peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
59273 Jäsentä
164256 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Näin otat käyttöön uuden kannettavan tietokoneenAsiantuntija
Asiantuntija
Rekisteröitynyt: ‎12-10-2018
Kirjoituksia: 224
1/1

Näin otat käyttöön uuden kannettavan tietokoneen

läppäri blogi.png

Hankitko juuri uuden koneen ja nyt sormet syyhyää päästä käyttämään sitä? Näillä ohjeilla pääset hyvin alkuun. Tietokoneen käyttöönottoon on hyvä varata aikaa, sillä valmiiksi asti asentaminen saattaa viedä useamman tunnin.

 

1. Asenna käyttöjärjestelmä (Windows)

 

Asennus lähtee käyntiin automaattisesti koneen aukaistessa ja etenee vaihe vaiheelta eteenpäin. Windowsin asennus voidaan jakaa kahteen vaiheeseen. Itse asentamiseen sekä määrittämiseen. Näitä kahta vaihetta ei tarvitse pelästyä, sillä sinua opastetaan koko matka asennuksen loppuun asti. Asentamisvaiheessa Windowsissa määritellään erilaisia asetuksia ja tuote aktivoidaan käyttöön. Tässä vaiheessa määritellään esimerkiksi mitä kieltä koneella käytetään, sekä miten koneen tallennustilaa käytetään. Määrittämisvaiheessa tietokone tulee yhdistää nettiin, jotta voit kirjautua olemassa olevalla Microsoft-tilin tai luoda sellaisen. Jos sinulta löytyy Microsoft-tili ja olet sitä käyttänyt vanhalla koneella suosittelen käyttämään samaa tunnusta. Tällöin saat mukana kaikki sähköpostit sekä tiedostot, joita olet tallentanut Windowsin omille palveluille.

 

2. Muista tietoturva

 

Käyttöjärjestelmän asennuksen jälkeen kannattaa ottaa tietoturva heti käyttöön. Tällöin voit alkaa käyttämään uutta tietokonettasi huoletta. Tietoturva suojaa sinua viruksilta sekä muilta haitallisilta ohjelmilta. Useimmista tietoturvaohjelmistoista löytyy myös pankkitoimintojen suojaus. Voit käydä pankissa ilman pelkoa siitä, että kukaan pääsee tilitietoihisi luvatta. Tämän jälkeen voit asentaa kaikki tarvitsemasi ohjelmistot.

 

3. Ohjelmistojen asentaminen sekä tiedostojen siirtäminen vanhalta koneelta

 

Vanhojen kuvien, videoiden sekä muiden tiedostojen siirtämiseen vanhalta koneelta uudelle löytyy useitakin erilaisia tapoja. Helpoimmalla pääset jos sinulla on ollut käytössä Microsoft-tili vanhalla koneella. Voit tuoda kaikki tiedostot, kuten kuvat sekä videot, Microsoftin tarjoaman pilvipalvelun kautta uudelle tietokoneelle. Ohjelmistot voi myös ladata Microsoft Kaupasta tai palveluntarjoajalta, jolta olet ohjelmistoja hankkinut. Jos et ole käyttänyt Microsoftin palveluita voit tuoda tiedostoja myös ulkoisella kovalevyllä vanhalta koneelta uudelle. Silloin tiedostot tulee siirtää ulkoiselle kovalevylle vanhalta tietokoneelta. Tämän jälkeen voit kytkeä kovalevyn uuteen koneeseen ja siirtää tiedostot.

 

Yllä olevalla listauksella pääset hyvin alkuun tietokoneen asentamisessa. Tarjoamme asennusapua myös Telia Kaupassa tai voit tilata lähituen kotiisi. Saat asiantuntevaa palvelua ja asennus saadaan tehtyä kerralla loppuun asti.

 

 

Lue myös nämä