Käyttökokemukset Samsung Galaxy Watch

  • 25 September 2018
  • 62 kommenttia
  • 165 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10307 kommenttia


 


 


Yhteisö haluaa tietää lisää tästä kellosta joten jos olet hankkinut Samsung Galaxy Watch -kellon niin tässä keskustelussa voit jakaa kokemuksiasi sen käyttämisestä. Tai, jos vasta mietit kellon hankintaa niin tässä keskustelussa voit myös kysyä lisätietoa ennen henkintaa.


 


Lue lisää kellosta ja eSIM:stä Yhteisön blogista.


 


 



62 kommenttia


@MrMaastopyora@  kirjoitti:

jätin tänään matkapuhelimen tarkoituksellisesti kotiin ja käytin "Here we go" sovellusta navigointiin. Aika usein tuli "Watch cooling" -viesti, jolloin kello siirtyy heti lentotilaan. Sitä ennen olin käyttänyt Spotify sovellusta ilman bluetooth yhteyttä (niin kuin sitä on tarkoitus käyttää mm. lenkillä) eikä laite pystynyt toistamaan yhtään kappaletta edes puoliväliin asti ilman tuota "Watch cooling" -ilmoitusta. Tällöin luulin että Spotify sovelluksessa on jokin bugi, joka johtaa siihen, että mikrokontrolleri suorittaa liian paljon käskyjä lyhyessä ajassa ilman lepotilaa. Ilmeneekö jollakin muulla tämä ylikuumenemisongelma ?


Moi! Käyttöönottopäivänä sain myös tuollaisen ylikuumenemisilmoituksen aikaiseksi ja silloin oli Spotify vielä käytössä. Sen jälkeen en ole Spotifyta käyttänyt ja ongelmia ei ole ollut.

 

Mitä olette kellon käyttäjät mieltä akkukestosta? Itsellä siis tuo 46mm versio ja ominaisuuksia käytössä nyt AOD, liikunnan seuranta, syke 10 min välein ja unen seuranta. Suurin osa ilmoituksista pois käytöstä kellossa myöskin. WiFi kokonaan pois päältä ja käytännössä koko ajan Bluetoothilla kännyssä kiinni. Parhaimmillaan olen päässyt 50 h paikkeille akkukestossa, eli ei lähellekään revikoiden uumoiltua 4-5 päivän akkukestoa. Nyt joutuu usein lataamaan joka toinen ilta tuon.

 

Joku ohjelmistopäivitys on ilmeisesti kelloon juuri näillä hetkillä tulossa (jo jenkeissä), mutta ei se ilmeisesti akunkestoa paranna. Mietin tehdaspalautuksen tekoa, mutta pitääkö luuri sitten parittaa jotenkin liittymään uudestaan operaattorin toimesta? Jos niin on niin sitten en kyllä jaksa siihen rumbaan lähteä.

kello pystyy edlleen käyttämään samaa matkapuhelinliittymää myös tehdasasetusten palautuksen jälkeen. Tuohon liikuntasuoritusten seurantaan ei voi ottaa kantaa, koska en ole hankkinut kelloa tähän tarkoitukseen. Tähän tarkoitukseen minulla on Garmin Fenix 5x.

 

Spotify sovellus ilman bluetooth-yhteyttä puhelimeen toimii muuten ihan hyvin kaupungin ydinkeskustassa, jossa on mainio LTE-kuuluvuus. Pystyin toistamaan musiikkia ainakin 3 tunnin ajan ja akku ei ollut tämän jälkeen tyhjä. Ongelma ilmenee siellä, missä on pelkkä 3G tai huono LTE-kuuluvuus. Nyt laite on huollossa, ja hyvityspyyntö anottu valmistajalta. Kun pyyntö on käsitelty, toivon saada Telialta toimivan laitteen.

Onko tietoa kellon saatavuudesta? Näyttää olevan liki joka paikasta loppu. Omani tilasin Telialta 14.10.18 ja toimitusten oli määrä alkaa viikolla 42. Telian asiakaspalvelun mukaan kelloja tuli x-määrä. Nyt on toimitustilanne päivitetty tälle viikolle 43. Kai ne tulevat tilausjärjestyksessä, kun seuraava erä 25.10.18 pitäisi tulla. 


Onko askelmittauksen virheet jo korjattu? Miten asettuu mielestänne esim. Garmin Forerunner 735XT: n kanssa, ovat toki eri tyyppisiä mutta kuitenkin. Jollainen teistä taisi olla testiä tässä mielessä.  


