Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
SINAD
Konkari ☆
 • 599 custom-general.kudos
 • 1298 custom-general.replies
 • 40 custom-general.solutions

Kuidun lähtevä kaista kilpailijoiden tasolle?

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Moi!

 

Olisi "feature request"...

Nyt kun kiinteää IP:tä ei nyt saatu, niin saataisiinkos edes valokuituliittymien lähtevä kaista kilpailijoiden tasolle? Monilla muilla operaattoreilla ja etenkin pienemmillä on jo gigaisissa liittymissä 200..jopa 500 Mbit lähtevä kaistaa tarjolla.

 

Telialla tämä on edelleen 100 Mbit. Esimerkiksi omassa tapauksessani lähtevä nopeus on pelkästään keinotekoisesti rajoitettu koska ulos lähtevä kuitu pitäisi olla 10 Gbit. Tekniikka siis tukee, mutta conffaus ei anna. Lähtevän nopeuden nosto ei edellyttäisi mitään muuta kuin muutaman minuutin conffauksen kiinteistökytkimelle, ei olisi iso kustannus toteuttaa ja voisin jopa maksaa siihen kuluvan työajan, koska tiedän ettei kyse ole isosta muutoksesta. Toki en laittaisi pahaksi jos koko lähtevän kaistan limitteri otettaisiin pois.. 🙂

Kuten näkyy, lähtevä kaista on minulle tärkeä, kaikesta liikenteestä melkein 90% on lähtevää ja juuri se on sitten rajoitettu 100 Mbittiin:

Telia.png

 

<<< Muokkaus 9.3.2022 >>>

 

 


@TeroRe  kirjoitti:

Tästä päivästä eli 9.3.2022 alkaen valokuituliittymien up-kaistaan tulee kaksi uutta nopeusluokkaa: 200/200 sekä 1000/500. Uudistus astuu voimaan nykyasiakkaille automaattisesti, eli jos sinulla on nyt 200M tai 1000M kaista niin up-kaista nopeutuu sinulla automaattisesti. Teemme muutokset nykyasiakkaille porrastetusti ja lähetämme asiakkaille tietoa sähköpostitse sitä mukaa, kun ko. alueen tai kohteen muutokset etenevät. Tällä hetkellä tavoitteemme on, että ollaan tehty viimeisetkin muutokset toukokuun loppuun mennessä. Muutos ei vaikuta hinnoitteluun, eikä sinun tai taloyhtiön tarvitse tehdä mitään uudistuksen takia (tai no, päätelaitteen bootti korkeintaan).

 

Uusissa tilauksissa nopeampi uppi on käytössä heti, kun uusi kaista on käytössä. Tai, jos vaihdat vaikka 100M -> 200M kaistaan niin saat uuden nopeammin upin käyttöösi saman tien.

 

Uudistus tosiaan koskettaa vain kuluttaja-asiakkaiden valokuituliittymiä (myös Kotikuitu ja Avoin kuitu), ei kaapeli. 


 

1 178 vastausta
WestSidaz
Vakiokalustoa ☆
 • 75 custom-general.kudos
 • 158 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Eikai sitä kysyntää niin sanotusti ole parometrien mukaan jos kyselyiden kohdeyleisö on henkilötyypit joille riittää mobiili sekä seniori asukkaat.. 

 

Kovasti muilla tarjoajilla riittää innostusta tuoda nopeampia liittymiä.. Liekkö he tekevät sit jotain toisin tai sit vaan tuovat tuotteet mitä heitä huvittaa tuoda eivätkä turhia kysele mitä haluttas.. 

Nuo kyselyt muuteki tosi vanhan tyyppistä tapaa hoitaa asioita tänä päivänä ja varsiki toimiminen niiden mukaan on vähä nii ja näi

Pte11
Vakiokalustoa
 • 27 custom-general.kudos
 • 113 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@KaPetri  kirjoitti:

@Pte11  kirjoitti:

Herää kysymys että onko tuo päätöksen teko nopeammista yhteyksistä sen takia niin vaikeaa teille, koska olette asentaneet omiin ja valokuitusen valokuituverkkoihin niin paljon 1G runkoyhteyksiä, että kustannukset kasvaa isoiksi sen takia, koska luonnollisesti nuo pitäisi päivittää?


Noita 1G runkoyhteyksiä on päivitelty ja merkittävää vaikutusta en usko sillä olevan enää nykypäivänä. Useita vuosia sitten tällä saattoi olla suurempaa vaikutusta. 

 

Henkilökohtaisesti toivoisin vapaampaa tarjontaa ja antaa asiakkaan päättää mitä tarvitsee ja mihin yhteyteen pörssi kestää, mutta myönnän myös että +1G nopeuksille kysyntä on vielä edelleenkin rajattua kuluttaja-asiakkaiden kohdalla. 

 

Katsotaan ensin yhteyden lähtevää nopeutta paremmalle tasolle ja lähdetään sitten miettimään korkeampia nopeusluokkia. Askel kerrallaan, vaikkakin hitaasti tässä tapauksessa. 


Hintojakin voisi vähän katella uusiksi samalla kun katsotte lähetysnopeuksia.

Nyt uus tulokas täällä suomessa OneFiber alkanut jo tarjoamaan joillekkin Teliankin alueille täällä pääkaupunkiseudulla 1000/1000 symmetrista kuitua hintaan 195e asennus ja 39,90e/kk 24kk määräaikanen. Vaikka juuri maksoinkin valokuituselle asennuksesta, niin tuo onefiberin asennus ja kk maksu on sen verran pieni verrattuna Telian 1000/100 yhteyden 59,90e/kk maksuun ja sitten vielä 18,90/kk valokuituselle, että eipä tartte miettiä vaihtaako. Vuoden sisällä tulee jo kannattavammaksi kuin Telia ja plussana vielä symmetrinen.

Hieman kyllä näin jälkikäteen harmittaa että päätyi valokuitusen/telian kuituun. Kun olisi vähän jaksanut odottaa niin olisi säästänyt kyllä huomattavia summia rahaa. Mutta eipä sitä voinut tulevaisuuteen nähdä.

Alavin
Uusi jäsen
 • 1 custom-general.kudos
 • 3 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Symmetrinen 100/100-nopeus ratkaisi meillä taloyhtiölaajakaistan valinnan Telian eduksi 2015. DNA:lta sai silloin vain 1:10-upkaistaa, mitä pidin aivan luokattomana.

 

Telian tarjooma ei näytä muuttuneen seitsemän vuoden takaisesta. DNA:n kyllä.

 

jeesjeesmies1
Kommentaattori
 • 3 custom-general.kudos
 • 33 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Tuntuu että asia edelleen junnaa valovuosien päässä siitä mitä kilpailevat operaattorit tarjoavat. Viikottain/kuukausittain tulee chekattua tätä ketjua ja sama pettymys joka kerta. 

Sillä samalla sekunnilla kun XXL-pakettiin vaihdetaan 1000/1000-liittymänopeudeksi niin laitan 24kk määräaikaisen sopimuksen voimaan. Valitettavasti näyttää siltä että vuonna 2023 joulukuussakin tästä asiasta keskustellaan täällä. Samaan aikaan kun DNA ja Elisa tarjoavat jo nopeampia liittymiä mitä 1000/1000 🙄 Omassa taloyhtiössä (valitettavasti) on Telia monopoli, mutta mikäli ennen tuota muutan, niin pidän huolen että seuraavassa taloyhtiössä ei kyseistä monopolia ole. Onneksi mobiililiittymiä pystyy kilpailuttamaan ilman monopolia (ja seuraava liittymät ei tule Telialla olemaan jos tämä vielä pitkään paikallaan junnaa)

Sen 5G bull*******in voisitte heivata ja oikeasti keskittyä välillä näihin kiinteisiin yhteyksiinkin... 

 
 
Jos haluat lisätä viestiisi liitteen vedä ja pudota tähän tai selaa
WestSidaz
Vakiokalustoa ☆
 • 75 custom-general.kudos
 • 158 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Sitähän tää on.. jatkuvaa pettymystä Telian toimintaan.. ikävä aina katella muiden operaattorien mainostuksia missä kunnon kuitua eikä näitä telian ikivanhoja rimpuloita nopeuksina.. 

 

Eikä telialla oo antaa edes mitään konkreettista että ois oikeesti jotain fiksua tulossa millä teliakin vois siirtyy 2000 luvun alusta pois tänne 2022 luvulle jossa pienet ja suuret operaattorit vetelee Telian ladasta ohitte hienoilla urheiluautoillaan..

jeesjeesmies1
Kommentaattori
 • 3 custom-general.kudos
 • 33 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Tämähän se. Ainoa mitä täällä on sanottu että "asia on nostettu esille ja "ehkä joskus" tulossa muutosta. Vielä ei uskalleta luvata mitään". 
Kiva olis asiakkaiden edes tietää että onko 2022 odotettavissa, vai 2030-luvulla vai 2100-luvulla? Nykyisen tahdin perusteella epäilen viimeistä 🤣

Milloin Telia tajuaa että 5G yhteys ei korvaa kiinteätä valokuitua ja että joillekkin asiakkaille se download on yhtä tärkeä kuin upload. Peruskäyttäjä varmaan pärjää erinomaisesti 100/100 liittymällä ja silloin tällöin jos lataa jotain isompaa (Netflix striimauksen lisäksi), niin sillä ei ole väliä kestääkö tässä 30min vai 5 min. 

