Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66534
Kirjoituksia 179843

HybridilaajakaistastaHybridilaajakaistasta

Hybridimies
Uusi keskustelija
Viestejä 15 kpl

Hybridilaajakaistasta

1/732

Hei!

 

Onko kellään tietoa mikä hybridireititin on malliltaan tai valmistajaltaan?

 

Laitoin tilaukseen kyseisen paketin ja olisi hienoa tietää laite sekä sen tekniset ominaisuudet ennen asennusta, jotta pääsee suunnittelemaan miten tällä laitteella korvaa fyysisesti aiemmat laitteet. Osa laitteista, kun tarvitsee langan ja osa ei.

Edit IlariJR: lisätty linkit hybridiblogeihin.

Lue lisää hybridilaajakaistasta täältä:
- Hybridilaajakaista tuo nopeammat yhteydet jopa yli miljoonaan suomalaiseen kotitalouteen

- Hybridilaajakaista? Miten se toimii?

Vastaa
0 tykkäystä
731 vastausta

jessenic
Kunniajäsen
Viestejä 260 kpl

531/732

@jluuri  kirjoitti:

Tässä omia mietteitä mitä mulle tarjottiin: 

 


Hyviä pointteja sulla, sinun tapauksessa en lähtisi kokeilemaan. Jos puhelin ei anna ulkona kunnon nopeuksia, tuskin antaa modeemikaan sisällä. Ja sinun tapauksessa vaihtuisi Elisan VDSL Telian ADSL:ksi, joten se varma kiinteä yhteys hidastuisi ja varsinkin upload kärsisi kun varma osuus olisi se ADSL:n 1M.

Vastaa
0 tykkäystä

javetaka
Uusi keskustelija
Viestejä 10 kpl

532/732

Tulossa tammikuussa hybridi-laajakaista, tarvitseeko tehdä sähköpostiasetuksiin kannettavassa ja puhelimissa joitain muutoksia?

Vastaa
0 tykkäystä

irritus
Konkari
Viestejä 821 kpl

533/732

@javetaka  kirjoitti:

Tulossa tammikuussa hybridi-laajakaista


Mikä on lähtötilanne?

 

Jos käytät jo tällä hetkellä Telian internet-yhteyttä, sähköpostin asetuksiin ei tarvitse tehdä muutoksia.

 

Sen sijaan, jos käytät nyt jonkun toisen operaattorin yhteyttä, sähköpostin asetukset tulee tarkastaa.

 

Mikäli käyttämäsi sähköpostipalveluun kuuluu lähtevälle postipalvelimelle kirjatuminen, smtp authentication, varmista, että sähköpostiohjelmasi on asetettu kirjautumaan postipalvelimelle.

 

Mikäli sähköpostiisi ei sattuisi kuulumaan kirjautumista, joka tosin nykypäivänä alkaa olla harvinaista, tällöin joudut vaihtamaan internet-yhteyden vaihduttua lähtevän postin palvelimeksi, smtp server, mail.inet.fi

 

Jos postiohjelmasi tukee SSL-salausta, sitä kannattaa käyttää, jolloin portti on 465. Ilman salausta käytä porttia 25. Ilman kirjautumista toimittaessa postiohjelman kirjautumisvaihtoehto tulee toki myös muistaa kääntää pois päältä -asentoon.

Vastaa

irritus
Konkari
Viestejä 821 kpl

534/732

@Osku  kirjoitti:

Tuleekohan tähän joskus 5G päivitys. 


Tuo tuntuisi tarpeettomalta. 5G on niin paljon nopeampi kuin ADSL, että yhteyden hajottamisesta kahteen putkeen tulee enemmän haittaa kuin hyötyä. Etenkin lähetysnopeudeltaan 5G hybridi olisi järjetön. Hybridillä saat sen 1 Mbit/s, kun pelkällä 5G:llä aloitetaan 50 Mbit/s ja parin vuoden kuluttua mennään vieläkin nopeammin.

