Yhteyspiste Plus Gateway

  • 28 April 2022
  • 5 kommenttia
  • 131 katselukertaa

  • Savumerkittäjä
  • 2 kommenttia

Tilasin Telian kiinteän IP-osoitteen Yhteyspiste Plus. Minulla on erillinen palomuurilaite. Siellä kiinteän IP:n asetuksissa tarvii laittaa myös Gateway ja Subnet Mask. Mitähän näihin kohtiin kuuluu laittaa?


 


 


edit katjane: poistettu allekirjoitus, sen voit käydä lisäämässä profiilisi asetuksissa


5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Oletko varma, ettei osoitetta ole edelleenkin tarkoitus hakea dhcp:llä, vaikka Yhteyspiste Plus palvelun ansiosta dhcp antaa joka kerta saman osoitteen?

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Mobiiliverkossa IP-osoitetta ei ajeta DHCP:n avulla vaan verkon signaloinnissa 4G/5G-modeemille. Verkko tarjoaa tässä Yhteyspiste Plus-palvelussa aina saman IP-osoitteen liittymälle. 

Moi!

 

Palomuurissa on joko automaattinen IP haku tai manuaalinen.

 

Automaatilla ei toimi etäyhteys koneeseeni, mutta nettiyhteys ulos toimii.

Manuaalisessa on pakollisena Subnet Mask. Tähän kokeilin yleisimpiä 255.255.255.0 / 255.255.255.255 tyyppisiä enkä saanut toimimaan.  Gateway on (Optional) Kokeilemillani Subnet Maskeilla loppui nettikin toimimasta.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Kun sinulla on modeemi ja palomuurilaite erikseen, olethan muistanut määritellä palomuurilaitteen modeemilta saaman osoiteen modeemin DMZ-toimintoon.

 

Tämä osoite kannattaa myös lisätä modeemin lan-puolen dhcp-asetuksiin, jotta palomuurilaite saa jatkossakin saman osoitteen modeemilta.

 

Vai oletko asettanut modeemin toimimaan siltaavana? Tiesithän, että mm. Huawei B525s-23a siltaus on patologisesti rikki. Mobiililaitteiden kanssa kannattaa käyttää aina reitittävää tilaa, jos se vain mitenkään on mahdollista.

Kiitos. Hyvä vinkki. Nyt saatiin toimimaan.

Vastaa