Käyttökokemukset Marshall London


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10305 kommenttia

Myynti alkoi tänään, ja sain testipuhelimen eilen joten perustetaanpa ketju käyttökokemuksia varten.


 


Eilisestä blogista löydät ensikokemuksia sekä unboxing-videon --> linkki.


 


Ensivaikutelma on se että London on taattua Marshall-kamaa, jo pelkkä pakkaus materiaaleineen tuntuu laadukkaalta. Laite ja varusteet on pakattu ehkä vähän turhankin hyvin, tällainen laitefriikki kuin minä en meinaa malttaa avata pakkauksia siististi ja rauhallisesti vaan kaikki kuoret tekee mieli repiä auki jotta näkee mitä sieltä löytyy Hymiö Onnellinen


 


Ja sieltähän löytyy siisti kompaktin kokoinen puhelin. Koko on sitä luokkaa että ainakin omaan käteen tämä on yhdellä kädellä käytettävä luuri. Takakuori ja sekä puhelimen sivuosat on verhoiltu Marshall-henkisesti nahalla (ei aitoa nahkaa kuitenkaan). Painikkeet ovat laadukkaan tuntuiset ja varsinkin laitteen volume-näppäin on mallia heavy duty - ihan oikea rulla! Äkkiseltään oudon näköinen on puhelimen yläreuna, siellä kun on tuplaliitäntä kuulokkeita/mikkiä varten Hymiö Onnellinen


 


Näyttö on tarkka ja se reagoi tarkasti sekä herkästi painalluksiin. Tärkeä asia joka vaikuttaa käytettävyyteen.


 


London on yllättävänkin kevyt, ehkä omaan makuun jopa liian kevyt mutta toisaalta keveys on plussaa koska silloin sitä ei niin huomaa taskussa jne.


 .


Marshall Londonhan on musaluuri ja nyt on jonkin verran musankuuntelua takana ja nuo mukana tulevat korvanapit ovat ensinnäkin hyvä-ääniset niin ne on myös hyvin muotoillut joten ne pysyvät hyvin korvissa eivätkä ne myöskään purista/paina korvia mitenkään. En ole ollut tähän asti korvanappien ystävä mutta nämä olivat kyllä mukava positiivinen yllätys.




 


Vertailin Londonia kahteen muuhun puhelimeen ja täytyy sanoa että Londonin kaiuttimen ääni todellakin on omaa luokkaansa! Nyt ei tarvi enää erillistä kaiutinta jos mielii kuunnella vaikka porukalla musaa. Ääni on todella puhdas ja selkeä, bassotoistoltaan neutraali. Ääni muistuttaa jollain tapaa Marshall Stanmore -pienoiskaiuttimen soundia (kts kuvat alla), jotain samaa fiilistä näiden molempien soundeissa on.


 


Kuulokkeiden kautta kuunnellessa, varsinkin jos ruuvaa equsta eri taajuuksia +/- niin niiden kautta bassotoiston saa muhkeaksikin ja yläpään vaikka kuinka kirkkaaksi. Ja vaikka säätäisikin bassoa isommalle niin ääni ei puuroudu isommallakaan volumella joka kielii siitä että Londonissa riittää potkua isommillekin äänenpaineille ja huomaa että musiikinkuunteluun on tämä luuri tehty.


 


Lainaan yhden kollegani kommenttia: "Jos kuuntelet tuttua biisiä ja London saa sulle kylmiä väreitä kuunnellessasi sitä tuttua biisiä Londonilla ensimmäistä kertaa, tässä täytyy olla jotain, jotain hyvää...".


 


Testeissä kuuntelin musiikkia Spotifyn kautta parhaimmalla laadulla sekä muutamia netistä löytyviä isolla bitratella olevia testibiisejä.


 


Latasin viime yönä akun täyteen ja tänään perjantaina puhelin on ollut sitten enempi käytössä. Olen esitellyt sitä kollegoille usean tunnin ajan, ja nyt illalla akku näyttää että siinä on 66% vielä virtaa!! Ihan huikea suoritus, kun tuolla nimenomaan on kuunneltu musiikkia, kaiuttimien kautta, useampi tunti. Välissä isommalla ja välissä pienemmällä. Tässä vaikuttaa siis olevan hyvä akku, ja otaksun että selittyy ainakin osin sillä että Londonissa on Android jossa ei ole paljoa muistia ja akkua syöviä sovelluksia mitä monen muun merkin käyttikseen on ahdettu. Tästä syystä Londonin Lollipop-käyttis tuntuu kevyeltä ja ketterältä.


 


Vuorokauden käytön jälkeen London vakuuttaa sillä mihin se on tehty - musiikkipuhelimeksi. Se on laadukas, ei nitise eikä natise, on todella tyylikäs puhelin. Kaiuttimien sijoittaminen etukanteen, eli ne osoittavat suoraan käyttäjään, on fiksu veto koska näin kaiuttimien edessä ei ole sormia vaimentaen ääntä. Muu käyttö on vielä testaamatta, se miten London sopii puhumiseen, surffailuun ja valokuvaamiseen ja niin edelleen. Odotan myös kieli pitkällä sitä että pääsen testaamaan tuplaliitäntää in action - input-liitännän kautta musaa vaikka kitarasta ja Londilla vähän sämpleä mukaan ja output-liitännän kautta ääni ulos eetteriin! Millä toisella puhelimella pystyy tekemään näin? Edit 11.09.2015: Kitara liitetäänkin micro usb-liitäntään erillisen iRig UE -lisälaitteen avulla. Yläreunan liitännän ovat kuulokkeita varten.