Vastaa
0 tykkäystä

javetaka
Uusi keskustelija
Viestejä 10 kpl

535/732

Kiitos vastauksesta, on Telian adsl-liittymä nykyisin, Telian sähköposti, kuten myös Saunalahden sähköposti (puh.liittymä Elisa/Saunalahti Huoleton)

Vastaa
0 tykkäystä

irritus
Konkari
Viestejä 821 kpl

536/732

@javetaka  kirjoitti:

Kiitos vastauksesta, on Telian adsl-liittymä nykyisin

Tässä tapauksessa sähköpostin asetuksia ei tarvitse muutaa, kaikki toimii hybridin kytkennän jälkeen kuten nytkin.

Vastaa

shirodan
Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

537/732

Täällä päin tällästä ainakin nyt 1:30 yöllä. Uppi kaista heittelee 3Mbps ja 10Mbps välillä ja lataus yleensä yli 80Mbps.

 

Hybridi reitittimen siirtäminen keittiöön anto n. 30Mbps lisää lataus kaistaa, keittiön ikkunasta suoraan näkyy Telian 4G masto.

 

Viellä kun saisi VDSL2:n tänne Kiteelle niin menisi rikki varmaan 150Mbps lataus ja 20Mbps ulos, nyt juuri tuo uppi kaista harmittaa kun edellisessä asunnossa oli 1G/100M kaapeli.

Modeemista nämä tiedot :
- MainAccess : ADSL
- DS speed : 20.4Mbit/s (ADSL)

- US speed : 1.0Mbit/s (ADSL)

- Mobile mode : 4G

- Operator : Telia Company

 

 

teliayhteys.png

Vastaa
0 tykkäystä

Tsarvinen
Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

538/732

Moi.

 

Itseäni alkoi kiinnostaa tämä hybridilaajakaista. Saisikohan täältä apua päätöksentekoon? 🙂

 

Lähtötilanne on tämä. Meillä Elisan kautta 100m taloyhtiölaajakaista. Netti on pääasiassa pelaamisen ja Elisan yhteydellä pingit jatkuvasti normaalia isommat (22ms+), mutta Elisan mukaan mitään ei ole tehtävissä tuon parantamiseksi. 

 

Nyt Telialta tarjotaan hybridiä (Telia yhteys kotiin L/XL) ja kovasti vakuutellaan, että viive varmasti paranisi vaihdoksen myötä. Osaako joku sanoa, että voiko pitää paikkansa?

 

Kouvolassa asustelen ja taloyhtiössä tekniikka on VDSL2 (jos tästä tiedosta on hyötyä)

Vastaa
0 tykkäystä

irritus
Konkari
Viestejä 821 kpl

539/732

@Tsarvinen, valitettavasti myyjä myy tyhjiä lupauksia. Matkapuhelinverkossa viiveet ovat parhaimmillaan Elisan VDSL2-liittymän tasoa ja pahimmillaan yli 100 ms. Toisin sanoen, kello 4 yöllä voit päästä hybridillä samaan kuin VDSL2-liittymälläsi, mutta iltaisin se on huonompi kuin nykyinen liittymäsi.

 

Ainoat liittymätekniikat, joilla voit parantaa vasteaikojasi, ovat Ethernet ja valokuitu. Mikäli seinissänne ei ole Ethernet-pistorasioita, taloyhtiössä joudutaan tekemään sähköremontti. Mikäli sellaista ei ole lähivuosina näköpiirissä, käytännössä ainoa tapa lyhentää viiveitä on muuttaa taloon, jossa on Ethernet tai valokuitu.

 

Varo myös tekokuitu-liittymiä, joissa kuitu on pelkästään nimessä. Esimerkiksi "plus" tai "kortteli" liittymän nimessä tarkoittaa, että se on oikeasti kuiduton.

Vastaa
0 tykkäystä

Tsarvinen
Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

540/732

Kiitos paljon vastauksesta! 🙂

 

Eli sillä ei ole mitään merkitystä, kun myyjän mukaan hybridissä yhteys tulisi 50m asti kiinteällä vdsl2 -tekniikalla? *******, ehdin jo innostua kun joillakin speedtestien mukaan ihan mukavia pingejä hybridillä. Ja itsellä tosiaan Elisan yhteydellä aina se 22+ eivätkä suostu tekemään mitään.

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.