Kiitos vastauksista :-)

Edit JoonasLam: Yhdistetty viesti toiseen ketjuun

Voiko joku testata kunnolla isohkon sovelluksen latausta Samsung appsista 3G kuuluvuuden ollessa 1 palkki ja Bluetooth-yhteyden ollessa pois päältä? Samsung on myöntänyt hyvityksen, mutta jos ongelma on tällä hetkellä kaikissa laitteissa niin en vissiin hukkaisi aikaa uuden laitteen kanssa ennen kuin firmware-päivitys on tullut (jos ongelma on edes ratkaistavissa firmware-päivityksellä).

 

Esimerkiksi siellä 2 käyttäjää mun lisäksi on raportoineet samasta ongelmasta https://www.reddit.com/r/GalaxyWatch/comments/9jfqkk/overheating_during_few_minutes_lte3g_calls_with/ eikä laitteen vaihto ole auttanut.

Hei, kuinka vaikea on ostaa viron teliasta luurin?  Tuo note9 & galaxy watch olisi juuri mitä haluan, ja olenkin telian asiakas . 

Kiitos 

R

@teranryh

Käyttökokemuksia ja vertailua Garminiin.

Sykkeet (max/keski) suunnilleen samat. Matkat hiukan lyhyemmät n.100-120m.10km:n lenkillä. Gps-mittaukset mahd.harvemmin. Askelmääriä en vertaillut, hankalaa kun ei ollut molemmat koko päivää ranteessa ja en kokenut sitä itselleni tärkeäksi.

Lenkille lähtiessä kannattaa hihna kiristää kireälle, koska hihna on joustava ja painavahko kello meinaa liikkua ainakin juostessa.

 

Tärkeää tietoa! Kiitos. Jokohan ensi viikolla tulisi kello. Telialle tulossa 50 kpl 31.10.18. Kysytty tuntuu olevan. 

Kunniamerkki +3

Ollut nyt tämä Samsungin Galaxy Watch käytössä eSIMmillä syyskuusta asti ja muuten olen tyytyväinen mutta akunkesto on ihan onneton. Pari päivää täydellä käytöllä on ihan BS. Eilen illalla latasin akun täyteen ja aamulenkin jälkeen loppui akku. Yhtään puhelua en puhunut luurin kautta vaan akku loppui yön standby -tilan sekä aamun 4.5 kilsan lenkin jälkeen. Lenkillä kello seurasi reittiä ja sykettä. 

 

Harmittaa osto koska tässä niin kovasti kehuttiin akunkestoa ja käytännössä saa ladata kaksi kertaa päivässä. Lisäksi tuntui että alussa akku kesti 1.5 päivää. Silloin itsellä oli käytössä sykemittaus 10 minuutin välein, nyt sekin kytketty pois.

@FatBob

Onko sulla koko ajan mobiilidata päällä? Se kuluttaa paljon akkua. Omalla kohdalla se on automaattisesti päällä kun bluetooth yhteys häviää puhelimeen.

 

Kunniamerkki +3

On päällä koska idea oli käyttää pelkästään kelloa urheillessa jolloin puhelimen voi jättää kotiin. Mutenhan eSIMmiä ei edes tarvitse, jos hoitaa kaiken kuitenkin luurin kautta  :)  Silti toi luvattu kaksi päivää aktiivikäytössä ei ole edes lähellä totuutta. Ymmärrän toki jos puhuu luuriin mutta standbyn ei kuuluisi viedä noin paljon virtaa mutta ehkä Tizen toimii huonommin kuin Wear IOS? 

Pidä se automaatilla niin menee silloin mobiilidata käyttöön kun yhteys häviää kelloon eli käyttää mobiilidataa vain silloin ja muuten bluetoothia. Vaikuttaa tosi paljon akun kestoon. Koska et varmasti ole koko ajan poissa puhelimen ulottuvilta.




Tässä omia kokemuksia mm eSIM käytöstä ja mitä on mielestäni parannusta edelliseen kelloon:

 



 


 


Edit EssiJn: Video upotettu

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@jluuri@  kirjoitti:





Tässä omia kokemuksia mm eSIM käytöstä ja mitä on mielestäni parannusta edelliseen kelloon





Kiitos paljon videosta. Oli hyvä ja kattava ja täytyy sanoa, että alkoi kyllä kuumottamaan entistä enemmän tämä SGW. (Itse vielä himmaan ostoa kun odottelen Applen S4 Cellular-mallia ja sen tilanteen kehittymistä). Odottavan aika vain on pitkä, pitäisikö ostaa SGW nyt ainakin ens alkuun. Arrghh!


 


Onko sinulla tai muilla kokemuksia SGW:stä iPhonen kanssa, onko kaikki ominaisuudet vai joitain rajattu pois  kun parina on iOS-laite?

Silloin kun ostin Gear s3 niin mulla oli vielä iPhone 7 plus. Kun sain tuon Note8 niin huomasin että iphonen kanssa joitain juttuja oli rajoitettu. Muistaakseni esim. ei pystynyt vastaamaan whatsapp viesteihin yms

Tänään pitää tehdä vielä video kun kellokin toimii hyvin Samsung Flown kanssa kun saa tietokoneen auki ilman salasanaa yms.

Kokonaisuutena olen tyytyväinen Galaxy Watchiin. On tämä tyylikäs, toimiva, nopea ja monipuolinen.

eSim toimii mutkitta. GPS:ää kritisoin aiemmin epätarkkuuden vuoksi. Liikunnan aktiivisuuden seuranta on sen sijaan tosi tarkka, sen olen tarkistanut moneen kertaan eri tavoilla. Ei tarvitse painella nappeja, vaan lähtee vaan lenkille ja seuranta käynnistyy.  

Akunkesto erinomainen, nyt neljäs vuorokausi menossa, varaus 33%. 

Mainio laite! 


@teranryh@  kirjoitti:

Tärkeää tietoa! Kiitos. Jokohan ensi viikolla tulisi kello. Telialle tulossa 50 kpl 31.10.18. Kysytty tuntuu olevan. 


Kokonaisuutena olen tyytyväinen Galaxy Watchiin. On tämä tyylikäs, toimiva, nopea ja monipuolinen.

eSim toimii mutkitta. GPS:ää kritisoin aiemmin epätarkkuuden vuoksi. Liikunnan aktiivisuuden seuranta on sen sijaan tosi tarkka. Ei tarvitse painella nappeja, vaan lähtee vaan lenkille ja seuranta käynnistyy.  

Akunkesto erinomainen, nyt neljäs vuorokausi menossa, varaus 33%. 

Mainio laite! 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kuullostaa hyvälle tuo akun kesto. Itse käyttelin muistaakseni ensimmäisen sukupolven kelloa testissä  ja silloin akku kesti sen noin päivän, joka tuntui satunnaisesti mekaanisiin automaattikelloihin tottuneelta hölmöltä. Hyvä, että saadaan tuota akkupuolta eteenpäin.

Samsung Galaxy Watch on nyt ollut käytössä vajaan vuorokauden, ja aika pitkälle sellainen laite kuin odotinkin. Minulla on 46mm versio ja se ei ole ihan niin suuren oloinen kuin pelkäsin, vaan ihan sopivan kokoinen.


 


Ennen ostoa yritin selvittää pystyykö sillä puhumaan puheluita vaikka eSIM ei olisikaan käytössä, ja selvyyttä siihen ei oikein tullut. Esim. Samsungin oma asiakaspalvelu väitti, että eSIM on pakko aktivoida ja käyttää mobiilidataa jotta puheluita voi tehdä rannekkeen kautta. Yritin vielä kysyä, että eikö tosiaan voi käyttää ranneketta handsfreen tavoin kun se on kytketty bluetoothilla puhelimeen ja väittivät, että ei voi. No kyllähän tietysti voi. Mutta vaikeaa oli saada todellista tietoa tästä.


 


Yksi negatiivinen yllätys tuli, kun viesteihin ei pysty vastaamaan puhesyötöllä suomen kielellä. Suomen kieli ei näemmä ole puhesyötön tuetuissa kielissä. Iso ongelma tämä ei ole, mutta olisi tuo voitu jossain mainita, edes käyttöohjeessa. Siellä kyllä sanotaan, että toiminto ei ole tuettu kaikilla kielillä, mutta ei sanota, että suomen kieli ei ole tuettu. Eikä Samsungin tai Telian nettisivutkaan tätä vahingossakaan mainitse.


 


 EDIT: siirretty ja aihetta muokattu 

Kiva kuulla kokemuksia! Kiteytit kaiken sen mitä laite lupaakin tuoda. Mainitsitkin tuon akun keston ja nykyäänhän puhelimia pitää ladata lähes joka päivä. Tuntuu aivan luksukselta kun kello pärjää jopa sen neljä päivää ilman latausta! 

Galaxy Watch ollut käytössä lokakuun alusta lähtien enkä nyt ihan täysin tyytyväinen ole. Esim toimii hienosti ja kello näyttää kivalta, mutta siinäpä ne hyvät puolet melkein olikin. Ostin kellon lähinnä treenien ja unen seurantaan mutta kello ei suoriudu kauhean hyvin kummastakaan - sykemittaus katoilee sattumanvaraisesti ja paljon infoa jää keräämättä. Unen vaiheita kello on saanut satunnaisesti kiinni ehkä yhteensä viitenä yönä. Akkukestokaan ei päätä huimaa, virransäästötilalla saan pari päivää täyteen ja Spotifyn käyttöä ei voi ajatellekaan, jos haluaa akussa olevan virtaa.