Ne jotka on valmiita tästä enemmän maksamaan, niin on väliä kestääkö esim. varmuuskopioinnin uploadissa viikon vai päivän. Oman kotiserverin varmuuskopioinnin takia itsekkin olisin valmis päivittämään liittymän, jos olisi jotain muuta uploadia tarjolla kuin 100. 

WestSidaz
Vakiokalustoa ☆
 • 75 custom-general.kudos
 • 158 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Sanohan Tero että sieltä jotain tulossa joskus mut ei voi vielä mittää kertoa..

 

Vai onko sittenkään tulossa... mene ja tiedä..  Ei oikein jaksa edes ressaa enää asiasta kun ei asialle minkää voi.. Jos voisi niin Telian liittymä lähtis veks samantien ja jonkuu paremman operaattorin yhteys kotio mutta sekään kun ei ole mahdollista tämän mainitsemasi monopoli pelleilyn takia niin ei muu auta kun kestää tätä telian touhua.. Telian kun ei tarttee kehittää yhteyksiään kun ei ole kuiduissa kilpailua.. niin suuri osa kuituliittymistä telian alla eikä kilpailua varsinaisesti ole niin ei tarttee myöskää kehittää kuituja.. asiakkaat joko ottaa tai jättää sen mitä saa kun ei muita mahdollisuuksia ellei mobiilia halua

Merja_J
Moderaattori
Moderaattori
 • 888 custom-general.kudos
 • 1306 custom-general.replies
 • 83 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Ymmärrän että olette odottaneet uutisia todella pitkään, joten en ihmettele jos turhauttaa, ja tuntuu siltä että mitään ei tapahdu. Tässä kuitenkin vielä muistutuksena kommentti muutama sivu taaksepäin. Tämä alla oleva kommentti on siis validi edelleen. @TeroRe  kirjoitti:

Mitä tulee tämän ketjun aiheeseen niin olen koittanut varovasti vihjailla, että toiveeseen ollaan vastaamassa. Ennen kuin livetysnappia päästään painamaan niin muutamia yksityiskohtia on vielä auki ja siksi viestintä on ollut kryptistä ja pahoittelut siitä. Jos mitään yllättävää ei siis tapahdu enää viime metreillä niin tulossa on ja hyvä niin, on kyllä tervetullut uudistus. Palaan asiaan tarkemmin, kun voin 🙂

 

| Telia Yhteisön moderaattori | Apple iPhone 12 | Apple Watch SE | C More
Alavin
Uusi jäsen
 • 1 custom-general.kudos
 • 3 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Hienoa, jos jotakin uutta olisi tulossa.

 

Taloyhtiölaajakaistoissa hinta on tingitty niin alas, ettei operaattori voi siitä kovin paljon tienata. Eli voisi kuvitella, että lisämyyntiä haettaisiin. Mutta Telialta uusia, kiinnostavia nopeustuotteita ei ole näkynyt. Kummallista. Mennään sitten tällä perusnopeudella (100/100).

Pte11
Vakiokalustoa
 • 27 custom-general.kudos
 • 113 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@Alavin  kirjoitti:

Hienoa, jos jotakin uutta olisi tulossa.

 

Taloyhtiölaajakaistoissa hinta on tingitty niin alas, ettei operaattori voi siitä kovin paljon tienata. Eli voisi kuvitella, että lisämyyntiä haettaisiin. Mutta Telialta uusia, kiinnostavia nopeustuotteita ei ole näkynyt. Kummallista. Mennään sitten tällä perusnopeudella (100/100).


Taloyhtiölaajakaistat on juurikin niitä millä tienataan. Tarttee kuitu kaivaa tasan yhteen paikkaan ja siitä saa sitten X määrän asiakkaita mikä voi olla kerrostaloyhtiöissä erittäin iso määrä. Sen takia se monesti on huomattavasti halvempi yhdelle asiakkaalle jos vertaa pientalohintoihin.

Tämän osion uusimmat keskustelut