 


Sitten vähän kuvia, on se komia.


 



 



 



 



 



 



 



 




 


81 kommenttia

Ajattelin, että kaikkinainen tuki on loppu Marshall London puhelimen osalta, mutta ei. Juuri saapui ystävällinen meili Marshall-tuesta ja ovat vihdoin saaneet akkuja: Hello M,

My name is Mike‍ and I am writing to follow up on your previous request for a Marshall London battery pack.

I'm happy to confirm we have received new stock on the London battery packs at our Authorized Service Center.

We would like to gather some details and evaluate the request to see if you can assist with a replacement battery pack, or an evaluation of your device at an Authorized Service Center.

To qualify for this service, we require a valid shipping address in the European Union.

 

Olisihan se hienoa, jos lähinnä Marshall-kaiuttimien kaukosäätimeksi joutunut puhelin saisi jatkoaikaa. Edelleen ihmettelen, miten hyvin Marshall-puhelin toistaa omilla kaiuttimilla musiikkia pieneksi laiteksi, vasta Razer Phone 2 on mennyt ohi tässä suhteessa. 

Ei voi sanoa, että Marshall tuen nopeus mitenkään päätä huimaa, koska otin asiassani ensimmäistä kertaa yhteyttä vuodenvaihteen 2015/16 paikkeilla vara-akun saamiseksi. Sitä ei tosiaan saanut mistään. Nyt lähes 4 vuotta myöhemmin ottivat spontaanisti yhteyttä ja ihan todella tuntuisivat nyt laittavan vara-akun matkaan viime yönä tulleen meilin mukaan:

 

Hello M​,

Thanks for your reply with the requested details. 

I've registered your details with our service team in Germany for a free replacement battery pack for your Marshall London.

Once the package is ready for dispatch, we will reply with tracking details. 

Please do not hesitate to write again with any further questions or comments.

Best regards,

Mike

 

Asiaa varmaan vauhditti, kun oli laittaa vielä alkuperäinen kuitti 522€ Soneralle neljän vuoden takaa,

 

Marshallissa ihmetyttää edelleen laitteen sujuva toiminta, vaikka ns Antutu on "vain" 22000, kun nykyisissä laitteissani se on lähes 15 kertainen. Silti Marshall London käynnistyy heti, näytön responssi nopea, herää naputuksella ja pyörittää yli sata ohjelmaa. On tietenkin koko huushollin ylivoimaisesti kallein "kaukosäädin", mutta ihan sujuvasti sillä nettipankit, navigoinnit, selailut, musiikinkuuntelut yms edelleen sujuvat. Kamerakaan ei ole ollenkaan niin huono, kuin alun testeissä väitettiin ja videokamera on edelleen eräs parhaita. Sääli, että laitteesta tuli oikeastaan vasta parin vuoden päivitysten jälkeen hyvä puhelin. Jopa näyttö on hyvä, kun sen laittaa uusimpien puhelinten rinnalle.  Ja niin, yksi asia vielä: laite tuntuu olevan ulkoisilta pinnoiltaan täysin kulumaton, musta runkokin kuin jotain hiilikuitua ilman yhtään naarmua.

Tulihan se aito Marshall Londonin 2500mAh akku originaalipakkauksessa. Ei taida tarvitsijoiden joukko kovin iso olla?


 



 


Edit JoonasLam: upotettu kuva postaukseen

Pakkauksen takana suosittelevat pitämään aina matkassa vara-akkua mukana, jos ei ole mahdollisuutta puhelimen lataamiseen. 


 



 


Edit JoonasLam: upotettu kuva postaukseen

Viimeisenä jäähyväispostauksena vielä Marshall London puhelimeni viimeinen episodi. 

 

Huomasin Ebayssä Marshall Londonien hintojen nousseen jopa käytettyjen osalta korkeaksi. Alkuperäisakkujen osalta tarjonta on ollut ihan nolla kolme vuotta ainakin. Niinpä molemmat myyntiin puolileikillään. Menivät kaupaksi heti ja aika korkeaan hintaan. Toinen meni Britanniaan, toinen Venäjälle lähelle Mongoliaa. Ihan kivat lomarahat tuli.

Jos joku vielä pähkäilee Marshall Londonin kanssa, saa vara-akun (tarvike) jopa aika kohtuulliseen hintaan Saksasta. Nopeasti tuli ja toimii hyvin eli purkautuu 100%:sta tasaisesti nollaan. Ihan samaa kapasiteettia ei numeerisesti ole, mutta esimerkiksi musiikkia youtuben kautta kuuntelee ainakin 6 tuntia. 

https://www.akkushop.de/de/accucell-akku-passend-fuer-marshall-london-akku-m62-67x56x47mm/

 

Aivan erinomainen kaunis sointi mm Marshall Embertonilla ja langattomilla nappikuulokkeilla. 

Vastaa