 

Omituisinta kellossa on ollut kerrosmittaus, johon tänäänkin on rekisteröitynyt 119 kerrosta. Pitäisi melkein saada joku kunniamaininta noilla määrillä (oikeasti tänään olen kiivennyt 3 kerrosta). Kun lukee muiden ylistäviä kokemuksia kellosta, pistää miettimään, onko vika sitten kuitenkin käyttäjässä. Vai onkohan mulla joku sekundakappale? Keksiikö joku, miten saisin kellon tajuamaan, etten ole himoporrastelija?

 

 

Galaxy watch nyt muutaman päivän ollut ranteessa ja akku kestää juuri ja juuri vuorokauden.Viimeksi ladattu eilen illalla ja nyt akussa  37 % virtaa ( klo 15.20 ). eSIM kytketty, puhuttu ei ole tänään ollenkaan 'puhelimeen'kellon kautta, bluetooth päällä, matkapuhelinverkot automaattisesti päällä/pois, urheilusuorituksia ei tänään ole erikseen mittailtu, kävely vain jonka mittaa automaattisesti. Akun kesto pettymys!!! Kyseessä siis 42 mm kello.

Kovin ristiriitaiselta vehkeeltä tuntuu tämä galaxywatch. Ristiriitaista tietoa käyttöönotosta, akunkestosta yms.. Itsekkin olisin kiinnostunut ja ajtus olisi ottaa tuo lte standalone tila käyttöön työpäivän ajaksi. Eli n 9 tuntia ilman omaa puhelinta, koska töissä käytän työluuria ja ajatus olisi olla duunin ajan galaxywatchin varassa omien yhteyksien puolesta. Ärsyttänyt kantaa kahta isoa luuria taskuissa. Minulla on käytössä Huawei Mate 10 lite, jota ei löydy yhteensopivien listalta. Sehän on luonnollisesti android 8.0. Saako tähän toimimaan tuon LTE standalone tilan ilman kikkailuja? Kun monessa paikassa puhutaan, että tarvitsee galaxy puhelimen että tuon saa aktiiviseksi. Eikö sitä saa jos asentaa galaxy wearin mate 10 liteen playstoresta ja avaa eSIM liittymän telialta? Lisäksi sanotaan että ilman galaxy puhelinta menettää osan ominaisuuksista. Mitä nämä ominaisuudet ovat? Miten voi olla näin epätarkkaa ja sekavaa tietoa laitteeseen liittyen? Samsung on pahasti epäonnistunut julkaisuissaan. 

Juurikin tuo 42mm versio on oman kokemuksen pohjalta täysin susi akun suhteen - jos joku muuta väittää, niin valehtelee. Jos vähänkään urheilee, akku ei riitä mihinkään. Minulla oli kello käytössä syys-lokakuussa, ja palautin sen takaisin Giganttiin, koska ei vastannut odotuksiani. Ja odotukseni oli yhdistelmä älykelloa ja urheilukelloa, joka hoitaisi tehtävänsä hyvin. 

 

Miinukset olivat: 

- ei e-simmiä (nyt joulukuussa on, mutta vain Telialla, oletettavasti tulee Elisalle ensi vuonna joskus)

- ei toimivaa nfc -lähimaksua Samsung Paylla (toimisi ilmeisesti ruotsalaisella pankilla...)

- akun kesto: täysin onneton

 

Ja minun kriteereilläni kellon akun pitäisi vähintään kestää 4h kestävyysurheilukäyttöä + normaali muu käyttö vähintään 2 vuorokautta. Pystyykö tähän isompi 46mm malli? Olisi mukava saada siihen vastausta, vaikka keskustelun perusteella ei pystyne...Enkä halua kuulla, että kytke pois kaikki mahdollinen akkua kuluttava, niin sitten akku kestää. Se on sama kuin säästää bensaa, kun ei aja autolla. Tai säästää sähköä, kun ei sauno - näitä idiotismejahan saa nykyisin lukea ihan riittävästi. Jos ostaa älykellon, niin silloin on tarkoitus käyttää sen ominaisuuksia. 

Niin, ja oliko jollakin tietoa Samsung Payn käytöstä? Saako sen toimimaan jotenkin Suomessa?

 

Ja korjattakoon sen verran edellistä postausta, että olihan kello käytössäni ihan kiva muuten, mutta kun kolme mainostettua ominaisuutta ei toiminut, niin ei ollut järkevää kelloa vielä omistaa.

 

Eli en voinut jättää lompakkoa kotiin, en voinut jättää puhelinta kotiin enkä voinut urheillakaan, koska muuten piti ladata kelloa joka päivä.

Vastaa