjoilla, pelikorteilla, musiikilla, matkapeleillä sekä tabletilla, jolla voi pelata tai katsoa ohjelmia. Esimerkiksi elokuvien ja sarjojen katselu onnistuu myös tien päällä, sillä esimerkiksi Telia TV kulkee kätevästi mukanasi minne menetkin. Lempisarjojen parissa aika kuluu kuin siivillä! 

Jos ajomatkalla nettiyhteys toimii huonosti, voi puhelimella pelata myös offline-tilassa. Monet lastenpelit ja muut lapsille sopivat sovellukset toimivat hyvin ilman nettiyhteyttä. Esimerkiksi Google Play -sovelluskaupasta löytyy kokonaan oma kategoria offline-peleille. Jotta älylaitteista ei lopu akku kesken matkan, kannattaa reissuun napata mukaan kätevä varavirtalähde, jolla laitteet saa pidettyä koko matkan täydessä tehossa.

 

 

 

Nopeat yhteydet myös tien päällä

 

Vaikka matkapuhelinverkon peittoalue on Suomessa hyvin kattava, voi kuuluvuus silti alueellisesti vaihdella jonkin verran. Kuuluvuus on monen tekijän summa. Siihen vaikuttavat muun muassa tukiaseman sijainti, maaston muoto sekä se, missä verkossa laite on – 5G, 4G vai 3G-verkossa. Verkon signaalin laatu heijastuu myös nettiyhteyden nopeuteen. Tämän voi huomata esimerkiksi autossa matkustaessa. Puhelin voi aluksi toimia 4G-verkossa, mutta vaihtuu keskellä matkaa 3G-verkkoon, jolloin nettiyhteys hidastuu. Tiedonsiirtonopeuteen vaikuttaa lisäksi verkon käyttäjien lukumäärä sekä se, kuinka paljon dataa verkossa liikkuu samanaikaisesti.

Olemassa olevan 4G-verkon parantamisen ohella rakennetaan myös 5G-verkkoa kiihtyvää tahtia. Matkalle lähtiessä voit halutessaan vilkaista oman operaattorisi kuuluvuuskartasta, miten oma lomareitti on katettu matkapuhelinverkon suhteen. Riippuen käytössä olevasta liittymästä, osassa paikoissa voi saada myös paremmat kuuluvuudet kuin kotona.

 

Oletko sinä harrastanut Suomi-matkailua lähiaikoina? Jaa kommenttiosioon näkemisen arvoiset paikat!

 

Lue lisää:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa