Käyttökokemuksia Sony Xperia M5


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10307 kommenttia

Kerätään tähän ketjuun käyttökokemuksia tästä Soneralla yksinoikeudella myynnissä olevasta keskihintaisesta mutta itseasiassa tosi pätevästä puhelimesta.


 


Käy lukemassa pienet alkuesittelut blogin puolelta eli täältä --> linkki.


 


---


 


Avaan pelin omilla kokemuksillani.


 


Olen käyttänyt tätä nyt pari päivää. Niinkuin blogin puolella videolla kerron niin olen vaikuttunut tämän puhelimen laadukkuudesta, tätä ei millään usko 349eur hintaiseksi luuriksi. Sileä olemus, kulmiin sijoitetut metalliset "suoja"palat, kuoret ei nitise eikä natise. 


 


Olen soittanut tällä puheluita yhteensä ehkä 1,5h ajan, surffannut netissä ja Facessa, ja akku porskuttaa edellen vielä sen verran että virtaa on 41% jäljellä! Yksi Sonyjen valteista eli akunkesto, on myös myös tässä mallissa. Ja huom, tämä on saavutettu ilman Stamina-tilaa.


 



 



 


Tosin huomasin ensimmäisenä iltana, kun latasin puhelimeen kymmenisen appsia että siinä ehkä viiden minuutin aikana akku tyhjeni 20% tasosta muistaakseni 8% tasoon. Ihan yht äkkiä siis, outoa. Johtuneeko sitten siitä että en ollut tehnyt vielä siinä vaiheessa pitkää ensi latausta. Puhelin muuten kuumeni tosi paljon, vaikka en tehnyt muutamkuin vain latasin ja asensin nuo appsit.


 


Itselle tärkeää kameraa en hirmuisesti ole vielä testannut mutta tänä aamuna otin pari kuvaa kun nyt viimeinkin on satanut lunta 🙂 ja huomasin että tarkkuutta riittää todella hyvin mutta ainakin näissä olosuhteissa kontrastia on liikaa. Jostain syystä en saanut aamulla kameraa päälle, herjasi vain jotain, luuri piti bootata että sain kameran päälle.


 


Kun selaan ottamiani kuvia, niin vaikuttaa siltä että näyttöön ladataan jollain tavalla vain "esikatselukuva", kuva joka ei ole täydellä tarkkuudella. Sitten jos zoomaat kuvaa niin näkee selvästi että pienellä viiveellä kuvassa näkyy lisää yksityiskohtia.


 


Alussa pidin näyttöä hyvän kokoisena ja useille tämä 5" onkin varmasti hyvä kompromissi mutta omaan makuun tämä on aavistuksen liian pieni. Olen tottunut iPhone 6 Plussan isoon näyttöön. Mutta nämä on näitä makukysymyksiä.


 


Yleinen käyttö on sujuvaa, näyttö reagoi hyvin painalluksiin ja näyttö on terävä. Kamera aukeaa hitaasti, muiden sovelluksien kohdalla en ole huomannut vastaavaa. Puhelin kuumenee aika paljon joissain tilanteissa, mutta jäähtyy myös nopeasti.


 


Äänenlaadusta en osaa sanoa, tuo 1,5h on mennyt puhelinpalavereissa ja ne soitan aina kuulokkeilla. Pitää testata jossain vaiheessa, tosin itselle älypuhelin on melkein kaikkea muuta kuin puhumista varten :)


 


Tässä muutamia nopeita huomioita ja ajatuksia, myöhemmin lisää. Lyhyesti sanottuna hyvältä vaikuttaa!


 


299 kommenttia

Onkohan mittää tietoo kelläkään että millonkohan se android 6.0 päivitys ois tulossa tähä M5? Sonyn sivulta ei selvii..
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@Tirppaliisa1 kirjoitti:
Onkohan mittää tietoo kelläkään että millonkohan se android 6.0 päivitys ois tulossa tähä M5? Sonyn sivulta ei selvii..

Valitettavasti jos Sonyn sivulla ei kerrota, tuskin kukaan muukaan osaa sitä kertoa ennakkoon. 😞 Päivitys on kyllä tulossa, joten kannattaa tarkistella esim. Sonyn PC -softalla tai sitten suoraan puhelimesta, onko päivityksiä saatavilla. Yleensä suoraan puhelimesta ladattavaksi (OTA:na) päivitys on vasta muutaman päivää myöhemmin saatavilla kuin esim. PC -softan kautta.


 


Pidä siis tätä sivua silmällä: http://support.sonymobile.com/fi/xperiam5/software/ Ainakin Z5 Compactin osalta sinne tuo viimeisin softan versio päivittyi hyvin nopeasti.


@kiisseli67 kirjoitti:
Myyjä eli Sonera on ottanut vastuun verkkokaupan kohdalta jo tammikuussa. Kaikki Soneran verkkokaupan kautta myytävät Sony Xperia M5:t olisi ainakin tämän ketjun mukaan pitänyt olla vaihdettuna toimiviin malleihin jo tammikuun lopulla : http://klaani.sonera.fi/t5/iPhone-iPad-Android-Windows/Kayttokokemuksia-Sony-Xperia-M5/m-p/119347#M1562 

Jokotai niin puhelin luovutettiin soneralle 29.03 mutta mokoma ei ole vielä saapunut huollolle kun sieltä kyselin. Löytyykö täältä apua vai onko se pakko jonottaa ja käydä soneran kaikki vaihteet läpi?

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@JKoskisalo kirjoitti:


@kiisseli67 kirjoitti:

Myyjä eli Sonera on ottanut vastuun verkkokaupan kohdalta jo tammikuussa. Kaikki Soneran verkkokaupan kautta myytävät Sony Xperia M5:t olisi ainakin tämän ketjun mukaan pitänyt olla vaihdettuna toimiviin malleihin jo tammikuun lopulla : http://klaani.sonera.fi/t5/iPhone-iPad-Android-Windows/Kayttokokemuksia-Sony-Xperia-M5/m-p/119347#M1562 



Jokotai niin puhelin luovutettiin soneralle 29.03 mutta mokoma ei ole vielä saapunut huollolle kun sieltä kyselin. Löytyykö täältä apua vai onko se pakko jonottaa ja käydä soneran kaikki vaihteet läpi?


 




Harmittavasti on todettava, että täällä Klaanissa ei voida käsitellä asiakkaan tunnistautumista vaativia tietoja :smileysad:. Sen sijaan voit vaikka esim. kysäistä Facebookin yksityisviestillä, omien sivujen palvelupyynnöllä taikka sitten puhelimitse. Täältä löydät väylät: https://www.sonera.fi/asiakastuki/Ota-yhteytta

Soitettu! On kyllä melkoista *******aa mutta osasyylisenä oma epätietoisuus.

Puhelin siis luovutettu 29.03 sonerapisteelle, pisteen palvelija arvioi kestoksi 9 päivää.
Mitään ei kuulu, näy.
Soitto soneran asiakaspalveluun josta joku tyttö ihmettelee miksi sitä ei viety sonera-kauppaan.
Kehä-III ulkopuolellakin on elämää.
Selvisi että Sonerapiste oli luovuttanut puhelimen vasta 09.04 postin kuljetettavaksi.

Eli summarum olisi pitänyt itse lyödä postiin vaan.

Huom! Vika jonka takia tämä nyt meni takuuseen piti olla jo korjattu.
Huom! Sonera voisi ohjeistaa palvelupisteitten työntekijöitä mainitsemaan että tällä tavalla takuureissun kesto voi pidentyä useammalla viikolla!

Päivitystä näin välillä, todisteena että kaikilla ei ole ongelmia.

 

Itsellä ollut, valmiiksi revisio v2 tai miten tuon nyt sanoo mutta siis alkuvioista korjattu versio, nyt tammikuusta(tai jotain) alkaen ja yhtä ainutta ongelmaa ei ole ollut. Tai ainakaan vielä niihin törmännyt. Tosin ihan tässä Vantaalla ollut joten missään haastavissa vastaanotto-oloissa en ole ollut tms. Mutta akku kestää monia päiviä, viestit tulee ja netti toimii yms. Ei tässä voi mistään valittaa.

Moi.

 

Eilen tuli minun hyppysiin Sony xperia M5.

Osaako kukaan neuvoa kuinka saan eri ryhmille oman soittoäänen vai onko se edes mahdollista?

Soittoäänen saan kyllä yksittäiselle henkilölle mutta minulla on muutamia ryhmiä joissa useampi henkilö enkä viitsisi jokaiselle erikseen laittaa soittoääntä, olis kiva tietää jo puhelimen soidessa mistä ryhmästä soitellaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei Nappo_Napander ja tervetuloa Klaaniin!


Tietääkseni ei pysty ryhmille laittamaan omaa soittoääntä muuten kuin vaihtamalla se yksittäin ryhmän henkilöille samaksi.

Kiitoksia klaaniin pääsystä ja voihan harmi jos pitää erikseen laittaa ääniä, no pitää sitten jotenkin fiksailla

Ongelmat eivät ala heti. Mutta sitten kun alkavat, niin jopa useita kaatumisia päivässä.
Ongelmat eivät ala heti. Mutta sitten kun alkavat, niin jopa useita kaatumisia päivässä. Liike ei suostu vaihtoon. Ei tarvitse enää mitään ostaa sieltä.

M5 voitti uusimman TM:n ~300-350€ puhelinten vertailun/testin.

Jokusen kuukauden nyt ollut käytössä ilman isompia ongelmia. Nyt sitten alkoi .... eilisessä asti Wi-Fi ei ole toiminut kunnolla vaan signaalin voimakkuus heikko ...signaalin voimakkuus menee erinomaiseksi kun laittaa 5 cm päähän reitittimestä. Mutta jo metrin etäisyys hävittää signaalin olemattomiin. Kotona ja töissä sama ongelma. Ennen eilistä oli kotona ja työpaikalla aina täysi voimakkuus. no ohessa kuva vasemmalla Sony M5 ja oikealla toinen Sonyn tuote ...etäisyys reitittimeen 3 metriä.

Onko WiFi modeemi asetettu paikkaan jossa ei ole mahdollisia häiriöitä jotka haittaavat signaalia? Voi olla myös, että puhelimen oma Wifi kortti on jotenkin sekaisin.

No kuten kerroin on muutaman kuukauden jo toiminut täydellä teholla niin töissä kun kotona. Ongelma alkoi yhtäkkiä eilen.minkään modeemin yms paikka ei muuttunut.

 

Piti ihan katsoa netistä tarkemmin, eli M5:ella on kuulemma joku bugi joka heikentää wifi signaalia ja korjauspäivitys on tulossa, mutta milloin sitä en tiedä.
Ok.kirjoitin tuonne Sonyn sivuille myös asiasta. Kiitos vaivanäöstä

Moikka. Tänään tuli tosiaan vaihdettua viestejä Sonyn tukipalvelun kanssa.eipä tuosta hullua hurskaammaksi tullut.kyseltiin että Voitko unohtaa verkon ja käynnistää uudestaan..käynnistä reitin uudestaan yms yms..

 

Koitin alkuperäisessä viestissäni sonylle kertoa että Nämä toimenpiteet jo tehty. Lisäksi laitoin että töissä ja kotona Wifi on toiminut tällä puhelimella aina niin että signaalin voimakkuus on ollut erinomainen n 78 mbs. tiistaista alkaen wifi signaalin voimakkuus on ollut puhelimessa heikko niin kotona kun töissä ja yhteyden voimakkuus muuttuu erinomaiseksi kun puhelimen vie aivan reitittimen antennin viereen n 10 cm päähän, ja kun etäisyys reitittimeen kasvaa noin 3 metriin niin muuttuu signaali heikoksi 1 mbs. Töissä on 3 eri verkkoa jossa käyttäytyy samoin+ Tämä mikä kotona on käytössä.eli 

4 langattomassa verkossa jossa on toiminut ennen ei nyt toimi kun reitittimen vieressä.

 

Kun olin vastannut Sonyn tuen ensimmäiseen neuvoon että Nämä tehty, tuli kysymys että toimiiko muissa Wifi

Verkoissa ? 

 

 

 

Onko sulla muita laitteita jolla voisit testata tuon wifin? jos niissä on hyvä nopeus ja signaali niin pakko se puhelimessa on oltava joku ongelma. Löysin tämän artikkelin, toivottavasti se auttaisi http://www.ibtimes.co.in/how-fix-android-5-lollipop-glitch-5-easy-steps-follow-626901

 

Ja tässä toinen: http://www.thecellguide.com/sonyxperia-m-wifiissue.php 

 

Taitaa olla aika yleistä nämä wifi ongelmat "M" mallistossa. :smileysurprised:

On joo testattu muilla laitteilla ja niillä toimii. Kuten tuossa valokuvassa minkä eilen tänne laitoin on kaksi eri puhelinta samassa verkossa ja puhelimet vierekkäin..toisessa 78 mbs ja tässä ongelmapesässä 1 mbs. Lisäksi otin tuon toisen puhelimen tänään töihin ja sielläkin toimi täydellä kentällä. Tarvii lukea nuo linkkien takana olevat jutut. Jeps Tämä yksilö nyt toimi melkein 3 kuukautta....oli niitä tekoja joissa se akku ongelma piti olla korjattu.
Kappas, en huomannutkaan. Toivottavasti tuohon ongelmaan löytyy jokin ratkaisu. 🙂

Kaikki muut noiden linkkien takaa löytyvät keinot aloitettu paitsi tuo taajuuden nosto 2,4 ....5,0 en meinaan löydä moista valikkoa Tästä sonysta. En tiedä alkaa vaan kypsyttämään pikkuhiljaa kun tuollaiset perusjutut alkaa tökkimään.ostin tän Soneran verkkokaupasta maaliskuussa niin mihinkähän pitäisi kiikuttaa ...paras paikka lienee SER jäteasema mutta maksoi toi kuitenkin sen 349 € että kai sen yli 3 kuukautta pitäisi toimia.

Taajuuden nostaminen tapahtuu modeemin kautta. Puhelimella sitä ei voida tietääkseni tehdä. 

Jotkut modeemit tukee tuota 5Ghz taajuutta. 

 

Itselläni on Zyxel modeemi jossa on olemassa tuo 5Ghz.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Silloin kun tämä laite toimii oikein, niin se on hyvinkin pätevä kuvauspuhelin :)


Sony Xperia M5 arvostelu :


 



@Hartsa73 kirjoitti:

Kaikki muut noiden linkkien takaa löytyvät keinot aloitettu paitsi tuo taajuuden nosto 2,4 ....5,0 en meinaan löydä moista valikkoa Tästä sonysta. En tiedä alkaa vaan kypsyttämään pikkuhiljaa kun tuollaiset perusjutut alkaa tökkimään.ostin tän Soneran verkkokaupasta maaliskuussa niin mihinkähän pitäisi kiikuttaa ...paras paikka lienee SER jäteasema mutta maksoi toi kuitenkin sen 349 € että kai sen yli 3 kuukautta pitäisi toimia.




Kiikuta se Sonera Kauppaan, suoraan SCF-huoltoon tai johonkin muuhun valtuutettuun Sony-huoltoon.

Vastaa